Perekond
Tädi Moraalipärn
moosimadu 20. märts 2015, kl 21.31 | Registreerus: 10 aastat tagasi Postitusi: 2,967 |
ohohhoo Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> et kus ja miks naisi ? eks ikka Unetute teemast ,
> tuletan meelde - isa (vuntsidega?) tahtis, et
> oleksin poiss! täiskasvanuna ei teagi kas olen ma
> naine või mees!
Mitte midagi ei saa aru, koolivaheaeg on päris segaseid arvuti manu lasknud. Õnnetud inimesed, mis siis, et vastikud - seda õnnetumad sellised on, kui sellistele anekdoote rääkida, siis võtavad ka sõna-sõnalt ja täht tähelt.
Masendav.
> et kus ja miks naisi ? eks ikka Unetute teemast ,
> tuletan meelde - isa (vuntsidega?) tahtis, et
> oleksin poiss! täiskasvanuna ei teagi kas olen ma
> naine või mees!
Mitte midagi ei saa aru, koolivaheaeg on päris segaseid arvuti manu lasknud. Õnnetud inimesed, mis siis, et vastikud - seda õnnetumad sellised on, kui sellistele anekdoote rääkida, siis võtavad ka sõna-sõnalt ja täht tähelt.
Masendav.
teema jälgija 21. märts 2015, kl 07.36 |
moosimadu 21. märts 2015, kl 07.52 | Registreerus: 10 aastat tagasi Postitusi: 2,967 |
järjekordne moosimao teema 21. märts 2015, kl 08.57 |
tuletan meelde 21. märts 2015, kl 09.45 |
et kuna siin on kord arutlusel sm Moosi personaalteema siis ei maksaks ka ära unustada seda , et sm Moos on satanismi suur austaja, just alles mainis ta satanismi teemas suuri algustähti
mis aga puutub Baskinisse , siis eks ilmselt Baskini rahvuskaaslane sm Moos ise tea - meie riigis vaenatakse just kõige rohkem neid kes ei koputanud
mis aga puutub Baskinisse , siis eks ilmselt Baskini rahvuskaaslane sm Moos ise tea - meie riigis vaenatakse just kõige rohkem neid kes ei koputanud
moosimadu 21. märts 2015, kl 16.14 | Registreerus: 10 aastat tagasi Postitusi: 2,967 |
tuletan meelde Kirjutas:
> et kuna siin on kord arutlusel sm Moosi personaalt
> eema siis ei maksaks ka ära unustada seda , et sm
> Moos on satanismi suur austaja, just alles mainis
> ta satanismi teemas suuri algustähti
> mis aga pu
> utub Baskinisse , siis eks ilmselt Baskini rahvusk
> aaslane sm Moos ise tea - meie riigis vaenatakse
> just kõige rohkem neid kes ei koputanud
http://naistekas.delfi.ee/foorum/read.php?15,333...
Irw. Kasutasin suurtähti, loomulikult. ''BS'' ehk BullShit ehk emakeeles isase veise tahke väljaheide. :D
Jätkake samas vaimus!
> et kuna siin on kord arutlusel sm Moosi personaalt
> eema siis ei maksaks ka ära unustada seda , et sm
> Moos on satanismi suur austaja, just alles mainis
> ta satanismi teemas suuri algustähti
> mis aga pu
> utub Baskinisse , siis eks ilmselt Baskini rahvusk
> aaslane sm Moos ise tea - meie riigis vaenatakse
> just kõige rohkem neid kes ei koputanud
http://naistekas.delfi.ee/foorum/read.php?15,333...
Irw. Kasutasin suurtähti, loomulikult. ''BS'' ehk BullShit ehk emakeeles isase veise tahke väljaheide. :D
Jätkake samas vaimus!
ooo 21. märts 2015, kl 19.28 |
eelmisele 21. märts 2015, kl 19.38 |
ooo 21. märts 2015, kl 19.52 |
ooo-le 21. märts 2015, kl 20.16 |
Ma Pereraadio kuulajana võin sind aidata saate otsingul. Sina kuula need läbi ja sõna sõnalt anna edasi kogu mõte, mitte ära tõlgenda valesti.
