Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Perekond
Tädi Moraalipärn

kardan homopropagandat 22. märts 2015, kl 14.39
mul on tõsine hirm igasuguse vikerkaaresuunitlusegajuttude ees ja seepärast hoidun neist propagandistidest kaugele eemale. oskan neid juba nagu radariga leida. siin on moosimadu kui homopropagandist esile toodud, aga praegu ma ei saa aru, kus ta selles teemas propagandat teeb, aidake näha? hakkan juba kartma, et olen ajupesu ohver ja ei suuda õigel ja valel vahet teha, tundub koguni et siin õigustatakse hooraelu. ma saan vist valesti aru?

vastuseks 22. märts 2015, kl 14.56
kardan homopropagandat Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> mul on tõsine hirm igasuguse vikerkaaresuunitluseg
> ajuttude ees ja seepärast hoidun neist propagandis
> tidest kaugele eemale. oskan neid juba nagu radari
> ga leida. siin on moosimadu kui homopropagandist
> esile toodud, aga praegu ma ei saa aru, kus ta sel
> les teemas propagandat teeb, aidake näha? hakkan j
> uba kartma, et olen ajupesu ohver ja ei suuda õige
> l ja valel vahet teha, tundub koguni et siin õigus
> tatakse hooraelu. ma saan vist valesti aru?

Jah, sa saad kõigest valesti aru ja käitud nagu provokaator. See on lühike vastus sulle. Homofoobiat teadupoolest pole haiguste nimekirjas, homoseksuaalsus oli nii haiguste kui ka kriminaalkuritegude nimekirjas ja selle on sealt suutnud maha kustutada vaid homoseksuaalse suunitlustega inimesed ise, kes on istunud õigel ajal õigetes komisjonides. Et asi selgem oleks siis võib näiteks tuua praeguse erakondade rahastamise süsteemi. Nii ebaproportsionaalselt kõrged palgad, ametist ilma jäänud hüvitise kui ka igasugused ebamõistlikud kuluhüvitise, valimiskampaania rahad jm rahad ja hüvitised, võitlesid endile välja seaduse tegijad ise, kes asusid riigikogus ja kelle taskutesse see hüvitis ja raha läheb. Õiguse ja õiglusega pole siin midagi pistmist, lihtsalt niitide tõmbamisega ja äraostmisega ja südametunnistuse puudumisega nii riigikogus kui homopropaganda puhul.

njahh moraalijutlustajale 22. märts 2015, kl 15.05
kas ainus õige moraal on see, mida kristlik õpetaja kirikukantslist jutlustab?

No anna andeks, aga oma pika moraalijutlusega oled just selline, kes teistele oma eluviisi ja suhtumist peale surub. Mina isiklikult olen ateist ega uus hauatagusesse ellu. Seega ei pea ma vajalikuks elada moraalinormide järgi seetõttu, et millalgi teises elus selle eest "preemiat" pälvida.
Ma järgin põhilisi moraalinorme seetõttu, et minus kujunenud teatud väärtuste kogumik, mida ma õigeks pean. Ja selleks ei ole mind vaja hirmutada jumala karistuse või põrgukateldega.
On ju ilmselge, et igasuguse usu eesmärk on masside allutamine võimukandjate tahtele. Mida alandlikumaks on inimene surutud, seda parem on teda valitseda. Mida vähem on inimesel haridust, seda manipuleeritavam ta on.

Aga mis usupööramisse puutub, siis mulle meeldis üks kommentaar Sõõrumaa "puhastumise" loo all. Mõte oli selline: Kui mu naabrinaine istub nädala pimeduses, siis arvatakse, et tal on elektri eest maksmata. Kui ta pärast seda hakkab rääkima puhastumisest, siis öeldakse, et mutt on lolliks läinud. Järelikult sõltub kõik rahast.

