Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Koduabi
ROTID MAJAS!!
 
kass 01. detsember 2005, kl 08.50
Elan maal juba mitu aastat,kuid sellel aastal on kohe eriti jube rotiprobleem.Alguses u 2 kuud tagasi hakkas majja siginema massiliselt hiiri,nüüd aga hakkavad hiired asenduma suurte pantsabadega,täna hommikulgi alles kolistas üks suur mu lillelaual ja oli mu nelgiõied ära söönud!Mürki ei julge panna,hakkavad haisema....:(((
Kes oskab midagigi soovitada siis palun....
 
suur rott 01. detsember 2005, kl 08.59
No kui rotid lillelauale pääsevad, siis vaata kõik nurgad üle ja topi iga väiksemgi kui auk või pragu kinni. Alustada tuleks ikka lihtsamatest asjadest, et nad sul üle varvaste ei jookseks ja pihku ei itsitaks.

Siis, kui nad ikka teki alla poevad, pane lõkse ülesse. Kuid soovitavalt seo lõks nööriga nt lauajala küle kinni, muidu oled sellest ilma.
Ning kui need abinõud ei aita, siis riski rotimürgi ja haisuga, mida põrandavahele surnud rott levitada võib. Tänapäeval on küll mürke, mis mõjuvad paari-kolme päeva pärast, kuid kes ütleb, et selleks ajaks on nad juba kuskil naabri majas. Võib sama hästi sinu majas maha kooleda.
 
jaa 01. detsember 2005, kl 09.26
loomulikult alusta mürgitamist ja kohe.
tänapäeva mürgid kuivatavad roti /hiire ära, et ei jääks haisema. selle aastal on hiirte pealetung lausa võimatu, panen juba septembrist saati iga nädal mürki, kõik on ära söödud ja toon poest aga juurde. müüjadki ütlevad, et sel aastal mürgi läbimüük suurem kui muidu.
 
m 01. detsember 2005, kl 10.36
osta hiireliimi, see aitab ka rottide puhul.
 
kass 01. detsember 2005, kl 10.48
Hiireliim??pole kunagi kuulnudki:(
 
mees 01. detsember 2005, kl 11.26
Kas sul pesumasin on kodus? Minu rotid kadusid ära seoses selle koduriista soetamisega. Arvatavasti ei meeldinud neile see müra ja võnkumine.
 
nell 01. detsember 2005, kl 11.32
küsi poest mürki mis närilised ära kuivatab ja haisema ei jäta, kasutame maal ise ka sellist. mõjub hästi ja haisu ei kuskil
 
C 01. detsember 2005, kl 12.23
No Kass aitab igaljuhul paremini kui ükski teine moodus. Kui väheg võimalik on siis võta kass endale, kui kassilõhn on majas siis hiired hoiavad juba kaugelt eemale.
 
m 01. detsember 2005, kl 12.26
hiireliim maksab u.35.-
Kui ostad sellist mürki, mis ära kuivatab närilised, siis meil läksid need hiired enne lolliks (st.aeglaseks) ning saime need elukad ise maha tappa enne kui ära kuivasid.
 
kass 01. detsember 2005, kl 12.36
No kass meil täiesti olemas ja väga hea hiirepüüdja,kuid ka tema väsib juba sellest vist ära,kõrvalhoones samuti rotid sees.
 
tapmismeeleolus 01. detsember 2005, kl 13.15
Mul hiired isegi magamistuppa roninud,seal linnupuur(muidugi koos lindudega)ja hiirepoeg käib võre vahelt sisse-välja kuidas ise tahab.Sööb aga linnutoitu ja tunneb ennast jube hästi.Ühe saad lõksuga kätte,teine öö on järgmine platsis.Niiisugust asja pole mina enne näinud.Isegi kalade kuivsöök söödi ära.Hoian targu sahvris mõne õuna ja peedi,et söögu neid,muidu ronivad varsti külmkappi kah.Jube.Ja mul kaks kassi,kes mõlemad püüavad elu eest hiiri,mõlemad on nii jämedaks ennast söönud,et valus vaadata:)
 
sama siin 01. detsember 2005, kl 13.51
Nädal otsa krõbinad magamistoas öösiti, koer aga aktiivne otsija kuid kätte ei ole saanud.Ronib aina igale poole laua ja kappide alla, kui krõbinat kuuleb.Ta ennegi mõne hiire ära näksand, kuid ei mahu igale poole vahele ju. Ise 10 kg.koer.

