Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Koduabi
Higihais riietel
 
hädas 08. november 2007, kl 23.40
Laenutasin ühe oma puuvillase riideeseme sõbrannale, mille kaenlaalustel on nüüd vänge higihais küljes. Pese, palju tahad, ei midagi. Kas ainus pääsetee on prügikast?
 
tipi 09. november 2007, kl 00.38
ära laena riideid..ja kuidas see hais ikka nii tugev saab olla ,et pestes ära ei lähe?? Äkki soovitad sõbrannal ka vahel dussi all käia??
 
* 09. november 2007, kl 08.31
See, kas higihais pestes ära tuleb või mitte sõltub pluusi materjalist ja ilmselt ka värvi koostisest (minu enda leiutatud teooria).
Higistan ka palju ja olen tähele pannud, et osadel pluusidel ei tule ka päeva lõpuks higuhaisu külge, samas mõne teisga on nii, et haisust enam lahti ei saagi. Lihtsalt see higihais kinnistub nii kõvasti sinna riidesse, et ei olegi midagi enam teha. Veidike aitab, kui enne tavapesu riideeset leotada fermentas (ikka päris kaua peab leotama) või siis vahest kui pole tervet päeva aega leotada, siis olen kaenlaalused pesuseebiga sisse seebitanud ja siis alles masinasse pessu pannud.
Endal on mul selliseid igavesti haisvaid pluusisid nii puuvillasest materjalist kui ka sünteetilisest materjalist, seega ei saa öelda, et puuvillased ei jää haisema.
 
hmm 09. november 2007, kl 09.10
no ma eriti suur higistaja just ei ole, aga olen tähele pannud, et just sünteetilisest materjalist pluusiga hakkavad kaenlaalused haisema ja naturaalsete materjalidega minu puhul sama efekti ei ole. siiani aga kõik pesus puhtaks saanud.
 
paks kass 09. november 2007, kl 09.34
üks variant on selline, et lahke sõbrants on läbihigistatud pluusi enne tagastamist üle triikinud. korralikult ületriigitud higi tavaliselt tuleb väga raskesti välja...
 
Vanaema 09. november 2007, kl 10.43
Kui pole tegemist väga õrna riideesemega, siis pane ööseks likku jahedasse, maksimalselt toasooja rohelise seebi lahusesse (õpetus pakendil), millele on lisatud ka veidi pesusoodat, selle puudumisel supilusikatäis pesusoodat, lisaks spl soola. Pese käsitsi õrnalt läbi. Loputa paar korda tavaliselt ja viimasele loputusele lisa ka spl äädikat.
Esialgne lõhn pole vast kõige meeldivam.

Seejärel tavalisse pessu, nagu seda riideeset ikka peseksid.
Kuivama pane rõdule või õue (no las kuivab seal kolm päeva või sajab vahepeal märjaks).
Valget puuvillast võid pesta pärast leotamist ka keedurežiimil. Loputa kindlasti korralikult ja jäta värske õhu kätte paariks päevaks kuivama.
Ka kõige jubedama naturaalse haisu saab niimoodi ära.
Ainus, mis võib jääda kummitama, on kvaliteetne lõhnaõli.
 
40+ 09. november 2007, kl 16.01
vot, ma ka mõtlesin, et peaksid õue kuivama riputama:)
 
jajaa 09. november 2007, kl 17.29
Ma kahtlustan ka ületriikimist. Juba mu vanaema teadis öelda, et seljas olnud riiet ei tohi triikida, kuna mustus ja mis iganes jääbki sinna sisse.
 
bioloog 09. november 2007, kl 19.10
vala haisvad kohad piiritusega üle ja lase seista
 
omo 09. november 2007, kl 23.06
Mina olen selle vanaema reegli vastu patustanud ja igal juhul tulid plekid (ja lõhnad) ka pärast välja. Aga üldiselt ma muidugi ei triigi plekiga riideid üle. Ja ma ei kujuta ette, kuidas pestes higilõhn ära ei lähe, mis pesuvahendit ja vett te õige kasutate?
 
gnldlane 10. november 2007, kl 10.34
Ei saa mitte vaiki olla.