Palun, siin Malle Pärna autorisaade, otsi üles see saade millest jutt oli. Kui inimene toetub Piiblile, siis on ta õige kristlane. Ja kristlikus raadios kuulutada Jumala sõna sellisena nagu see on, on õige. Kui ta toetus iseenda tarkusele, siis vaatame kus ta eksis. Ja nüüd kähku saateid kuulama!
http://www.pereraadio.ee/uus/index.php?option=com_content&view=article&id=1835%3Aigihaljas-inimene&catid=21%3Aarhiiv&Itemid=1
Palun, siin Malle Pärna autorisaade, otsi üles see saade millest jutt oli. Kui inimene toetub Piiblile, siis on ta õige kristlane. Ja kristlikus raadios kuulutada Jumala sõna sellisena nagu see on, on õige. Kui ta toetus iseenda tarkusele, siis vaatame kus ta eksis. Ja nüüd kähku saateid kuulama!
http://www.pereraadio.ee/uus/index.php?option=com_content&view=article&id=1835%3Aigihaljas-inimene&catid=21%3Aarhiiv&Itemid=1
ooo 21. märts 2015, kl 20.51 |
ooo-le 21. märts 2015, kl 20.55 |
tubli ooo 21. märts 2015, kl 22.18 |
ooo 21. märts 2015, kl 22.21 |
aaa miks 21. märts 2015, kl 22.28 |
njahh 21. märts 2015, kl 23.49 |
ja siit jõuame tagasi teema alguse juurde: kui inimene on nii suur kristlane ja moralist, siis kuidas on võimalik, et ta abieluvälise lapse sai?
Jätame tütre mängust välja, sest tema pole avalikkust õpetama tikkunud ega moraalijutlusi pidanud.
Kuid emme Pärnast on küll silmakirjalik mõista teisi hukka nende patukeste pärast, kui ise sellise patuga hakkama on saanud.
Pole just tõsiseltvõetav, või mida teie arvate?
Jätame tütre mängust välja, sest tema pole avalikkust õpetama tikkunud ega moraalijutlusi pidanud.
Kuid emme Pärnast on küll silmakirjalik mõista teisi hukka nende patukeste pärast, kui ise sellise patuga hakkama on saanud.
Pole just tõsiseltvõetav, või mida teie arvate?
Merks 22. märts 2015, kl 07.34 |
nii ongi? 22. märts 2015, kl 09.07 |
õhhh 22. märts 2015, kl 09.14 |
sa pagan! sm Moosil oligi õigus! pullikaka tõesti
olen juba harjunud sm Moosi kirjutatust silmad kiirelt üle libistama, vist uued direktiivid ja käsud midagi üldsuse uuele teele suunamise huvides maha salata
või on moositupsuke hoopis edasi arenenud ja mõistnud, et see kurjuse ämblikuvõrk on jah bullshitt.
ega ükski inimene pole lootusetu kui veidikenegi romantikat õeluse kõrval hinges on
olen juba harjunud sm Moosi kirjutatust silmad kiirelt üle libistama, vist uued direktiivid ja käsud midagi üldsuse uuele teele suunamise huvides maha salata
või on moositupsuke hoopis edasi arenenud ja mõistnud, et see kurjuse ämblikuvõrk on jah bullshitt.
ega ükski inimene pole lootusetu kui veidikenegi romantikat õeluse kõrval hinges on
on jahh nii 22. märts 2015, kl 09.23 |
aga olid sa kõiketeadja njahh seal ise juures, et nii täpselt tead - mida ja kuidas
mida lubati, mida vaikiti maha ja mida usuti
mina mäletan mingist saatest aastaid tagasi, et Baskini oma sõnul sai ta tütrest alles siis teada kui too täiskasvanu oli
miks nii, mind see küll eluliselt huvitanud pole, inimeste isiklikud asjad on ikka nende enda asi
küll aga hakkas huvitama miks njahh end nii puudutatud tunneb olevat Pärna moraalilugemisest
mida lubati, mida vaikiti maha ja mida usuti
mina mäletan mingist saatest aastaid tagasi, et Baskini oma sõnul sai ta tütrest alles siis teada kui too täiskasvanu oli
miks nii, mind see küll eluliselt huvitanud pole, inimeste isiklikud asjad on ikka nende enda asi
küll aga hakkas huvitama miks njahh end nii puudutatud tunneb olevat Pärna moraalilugemisest
küsimus oli õigustatud 22. märts 2015, kl 09.59 |
njahh 22. märts 2015, kl 10.34 |
ei, mina pole juures olnud ja tegelikult mind eriti ei huvita ka, mis suhe tal Baskiniga oli. Pärna moraalijutlustest raadios lugesin alles siit ja raamatukraapimine meenub kuskilt uudistest loetuna.
