Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Perekond
pulmad odavalt..

pruut 29. jaanuar 2007, kl 00.52
oskab keegi nõu anda ja öelda,kas on võimalik normaalne pulm pidada kui eelarve on 25.000? sealt arvesatada siis maha veel riided, kosmeetik, sõrmused ja juuksur. auto saame tasuta. ehk siis kas ligi 20.000eegiga on võimalik korraldada pulmajärgne pidu kusagil puhkekeskuses, lisaks toitlustus ja bänd. rohkem nagu olulist ei meenu rahalist... ?

saatusekaaslane 29. jaanuar 2007, kl 08.01
Meil täpselt sama seis :) Praegu arvutan inimesi listist maha, et odavamalt saaks.

Minu poolõde tegi nii pulmad, et pidas peo oma vanemate kodus maal, söögid tegi ema sõbrannadega ja isa auto oli pulmaautoks. Kleidi lasi õmmelda (hästi lihtne kleit, kuid väga-väga ilus), pulmavana oli tellitud.
Pulmas oli c. 40 inimest ja sööki jäi terveks nädalavahetuseks veel üle.
Eelarve oli ka umbes 20 000- 25 000. Ja kingitud rahast said pulmareisi :) Niiet on võimalik küll.
Ma teeksin ka nii, et nad elavad minust nii kaugel, et pean ise oma jõududega hakkama saama.

hei 29. jaanuar 2007, kl 08.58
mõelge hea idee ja siis saab ka odavalt. kõige rohkem maksab hea tuju, muide. :)

junn 29. jaanuar 2007, kl 09.07
aga kasuta see raha parem millegi kasulikuma peale!!!milleks üldse seda odavat läbu vaja! mine või reisile.ma ei saa aru inimestest!!

kle 29. jaanuar 2007, kl 09.38
mul üks tuttav tegi kah pulmad nii 25000eeguga ja lasi siis kingituseks kinkida raha..ja sai nii pooled tagasi.täpselt ei mäleta palju tal rahvast seal oli aga minu mäletamist mööda umbes 40 -50 inimest.

hüatsint 29. jaanuar 2007, kl 10.37
Oleneb ju kus ja kuidas ja kui suure rahvaga. Kui ikka rahakott teiste söötmist jootmist välja ei kannata, registreerige kusagil kaunis kohas ja jooge lihtsalt shampust.
Ise küll ei kujuta ette, et alla 50 oleks võimalik midagi asjalikku korraldada keskmisele rahva hulgale ( u 50 in). Kleit ise juba ju minimaalselt 3000, aga ega kleit ei ole ju lihtsalt kleit, juurde tulevad ehted, pesu, sukad. Mehele ülikond samapalju, kingad, bänd + pulmaisa (minimaalselt 4000), söök vähemalt 10 000.- joogid minimaalselt 2000.-, tort kusagil 1000.-, kutsed, sõrmused, pruudikimp.Juuskur ja meik on ka kusagil 1000.-
Kõiges saab muidugi tingida- st kimbu asemel võtan lihtsalt mõned valged roosid, pesu jätan vana ja kleidi teen hästi odava. Mehe ülikonna laenan sugulastelt ja pulmaisa ei kutsugi. Aga see oleks juba isikliku arvamuse kohaselt mõttetult hale vari pulmast. Parem ikka jääda oma võimaluste juurde ja piirduda registreerimisega....

irw 29. jaanuar 2007, kl 10.40
"pulmadeks uus kallis pesu"

et siis muidu käin viimsete räbalatega aga pulmadeks ostan UUE PESU

hüatsint 29. jaanuar 2007, kl 10.48
Käsitlus uuest, vanast, kallist ja odavast on erinev. Loogiline ju, et pulma ostan midagi täiesti erilist. Tegelikult panustasin pulmapäevaks + ööseks lausa kahe komplekti jagu. Hindadest nii palju, et üks komplektidest oli la Perla ja teine Valisere...
Vana tähendab minu jaoks juba kantud pesu. Räbalate kohapealt ei oska midagi öelda, olen tõeline pesumaan ja uut pesu ostan mitu korda kuus, harva jääb pikem paus sisse. Miks ei peaks naine tahtma pulmadeks midagi erilist?

irma 29. jaanuar 2007, kl 11.02
Hüatsint, miks sa halvustad nii inetusti ja labaselt neid, kel pole nii palju raha?????

