Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Koduabi
korteri müük
 
seesama rumaluke 12. aprill 2006, kl 09.16
jätkaksin siin "halvas "kogemuses" alustatud teemat, kus küsisin, kuidas toimub korteri müümine.ostja võtab pangalaenu ja sellest saan ma aru, et ta toob kohale hindaja pangast.aga mina ei pea ju selle hinnaga rahul olema,mis hindaja hindab?!kuidas edasi käituda?
ja äkki keegi targem viitsib kirja panna, mis dokumente veel vaja on.veelkord tänades!
 
pimeloom 12. aprill 2006, kl 09.34
ei, sa ei pea selle hinnaga rahul olema - see on ainult panga jaoks, et nad teaksid laenutingimusi otsustada.
sina müüd korteri sella hinnaga, mida ostja on nõus maksma. ostja ei hakkagi hindamisakti tellima enne, kui teil on põhimõtteline kokkulepe olemas.
dokumentide kohta ütleb sulle notar, mida vaja on.
 
@!#$ 12. aprill 2006, kl 09.44
Pankurid ei tee hindamisakti. Seda teostavad kinnisvara firmas spetsiaalse koolituse saanud töötajad. Kui ostetav pind üle vaadatud, toimub komisjon, kus arutatakse ja kaalutakse ja vaieldakse. Kõige lõpuks esitatakse sulle aruanne, kus näha kes komisjonis osalesid, mis varaga tegemist, millises seisus see on jne jne jne palju lehti. See maksab ca 1500-2000 EEK. Võib-olla nüüd hinnad teised. Muidugi, alati võid igasugu otsuseid vaidlustada, kuid kas on mõtet spetsialisti vastu minna. Ainuisikuliselt ja ilusa näolapi eest vara odavamaks või kallimaks ei tehta. Ikkagi vastavalt vara ja turu olukorrale.

Saad ise kontrolliks ju vaadata müügikuulutusi sarnasele varale (asukoht, suurus, olukord) ning arvuta leitud kuulutuste hinna põhjal keskmine välja. Hindamisaktis ei tohiks hind sellest oluliselt erineda.

Selle akti alusel saadakse teada vara tegelik väärtus. Et sa ei osta liiga odavalt või liiga kallilt. 100% hindamisaktist laenusuurus ei sõltu, kuid pank arvestab sellega. Ta peab ju hea seisma selle eest, et sa ka laenu tagasi maksta jõuaksid. Usu mind, majadega pole neil suurt midagi peale hakata, eelistavad ikkagi raha. Ja kui sa ostad teheliku turuväärtusest hulga kallimalt, siis hilisemal müümisel ei pruugi sa nii palju raha saadagi, et näiteks kasvõi laenujääk ära maksta.

Hindamiseks polegi nagu dokumente vaja. Kohale tuleb minna, vaatav maja seest ja väljast, teeb mõneb pildid ja küsib küsimusi.
 
jälle rumaluke 12. aprill 2006, kl 10.10
oi, aitäh pikkade selgituste eest, aga ma MÜÜN korterit.äkki keegi selgitaks selles valguses, et ma endale liiga ei laseks teha.eripära on see, et korter ei asu linnas ja maal ostu-müügi tehinguid vähem, millega võrdlema hakata.
 
Norija 12. aprill 2006, kl 10.38
Tehing toimub selle hinnaga, millega on rahul nii ostja, kui müüja. See võib olla hindamisakti hinnast kõrgem, madalam, täpselt sama või mis iganes.

Üldiselt peaks maal, kus turg on passiivsem, olema ka hindamisaktides hinnatav turuhind madalam osalt nimelt selle turu passiivsuse pärast. Eks ole, kui korter jääb pangale, siis maal kulub korteri müügiks rohkem aega, kui linnas. Et kiiremini müüa, tuleb hinda alla lasta. Korteri alleshoidmine on jälle pangale kulu. Seetõttu on see korter pangale ka vähem väärt. Pank ei taha ju korterit, pank tahab raha.

Nii et kui müüja on valmis ootama ja tal pole müügiga kiiret, siis oleks loogiline, kui ta korteri eest ka rohkem küsiks. Linnas on erinevus väike, maal suurem.

Aga veel kord, tehingu toimumise hind on ostja ja müüja vahelise kokkuleppe asi. Hindaja hinnang on vajalik, et ostja saaks pangast laenu ning informatiivne eelkõige pangale.
 
veelkord rumaluke 12. aprill 2006, kl 10.48
kui hindaja hindab korteri madalamalt, siis annab pank ju ka vähem raha.kui mina müüjana lepin ostjaga suuremas summas kokku, mida ta on nõus maksma,siis kuidas ta maksab vaheraha.ja kas ma pean kuidagi ennast kindlustama, et ta seda maksab.mingid volikirjad või allkirjad vms. jälle tänulik nii asjalike vastuste eest!!!
 
