Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Koduabi
külmkapp praksub
 
inc 30. august 2005, kl 20.30
Alles ostsin mais uue Whirlpooli külmiku. Nüüd on ta hakanud praksuma, vahel mitu korda peale seda, kui mootori välja lülitab. Millest see tingitud on? Garantii on sellel kapil 2 aastat. Kui kutsun parandaja ja ta selle aja jooksul, mis ta seal on, ei kuule praksumist, siis kas ma pean selle väljakutse eest maksma?
 
teadja 30. august 2005, kl 21.27
mul oli uue kapiga sama lugu- helistasin garantiisse ja öeldi, et see peabki nii olema. Võta ja helista garantiise ja küsi järele.
 
ottokar 30. august 2005, kl 21.36
Külmiku torustikus ringleb freeon, mis võib teha üsna kummalisi helisid ja see ei ole viga.Mõni kapp müdistab ja mulistab pidevalt, mõni teeb aeg-ajalt häält (peale kompressori töömüra). Hooldustöökojast tasub alati nõu küsida, aga kui teha väljakutse ning mehaanik mingit viga kapil ei leia, siis reeglina on jah sellised väljakutsed tasulised.
 
antsunaine 30. august 2005, kl 22.40
meil samamoodi,uus whirlpool ja muudkui praksub,muliseb,koliseb.ühel päeval mõtlesin,et hakkab lendu tõusma-selline undamine oli!seda kõike teeb ta küll vaikselt,aga väga häiriv on.aga nii pidigi olema.
 
kata 30. august 2005, kl 23.22
minu külmkapp elab ka täiesti omaette elu kööginurgas. Vahel tekib tunne, et räägib minuga, igal juhul pahandab ta iga kord, kui avan sügavkülma osa, aga see ei pidavat viga olema, öeldi töökojas, lihtsalt niisugune iseloomuga tegelane.
 
Katja 31. august 2005, kl 10.07
Mina siin paar nädalat tagasi olin ka hädas uue Electroluxiga- mulises ja matsutas nii, et vähe pole, avatud köök ka. Peale täiendavat balansseerimist teeb seda vaiksemalt, aga kompressori töötamise ajal on lisaks mõõdukale mürinale ikkagi mingi intervalli tagant plaksumine v matsutamine. Eile ei suutnud enam taluda ja marssisin poodi, ksu müüja arvas, et nii ei peaks see siiski olema, täna siis tuleb meister kuulama, loodetavasti saab midagi teha. Häiris, et tuttavad ostsid ka uued kapid ja neil on ikka sellised vagurad loomakesed nurgas minu räuskaja kõrval.
 
mare 31. august 2005, kl 10.36
mul mingi 8 a vana masin ja ka praksub. Just kui magama hakkan minema ja korter vaikne, siis ajab täitsa hirmu nahka.
 
ma 31. august 2005, kl 13.17
Minu külmikuga oli kaasas raamatuke, kus öeldi, et see on normaalne.
 
sama siin 31. august 2005, kl 15.04
Sama siin. Uus whirlpooli külmik ja praksub. Ja mina arvasin, et need on jäätükid mis praksuvad :)
 
jansa 31. august 2005, kl 16.17
mul ka külmik teeb ime hääli...plaanisin siin just nõu küsida, et mis värk...aga tundub et see on igati normaalne...meil ka avatud köök ja kui magama lähme, siis on küll selline tunne, et külmik matsutab nii mis hirmus:)
 
g 31. august 2005, kl 20.52
Uus Whirl peaks ju 7 a garantii olema, mul ka kevadel ostetud, vahel on küll mingid hääled, aga ei häiri :). Ja nendel uutel (sellel mis mul) ei olevat freoon sees, on mingi looduslik blablaa. A noh sai just disini pärast ostetud.
 
m 31. august 2005, kl 21.00
eks need ole Hiina toodang, seepärast praksuvadki
 
pimeloom 01. september 2005, kl 09.20
mul whirlpool teeb ka "prõks" iga natukese aja tagant. ma mõtlen et äkki see on automaatsulatuse hääl - seal pidi vesi tilkuma kompressorile ja aurustuma.
 
