Perekond
Mees pühade ajal eksnaise juures

valu 06. jaanuar 2016, kl 16.07
Kui keegi varba peale astub on sul valus. Valu tuleb su enda seest, kuid see kes varbale astus, põhjustas sulle valu. Nüüd ütlen sulle, et ka emotsionaalne valu tuleb su enda seest, su mõtetest-tunnetest. Kes neid mõtted-tundeid sul esile kutsus on selle valu põhjustanud.
Kui mind keegi sihilikult solvab, pole mina süüdi, et põhjendatult solvusin. Olen inimene ja mul on omad tunded. Solvaja kannab vastutust. Igal teol on tagajärjed. Teemaalgataja, kui tunned emotsionaalset valu, pole sina süüdi, et seda tunned. Keegi tegi midagi ja see keegi on süüdi.

need on need lastega mehed 06. jaanuar 2016, kl 16.43
alati jääb selle mehe ellu nii exnaine kui eelmised lapsed.
mis nad omette teevad koos exnaisega, jääbki sul enamasti teadmata.
kui palju sinna raha sisse taotakse, ei saagi sa teada. ses mõttes ega täitsuhet sest ikka ei saagi saama.

kullerkupp 06. jaanuar 2016, kl 16.49
üleeelmisele, mis jutt see nüüd on?! emotsionaalne valu tuleb jah su enda seest, su mõtetest-tunnetest kuid nende eest oled sa eelkõige ikka ise vastutav, mitte keegi teine. su valu põhjustab su mõtlemine ja suhtumine. solvata ei saa seda kes ei solvu, solvuja saab aga iga asja peale solvuda kui soovib.

valu 06. jaanuar 2016, kl 18.51
Lisaks füüsilisele vägivallale on ka vaimne vägivald. Teise sihilik solvamine käib viimase alla. Muidugi on inimesi, kes põhjendamatult tühja-tähja peale solvuvad. See on peen teema. Sellest võiks raakatu kirjutada mis on vaimne vägivald ja mis mitte.

Kui mees ütleb, et tema peab oma armukesega puhkust veetma on ta siiski teadlik, et see pole õige käitumine kui tal on teisega naisega lähedased suhted. Seega ta teeb sihilikult haiget. See on naise solvamine ja liigitub vaimse vägivalla alla. Vägivald mis jätab vaimsed sinikad või lausa haavad.

kullerkupp 06. jaanuar 2016, kl 19.32
see on jah peen teema. ütled, et on inimesi, kes põhjendamatult tühja-tähja peale solvuvad. kes määrab, millal on solvumine põhjendatud ja millal mitte? kui sulle või kellelegi teisele tundub miski põhjendamatuna, siis solvujale võib see vägagi suur põhjus olla, ja vastupidi. niisiis viitab see tõik otse sellele kuidas solvuja ise millessegi suhtub.
kui mehel on naisega lähedased suhted, siis ei välista see kuidagi ta sõbrasuhteid teiste inimestega (naistega või meestega). kui too lähedane naine neid suhteid mehele keelaks või pahaks paneks, siis oleks just see vaimne vägivald.
antud juhtumi puhul oli lähedases suhtes oleva mehe ja naise vahel kokkulepe, et mees sõidab oma eksnaise juurde. sinu arvates ei ole mehe käitumine õige ja pead seda naise solvamiseks ja vaimseks vägivallaks. mina siin kellegi solvamist ja vaimset vägivalda ei näe

vanem eit 06. jaanuar 2016, kl 20.08
me ei ela ( veel ) islami maailmas, kus mehel mitu naist ja see normaalseks peetakse. sellepärast pole mitme naise pidamisse vaja nii hirmus tolerantselt suhtuda.
kui ikka midagi kripeldab, siis pole asi õige, vastasel juhul ei kripeldaks.
siin on enne juba öeldud, et armastus peab tegema õnnelikuks, mitte õnnetuks.
mingit vägivalda siin ei ole, siin on armastuse puudumine.

Solvujatele 06. jaanuar 2016, kl 22.58
Eks see solvumine ole selline pool filosoofiline teema.