Seega ma ei tea ja mu arvamus on kujundatud teie teadmiste baasil, aga mina ei hakkaks kohe kindlasti pseudomoralistina teisi ümber kasvatama.
Aga kohe kindlasti hakkavad mulle vastu inimesed, kellest üleöö Saulusest Paulus saab...
Ja kusjuures saada ju võib, kuid miks selline muutuja peab alati hakkama ka teisi suuresuuliselt oma usku pöörama?
Sama kehtib kõikide sektide (veganid, toortoitlased, homod, jehovistid, padurohelised, loomavabastajad jne) kohta. Elagu oma elu ja ajagu oma asja, aga ärgu pidevalt avalikkuse ees lõuaku ja nõudku oma õigusi ja ärgu surugu oma eluviisi teistele peale.
Seega ma ei tea ja mu arvamus on kujundatud teie teadmiste baasil, aga mina ei hakkaks kohe kindlasti pseudomoralistina teisi ümber kasvatama.
Aga kohe kindlasti hakkavad mulle vastu inimesed, kellest üleöö Saulusest Paulus saab...
Ja kusjuures saada ju võib, kuid miks selline muutuja peab alati hakkama ka teisi suuresuuliselt oma usku pöörama?
Sama kehtib kõikide sektide (veganid, toortoitlased, homod, jehovistid, padurohelised, loomavabastajad jne) kohta. Elagu oma elu ja ajagu oma asja, aga ärgu pidevalt avalikkuse ees lõuaku ja nõudku oma õigusi ja ärgu surugu oma eluviisi teistele peale.
aga 22. märts 2015, kl 10.42 |
njahhil õigus 22. märts 2015, kl 10.50 |
moosipragu 22. märts 2015, kl 11.12 |
No kuigi sellega edukalt saavad hakkama vaid vähesed, siis inimesel on õigus alati muutuda. Hoor võib hakata nunnaks ja varas võib seista vastu kuritegevusele.
Mõttetu on käia takkajärge targutamas ja näpuga näidata, et näe milline sa olid.
Silmakirjalikkusest saab rääkida ainult sel juhul, kui sa viga ei tunnista. Minuteada proua Pärn pole oma vigu kunagi eitanud.
Mõttetu on käia takkajärge targutamas ja näpuga näidata, et näe milline sa olid.
Silmakirjalikkusest saab rääkida ainult sel juhul, kui sa viga ei tunnista. Minuteada proua Pärn pole oma vigu kunagi eitanud.
njahh 22. märts 2015, kl 12.46 |
loomulikult on kõigil õigus muutuda, kuid ei saa teistelt nõuda, et nad hakkaksid just nimelt samamoodi käituma.
Miks peaksime veganite nõudel hakkama taimetoitlaseks või valima trikoloori asemele vikerkaarevärvid?
Las iga inimene elab nii, kuidas ta õigeks peab. Seda põhimõtet võiks ka need nn vähemused järgida.
Miks peaksime veganite nõudel hakkama taimetoitlaseks või valima trikoloori asemele vikerkaarevärvid?
Las iga inimene elab nii, kuidas ta õigeks peab. Seda põhimõtet võiks ka need nn vähemused järgida.
moraalist 22. märts 2015, kl 13.50 |
moraalist Kirjutas:
> Moraali eesmärk ei ole mitte hukkamõist ja teiste
> le näpuga näitamine, vaid inimeste juhtimine õigel
> e teele, mis on talle endale ja teistele hea ja tu
> leb kasuks.