Sageli on trennis seljas olnud riietel selline higihais, sageli laste botastes, sokid...

Aitab GNLD toode DESINFECTANT, 1 liiter maksab 205.- krooni. See võtab haisu ära ja see lahus ise töölahus (1:200) on paras leotamiseks.
Mina panen vajadusel pesemisel ka pesumasinasse.
Kui vaja desinfitseerida, teha lahus 1:100.
Kasutamisvõimalusi palju.
 
Amatöör Kirjanikk 05. veebruar 2019, kl 16.35
See oli too aeg kui Jupp saadeti töötukassa kodanikupalga pealt toidutehasesse proovipäevale. Pandi ta kapustasi läbi massina riivi ajama Seal lasi ta sitta mille peale just parajasti mööduv Meistrinna tähendas et ega neid kapsaid hapendada pole vaja ainult tükeldada. Seejärel arvati et aitab sest naljast küll ja Jublakas pandi kakuliini taha pannikaid kartongi toppima. Junsul mõlemal pool seisid asised naised liini ääres Matsakas Mamma ja Paks Baba. Noh umbes tema jämmused ja Blondiini pikkused amatsioonid kes õhkasid siis mõlemast küljest hellust hoolt ja armastust läbi töökuse. Kõik kulges kenasti kui Tjunsul väike puhitus peale tuli. Peale seda kui müdisev magu oli surve soolikasse surus ning üleliigse rõhu langetus alumise väljundava kaudu teoks oli saanud hakkas lähematel naistel jooksuaeg sest see kannikast kadund elav keemia muutis ümbruse na elavaks. Natukse aja möödudes tegi terve tsehh atsihh ja Matsakas Mamma võttis noomivalt sõna: "Kuule poju mul on tunne et äkki sulle sobib mõni laudatöö rohkem." Pisike: "Jah ma olen laudatööd ka teinud." Paks Baba: "Aga äkki hakkaksid sinna poole juba astuma ega meil siin lõhnadega olla ei tohi." Siis Matsakale Mammale: "Tead ma olin ka kunagi sigalas põrsaste peal aga no sellega võrreldes oli põssadel nigu prantsuse parfüüm selle kõrval. See on kurat teab mis. Ja higi järgi lehkab ka siin liini ääres." Töömiis tarkuseteraga tõestama: "Tee tööd näe vaeva hakka higistama siis tuleb ka armastus aga mitte muidugi töö vastu." Matsakas Mamma: "No on plärapaunik ülevalt august tuleb loll lause ja alt hapu hais." Väike Värdjas: "Nojaa vaat hügeen ei ole geenides Aga kas on sellist geeniravi." Matsakas Mamma: "Ui pojuke see ravi oo ammu olemas selle nimi on vesi ja seep." Paks Baba: "No miks sina küll lõhnad nõnnaviisi." Jupp: "Mõnitad vä." Baba: "No aga on ju kas sa ise oma lõhna ei tunne." Jupp: "Lõhn ja lõhn. Tead lõhnata võid sa ise oma parfüümiga kodus lilleaias. See siin on ikka vähemalt hais kui mitte lebra. Ja üldse üks teadlik tööline peab olema must kui siga loll kui lammas ja fasistide vastu vihane kui viirpapagoi." Matsakas Mamma: "A miliste fasistide." Jupp: "Ekspluateerivate."Ja selle peale ütles Priske Papa ehk Baruto Mantlipärija et ouu lödipüks sul on sääretorud pooles vinnas muretse endale naksid traksid mille peale Pisike Prillidega Plika oma reheahju juures päris naerma hakkas
 
Teine Eesti 05. juuli 2023, kl 12.08
Higista kui siga ja haise kui tõhk
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!