Uskumatu, kuid üks pereliige nägi esikusse sisenemisel nelja hiirt korraga, kes laiali jooksid. Täisa uskumatu rünnak.
 
hiiretrall 01. detsember 2005, kl 15.06
püüdsin kord kodus täpselt sama koha peal ja sama söödaga mõne tunni jooksul kinni 4 hiirt. Esimene hiir sisenes lõksu juba 2 minutit peale lõksu ülespanemist. Sel aastal on hiired-rotid tõepoolest kuidagi eriti ülbeks läinud.
 
mari 01. detsember 2005, kl 16.10
See praegu müügilolev rotimürk kuivatab roti ära, ei hakka haisema. Eriti hästi söövad seda mis on roosa nagu briketid või tabletid seal midagi sellist sees mis neile hästi maitseb. Saime just oma rottidest lahti 2 nädalat tagasi nüüd võivad õunad ja muu kraam lahtiselt olla keegi ei puutu, ennem vaatasin sageli rotiga tõtt. Ükski rott pole haisema hakanud. Ainult kass tuleb kinni hoida et mürki ei söö. Mürgine rott ei ole kassile ohtlik, sest mürk kuivatab roti sisikonna, Vet. apteek annab kindlasti nõu kui küsid, seal neid rotimürke müügil 4-5 sorti hinnaga 15-80 krooni
 
keegi 01. detsember 2005, kl 19.14
mu ema rääkis, kuidas püüdis hiljuti 2 hiirt kinni. Kuulis köögis puude vahel krabinat, hakkas vaatama, seal mingi pakend, vaatas sisse, hiireke ninapidi nurka pugenud, kotisuu kähku kinni ja läbi pakendi pea puruks. Pani sama pakendi uuesti tagasi, natukese aja pärast uus hiir krabistas, kordus sama stsenaarium. Kartulikrõpsude pakend oli, mis neid sisse meelitas.
 
Kati 01. detsember 2005, kl 20.59
Meil ka kass, kes tülikatest elukatest vabaneb. Algul mängib nendega vähe (teeb uimaseks) ja kui ära tüdineb, siis teeb lõplikult lõpu peale. Kusjuures ta ei söö neid ära, vaid toob trepi peale, et siis midagi paremat vastu saada. Kavalpea teine :)
 
* 01. detsember 2005, kl 21.03
kes see siin ütles, et pesumasin peletab rotid eemale. meil näris rott nädala aja jooksul kaks pesumasina voolikut katki. see neid nüüd küll ei peleta
ja kassid ju püüavad ainult hiiri, rottide puhul neist tolku ei ole.
meil on ainult hiiri aega ajal olnud. kuid sel aastal on ka tõepoolest rotid. vahest on tunne et koli või minema. aga igaljuhul ostan nüüd ka neid roosasid brikette, vaatab, mis saab.
 
w 02. detsember 2005, kl 07.50
Aga meil oli majas nii 2 aastat tagasi igaöisteks kylalisteks rotipaar. Esmalt olin väga rahulik ja ei uskunud, et tegemist rottide ja mitte hiirtega. Ja kui siis esimest korda silmitsi sattusin..... No suuruselt andsid kassi möödu välja. Enam ei julgenud öösel wc-ssegi minna. Kohe, kui tuled kustus, olid tegelased platsis. Ja kassist polnud abi ega prygikasti tyhjendamisest. Ning kass sai hoopis roti käest hammustada. Ei aidanud ei myrgid ega löksud ega aukude kinnitoppimine. Löpuks jäi siiski yks isenditest päeva ajal vahele. Mees pani säärikud jalga ja vöttis labida kätte ning astus looduse vastu välja. Teine isend hiljem end enam näole ei andnud.
Jaksu ja jöudu ! Ise enam ei tahaks seda jama läbi teha.
 
katariina 02. detsember 2005, kl 09.47
juba mitu aastat kasutanud seda roosat mürki ja tõesti tõhus, sest iga sügis rotid ründavad (maamaja). ja haisema pole ka hakanud:)
 
m 02. detsember 2005, kl 10.41
see roosa mürk ajab rotid enne lolliks, kui ära surevad. Hakkavad nt hommikul/keset päeva jooksma ringi toas.(mul hiirtega oli sama asi).parem osta hiirteliim.
 
kairi 02. detsember 2005, kl 11.15
Kui üks rott saab haavata nii et vere rada järel siis peletab teised rotid ära.Rott pääses vigastatuna lõksu vahelt lahti ja läinud olid ka teised rotid ei tea mis ime see oli aga nii juhtus meil korteris.
 
proovi 02. detsember 2005, kl 16.19
www.pestchemical.ee müüb eestis parimat rotimürki!
did_1148847 12. oktoober 2021, kl 17.30
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!