Ma toon siinkohal uuesti välja moraali mõtte - lugege see siit päisest uuesti üle. Kui moraali lugemine on keelatud, siis kuidas teie oma lapsi kasvatate? Vabakasvatus, ilma igasuguse suunamiseta? Moraal aitab meil näha õiget suunda, sest me kõik eksime palju: oma tegudes, oma sõnades, oma mõtetes. Miks käivad inimesed terve elu kirikus, kus kantslist õpetatakse Jumala tõdesid, või ise mõtisklevad ja loevad Pühakirja? Aga ikka sellepärast, et nad ei jätaks hoolitsemist selle eest, mis on elus tegelikult esmatähtis, kuid mis jääb sageli kuhugile kõrvale meie igapäevaste sagimiste käigus, s.o tasu peale maist rännakut (igavene elu koos Jumalaga) - et me ei unustaks, miks me tegelikult siin elame ja kus on meie kodu ja kas me käime sellel kitsal teel, mis meid sinna viib või käime hukatuse teel. Luteri kirikus näiteks on pattude tunnistamine, kus kõik tunnistavad üheskoos, et nad on patused ja nad kahetsevad oma patte, mida nad on oma mõtete, sõnade ja tegudega teinud ja paluvad, et Jumal annaks neile jõudu ja aitaks neil oma elu parandada. Eesmärgiks on püüdlemine pühitsuse poole. See on pikk rännak. Õigupoolest ongi see elu mõte, et siit ära minnes oleks me piisavalt puhtad Jumala ees, et me võiksime Tema kohtus õigeks mõistetud saada. See puhtus on tõepoolest juba meelepuhtuse tasandil, mis on ju nähtav ainult Jumalale. Kristus ütles, et abielurikkumine ei alga tegudest, vaid juba esimesest iharast pilgust kellegi peale - see pühitsuse ideaal on nii kõrge ja praktiliselt inimesele võimatu teostada. Sellepärast ongi pidev püüdlemine kõige Jumala täiuse ja puhtuse sisse väga palju pühendumist nõudev ja võimalik teostada vaid Jumala enda abiga, Jumal pühitseb ja vabastab meid meie pattudest ise, sest meie endi võimekus ei küündi selleni. Õndsaks saadakse usust, mitte tegudest. Ja võitlus iseenda patuse loomusega käib inimesel praktiliselt elu lõpuni. See on raske tee, sest see on sageli ohvrite rohke, aga see tee ei ole kaugeltki rõõmuta. Seda saadavad taevalikud annid, mis kaaluvad üles igasugused lihalikud maised naudingud ja kaduva õnne, mida petlikult usutakse ja taga aetakse siin peaaegu surmani.
Moraali peab lugema, kutsuma inimesi meeleparanduse teele kui see on Jumala tahe ja kui Jumal on inimest selleks ette valmistanud ja välja läkitanud. Jumala sulane lähtub oma Issanda (Isanda) tahtest, mitte sellest, kas patustele inimestele see meeldib või mitte. Tema teenib Jumalat, sest selleks on Jumal teda kutsunud. Ma panen siia kaks kirjakohta, mis räägivad teie praeguse kohtumõistmise vastu, kes te olete endile võtnud õiguse teda laimata avalikus foorumis. See jääb internetti üles alatiseks. Te tegelikult loete ise moraali, keelate ja käsite ja mõistate hukka, sest kui inimene on oma patud Jumala käest andeks saanud, siis on see sama hea kui ta poleks ealeski eksinud, isegi mõnes mõttes parem - ta suudab mõista teist eksinut ja juhatada teda Jumala armu juurde. Ta on saanud erakordse müstilise kogemuse osaliseks ja õppinud midagi väga olulist. Kuna tema on Jumala kutsutud ja läkitatud, siis temale on antud õigus lugeda ka moraali, rääkida Jumala Tõde, teil aga pole seda kutsumust ega ka läkitust, sellepärast teete teie praegu siin pattu, kes te teda mustate.
Tähendamissõna variserist ja tölnerist
9 Mõnedele aga, kes olid enestele kindlad, et nemad on õiged,
ja panid teisi eimillekski, rääkis Jeesus selle tähendamissõna:
10 „Kaks inimest läksid üles pühakotta palvetama, üks oli variser
ja teine tölner.
11 Seisma jäädes palvetas variser endamisi: „Oh Jumal, ma
tänan sind, et mina ei ole niisugune nagu muud inimesed: röövijad,
ülekohtused, abielurikkujad, ega ka niisugune nagu see tölner.
12 Mina paastun kaks korda nädalas, annan kümnist kõigest, mis ma
saan.”
13 Aga tölner seisis eemal ega tahtnud silmigi tõsta taeva
poole, vaid lõi endale vastu rindu ja ütles: „Oh Jumal, ole mulle
patusele armuline!”
