Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Koduabi
elektriküte
 
Mari 14. september 2004, kl 12.51
Inimesed, kes te elate elektriküttega korteris palun kirjutage, mis ohud sellega kaasnevad ehk siis kas on väga kallis jne. Plaanin osta elektriküttega korteri (90m2) aga kardan, et selle pidamine läheb vääääga kalliks.
 
kodanik 14. september 2004, kl 13.04
meil oli kunagi 3 toaline korter elektriküttega (ruutmeetreid ei tea kahjuks, aga siiski suht suur korter oli) ja talvel (mõned aastad tagasi kui elekter odavam oli) tuli arve ikka kõvasti üle 1000 krooni ja soe seal küll ei olnud, kuigi meil olid sellised elektriradokad, mis puhusid sooja õhku ja sai panna temperatuuri, mis püsib aga ikkagi oli jahe. Siis ostsime tavalise puupllidi kööki (bullerjan või kuidas iganes neid nimetatakse, meil oli õnneks korsten olemas) ja nüüd köetakse kööki sellega ja siis läheb soe ka teistesse tubadesse ja elektriarve tunduvalt väiksem.
Üldiselt on elektriküttega korterid (minu arvates) ikka väga kallid ülal pidada ja kuna elektrihind aina tõuseb, siis järjest kallimaks läheb. Samuti kui on vooluga mingi jama (vool ära või pikem katkestus), siis ikka vääga külm on. Aga see kõigest minu arvamus ja kogemus.
 
FIfi 14. september 2004, kl 13.26
kallis, väga kallis :(
 
. 14. september 2004, kl 13.52
Meil pisem 3-toaline ja talvel läheb nii 2000.-
Meil on suure vannitoa põrand ka elektriküttega. Ja boiler, veekeetja, pesumasin, külmkapp jne muidugi ka.
Ainus asi, mis pole elektriga on gaasipliit :)
Aga nii mõnus - paned sooja siis kui tahad ja nii palju kui tahad.. Ja suvel elektriarved olematud.
 
Heino 14. september 2004, kl 13.53
3-e toaline, 70 ruutmeetrit, elame kolmekesi ja ainult elektriküttel 6-7 aastat. Glamox firmalt radiaatorid, Magnum boiler, Teba pliit, televiisorid, raadiod ja igat sorti muud kulutajad.
Tarbijana kiidan, sest on mugav ja ohutu. Soe – alati võid küttele võimsust lisada ja korteril seinu soojustada. Tubades õhk on puhas, köögilõhnadest aitab lahti saada sundventilatsioon. Rahulolu täielik.
Ainult üks viga on. Luksus maksab. Ja kõvasti. Talvel kuus 1000-1500 Eek. Kuid ise oled kulutuste peremees ja kõiki nuppe-lüliteid saad lülitada mõlemale poolele.
Abiks võiks olla võimalusel pliit, või kamin. Kerge elav tuli aitaks oluliselt kulutusi elektrile vähendada.
 
aguliplika 14. september 2004, kl 15.35
Mul on elektriküte ainult tillukeses vannitoas(muud el.tarbijad on soojaveeboiler, teler, arvuti, pesumasin, el.pirnid). Ahjuküte on, köögis puupliit millel ka toitu valmistan ja ikkagi on talvine el.arve üle 400 krooni alati(sooja vett ei larista, elan üksi). Ei kujuta ette, mis kogu korteri elektriga kütmine maksta võiks. Ikka väga palju...
 
ehhee 15. september 2004, kl 11.21
78 m2 + el boiler+saun, põrandaküte vannitoas, esikus ja köögis ja max arve on olnud talvel 1400. seega kui korter uus ja korralikult soojustatud, pole sugugi kallis.
 
Elektriahi 05. veebruar 2023, kl 14.29
https://reporter.kanal2.ee/7701234/reporteri-katse-ahjukute-tanapaeval-kallis-eralobu

Jaa ega ahju pole mõtet orjata parem keerata nuppu. Ikka elektriradika oma mitte seda mis nikastand on.
 
Küte! 05. veebruar 2023, kl 19.06
2004 oli elekter odav ja vene aeg maksid need, kelledel oli elektripliit 2 kopikat kilovatt.
Sellest ajast on see ainult ilus mälestus, mis meenub?
Praegu ja ees ootav rohepööre keerab tulevikus elektrihinna ikka päris tuksi ja iga asi, mis on seotud elektriga kallineb korralikult.
Päikese - ja tuuleenergia on tulevikumuusika, kuid meile saab see olema suhteliselt kallis, sest EE seab ju liitujatele sellised müstilised liitumistasud, et võtab igal investoril nende arendamise isu ära.
Pealegi looduskaitsijad võitlevad meretuuleparkide vastu, sest need tapavad linde ja peletavad kalad. Meie ligidale ei ehitata ühtegi meretuuleparkide, st. ülekandetasud tõusevad. Pärast öeldakse, et sorry seda või teist me ei osanud ette näha?
Väiketootjal on investeering päiksepaneelidesse samuti kallis lisaks on vaja veel akusid, kuhu liigne elekter salvestada ja see on samuti kallis.
Meil on ikka nii, et räägitakse investeerige ja tehke, aga kõik tahavad kohe ja ruttu võimalikult suurt tulu saada.
Pealegi mõelge, et see energia on küll roheline, aga milline on see jalajälg, mis jääb kogu selle seadmepargist tootmisest loodusesse maha.
Nüüd võrrelge, kas see on ikka nii "roheline" kui räägitakse!
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!