puhas matt 12. aprill 2006, kl 12.23
Äkki otsid oma kohaliku notaribüroo numbri ja nemad seal selgitavad sulle telefoni teel? Kirjutamine võtab jubedalt aega ning tundub, et sulle vaja ikka päris paljusid asju seletada.
Aga lühidalt ... vaheraha maksab kas notari deposiiti, toob lepingu sõlmimise päeval kohvriga kohale ja annab sulle üle. Ilmselt on võimalikke variante veel.
 
daa 12. aprill 2006, kl 12.44
kle rumaluke, sa nähtavasti tõesti ei jaga neist asjust midagi. äkki otsid kellelgi, kes sulle asjad selgeks teeb, muidu saad veel haledalt tõmmata, delfis küsimisega ei saa sa võibolla ikka kogu infot.
püüa alustuseks sellest aru saada, et sind ei pea huvitama, kust ostja raha saab ja kui kõrgeks hindaja hindab korteri- need on ostja mured. sina ütled hinna ja kui osjaga kokkuleppele jõuate, siis tema vaatab, kust ta raha saab, hindamine on temale vajalik selleks, et pank annab talle selle põhjal laenu. Ülejäänu peab tal endal olemas olema. Kõik lepingud, mis ostu-müüki puudutavad, pead tegema notariaalselt. Lepingus siis määratletaksegi hind, mille ostja peab tasuma ja osa võib tema eest tasuda pank, kui ta on laenu võtnud. Reeglina tasutakse ka mingi ettemaks - sinu huvides oleks seda nõuda, ostja aga ilmselt ei taha seda maksta, sest ainult notariaalne leping on siduv. Seega, sinule on kõige kasulikum leppida ostjaga kokku ja küsida ettemaks ja siis lepite kokku, kes korraldab notariaja (võibolla ostja pank).
 
rumaluke 12. aprill 2006, kl 13.11
mul on tõesti hea meel, et vaevusite vastama nii pikalt ja samas loodan, et nendest vastustest on ka kellelegi teisele kasu peale minu.kui te minuga juba nii kannatlikud olete olnud, siis küsiksin veel: olen ostjaga hea tuttav ja ta ütleb mulle, et pangast rohkem laenu ei antud, kas võin puuduva raha hiljem maksta.minul läheb süda haledaks ja ütlen, et olgu siis pealegi, aga kuidas ma saan olla kindel, et selle raha ka saan.anna sõbrale võlgu ja oledki tast ilma, nii vist ütles ju vanasõna...
 
daa 12. aprill 2006, kl 13.19
nii ongi, et sa ei saagi olla kindel... sellise võimaluse võiks välja pakkuda, et loete selle maksmata osa laenuks ja tema poolt ostetavale korterile seatakse hüpoteek, s.o ta paneb selle sinu kasuks panti, aga samas ei annaks see ka reaalselt sulle midagi, sest panga kasuks niigi seatakse hüpoteek ja sinu oma jääks teisele järjekohale. äkki ta ikka leiab mingi lisatagatise ja pank annab talle laenu.
 
nii ongi 12. aprill 2006, kl 13.29
kinnisvarafirma hindab korteri ikka reaalse turuväärtusena, selle arvutamisel on oma metoodika. ja selle hindamisakti alusel väljastab pank laenu. kui sina tahad rohkem raha saada, kui hindamisaktis kirjas, on ostja oma asi,kust selle puudujääva raha võtab. see pole sinu probleem. usaldada ei soovita. notaris küsitakse ja pannakse nagunii kirja, kas ja kui palju sa oled raha saanud ostja käest. kõik , mis pole ametlikult kirjas, ei oma seaduslikku jõudu ja nii võid oma raha ootama jäädagi.
 
UBIN 13. aprill 2006, kl 09.44
Sul kui müüjal pole vaja üldse teada mis hinnaga korter hinnati.See teadmine ei anna midagi.Ostjale on see vajalik.Mina olen kortereid müünud nii,et ei ole teada saanudki hindamist.Magan nii paremini,sest äkki hinnati kallimaks kui ma küsisin.
 
minni 15. aprill 2006, kl 08.20
Pank paneb korterile reeglina kiirmüügihinna, mis alati odavam kui tavaline müügihind. See pole müüja mure, ainult ostja saab vähem laenu, ka ülejäänud raha on tema mure. Kui ostja oli nõus müüja hinnaga, siis notari juures fikseeritakse teie kokkulepe.
 
vot siuke lugu 15. aprill 2006, kl 10.14
Kinnisvara omad võivad ka nahaalselt naha üle kõrvade tõmmata.
Äsja üritati sõbra peal, aga õnneks saime kohalikelt head infi+ leidus ka asjalik huviline.
Kinnisvara sai trääsa oma sigaduse eest.
 
Võitlev Sõna 19. juuli 2019, kl 18.54
https://www.google.ee/maps/@58.8998479,24.4200217,3a,46.7y,322.18h,79.94t/data=!3m6!
1e1!3m4!1s7hCjmJO9xIL_R7SJPbV6NA!2e0!7i13312!8i6656

Näe endisele kassifarmile tehti korterid müügiks sisse. Aga no muidu Märjamaale ei ehitata enam kunagi kortermaju selle mõne miljardi aasta jooksul mil päike veel taevas paistetab. Kui just ei taastata Nõukogude Liit
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!