14 Ma ütlen teile, tema läks alla oma kotta õigeks mõistetult,
mitte too teine. Sest igaüht, kes ennast ise ülendab, alandatakse,
kes aga ennast ise alandab, seda ülendatakse.”
Jeesus ja abielurikkuja naine
1 Aga Jeesus läks Õlimäele.
2 Kuid koidu ajal tuli ta tagasi pühakotta ning kogu rahvas tuli
tema juurde ning ta istus ja õpetas neid.
3 Aga kirjatundjad ja variserid tõid abielurikkumiselt tabatud
naise, panid ta keskele seisma
4 ja ütlesid Jeesusele: „Õpetaja, see naine tabati
abielurikkumiselt.
5 Mooses on Seaduses käskinud niisugused kividega surnuks visata.
Mida nüüd sina ütled?”
6 Aga seda nad ütlesid teda proovile pannes, et nad saaksid teda
süüdistada. Jeesus kummardus ja kirjutas sõrmega maa peale.
7 Aga kui nad küsides peale käisid, ajas Jeesus enese sirgu ja
ütles neile: „Kes teie seast ei ole pattu teinud, visaku teda esimesena
kiviga!”
8 Ja ta kummardus jälle ja kirjutas maa peale.
9 Ja seda kuuldes lahkusid nad üksteise järel, vanematest alates,
jäid üksnes tema ja keskel seisev naine.
10 Jeesus ajas enese sirgu ja ütles talle: „Naine, kus nad on?
Kas keegi ei ole sind surma mõistnud?”
11 Tema ütles: „Ei keegi, Issand!” Aga Jeesus ütles: „Ega minagi
mõista sind surma. Mine, ja nüüdsest peale ära enam tee pattu!”]
> Moraali eesmärk ei ole mitte hukkamõist ja teiste
> le näpuga näitamine, vaid inimeste juhtimine õigel
> e teele, mis on talle endale ja teistele hea ja tu
> leb kasuks.
Ma toon siinkohal uuesti välja moraali mõtte - lugege see siit päisest uuesti üle. Kui moraali lugemine on keelatud, siis kuidas teie oma lapsi kasvatate? Vabakasvatus, ilma igasuguse suunamiseta? Moraal aitab meil näha õiget suunda, sest me kõik eksime palju: oma tegudes, oma sõnades, oma mõtetes. Miks käivad inimesed terve elu kirikus, kus kantslist õpetatakse Jumala tõdesid, või ise mõtisklevad ja loevad Pühakirja? Aga ikka sellepärast, et nad ei jätaks hoolitsemist selle eest, mis on elus tegelikult esmatähtis, kuid mis jääb sageli kuhugile kõrvale meie igapäevaste sagimiste käigus, s.o tasu peale maist rännakut (igavene elu koos Jumalaga) - et me ei unustaks, miks me tegelikult siin elame ja kus on meie kodu ja kas me käime sellel kitsal teel, mis meid sinna viib või käime hukatuse teel. Luteri kirikus näiteks on pattude tunnistamine, kus kõik tunnistavad üheskoos, et nad on patused ja nad kahetsevad oma patte, mida nad on oma mõtete, sõnade ja tegudega teinud ja paluvad, et Jumal annaks neile jõudu ja aitaks neil oma elu parandada. Eesmärgiks on püüdlemine pühitsuse poole. See on pikk rännak. Õigupoolest ongi see elu mõte, et siit ära minnes oleks me piisavalt puhtad Jumala ees, et me võiksime Tema kohtus õigeks mõistetud saada. See puhtus on tõepoolest juba meelepuhtuse tasandil, mis on ju nähtav ainult Jumalale. Kristus ütles, et abielurikkumine ei alga tegudest, vaid juba esimesest iharast pilgust kellegi peale - see pühitsuse ideaal on nii kõrge ja praktiliselt inimesele võimatu teostada. Sellepärast ongi pidev püüdlemine kõige Jumala täiuse ja puhtuse sisse väga palju pühendumist nõudev ja võimalik teostada vaid Jumala enda abiga, Jumal pühitseb ja vabastab meid meie pattudest ise, sest meie endi võimekus ei küündi selleni. Õndsaks saadakse usust, mitte tegudest. Ja võitlus iseenda patuse loomusega käib inimesel praktiliselt elu lõpuni. See on raske tee, sest see on sageli ohvrite rohke, aga see tee ei ole kaugeltki rõõmuta. Seda saadavad taevalikud annid, mis kaaluvad üles igasugused lihalikud maised naudingud ja kaduva õnne, mida petlikult usutakse ja taga aetakse siin peaaegu surmani.
