Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Koduabi
prügi sorteerimine
 
asta 02. jaanuar 2008, kl 00.00
Arvasin, et oskan ja tean mis ja kuidas. Aga ei tea ikka küll.Tean vaid, mis on vanapaber ja plastpudelid eraldi. Aga mul on siin 3 glögi tetrapakendit, met.konservikarbid, plast võikarbid, munarestid.Aga klaaspurgid? Meil maja juures vaid vanapaberile eraldi koht.Ja siis senine suur 'kõige jaoks'.

Tule taevas appi!On mingi link?
 
pole hullu 02. jaanuar 2008, kl 01.12
Internetis on päris palju kohti. Nt Ragn.sellsi kodukas.

Üldiselt on nii, et olmejäätmed, pakend, vanapaber ja olenevalt korterite arvust ka biojäätmed.
Tetrapakendid on pakendijäätmed, samuti konservikarbid, võikarbid, klaaspurgid. Aga nad peavad olema puhtad. Loputa lihtsalt ära, hullult kuivatama nüüd küll ei pea. Kui sa biojäätmeid eraldi koguma ei pea, siis lähevad need olmeprügi hulka.

http://www.ragnsells.ee/index.php?page=107&
 
pole hullu 02. jaanuar 2008, kl 01.16
Ja siis veel see link nt:
http://www.parnu.ee/index.php?id=1706

Pärnus saadeti koju hea ja lihtne juhend ning seletati lahti mõned valupunktid. Üks hädasid inimestel oligi see, et nüüd peab hullult kilekotte pesema hakkama ja kuivatama. Ei pea. Suuremad jäätmed a la moos ja kurgid välja ja kõik. Jogurtitopsi loputad lihtsalt ära. Eraldi küürima ei pea. Ainus probleem ongi see, et tuleb eraldi prügikastid omal kuskile paigaldada. A no küll ka sellest üle saame ;)
 
pahur 02. jaanuar 2008, kl 07.43
nii hullu moodi ärritav. ole nagu veerand kohaga prügikoll!! vanasti litsusin suured plastpudelid rulli ja prügisse, nüüd tekitan nendest mingit kuhja omale kööki (no ei käi ju iga päev taarat viimas), sellest aastast see prügis näppupidi sorkimise teema - küll on lõbus!!!! ikka see kotike ja teine etc. linnakorteris ei ole eriti mugav endale eraldi prügiruumi tekitada. ja muidugi asjaolu, et kui keegi suurest kortermajast mingi killukese kraami valesse anumasse poetab, maksavad kõik täiega selle sodis soperdamise rõõmule veel peale...

äh, küll elu näitab, kuidas kujuneb, eks suuremaidki jamasid üle elatud, aga totter tundub see esmapilgul siiski.
 
Kü asjapulk 02. jaanuar 2008, kl 12.43
Ega see nii mõttetu olegi. Sorteerides prügi, jääb tavakonteinerisse ikka väga palju tühja ruumi ja meie näiteks plaanime tühjendust 1x 2 nädala peale lükata, sest siis tuleb hulga odavam ka.
Samas näitab see iga inimese intelligentsuse taset - kui ikka ei saa aru, et paber käib selleks ette nähtud konteineris, no siis maksab kahekordselt selle veo ka kinni!
Pole linnakorteris midagi nii keerulist sorteerida. Ja ega ikka mägedekaupa seda prügi tohiks tekkida ka. Kõike saab väiksemaks kokku suruda ja puruks rebida vms.
 
nipitiri 02. jaanuar 2008, kl 13.52
Aga meil maja ees on vanapaberikonteiner. Ja see tühjendatakse SAMASSE prügiautosse koos tavakonteineriga. Mis mõte sellel sorteerimsiel siis on?
 
. 02. jaanuar 2008, kl 14.36
vot see samasse prügiautosse tühjendamine häirib mindki. kõigepealt ma ootan, et prügifirma teeb mulle "puust ja punaseks" kuidas ja kuhu ta minu sorteeritud prügi panna kavatseb ja siis olen ka mina nõus sorteerima.... kuigi peale pakendite meil nagu miskit polegi. kõik mis põletada sünnib selle põletan, kompostihunnik on ka. neid pakendeid koguneb suht vähe, sest pole suur tarbija...

ennekõike tahaks teada mida tehakse selle kastiga kus on koos kõik pakendid- klaasist plekini? kas kellegi usinad sõrmed tõesti toimetavad kõik! erinevad materjalid eraldi.... loogiline ju oleks, sest segamini värki ei saa ju taaskasutada.... .
 
* 02. jaanuar 2008, kl 16.12
Kuna see teema on hetkel rahva seas nii probleemne, siis ma ei saa aru, miks ei tehta mingit prügi sorteerimist õpetavat saadet, kus vastataks kõigile rahvale huvi pakkuvatele küsimustele, või miks ei jagata postkastidesse mingeid voldikuid?! Praegu nagu ei tundu mingit kasu olevat sellest kampaaniast, kui mõni püüabki midagi sorteerida selle järgi nagu talle tundub ja mõni ei saa lihtsalt aru miks ta peaks nüüd järsku sorteerima hakkama, kui prügikast on ju ikka maja ees sama.
See tundub mõttetu kui üks inimene arvab et see prügi võiks käia nüüd siia ja teine paneb selle oma arvamuse põhjal hoopis tänna, ja enamus üldse ei sorteeri! Kuidagi poolik ja ebakonkreetne tundub see asi. Sellest peaks rääkima keegi tark inimene nii et kõigile inimestele jõuaks see õigele kohale.
 