Ah? Tunned end nüüd paremini või, said laksu kätte?

hüatsint 29. jaanuar 2007, kl 11.09
irma, ära klähvi ja hüppa. Ma ei viitsi sinuga vaielda, päevaga targematki peale hakata. See on MINU arvamus, et kui rahakott ei kannata, ei tasu hakata pingutama millegi nimel, mis ei tule nagunii selline, nagu loodetakse. Parem juba teha midagi väärikat ja kena, milleks ka võimalused on. Laksu sain ma kätte sellest, et irma käib siin pulma teemasid lugemas ;)

irma 29. jaanuar 2007, kl 11.12
Just nimelt, MINA, MINU, mulle, minust, minuga, a mina vä???

Ja nii edasi... Irw, :)))).

Who the f...k cares?

ilus 29. jaanuar 2007, kl 11.18
Ma läheks kas vaid mehega või siis lähemad sugulased ka kaasa, rohkem mitte. Pakuks kohapeal (Õnnepalees) shampust ja kõik. Vaese aja pulmad. Aga soliidsemad ja ilusamad. Milleks üldse neid rahvaste kogunemisi teha?

üks 29. jaanuar 2007, kl 11.55
Mina teeksin sellisel juhul ka pigem vähem, aga siis kokku ei hoiaks. Näiteks läheksin ainult 10 lähedasema inimeséga linna parimasse restorani. Mõttetu on kogu ilmarahvast poputada ainult selle nimel et keegi end solvununa ei tunneks.

delfikukk 29. jaanuar 2007, kl 12.30
pulmad on hea äriprojekt mõmele am vaatan, et äää teeem äää odavad pulmad ää ja laseme raha kinkida äää, siis äkki jääme veel omadega plussi ääää.

itsuks, parem minge niisama reisile oma kahekümne viie tuhandega ja pistke bambusest sõrmused sõrme palmi all ja olge õnnelikud.

ä

ilus 29. jaanuar 2007, kl 12.33
Vot minu mõte

mimm 29. jaanuar 2007, kl 13.22
Noo aga mul veel hullem mure- raha on aga ma ei tea kuhu panna u 200 külalist. Raske on sellist kohta lihtsalt leida.

Troll 29. jaanuar 2007, kl 13.43
Pulmad on ilusad, kui kõik on hästi korraldatud. Mitte mingi "valemiga" ei saaks rohkem inimesi, kui 67. Sugulasi väga vähe, töökaaslasi 8, noh mõned naabrid ... ja kõik. Kooliõdedega kohtume harva. Ei ole erak, aga lihtsalt kõiki keda teretan ei hakka kutsuma.

aina 29. jaanuar 2007, kl 14.30
saad küll 25 000 pulmad korraldatud. aga alusta algusest.
mitu inimest?
kuskohas?
toitlustusse koha pealt, soe söök on alati odavam. planeeri laulatuse aeg nt kell 18.00 õhtul, siis piisab vaid soojast õhtusöögist ja traditsioonilisest külmast lauast.
kas sul on nt maakodu või tuttavat, kes egeleb nt toitlustusega. uuri nt kodukandi koolisaale.

kui nõu vajad siis maili.

pulmaline 29. jaanuar 2007, kl 14.30
kuid pulmaliste suure arvu nimel on ka kutsutud pruudi ema töökaaslase lapsi oma kaaslastega,kes nägid pruutpaari esimest korda.Ise olen sellises pulmas olnud.