Moraali peab lugema, kutsuma inimesi meeleparanduse teele kui see on Jumala tahe ja kui Jumal on inimest selleks ette valmistanud ja välja läkitanud. Jumala sulane lähtub oma Issanda (Isanda) tahtest, mitte sellest, kas patustele inimestele see meeldib või mitte. Tema teenib Jumalat, sest selleks on Jumal teda kutsunud. Ma panen siia kaks kirjakohta, mis räägivad teie praeguse kohtumõistmise vastu, kes te olete endile võtnud õiguse teda laimata avalikus foorumis. See jääb internetti üles alatiseks. Te tegelikult loete ise moraali, keelate ja käsite ja mõistate hukka, sest kui inimene on oma patud Jumala käest andeks saanud, siis on see sama hea kui ta poleks ealeski eksinud, isegi mõnes mõttes parem - ta suudab mõista teist eksinut ja juhatada teda Jumala armu juurde. Ta on saanud erakordse müstilise kogemuse osaliseks ja õppinud midagi väga olulist. Kuna tema on Jumala kutsutud ja läkitatud, siis temale on antud õigus lugeda ka moraali, rääkida Jumala Tõde, teil aga pole seda kutsumust ega ka läkitust, sellepärast teete teie praegu siin pattu, kes te teda mustate.
Tähendamissõna variserist ja tölnerist
9 Mõnedele aga, kes olid enestele kindlad, et nemad on õiged,
ja panid teisi eimillekski, rääkis Jeesus selle tähendamissõna:
10 „Kaks inimest läksid üles pühakotta palvetama, üks oli variser
ja teine tölner.
11 Seisma jäädes palvetas variser endamisi: „Oh Jumal, ma
tänan sind, et mina ei ole niisugune nagu muud inimesed: röövijad,
ülekohtused, abielurikkujad, ega ka niisugune nagu see tölner.
12 Mina paastun kaks korda nädalas, annan kümnist kõigest, mis ma
saan.”
13 Aga tölner seisis eemal ega tahtnud silmigi tõsta taeva
poole, vaid lõi endale vastu rindu ja ütles: „Oh Jumal, ole mulle
patusele armuline!”
14 Ma ütlen teile, tema läks alla oma kotta õigeks mõistetult,
mitte too teine. Sest igaüht, kes ennast ise ülendab, alandatakse,
kes aga ennast ise alandab, seda ülendatakse.”
Jeesus ja abielurikkuja naine
1 Aga Jeesus läks Õlimäele.
2 Kuid koidu ajal tuli ta tagasi pühakotta ning kogu rahvas tuli
tema juurde ning ta istus ja õpetas neid.
3 Aga kirjatundjad ja variserid tõid abielurikkumiselt tabatud
naise, panid ta keskele seisma
4 ja ütlesid Jeesusele: „Õpetaja, see naine tabati
abielurikkumiselt.
5 Mooses on Seaduses käskinud niisugused kividega surnuks visata.
Mida nüüd sina ütled?”
6 Aga seda nad ütlesid teda proovile pannes, et nad saaksid teda
süüdistada. Jeesus kummardus ja kirjutas sõrmega maa peale.
7 Aga kui nad küsides peale käisid, ajas Jeesus enese sirgu ja
ütles neile: „Kes teie seast ei ole pattu teinud, visaku teda esimesena
kiviga!”
8 Ja ta kummardus jälle ja kirjutas maa peale.
9 Ja seda kuuldes lahkusid nad üksteise järel, vanematest alates,
jäid üksnes tema ja keskel seisev naine.
10 Jeesus ajas enese sirgu ja ütles talle: „Naine, kus nad on?
Kas keegi ei ole sind surma mõistnud?”
11 Tema ütles: „Ei keegi, Issand!” Aga Jeesus ütles: „Ega minagi
mõista sind surma. Mine, ja nüüdsest peale ära enam tee pattu!”]
Lisa postitus