Solvumine sõltub sellest ka kas võtad omaks, mis ta ütles.

Kui keegi ütleb sulle loll aga sa ise end lollina ei tunna, siis ei ole ju ka põhjust solvuda.
Ja kui sa end ise lollina tunned, eks siis solvudki, tõde pidavat valus olema.

Veel üks varaint on see, et kui keegi sulle midagi ütleb, siis sellega ta peegeldab ennast, seega miks solvuda, kui keegi end lollina tunneb.

Aga see, et kaaslane pühade ajal eksi juurde lendab on jama. Solvuma selle peale vast ei pea.
Kurvaks kindalsti teeks, sest sul on tema suhtes ootused. Aga see on sinu valik, et temalt midagi ootad. Samas ei pea ju kelleltki midagi ootama.

Selle äraminekuga näitas mees enda suhtumist. Eks ise pead teadma, kuidas sulle selline suhtumine meeldib. See mees valis sinu asemel oma eksi. Kui ta teeb seda suhte alguses kui peaks olema armunud ja sina kõige tähtsam...

Siin alguses ka keegi mainis seda, et armunud ja armastav mees, ei jäta naist maha.

Kusagil lugesin mõtte - kui mees naise vastu huvi tunneb, siis ta helistab hoiab kontakti, leiab aega kohtumisteks jne, Kui tulevad vabanudused, et ei ole aega jne, järelikult mees ei ole huvitatud sinust ja seega jäta ta maha.

kuidas läheb 09. jaanuar 2016, kl 13.40
Kas mees on nüüd tagasi jõudnud, Liina!?

Liina 10. jaanuar 2016, kl 22.17
Mees on tagasi, sõitis eile õhtul perekondlikel põhjustel Kesk-Eestisse, mis andis mulle piisavalt aega oma asjade pakkimiseks ja välja kolimiseks. Eestisse jõudis ta paar päeva tagasi, veetsime toredalt aega ja võtsin ta ilusasti vastu, nii nagu mõeldud oli. Paraku ei suuda ma seda suhet jätkata ning olen valmis lahkuma. Ma ei tee seda valust, kibestumusest, solvumisest või mõnest muust negatiivsest emotsioonist vaid käitun siiralt oma sisetunde järgi. Jään teda alati armastama kui sõpra aga mitte kui meest :)

RR Wraith 11. jaanuar 2016, kl 09.23
Tere hommikut hea Liina,

Kurb, et nii .. aga samas oli see tõesti ainuõige otsus Sinu poolt.

Mees, kes väidab sõnades end olevat & tegevat üht aga tegelikus elus oma tegudes hoopis midagi muud, ei ole õige mees.

Loodan, et saad oma hingevalust ruttu üle.
Sa oled jätnud mulje, kui "selgrooga" naisest - mida ei saa teinekord isegi mõne meesisendi kohta öelda :)

Ole tubli ja terve !

Parimat Sulle ! :)

Liina 11. jaanuar 2016, kl 10.06
Tere hommikust :)
Minu jaoks ei ole siin õigeid ega valesid otsuseid, on lihtsalt otsus. Kui see otsus tuleb hingest, on ta igal juhul õige... ja see tuli.
Mul on hea meel, et ka mees käitus minnes täpselt oma südamesoovi järgi. Kui ta hakkaks käituma nii nagu mina eeldan ja soovin, siis ei oleks ta enam see mees kellesse ma armusin ning see suhe läheks rooste nii või naa. Kui selles loos üldse on midagi andeks anda, siis ma annan, eelkõige sellepärast, et mina väärin rahu.
Meie reaalsus on meie mõistuse peegelpilt ja oma peas saab kõike muuta, seega on ka hingevalu tundmine tegelikult valik. Nagu ma olen siin varemgi öelnud, siis ma luban endale neid emotsioone, lasen need endast välja, lükkan selja sirgu ja ootan, mida elu mulle järgmiseks pakub :)
See mees on mulle palju õpetanud ja ma olen väga tänulik. Varasemates suhetes olen olnud pigem mina see pool, kes ühel või teisel viisil on oma partnerile haiget teinud seega ju mul oli siin oma karma kanda :) Ta on ja jääb mulle kalliks ning olen alati valmis teda kõiges toetama aga suhet siit ei tule.

