Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Koduabi
jahumardikad...
 
õudne! 18. märts 2009, kl 21.19
õhtust!

on kellelgi kogemust, kuidas lahti saada? avastasin sellised olendid helveste seest. ei teagi kas on nad jahumardikad, aga imepisikesed pruunid tegelased. lisaks oli neid näha samas kapis näiteks tassi põhjas, siis kraanikausi ääres ja puust lõikelaual, puust nugadehoidja peal ja täna leidsin selle alt nad. jube vastik. ei osanud hetkel muul moel läheneda, kui vanishiga kõik üle käia, aga kas aitab. viskasin minema kõik jahulised ja helbed. ühesõnaga, on kellelgi kogemust, mida teha, et neist lahti saada? mis keemiat või mürki kasutada?

aitäh ja kena õhtut.
 
k 18. märts 2009, kl 21.57
mul on sama jama. Ainsa lahendusena olen visanud kuivained ära ja uued asemele ostnud. Huvitaks ka miks nad tekivad ja kuidas neid ära hoida?
 
mann 18. märts 2009, kl 22.00
Pane igasse purki paar pruuni kastanimuna ja oled probleemist vaba.Nüüd neid vist kuskilt võtta pole aga kogu neid ,kui õige aeg käes...Minul on sellest aastaid abi olnud.
 
ussike 18. märts 2009, kl 22.49
ei need kastanid aita midagi, sest sitikad tulevad kuivainete sisse juba pakendaja laos
 
bebe 23. märts 2009, kl 11.01
ma olen äädikalahusega veel kapi üle pesnud.
aga jah, putukad võib juba poest kaasa saada :(
 
hmm 23. märts 2009, kl 20.43
mulle tundub, et need on sul hoopis vaaraosipelgad. Jahumardikad on sellised ussikeste moodi, mitte eriti liikuvad.
 
pikuke 23. märts 2009, kl 21.25
no mingis arengufaasis on nad ikkja mardikad ja mingis faasis ussikesed - väkk! Eelnevad nõuanded on asjaks küll - nii kastanimunad kui ka kapi põhjalik äädikapesu peale tühjendamist. Ära osta suuri tagavarasid valmis!
 
Putukaprofessor 19. september 2023, kl 10.48
Ilmselt tegu kõdu- või raamatutäidega, vt. pilte siit: https://www.inaturalist.org/taxa/270921-Liposcelis-bostrychophila/browse_photos

Kõdutäilised (Psocids)
Sageli võib neid segi ajada lestadega kui noored kõdutäid väljuvad munadest läbipaistvatena. Seda kahjurit on sageli leitud pakkematerjalidel. Tõsised kahjustused on rohkem soojemates ja niiskemates tingimustes, nad vajavad arenemiseks üle 60% suhtelist õhuniiskust. Tänu sellele kahjurile on koormaid välja praagitud.
Elutsükkel minimaalselt 26 päeva, kuid võib elada kuni 6 kuud. Emased munevad umbes 200 viljastatud muna (selleks ei vaja nad isasisendit).
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!