Manni 08. märts 2015, kl 17.03
Minu Zanussi külmkapp ka praksub. Üks Elektroluxi poemüüja ütleb, et norm värk, teise poe oma ütleb, et asjaga peab tegelema. Igatahes ohtlik ei pidavat olema??
Mida tavakodanik, kel kogemusi, asjast arvab?
 
karu 28. oktoober 2018, kl 21.48
Meil on samuti külmik praksuma hakanud. Eile avastasin,et ühe vorstijupi on öö jooksul ära matsutanud!
 
... 29. oktoober 2018, kl 00.18
Praksumine tuleneb sellest, et sügavkülma ossa on tekkinud juba piisavalt jääd, aitab kapi sulatamine! Peale sulatamist ei tohiks mõnda aega praksumist kuulda olla, peale mõninga koguse jää tekkimist tekib taas ka praksumine (põhjuseks temperatuuride kõikumine). Just sügavkülma pärast võiks kappi korra aastas ikka sulatada. Vurin ja mulin...või ka "nurrumine" :) on kaasaegsetel külmikutel normaalne nähtus, ilmselt need vasktorud milles külmainet ringi pumbatakse on tänapäevastel külmikutel imeõhukesed, mistõttu külmaine liikumine on kuulda ... ma ise ka ei mäleta, et vanad vene külmikud oleksid sellist häält teinud, kuulda oli vaid kompressori töötamise heli.
eid_15333054614c27 15. aprill 2020, kl 14.56
... Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Praksumine tuleneb sellest, et sügavkülma ossa on
> tekkinud juba piisavalt jääd, aitab kapi sulatamin
> e! Peale sulatamist ei tohiks mõnda aega praksumis
> t kuulda olla, peale mõninga koguse jää tekkimist
> tekib taas ka praksumine (põhjuseks temperatuuride
> kõikumine). Just sügavkülma pärast võiks kappi ko
> rra aastas ikka sulatada. Vurin ja mulin...või ka
> "nurrumine" :) on kaasaegsetel külmikutel normaaln
> e nähtus, ilmselt need vasktorud milles külmainet
> ringi pumbatakse on tänapäevastel külmikutel imeõh
> ukesed, mistõttu külmaine liikumine on kuulda ...
> ma ise ka ei mäleta, et vanad vene külmikud oleksi
> d sellist häält teinud, kuulda oli vaid kompressor
> i töötamise heli.
eid_15333054614c27 15. aprill 2020, kl 15.03
Fagoril tekkis praksumine, ca 10 aastat vana .Sügavkülmiku osa puudub,
Tekib ca 2 nädala jooksul tagumisele seinale üsna paks jääkiht ca 0.5-1cm ja see haakab päris kõvasti praksuma, nagu kuskil vanas majas palkmajas, sulatatud, asi ok, peale seda asi kordub.2-3 nädala pärast
Milles asi, vanasti ei olnud ja kapi kasutajad samad. Kapi tagumist osa ka kontrollisin, ei olnud ajalehti, kilekotti sinna kukkunud
 
.. 15. aprill 2020, kl 23.51
__Fagoril tekkis praksumine, ca 10 aastat vana .Sügavkülmiku osa puudub,
Tekib ca 2 nädala jooksul tagumisele seinale üsna paks jääkiht ca 0.5-1cm ja see haakab päris kõvasti praksuma, nagu kuskil vanas majas palkmajas, sulatatud, asi ok, peale seda asi kordub.2-3 nädala pärast__

Tundub nagu oleks kompressor 24/7 järjest sees. See, et jää sinna tekib on normaalne, juhul kui aga kompressor välja lülitub, siis hakkab see jäine kirme sulama ja niriseb mööda seina alla ääre või randini, seal siis väikene auk mille kaudu vesi kompressori peal asuvasse kausikesse niriseb, sealt siis omakorda aurustub ära. Võiksite kontrollida ega juhuslikult pole külmutusnupp max. asendisse krutitud!?
eid_15333054614c27 16. aprill 2020, kl 14.53
Kompressor ikka seisab ka , nii, nagu peab enne oli temp. 4 *C peal, nüüd panis 5* peale, eks näis
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!