soni 29. jaanuar 2007, kl 14.40
Meil oli sama eelarve. Kutsusime 30 külalist ja pidasime peo Tallinnas Glehni lossi väikeses saalis, toitlustus ka organiseeriti sealt. Väga lahe oli:)

kyynik 29. jaanuar 2007, kl 15.47
to:hyatsint, kahju sinust, kui sinu peakesse ei mahu, et inimesed saavad toredaid pidusid ka heade söprade olemasolul ja väikese rahaga tehtud!
meil oli ka sama eelarve. pidu oli väga ilus ja meeldejääv. tegemist on muusikutega, seega muusikaliste numbrite eest hoolitsesid söbrad (ja ka peigmees yllatusena). yks harrastaja fotograaf oli kah söprade sekka ära eksinud. ruumid käisime vanematega ise kaunistamas eelmisl öhtul (öhupallid ja valged lilled vaasi ja valged paberist lilled seintele). öhtujuhtideks olid samuti kaks väga vallatut ja löbusat jutupaunikut oma söprade seast. tädisid ja onusid, kellega muidu läbi ei käi, ei kutsutud nyyd ka sylti sööma. kohal olid köik lähedased söbrad ja möned sugulased, kellega muidu ka läbi käime. (50 inimest) Söögid tellisime. joogid töime ise. yle jäi ikka väga palju, nii et paar päeva sai veel söödud:)
köik on vöimalik, aga mis puutub pulmaöösse, siis meie olime juba paar aastat enne abiellumist koos elanud, seega ainus möte pulmaööl oli, et saaks dussi alla ja magama. mitte, et kumbi aluspesu ma nyyd "mehe jaoks" omale selga ajan. edu!

viimasele 29. jaanuar 2007, kl 16.23
amatöörid!

hüatsint 29. jaanuar 2007, kl 16.40
Asi ei ole (seekord) minu väikeses peas, vaid minu ühekülgsetes kogemustes antud valdkonnas. Kõik sellised odavad süldikad on jätnud mageda mulje- osad külalised terve peo ajal rakendatud köögi tööle, pulma vedajad ei suutnud omavahel kokkuleppida, kumb juhib ja nii jäi üldse pool asja juhtimata. Sõpradest 'fotograafid' ei olnud ilmselt nii andekad... kokku kolme sellise pulma külaliseks olnud. '

Aga mis puutub pulmaöösse ja kooselusse, siis olime enne pulmi neli aastat koos, aga sinu peenest vihjest aru ei saa. Vot siin on asi ilmselt mu väikeses peas- mis ma ei oleks pidanud ilus olema see öö, et ma olen enne mehega seksinud või?

pulmaline 29. jaanuar 2007, kl 17.37
kas kosmeetik on ikka hädavajalik?
Hiljutises pulmas tegi pruut ise meigi ja keeras natuke oma pikki juukseid ja nägi väga kaunis välja - ta muidu ka modellimõõtudes. Kleit oli kaunis, aga lihtne - ei midagi ülepakutut. Tuju oli ülim ja pruutpaar säras terve pulmaaja.
Oli ametlik fotograaf, aga tehti ka amatöörfotosid. Just amatöörfotode hulgast leiti parim võte, millest tehti ka tänukaart külalistele.
Pulm ise ei olnud odav, aga see polnud ka noorpaari eesmärk.

Ei arva, et kokkuhoid oleks häbiasi. Eks igaüks tee nii, kuidas paremaks peab ja võimalik on.

n25 29. jaanuar 2007, kl 17.39
Ma olen isegi hüatsindiga nõus. Pole mõtet mingid "haledat" pulma korraldada. KUI siis kui. Kui teha siis juba teha. Mina poleks elusees mingi säästuka variandiga nõus. Ma siis parem ei abiellugi või registreerin niisama, aga kui juba PULM korraldada, siis vägev, viimasepeal ja nii, et kõik on super, detailideni planeeritud ja eluks ajaks meeldejääv.
Meie pulmad juunis ja külalisi u 65-70 ja raha oleme plaaninud u 70 tuhat. Ei ole me mingid rikkad, ka vanemad ei aita, iga kuu paneme kõrvale raha ja nii see summa suveks koguneb. Septembris alustasime. Pulmaisa meil 7000eek, fotograaf 6000 eek, bänd 6000 eek ja pulm mõisas. Neile eelnevatele tahstime panustata täielikult, st et oleks parimad.Ja kui peaks puudu jääma, paneme veel puhkuserahad ka otsa, sest enne pulmi just hakkab puhkus ja pulmakingi rahast saab nagunii poole tagasi.
Ilusaid pulmi:)

