Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Koduabi
toa m2 arvutamine
 
Nipitiri 12. september 2010, kl 22.41
Tere!

Kui mitu m2 võiks olla selline tavaline rõduga tuba lasanmäel. (seinad + lagi kokku)
 
:) 13. september 2010, kl 11.52
No mõõda iga ristküliku 2 tahku ja korruta. Siis liida kõik saadud pindalad.
Või mõtlesid hoopis ruumala?
 
nii lihtne see ongi 13. september 2010, kl 21.55
eelmisel vist läks tiba viltu,mitte tahku aga tahu kaks külge e.korrutad laiuse ja pikkuse ja ongi pindala ja mõõda meetrites ,siis vastus ka m2 .niiviisi kõik seinad ja lagi ning liida need korrutised,nagu eelnevalt soovitati,kui vaja arvuta põranda pindala ka lisaks.
 
derD 13. september 2010, kl 23.30
ohh jah... 75-175m²
 
lemps 13. september 2010, kl 23.44
kas sa oled alles 5 aastane või lihtsalt l...?
koolis matemaatikat ei õpetatud :D

ok, toa põrandapinda ikka tead, kui ei siis mõõdad ühest ja samast toa nurgast mõlemad seinapikkused ära (mitte ei mõõda kahte vastasseina, sest need on sama pikkusega :D ) ja korrutad omavahel, ning saadki toa põrandapindala.
kui sul on rõdu ehitatud toaga kokku, ehk rõdu ja toa vaheline sein on eemaldatud, et tuba laiendada. siis mõõdad rõdu laiuse ja pikkuse ka ära, ning korrutad omavahel, ning liidad selle eelnevalt saadud toa põrandapinnale, saad kogu ruumi põrandapindala.
lae pindala vastab põrandapindalale, üks-ühele, ehk siis täpselt sama suur.
seina pindala saad kui mõõdad seina pikkuse, mööda põrandat, ning korrutad seina kõrgusega, maast laeni. aga pea meeles et kui selles seinas on uks, uksed või aken, aknad, siis pead arvutama samamoodi ukse või akna või mis iganes seinas oleva avause pindala, ning lahutama selle seinapindalast.

ja et saada kogu toa põranda seina lae pindala, tuleb need lihtsalt omavahel liita :D

no enam rohkem puust ja punaselt ei saa teha :D
kui nüüd ka aru ei saanud, siis roni rõdu peale ja hüppa alla, teed kogu inimkonnale teene :P
 
h 14. september 2010, kl 10.24
No vanasti arvutati ka kasulik pind ehk siis kui uks käis sissepoole, siis selle võrra tuli maha võtta jne... Nüüd vist nii peent arvestust enam ei tehta üldse?
 
:) 14. september 2010, kl 10.39
No kui inimene küsib seinte ja lae pindala kohta, siis see on vast ikka remondiga seotud, mitte kasuliku põrandapinna arvestusega:) Kuidas see sissepoole avanev uks lae kasulikkuses peaks kajastuma... värvikulu ei muutu:)
 
töömees 14. september 2010, kl 10.45
ma tulen teen ära raha eest.
 
h 14. september 2010, kl 13.45
No värvimisest ma ei näinud sõnagi. Ja lihtsalt ruutmeetrite arvutamine on ju koolilapse matemaatika. Ei süvenenud vist teemasse, sorry.
Lasnamäel ei ole kõik rõduga toad ühe mõõduga, neid ikka mitut mõõtu, kui täpset arvestust tahad pead toa pindala teadma ja kas lae kõrgus on standardi järgi...
 
issand 14. september 2010, kl 23.11
korrutustabelit ikka tead,kui ei tea kasuta mobiili kalkulaatorit.Mõõda mõõdulindiga põranda pind ära.st üks sein ja teine sein ja korruta kahega,ongi sul põranda pindala ja lae pindala puha olemas(loodan,et sul on lagi ikka põranda kohal TÄPSELT).seinad reeglina kuskil 255-260 kõrged.nii et kui põranda üks serv on mõõtes ütleme et 4 meetrit sis 4 korda 2,60 võrdub....ah arvuta ise või mine koolitagasi:)
Kui sa oled kõik seinad ära mõõtnud siis tuleb kõik summad liita!Lagi+Põrand+2 seina+2 seina(toal on 4 seina)
 
tjah 15. september 2010, kl 11.09
teemaalgatus on konkreetene näide eestis kehtiva õppekava jaburast abstraktsusest. Ei osata raha lugeda ega parketti osta.
 
kahepoolne teip 15. september 2010, kl 13.04
viimasele

kuda see õppekava süüdi on, kui mõnele hakkab külge ja teisele mitte? mõni KÄIB koolis, teine ÕPIB...
 
Tormis 15. märts 2019, kl 20.38
ei saa aru, miks kõik vastajad nii halvustavad on. inimene küsis lihtsalt ~tavalise rõduga lasnamäe toa mõõtmeid. ehk soovis kolida ühte, või äkki soovis miskset konkreetsete mõõtmetega "vidinat" taolisesse kohta üles seada. näiteks mõned veel mäletavad neid esimesi arvuteid. rõdu on lasnamäe korteris ainuõige koht õhkjahutuse jaoks.

ärge pikka viha pidage, KÄOD!
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!