Omalt poolt lisan juurde, et kõik sõltub tuntusest ja pole vahet, mil moel tuntuks on saadud.

kardan homopropagandat 22. märts 2015, kl 15.15
sina kes sa mulle vastamist teesklesid võta hoogu maha! näita selles teemas ette koht kus tegeletakse homopropagandaga ja ma usun sinu juttu või on siin koos ainult valetajad ja variserid! selle asemel et tõelist pattu hukka mõista mõeldakse teisele valet kaela lootes et siis ei paista oma räpasus enam silma?

moraalist 22. märts 2015, kl 15.37
njahhile

Kas Malle Pärn on sind isiklikult käskinud hakata usklikuks või ta esineb kristlikus raadios, mis on ju kristlastele? Või ei või kristlased sellepärast enam oma suud praotada, et sina ei usu Jumalat? Kas M.P on avalikult sind mustanud ja sinu üle kohut mõistnud või sind põrguga ähvardanud? Ta on ju ainult oma maailmavaadet jaganud neile, kellele see on vastuvõetav. Muideks M.P ei ütelnud, et homod tuleb ära hävitada, see oli kellegi õel tahtmine sedasi asju tõlgendada. Aga inimesel puudus elementaarne kuulamisoskus ja ka arusaamisoskus, küll aga jagus piisavalt õelust valetada.

Sinu puhul tulebki inimese nui neljaks enda õiguse tagaajamine. Sa, njahh, ajad lihtsalt enda õigust taga. See on tüüpiline ja eriti vastik kui seda teevad ülemused. Kõigepealt eksitakse ja siis ei taheta enda eksimusi tunnistada ja siis hakatakse end õigustama ja läheb üheks tülitsemiseks asi kätte ära.

Mis puutub sellesse, et alandlikkus on mõeldud välja lollide ohjamiseks ja nende valitsemiseks, siis on see nii primitiivne väide, et ajab naerma. Jumala ees ollakse alandlikud, aga samas saadakse Jumalalt väga palju jõudu seista tõe eest ja seega ei ole võimalik sügavalt usklikku inimest mõjutada ega valitseda, sest ideaalis on ta võimeline oma tõekspidamiste eest kasvõi märtrisurma minema. Paljud on läinudki varakristlaste seast ja ka siin suure venestamise ajal. See on pigemini üleloomulik sisemine tugevus ja julgus ujuda vastuvoolu kasvõi kogu maailmaga. Paljud prohvetid ju elasid praktiliselt erakutena, sest neid ähvardati tappa kui nad tõde räägivad, aga nad rääkisid ikkagi, hoolimata sellest, mida neil kannatada tuli. Vot selline paradoks sinu naiivse väitega. Usk teeb tugevaks ja usklik peaks jääma kõigi eelduste kohaselt usklikuks ka ilma teiste kaasuskliketa. Muidugi oleneb see ka paljus inimesest endast, rasketel aegadel mõned just pöörduvad usku, aga mõned, kes lootsid usust leida kerget ja head äraelamist, pettuvad selles. Kindlasti on usklikul inimesel selles maailmas palju raskem elada kui sinusugusel, sest maailm on usukauge. Seepärast ei maksa siin nende inimeste suud kinni panna. Kui ei meeldi, siis pane raadio kinni või keera teisele lainele või ära loe. Keegi ei käsi oma elule mõtet otsida või igavikku uskuda. Ikka jäetakse alati valik kõigile. Mina valin üht, sina teist, kas minu tee viib paradiisi ja sinu tee põrgusse, eks seda saa me teada pärast surma. Kindlasti on selle jaoks surm helgem, kes võtab seda kui koju jõudmist, kes on head võitlust oma elus võidelnud ja ootab Jumalaga kohtumist. üleüldse on see lootus, mida jagab Jumala sõna tohutult ilus ja helge ja hea.

vastuseks 22. märts 2015, kl 15.49
> sina kes sa mulle vastamist teesklesid võta hoogu
> maha! näita selles teemas ette koht kus tegeletaks
> e homopropagandaga ja ma usun sinu juttu või on si
> in koos ainult valetajad ja variserid! selle aseme
> l et tõelist pattu hukka mõista mõeldakse teisele
> valet kaela lootes et siis ei paista oma räpasus e
> nam silma?