Vanaema 11. jaanuar 2016, kl 11.37
Tubli tüdruk! Sa väärid paremat meest kui see eelmine. Võta mees, kes minevikutaaka järele ei lohista.

kullerkupp 11. jaanuar 2016, kl 12.00
mis ühel hetkel tundub õigena, võib mõnel teisel hetkel juba valena tunduda. keegi ei saa öelda, et teemaalgataja tegi ainuõige otsuse. ta tegi oma otsuse vastavalt oma hetke arusaamisele ning ta on igal hetkel vaba tehtut ümber hindama. õppimine just nõnda käibki

RR Wraith 11. jaanuar 2016, kl 13.45
Kullerkup,

Teie komm kõlab teemaalgataja otsuse suhtes .. hmm .. ütleme "pehmelt" etteheitvalt.

Ma olen veendunud, et enamus antud "case" niivõrd-kuivõrd asjaoludega kursis olevad inimesed mõistavad Liina otsust.

Antud olukord, kus mees ise ei suuda otsustada, milline naine on talle armsam ja kallim, ei olnud aktsepteeritav Liinale (mis iseenesest on täiesti arusaadav ja mõistetav).

Liina tegi ise selle ainuõige otsuse, sest tema elukaaslase selline käitumine tegi talle haiget.

Me ju ei arvusta & kritiseeri Liina sellist otsust ;)

kullerkupp 11. jaanuar 2016, kl 14.02
vaat see "ainuõige" panigi mind seda eelmist kommentaari kirjutama. ei maksaks teemaalgatajat õhutada ega eksitada. sealsamas annan ma teemaalgatajale mõista, et ta ei peaks häbenema oma otsust mingil ajal ringi otsustada.... muidugi kui vajalikuks peab. seepärast, et emotsioonides olles tavaliselt niiväga mõistlikke otsuseid vastu ei võeta. selles asjas annab aeg arutust. kaine olles paistavad asjad veidi teisiti

Mõistlik 11. jaanuar 2016, kl 15.17
Otsustan - otsustan ümber - veelkord otsustan ümber jne.
Selline tuulelipp ei maksaikka ka olla. Vägivaldsetes suhetes naised just seetõttu rohkem kannatavadki.

küsin kullerkupult 11. jaanuar 2016, kl 18.39
Miks arvad, et Liina nii kehv naine on, et ei suuda endale isiklikku meest hankida, vaid peab leppima selle mitme naise vahet jooksjaga?

kullerkupp 11. jaanuar 2016, kl 19.04
Ma ei arva, et Liina kehv naine on. Vastupidi, temast on jäänud mulje kui arukast naisest. teine inimene ei saa olla kellelegi isiklik ning just sellisest elutervest suhtumisest andis Liina märku juba oma esimeses postituses. tal pole vaja ka kellegiga leppida. küllap ta teab, mida teeb

Ei noh 13. jaanuar 2016, kl 17.28
kullerkupp - pakun, et Liina ei teinud oma otsust hetke arusaamisele vaid olemasoleva info ja faktide põhjal. Ning vahet pole kui kaua aega möödub faktid ei muutu ning tänu sellele pole ka võimalik tehtut ümber hinnata.

gaga 13. jaanuar 2016, kl 20.15
Ei noh Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> kullerkupp - pakun, et Liina ei teinud oma otsust
> hetke arusaamisele vaid olemasoleva info ja faktid
> e põhjal. Ning vahet pole kui kaua aega möödub fak
> tid ei muutu ning tänu sellele pole ka võimalik te
> htut ümber hinnata.

ümber võib hinnata faktid - ei leidnud kedagi kõrvale, peidad pea liiva alla ja "usud" jne jne.

