Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Koduabi
uus paneel vs vana paneel

korteriotsija 25. september 2008, kl 16.37
kas kostavad ühtviisi läbi? tahaks korterit osta, aga pelgan uusi korterelamuid...

korteriostnu 25. september 2008, kl 17.19
Mina valisin vana. Uutega kipub kuuldavasti liiga palju üllatusi ilmnema.

mõtle parem tulevikule 25. september 2008, kl 18.42
Maja kvaliteet oleneb ehitajast ja arendajast.
On olemas saast-ehitajaid ja saast-arendajaid, nn. ühemajafirmasid.

Uuri tausta, alati saab infot kui vähegi tahta, ja kui leiad korralikult tehtud asja, siis uus on alati uus. Paljud valivad vana hoopiski asukoha ja hinna pärast.

korteriotsija 26. september 2008, kl 09.55
Merkoga on tegu, ei ole vist saast. aga paneelseinad ja kipsist vaheseinad teevad ettevaatlikuks.

kuulen 26. september 2008, kl 10.56
Merko kasutab ju kõvasti odavat alltöövõttu, seega sõltub ikka majast.
Mis paneelidel viga on, tegelikkuses palju parem kui Fibost laotud või mõnel arendajal kips lausa välisseinas. Fibo on mõrad palju kiiremad tekkima, paneelide puhul ainult ühenduskohtades. On ju olemas sanwitchpaneelid soojustusega ja mis kõik veel, ka tavaline paneel soojustatakse ja krohvitakse. Kergvaheseinad tehakse üldjuhul kipsis ühe korteri piires ja ühe elamise piires liikuvad helid ei tohiks väga segada. Korterite vahel olevad seinad on enamasti paneelidest või ka Fibost.

Halloo 26. september 2008, kl 11.06
Mis see odav tööjõud siia puutub? Ega ehitajad materjali vali, millest ehitatakse.
Mu isal on Fibost maja, küll eramaja. Aga 2 aastat jooksul pole ühtegi pragu tulnud.

kuulen 26. september 2008, kl 11.10
Odav tööjõud tähendab allahindlust ehituse (teostamise) kvaliteedis. Ega ükski materjal ise seina ei roni.
Hallookene, iseendale teeb inimene alati hoolikamalt.

vot! 26. september 2008, kl 11.33
Linnaehituse majad on korralikud

noh 26. september 2008, kl 11.52
Läbikostvus oleneb väga palju ka korterite planeeringust. Näiteks vanas paneelmajas, kus kõik korterid on ümber ehitatud (olgu siis loaga või loata), muutuvad oluliselt ka helide liikumisteed. Ise elan paneelikas (vana) ja läbikostvuse üle ei kurda kohe üldse. Üleval on lastega pere ja isegi jooksumadinat on väga harva kosta, muudest helidest rääkimata. Kõrvalt naabreid ei kuule üldse. Sõprade pere aga otsib uut korterit, kuna elavad samasuguses paneelikas nagu mina, aga läbi kostavad seal seinad ikka nii jubedalt, et öösel kuuled naabri norskamise ka ära. Minul on majas karm ühistu - ümberehitusi ei lubata rohkem kui ainult paari puidust koridori seina puhul. Sõbra majas aga on pea kõik korterid suures mahus planeeriguid muutnud ja aja jooksul ongi need läbikostvuse probleemid tekkinud. Kuna see on sõbral nn sünnikodu, siis ta teab hästi seda vahet, mis oli enne ümberehituste algust ja mis nüüd toimub.

Uute majade puhul olen kuulnud nii head kui halba, aga kui ise peaks uuesti ostma, siis 2004 - 2007 ehitatud majja väga ei kipuks- kvaliteet pidi ikka paljudes kehva olema. Või kui kindlasti uude majja tahad, siis lase mõnel sõltumatul ehituseksperdil objekt üle vaadata - maksad küll teenustasu, aga saad teada ka eksperdi arvamuse.