vhkat 29. jaanuar 2007, kl 19.39
Soovitaksin ka pigem teha vastuvõtt peale registreerimist. Tee registreerimine kusagil ilusas kohas, väike vastuvõtt suupistetega ja ongi kõik.
Mõtled praegu, et ei ole neid kulutusi nii palju, aga pärast hakkad avastama igasuguseid pisiasju, mis kokku annavad suure summa!
Toitlustuse juurde käib ka alkohol mis võtab kena summa. Tort arvesta lisaks.
Pulmaisad võtavad kena summa. Bändid pole odavad.
Pigem tee vähem, aga uhkem (just see lühike vastuvõtt). Endale ei jää pärast head mälestust kui kõik on koonerdades saadud. Mingi suvaline odava raha eest pulmaisa võib olla väga hoolimatu ja labane. Ühemehebänd on ka täielik õnnemäng.
Fotograaf on oluline osa. Amatöörfotode peale võib ju loota, aga vähemalt mingid profipildid soovitaksin kindlasti teha.

kellele kuidas 29. jaanuar 2007, kl 22.10
ma ise pole kunagi pulmapeost unistanud ja õnneks mees ka mitte. tegime kahekesi. raha läks kokku jämedalt 13000.
kulud:
kleit, kingad, pesu.
sõrmused
pildistamine stuudios
õhtusöök kahele restoranis
õnnepalee tasu

soovitan kõige pealt kujutada ette seda, mida sa _KINDLASTI_ tahad. kas on tähtis kleit? või fotod? või pidu koos bändi ja õhtujuhiga? see, mida sa kindlasti tahad, ära selle pealt kokku hoia. tee nii, et ise midagi ei kahtese. soengu saab alati keegi sõbranna teha, meikid oskad ka end ise. pulmaauto ei pea olema luks limo ja pidu ei pea olema ööbimisega. mõtle inimestele, keda sa sel päeval näha tahad ja unusta "viisakus" ära. kombe pärast kedagi kutsuma ei pea.

aga muidu jah. koosta kõigepealt nimekiri. siis vali koht ja uuri, kuidas toitlustamise hinnad on. joogid saate kindlasti ise osta. muusikat ei pea ka just raadiost kuulama, keegi plaate ikka keerutab.

tigekala 29. jaanuar 2007, kl 23.52
mina olen ka hüatsindiga nõus. ise kulutasin oma pulmadele ca 50 tuhat (täpset summat ei tea, sest ei julgenud arveid kokku lüüa, hingerahu huvides ;)), pidu oli super, täpselt see, mida ma soovisin ja külalistele sobis ka väga. seega - igaühele oma.

teemaalgataja - häid nõuandeid saad http://www.pulmad.ee

plixxx 30. jaanuar 2007, kl 11.35
Meil oli tsipa üle 3 aasta tagasi pulm kus oli 45 külalist kutsutud, mõni jäi tulemata. Kõik läks kokku maksma umbes 13000,- Kleidi lasin õmmelda, bänd oli koos õhtujuhiga ja pidu kestis varaste hommiku tundideni.
25 000,- peaks vabalt välja tulema, oleneb muidugi kus pidada tahate.

abielus 30. jaanuar 2007, kl 13.12
haledad tõusikud, korjate raha tükk aega selleks et
"aga kui juba PULM korraldada, siis vägev, viimasepeal ja nii, et kõik on super, detailideni planeeritud ja eluks ajaks meeldejääv" kellegile millegi tõestamiseks et kah ikka keegi ollakse ja suudetakse läbu korraldada, muidu on säästukapulmad. Jumal sa näed ja ei mürista!
ja see on muidugi täielik tipp - " sest enne pulmi just hakkab puhkus ja pulmakingi rahast saab nagunii poole tagasi."
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!