Asi on väga lihtne ja seos olemas. Moosimadu laimab heal meelel EKRE liikmeid siin, sest ta on homopropaganda tegija (vaata teistest teemadest kui ei usu). EKRE on kooseluseaduse tühistamise poolt. Järelikult on vägagi seotud see teema homopropagandaga ja kooseluseadusega. Ja moosimadu pole mitte erapooletu, vaid sellisest EKRE kandidaadi maine kahjustamisest väga huvitatud.

usust 22. märts 2015, kl 15.54
http://nihilist.fm/ateismi-abc/

kardan homopropagandat 22. märts 2015, kl 16.02
homoteema toodi teemasse ropsuga sisse siis kui MP teema oli ammendunud nii et otsige laimajaid omade seast.
oma kustlikult konstrueeritud seletuse võid endale sisse istuda kuradi homopropagandist. ilma niinimetatud kaitsjate debiilsusteta oleks see teema ammu surnud aga ju teile meeldib omasid peksta. nüüdseks olete juba oma lärmamisega selle kandidaadi mudasse rullinud.

vastuseks 22. märts 2015, kl 16.09
Milline viha! Et siis lase aga laimata ja siis vajub teema ära? Irw. Aga ei kavatsegi lasta!

kardan homopropagandat 22. märts 2015, kl 16.24
demagoogia kõrgem tase!! kui oli näha et teemast ei tulegi korralikku ekrepeksu siis korraldasid sina nii et laim sai muudkui uut hagu peale ja nüüd soojendad ennast sõnnikuhunniku ääres. kes sulle selle pasarahe lennutamise eest maksab, homoagitaator ''vastuseks''?

njahh 22. märts 2015, kl 16.25
ja kus olen mina M.P.-d laimanud??

Kuna teema arenes tasahilju edasi ning laienes omasoodu, siis on see juba ammu eemaldunud tema isiksusest ning muutunud laiemaks aruteluks. Et mõni seda aduda ei suuda ja ikka veel nagu silmaklappidega hobune ühe isiku ümber keerutab, siis pole see küll minu probleem.

Mitte M.P. pole siin moraalijutlustaja, vaid sina, moraalist, ja sulle ma ka vastasin. Kodanik Pärn ei puutu üldse enam asjasse.

Aga kuidas nüüd ühendada väidetavalt usklike monopol sallivus ning homovihkamine, mis siingi teemas üsna aktuaalne on?

Muide, seesama homondus ja prassivad eluviisid on kirikutegelaste hulgas läbi aegade üpriski levinud olnud ja on tänase päevani... Kas siis kiriklik moraal pole vähe kahepalgeline?

vastuseks 22. märts 2015, kl 16.40
> demagoogia kõrgem tase!! kui oli näha et teemast e
> i tulegi korralikku ekrepeksu siis korraldasid sin
> a nii et laim sai muudkui uut hagu peale ja nüüd s
> oojendad ennast sõnnikuhunniku ääres. kes sulle se
> lle pasarahe lennutamise eest maksab, homoagitaato
> r ''vastuseks''?

Kus see pasarahe ja sõnnik on? Kus see minu demagoogia on? EKRE liikmete mustamine oli moosimao eesmärk, teised läksid natuke sellega kaasa, need kes ei näinud moosimao eesmärki koheselt läbi ja hiljem ei tahtnud uskuda sellesse. Võin homoteema üles otsida, kus ta juba kord Pärna kallal võttis, täpselt samal põhjusel, mis siin teemas. Miks talle see inimene ette jäi, aga ikka kooseluseaduse pärast.

njahhile 22. märts 2015, kl 16.44
Pole mõtet sellel nõmedal vaidlusel. Enne oli M.P moraalilugeja, nüüd mina. Aga ei tema ega mina ole kellegi üle kohut mõistnud, vaid ikka teie ise siin. Mina lõpetan sinuga, njahh, vaidlemise. Inimestel võivad olla erinevad maailmavaated, aga oma õiguse nui neljaks tagaajamine ei vii iialgi kuhugi.

kuldsed sõnad 22. märts 2015, kl 17.16
njahhile Kirjutas:
> Inimes
> tel võivad olla erinevad maailmavaated, aga oma õi
> guse nui neljaks tagaajamine ei vii iialgi kuhugi.