Liina 23. märts 2016, kl 23.57
Tere naisteka-pere!:) Viimasest postitusest on omajagu aega möödas aga mõtlesin, et kirjutan... juhuks kui kedagi huvitab, kuidas asi lahenes. Kolisin mehe juurest ära jaanuari alguses ning elan siiani üksi. Mehe eksnaine tuli Eestisse tagasi ning naine kolis mehe juurde- nad annavad üksteisele uue võimaluse. Ma tunnen ennast hästi, kõik läks nii nagu minema pidi. Mehega suhtleme endiselt ja sõbralikult. Jah, loomulikult ma armastan teda südamest aga see on kuidagi teistmoodi armastus- see on puhas armastus, millesse ei mahu armukadedus, omandihimu või mõni muu negatiivne emotsioon. Ma olen kõigel minna lasknud, andestanud, sest mina väärin rahu (kui minul üldse oli midagi andestada). Ma olen õnnelik ja tänulik selle kogemuse eest ning seda siiralt.
Elu on ilus ja ma tean, et ükskord saabub see päev, kui ma kohtan oma hingesugulast. Aga ma ei oota seda ega ela selle nimel, ma usaldan elu ja taotlen endale võimalikku parimat lahendust igas olukorras. Ka see mis juhtus, oli vajalik millekski- iga olukord, mis täna tundub negatiivne, võib pikemas perspektiivis olla positiivne.

Ülla-ülla 24. märts 2016, kl 11.46
Viimaste uudiste valguses (mehe eksnaine tuli Eestisse tagasi ning naine kolis mehe juurde) paistab, et oskasid tõesti teha õige otsuse. Väga inetu oleks olnud, kui eks Eestis tagasi ja mees silkab kahe naise vahet . . . sest nagu öeldud, toida hunti palju tahad, hunt vahib ikka metsa poole.

Küllap kohtad varsti õigemat, hoia vaid silmad lahti.

see ongi nii 24. märts 2016, kl 12.57
et minnakse küll lahku teinekord mingi hetke mõjul, aga südames ollakse ikka seotud, tahetakse jätkata jne.
see, et eks oma eksi juurde tagasi läheb, pole midagi uut. nii tehakse ja, kui on lapsedki eksperes, siis on asi igati tervitatud.
vahepeal võib olla mõlemal, mida iganes, uus suhe või suhted, niisama keegi jne., süda aga on endiselt eksperes

armuksed on paljud teemaalgataja seisus, armastavad, saavad et lapsegi, aga meest ei saa.
elu on keeruline ja ettearvamatu, täis erinevaid tundeid ja tegusid.

nujahh 10. aprill 2016, kl 09.36
eks seda eksnaine ju tahtiski, kui sinuga hästi läbi saada soovis ja lausa kolmekesi vestlusi pidasite. naiivitare ikka leidub siin ilmas. saad vanemaks, etad, mida teha tulnuks: eksnaine eemal hoida ja temaga mitte vestelda enda ja mehe suhetest. meest reisile mitte lubada ja kogu moos.

mitte lubada reisile?! 10. aprill 2016, kl 10.54
kuidas sa naine keelad, kui tema on otsustanud, et läheb.
mis keelaja ja käskija sina oled.
appi, ma ei imestagi, miks mehed kõrvalt panevad.
pärast, kui asjad täiega käest läinud, siis naine jääbki meest süüdistama, märkamata, et süü pole kunagi ühepoolne ja kas süüd, kui sellist üldse ongi. on vaid asjaolude kokkulangemine ja alati on põhjus, mis millenigi viib.
põhjuse algeks võib olla ka naine ja sugugi mitte mees üksi. aga võib olla ka mõlemapoolne.

aga seda et, kui enam koos olla ei saa ega taha ja ilma tüli ning riiuta elatud ei saa, siis on mõistlikum laiali minna. milleks teineteise elu põrguks muuta. milleks see lühike elu mürgitada omavahelise kaklemise peale. täiesti mõttetu ja endavaenulik tegevus.

kukulind 10. aprill 2016, kl 16.52
alati ei peagi póhjust olema, on ainult tagajärjed.Dumat nada ,ne prógat.

milles probleem? 11. aprill 2016, kl 10.30
Kaks vaba ja vallalist inimest - teineteise suhtes ei mingeid kohustusi. Teevad, mis tahavad! Ei siin saa mitte keegi kohut mõista.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!