Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Koduabi
Raamatud kopitanud
 
kuidas 23. august 2007, kl 18.11
kas keegi teab, kuidas kopitanud haisu raamatutelt ära saada?
tõime surnud vanatädi raamatud omale (väärtkirjandus), aga kõva kopituse hais on küljes. kas neid saab vaid tuulutamisega haisust vabastada, või on mõni muu nipp??
 
juula 24. august 2007, kl 00.23
piserda kallist desokat, siis saad!
 
halloo 24. august 2007, kl 08.34
raamatuid deodorandiga piserdama? ikka tuulutada vaja korralikult ja siis riiulisse- küll see kopituse hais ära läheb. Ega kahte head korraga saa: lepid kas kopituslõhnalise väärtkirjandusega (kuigi ma sellest märkusest eriti aru ei saanud, igasugune raamat on väärt midagi) või istud oma hästilõhnavas toas ja lehitsed Cosmopolitani...
 
kuidas 24. august 2007, kl 11.15
no väärtkirjandus on see, mis kellegi jaoks väärtuslik.
mõnele tundub väärtkirjandusena vanal ajal välja antud raamatud, huvitava kujundusega ja vahva aastaarvuga, kuigi neid saaks ka tänapäevases väljaandes, aga vanadel asjadel on oma võlu. mõni võibolla nimetab seda vanaks rämpsuks...
mõnele tundub väärtkirjandusena midagi hästi kallist...ei tea, aga mulle vanad raamatud meeldivad...eks katsun siis tuulutamisega haisust lahti saada.
lootsin tegelikult, et äkki on mingi nipp...näiteks temperatuuriga mängida, soojendada ja siis tuulutada, vms.
 
Kopka 24. august 2007, kl 11.19
Disinfectanti võib kasutada kõikide pindade puhastamiseks ja desinfitseerimiseks,ühtlasi kõrvaldab ka ebameeldiva lõhna aga kui sul on gnld vastu alergia siis loomulikult mitte proovidagi.
 
kuidas 27. august 2007, kl 01.43
to Kopka

aitäh, seda võiks täitsa proovida, võibolla võtab raamatute kaantelt halva lõhna ära...kuigi seest, lehtedelt ei saa vist küll kuidagi...
 
Krissu 27. august 2007, kl 14.55
Üldiselt saab halba lõhna väga edukalt eemaldada, kui hoida esemeid ca miinus 15-18 kraadi juures. näiteks sügavkülmikus. aga raamatuid - või ju ühega järele proovida, kas aitab. ja kui aitab, siis võid ju veel mõned ööpäevaks sügavkülma panna. Kui ei karda, et pärast seda raamatud näiteks lagunema hakkavad.
 
Makulatuur 05. mai 2023, kl 23.50
Paber kannatab kõike kurradi inteligendiraisad
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!