Kuldsed sõnad. Moosimadu võiks selle tsitaadi oma arvuti kohale riputada ja enne igat postitust läbi lugeda. Foorum püsiks palju puhtam ja konstruktiivsem.

kardan homopropagandat 22. märts 2015, kl 17.21
too aga jah see link ka siia siis oled sa noosimao eest kõik töö ära teinud. lollpea. kordan veel SELLES TEEMAS OLI MP TEEMA ARUTELU JUBA LÄBI KUI SINUSUGUSED DEMAGOOGID LÕID KISA LAHTI JA LASID MP SUGUELU JA ABIELUMEHEGA RINGIAELEMISE TEEMA EKREGA SIDUDA.
hakka või madu uskuma et sõbrad teevad vaenlase töö paremini ära kui vaenlased.
minu jaoks on see teema läbi. põle põrgus. homopropagandist ja hooraelu pooldaja!

njahh 22. märts 2015, kl 17.49
hea näide sellest, kuidas teisitimõtlejad hagu saavad. Kui ei mõtle nii, nagu delfi naisteka enamus, siis on tegemist paariaga, kes tuleb igal juhul läbi sõimata ja oleks hea, kui hoopiski siit minema peksta.

Eks siin olegi hinnatud need, kes maalt ja hobusega ise küsin ise vastan teemasid teevad.

Kas lp moraalist ei tea, et dispuut saabki tekkida vaid siis, kui on erinevad seisukohad ja kui kumbki pool neid ka kaitsta suudab? Kui minu soovi oma seisukohti kaitsta tõlgendatakse "nui neljaks" jäärapäisusega, siis pole tõesti enam mõtet seda teemat arendada.
Et kui ei kiida lugupeetavale takka, siis on tegemist jäärapäise inimesega? Äkki ongi see näide kiriklikust moraalist?

to njahh 22. märts 2015, kl 21.00
ja siis kui on sinu arvamus ja vale arvamus. haridus matsi ei riku. egaju.

njahh 22. märts 2015, kl 21.50
mina pole kellelgi keelanud omi seisukohti kaitsta. Mina kaitsen omi. Ja pole minu süü, kui keegi seda teha ei suuda ja vihaseks saab.

Kui nüüd võtate esimese lehe lahti, siis sealt leiate minu esimese kommentaari, kus ma sõnaselgelt pr Pärna kaitsen.

Kui ma ei pea õigeks kellegi teguviisi, siis ei tähenda see seda, et ma seda inimest laiman või kuidagi halvustan. Kui ma ei pea õigeks mingi X arvamuse pealesurumist, siis ei ole mõtet hakata mind ümber veenma ja sundida mind karjale alluma.
Mina ei ole see kana, kes teistega koos kaagutades tormab üht surnuks nokkima, nagu teie siin minu või moosimaoga teete.

Haritud inimese tunnus ei ole ka mitte sildistamine ja otsene püüd vastast solvata. Kui argumendid saavad otsa (mõistus rohkemat ei võimalda), siis lendame rinnaga peale ja hakkame baaba viisil sõimama?

viimasele 22. märts 2015, kl 21.56
ehk rahuned nüüd maha.

õige 22. märts 2015, kl 22.15
Proua Pärna peabki kaitsma selle vaenuliku seljataguse sõimamise eest. Argpüksid ei julge otse minna ütlema, siis kaagutavad siin.

ise oled ju homo! 23. märts 2015, kl 00.10
> too aga jah see link ka siia siis oled sa noosimao
> eest kõik töö ära teinud. lollpea. kordan veel S
> ELLES TEEMAS OLI MP TEEMA ARUTELU JUBA LÄBI KUI SI
> NUSUGUSED DEMAGOOGID LÕID KISA LAHTI JA LASID MP S
> UGUELU JA ABIELUMEHEGA RINGIAELEMISE TEEMA EKREGA
> SIDUDA.
> hakka või madu uskuma et sõbrad teevad
> vaenlase töö paremini ära kui vaenlased.
> minu j
> aoks on see teema läbi. põle põrgus. homopropagand
> ist ja hooraelu pooldaja!

