Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Koduabi
Miks ei tehta enam majadele keldrit?
 
totu kuult 17. märts 2008, kl 03.10
Maju valides jääb mulje, et valdaval enamusel tänapäeva uuselamutel pole mingit keldrit. Maja alla keldri ehitamise nii eestipärane traditsioon on pea täiesti hääbunud. Iseasi kui maja on tehtud rappa või luhale, kus vesi kohe vastas. Kuid muudel juhtudel?

Näiteks ostan sügisel kaugemalt talunikult soodsa hinnaga kogu talveks perele juurvilja ära, kuid kuhu see siis panna? Külmkappi ju ei topi. Või peaks eraldi jahutusaparatuuriga külmkamber-toa välja ehitama? Sama lugu ka sügisel tehtud oma käe järgi mooside ja hoidistega.

Lisaks on keldrisse hea silma eest ära panna ka hetkel mittevajalikku kola. Enamus topib selle garaazhi, mis mõnel mehel nii ukseni ja laeni täis, et auto jaoks pole ammu enam seal ruumi. Sauna ja kütteseadmete-boilerite ruumi saab ka edukalt keldrisse panna, vabastades niimoodi põhikorrusel kasulikku pinda.

Muidugi teeb kelder maja kallimaks, kuid isegi vaesel kehval nõukogude ajal suudeti igale pereelamule ja isegi korrusmajadele kelder ehitada! Nüüd on parimal juhul keldris autoparklad.
 
a 17. märts 2008, kl 10.23
eestlust juuritakse ju juba tükk aega välja ja sunnitakse eurooplaseks ja põhjamaalaseks hakkama.Ei saa aru - miks me küll eestlased ei tohi enam olla?
 
jaa 17. märts 2008, kl 15.34
ammu pole enam kasulik oma aialapil omale juurikaid kasvatada. ja kuna nagunii kõik poest ostetakse, siis loomulikult ei osteta seda ju kokku kottide kaupa, vaid iga päev uus ports. seega polegi keldri järele vajadust.

/õnneks ise oman terve majaaluse jagu täiskeldrit/
 
n 18. märts 2008, kl 18.05
ju see ikka ehituse odavuse, kiiruse ja lihtsuse pärast ole
 
hmmm 18. märts 2008, kl 18.46
ja selleks et üleujutuse korral vesi keldrisse ei läheks vaid et saaksid oma plaatvundamendil teise kohta sõuda.
 
spidur 21. märts 2008, kl 11.23
peale keldri tehakse harva ka uutesse majadesse kööke(kraanikauss, solgiämber ja pliit paigutatakse elutuppa) ja ka puudega köetavat ahju kohtab harva. keldrist ma parem ei räägi.
 
spidur 21. märts 2008, kl 11.27
peale keldri tehakse harva ka uutesse majadesse kööke(kraanikauss, solgiämber ja pliit paigutatakse elutuppa) ja ka puudega köetavat ahju kohtab harva. keldrist ma parem ei räägi.
Tom Tom 13. september 2019, kl 14.57
To "totu kuult"

Kui ehitad ise, siis lased maja projekteerida oma tahtmise järgi - tee või kolm korrust maa alla!
Keldrita barakke ehitavad nn arendajad hoiavad lihtsalt pappi kokku, nii lihtne see ongi. Ei tasu siis osta uus-arendusse maja, mis ei vasta sinu nõudmistele.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!