ving ving 02. jaanuar 2008, kl 17.03
Ei tühjendata siin midagi ühte ja samasse autosse. Päris suured trahvid on, kui sellist asja tehakse.
Saateid ju on olnud. Ajalehtedes samuti. Eriti kohaliku omavalitsuse häälekandjates. Issand jumal, mis te hädaldate! Prügisortimine on jama? Selline väie on jama. Peab näpua kuskil sees sorkima? Sitta viskad prügikasti, et ei suua piimapakke eraldi panna? Kasvage suureks, ausõna.
 
kkk 02. jaanuar 2008, kl 20.37
kuule ving,loll oled või?
 
rahu 02. jaanuar 2008, kl 20.58
vingil on täiesti õigus ja just tema on täie mõistuse juures! pole üldse raske netist korra läbi lugeda, mis kuhu käib ja kodus kohe eraldi koguda. mõelge ikka valge inimese moodi.
 
. 02. jaanuar 2008, kl 22.48
ja mina tahan ikkagi teada, mis saab sellest sorteeritud prügist edasi?
 
.. 03. jaanuar 2008, kl 02.25
Mulle tehti selgeks, et pakkematerjali hulka läheb jogurti tetrapakend, aga ma PEAN TA PUHTAKS PESEMA.

KUI ei pese, läheb olmeprügi hulka.
Kas tõesti keegi hakkab oma kalli veega neid pesema?

Ja ei saa ma aru,
kuidas lähevad ühte : metallist konservikarbid(kas ka peab pesema?), plastpudelid, klaaspurgid, margariini-salatikarbid?
 
??? 03. jaanuar 2008, kl 10.25
no nii, kes teab, palun vastake!
- kas kohvipaksu, teekotikese, kanakondid viskan toidujäätmetesse?
- Ja kui mul maja on ees on 3 prügikasti (paber, toit, tavaline), siis kas ma neid tetrapiimapakke, isegi pestult paberi hulka ei tohi panna. Nii et siis minu panus prügi sorteerimises saabki olla ainult toidujäätmed ja paber eraldi, muidu siis kõik endine?
Siia peaks delfis lausa tegema prügifoorumi mingiks ajaks!
 
oeh 03. jaanuar 2008, kl 12.45
Tead, ???, internetis on palju-palju infot selle kohta. Palun võta vaevaks ja otsi! Pole see sorteerimine mingi raketiteadus. Lingidki siin eespool juba antud.
 
??? 03. jaanuar 2008, kl 15.32
to oeh!
Tead, mina nendelt linkidelt ei leidnud oma küsimustele vastust!
Kui see on kõik nii lihtne, siis palun ole hea ja vasta minu küsimustele! Ja kui ma võtsin vaevaks ja internetist otsisin, siis näe leidsingi selle teema siin...
Ja ma tõeti ei taha niisama vinguda selle sorteerimise kallal, ma tahan lihtsalt oma kanakondid ja kohvipaksu õigesse kasti panna!
 
. 03. jaanuar 2008, kl 18.31
tetrapakk on pakend või siis tavaline olmeprügi. kanakont on ka tavaline prügi ma arvan sest kõduneb kartulikoortega võrreldes ikka kaua..
 
oeh 03. jaanuar 2008, kl 19.05
Siis sa, ???, oled lihtsalt vist loll. Sest päris kindlasti on nii kohvipaksu kui ka kontide kohta kirjas, kuhu käivad. Ja tetrapakid - no see on päris kindlasti neis linides kirjas, kuhu see käib!oeh
 
??? 03. jaanuar 2008, kl 19.55
No oeh, see on nüüd küll muidugi tore, et sa oma taseme ka ikka ära näitasid!
 
blääd 03. jaanuar 2008, kl 20.02
to ???, oled sa alles si.tahäda. Loe ja näri http://www.ragnsells.ee/public/files/biolagunev%20EST.pdf
 
oeh 03. jaanuar 2008, kl 20.04
Mina vähemalt oskan lugeda ja ei üürga siin, et näidake kõik ette ja taha ära. Sina näitasid oma tasemetust. Kui ikka nii nigel lugemisoskus on, siis on üldse ime, et keegi viitsib sulle vastata. Äkki peab sulle koju sorteerima kah tulema, ei paista kohe mitte, et sa võimeline oled.
 
...... 03. jaanuar 2008, kl 21.54
Aga mida hakkavad siis tegema palgalised prügisorteerijad?
Ei kavatse ikka küll oma ühetoalisee korterisse 3 või 4 eraldi prügikotti soetada.
 
pähh 03. jaanuar 2008, kl 22.37
Aga mida sa siis kavatsed? Tüüpiline tänapäeva mossitaja, kes arvab, et prügi sorteeirmine on tema jaoks liiga triviaalne ja leiab miljon põhjust, et mitte seda teha. Ainult millegi pärast ei jõua ta kunagi tulemuseni, et asi on pigem temas kinni kui et milleski muus.
 
Pasahaisune Prügikala 07. aprill 2019, kl 15.31
https://www.google.ee/maps/@58.9263102,24.447542,3a,75y,279.13h,94.34t/data=!3m6!1e1!3m4!1saIuhAmHlGz94xeQUJvNLGQ!2e0!7i13312!8i6656

Pandi kinni elanike jaoks aga valla bellaruss veab nii et tuli rummus
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!