Närvid läbi? Jäta siis sellised teemad vahele, kus närvid vastu ei pea! Mis sa räuskad ja sõimad siin!

loogiline 23. märts 2015, kl 08.05
tavaline punaoravate möla, et rahvusliku EKRE liikmetele miskitmoodi varju heita

njahile 23. märts 2015, kl 09.07
Järsku ongi kõige õigem inimene moraalist rääkima see kes ise elus on pattu teinud ja hiljem aru saanud, et nii pole õige.
Muidugi kui ta arenedes tunnistab oma vigu.Enne kui kedagi hukka mõista tuleks omaenda elu kriitilise pilguga üle vaadata ja alles siis suu lahti teha.
Teisitimõtlejad ei anna siin mingeid hagu ega nõua kellegi tagant kiitmist, kui sinuga nõustuksime oleksime ju sinu tagantkiitjad.

njahh 23. märts 2015, kl 10.10
ega ma ju ootagi, et mind kiidetaks, pigem ootan ikka kollektiivset rünnakut.

Aga kas pr Pärn on omi vigu tunnistanud?

Ja loomulikult on õige, et pahedest on kompetentsed rääkima need, kes sellega ise süvitsi kokku on puutunud.

Huvitav, kas te ise aru ei saa, et teie ise olete ju need, kes siin Pärna taga räägivad ja mina haakun oma arvamusega vaid teie jutu põhjal.

Tunnistan ausalt, et ma ei tea kõnealusest isikust suurt midagi. Tean vaid, et tema lapse isa on Baskin ja ähmaselt seda, et ta usku kuulutama hakkas. Kõik. Muu info on muide pärit siitsamast foorumist.
Nüüd aga väidetakse, et mina räägin teda taga ja laiman ja mida veel.
moosimadu 23. märts 2015, kl 10.47
Ma olen njahhiga täiesti nõus ses osas, et teemat on ''kuumana'' hoidnud ennast õilsateks kaitsjateks pidavad kommentaatorid. Juba esimene rünnakule sööstnud õilishing tekitas minus tunde, et tegelikult on kellelgi suur soov Pärna pesu kõrgele masti tõmmata ja soovijad pole ei mina ega njahh. Seda on ka mu reaktsioonist tollele kommentaarile selgelt näha.
Võtke hoogu maha, klatšimoorid, kahju, mida te teinud olete on juba kole küllalt.

to moosimadu 23. märts 2015, kl 12.51
Sina kui suurte õigusteadmistega inimene, kas sa ehk oskad kommenteerida, kas siin õhutatakse viha ja vaenu proua Pärna vastu?

aiai 23. märts 2015, kl 18.32
sm Moos on ikka väsimatu töörügaja küll,stahhaanovlane kohe!
alles sai Vooglaiu sõimamisega ühele poole ja juba jälle platsis!
puhka ikka ka , tibuke
moosimadu 23. märts 2015, kl 22.03
aiai Kirjutas:
> sm Moos on ikka väsimatu töörügaja küll,stahhaanov
> lane kohe!
> alles sai Vooglaiu sõimamisega ühele
> poole ja juba jälle platsis!
> puhka ikka ka , t
> ibuke

Valetamine on su elu ülesanne või teed seda hobikorras?
Loodan, et saad oma laimamise eest mida teeninud oled.

Saskai 23. märts 2015, kl 22.07
Issand kui tore siin 2 päeva ilma moosimaota oli. Kohe ilus dialoog tekkis inimestel, aga näe ei saa teine kohe teemat solkimata vait olla.
moosimadu 23. märts 2015, kl 22.19
Saskai Kirjutas:
> Issand kui tore siin 2 päeva ilma moosimaota oli.
> Kohe ilus dialoog tekkis inimestel, aga näe ei saa
> teine kohe teemat solkimata vait olla.

Tuletad äkki ehk mullegi meelde, mis see imeline teema on, kus te ilusat dialoogi pidasite? Endal nagu piinlik pole üldse?
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!