Tartust 26. september 2008, kl 12.21
Mis linnas soosvib teemaalgataja korterit osta? Kui Tartus , siis ei soovitaks Uuel ega Pikal tänaval, Ranna teel ja Salu elamurajoonis. Head olen kuulnud Luha tn, Fortuuna ja Sõbra tn. majadest. Mida kõrgem/suurem maja seda parem/kindlam/kvaliteetsem see on. 2-3 korrusega majas ei soovita korterit osta.

Halloo 26. september 2008, kl 15.14
Üldiselt on ikka vähe inimesi,kes endale ise maja ehitajad. ka mu isa pole ehitaja eha muidu mingi imemees. Ikka mingid(!) mehed ehitasid. Jutt käis Fibo pragunevusest muide!

korteriotsija 26. september 2008, kl 15.33
tallinnas otsime tegelikult. oeh... siis ikka targem vaadata mingi 80ndate telliskivimaja. need uued paneelikad on ilusad vaadata, aga jah, ei tea ju, mis tunne seal elada on. Teine asi, mis on mu meelest täiesti haige lahendus, on majaalune parkla.

oty 26. september 2008, kl 17.01
Kui Tallinnas, siis julgen soovitada Kivimurru, Majaka, Sikupilli, Tuulemäe tänava ääres olevaid vanu staliniaegseid maju - hästi paksud kiviseinad, väiksed majad ja ilusad planeeringud. Ma elasin kunagi ühes sellises üürikorteris - mulle väga meeldis. Majaka tn on küll mürarikkam (trammid), aga Kivimurru on vaikne ja rahulik tänav. Seal on majad kvartalitena nii, et on tekkinud sisehoovid - mõnes on park, mõnes lastele mänguväljak. Ja kes kohe pasundab, et see ju lasnamäe, siis mina ütlen küll, et jumala normaalne kant. Ise elan praegugi Kivimurru tn, sest mujale ei tahtnud peale üürikast oma kodu otsima hakates kolida. Väga rahul.

tean 27. september 2008, kl 09.29
Raudbetoonpaneelmajad kostavad kõik läbi, sest see materjal ühelt poolt teatud helisid isoleerib, aga teiselt poolt vibratsiooimüra, mis tekib ebakvaliteetselt ühendatud paneelidest on paratamatu. Just viimastel aastatel ehitatud majades võib seda täheldada. Näit Tartus Ropka uus torn.Ja mida väiksem maja, seda parem, seest väiksem liikumine majas, samas sõltub palju lähinaabritest.

sads 27. september 2008, kl 09.32
Miks see telliskivimaja hea on?
Meie eelmine elamine oli kahekordses tellismajas. Seinad olid külmad - kahe tellisekihi vahelin soojustus oli ära vajunud. Välisseinas oli pragusid ja maja ise nägi kah parajalt jube välja. Mustamäel olevad tellistest üheksakordsed olid varisemisohtlikud juba kakskümmend aastat tagasi.

No vot 27. september 2008, kl 20.50
Sads:
Aga näed, ikka veel seisavad!

* 29. september 2008, kl 13.50
Elan Mustamäel 9-kordses telliskivis, ja maja nagu kindlus... Seinad poolemeetrised, vaheled samuti - mitte tuhkagi ei kuule, naabreid justnagu polekski... Ainult vannitoas on kuulda, kui üleval keegi vett sahistab:)

gg 01. oktoober 2008, kl 09.04
ise elan 1990 ehitatud lasnamäe paneelikas ja eks üht-teist kostab ikka läbi, aga ma olin üllatunud kui palju hullem on mõnes uues majas. aga selle probleemi lahendamiseks olid mõlemad pered nendesse seintesse, kus olid naabrid taga, pannud sisseehitatud kapid:)

vildeas 02. oktoober 2008, kl 08.56
vana maja on läbiproovitud ja vead juba kõrvaldatud. uute puhul oota üllatusi.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!