Koduabi
värske lõhn koju
nominaeitea 08. juuni 2006, kl 19.16 |
Mingi imelik lõhn kodus. Ahiküttega korter on meil. Vbl sellest, et laps on hakanud alla pissima viimasel ajal? Oma toa vaibale on kah juhtunud mõned loigud. Plaan vaipkate välja visata suvel ja kerge remont teha lapse toas. Mingeid aerosooliga õhuvärskendajaid ei taha. Kuidas teie kodus õhku lõhnastate ja värskendate? peale tuulutamise muidugi.
kuulnud 08. juuni 2006, kl 20.26 |
mina 08. juuni 2006, kl 21.16 |
! 09. juuni 2006, kl 02.57 |
Meil oli sama probleem vana-vanaisaga. Vanainimestel üldse kipub selline spetsiifiline lõhn külge tulema. Pese ja korista palju tahad. Kõige paremini võtab lõhna külge tekstiil. Pese puhtaks kardinad, voodikatted. Tuuluta neid asju, mida pesta ei saa. Põrandakatet saab puhastada vaibapuhastusvahendiga. Lapse voodisse pane lina alla 1-kordselt kasutatav lina. Siis ei imbu piss madratsisse. Keemilisi õhuvärskendajaid ära tubades küll kasuta. Parem osta mõni aroomibukett, kus sees kuivatatud apelsiniviilud, kaneelikoor jms. Tekitab tuppa sellise mõnusa hubase lõhna.
Struuma 09. juuni 2006, kl 05.07 |
mina 10. juuni 2006, kl 01.07 |
kats 10. juuni 2006, kl 11.50 |
minul ka üks lõhnamure - elan vanas puumajas ja keegi naabritest teeb toas suitsu. Kahjuks tuleb osa haisu alati ka meie korterisse, ma ei teagi, kas kuidagi köögiventilatsioonist, või imbub lihtsalt läbi seinte ja lagede. Isegi kui ma välja selgitaks, kes just naabritest "süüdlane" on, ei saaks ju minna inimesele ültema, et ta ei tohi omas kodus suitsu teha. (Parmusid meil majas ei ela, nii et kellegi purjuspeaga suitsuga uinumine loodetavasti maja ei ähvarda, muidu saaks selle ehk keelu kehtestamisel vabanduseks tuua...). Aerosoolidega seda lehka peita ei taha, aga mida siis teha? Ära kolida ei tahaks...
daah 10. juuni 2006, kl 11.55 |
kats 10. juuni 2006, kl 12.06 |
uriinilõhna aitab neutraliseerida Uro-sept, mida müüakse tavaliselt supermarketite lemmiklooma-osakonnas. Kasutusjuhendi järgi on abiks ka näiteks vanurite hooldamisel. See on küll kindlasti keemia, aga on ise peaaegu lõhnatu, seega tegeleb just lõhna neutraliseerimisega, mitte ei lase haisule uut haisu otsa. Mul kass pissis (kogemata) üle kasti serva, kust piss valgus põranda ja seina vahesse. Sain äärmise põrandalaua õnneks suht valutult üles võtta ja all oleva liivakihi (puitvahelagi) osaliselt välja vahetada, aga kõrvalolev palksein haises ikka edasi. Siis ostsingi Urosepti, pidin küll mitu-mitu korda seina sellega piserdama, aga igatahes töötas. (Ühtlasi ostsin ka kassile kinnise kasti, et selliseid õnnetusi enam ei juhtuks.)
Janneke 03. august 2017, kl 10.33 |
Ostsin hiljuti "uue" korteri kus eelmine omanik oli kõva suitsumees olnud. Korter sõna otseses mõttes lehkas. Õhuvärskendajad (mõtlen sprayd) tegid asja veel hullemaks, kuidagi segunesid selle rõveda haisuga ja tegid selle rõvedamaks. Leidsin sellise lehe www.lifeshine.ee , sealt tellisin selle kotikese toa jaoks ja peale mingit kolmandat päeva oli see rõve hais peaaegu kadunud. väga kergelt on tunda veel. Sealt kodulehel ostmise võimalus puudub, mina kirjutasin sellele, võtsin nedega otse ühendust.
Lisa postitus