Perekond
maja ehitamine üksi ja rahata
kuu 19. september 2009, kl 13.43 |
Palun ära müü seda korterit. Küll väike, aga oma katus on parem kui tähed talvel pea kohal.
Ka vana maja elamiskõlblikuks kõpitsemine, eriti tänapäeval elementaarne vesi ja soojus, maksavad üksjagu. Selleks, et mitte maksta vee eest linnas, tuleb teha puurkaev, ca 1000.- meeter. Trassid, kas või ahjud, katus, põrandad ja seinad soojustada.
Ka vana maja elamiskõlblikuks kõpitsemine, eriti tänapäeval elementaarne vesi ja soojus, maksavad üksjagu. Selleks, et mitte maksta vee eest linnas, tuleb teha puurkaev, ca 1000.- meeter. Trassid, kas või ahjud, katus, põrandad ja seinad soojustada.
pidur 19. september 2009, kl 13.55 |
Korter ilmselt siiski müüa tuleb. Küsimus on, mida vastu osta. On selge, et pole võimalik saada selle raha eest vähemalt 2 ha maad linnale mõistlikus läheduses hea juurdepääsuga, osa maast mets ja krundil heas seisukorras maja. Praegu on valida, kas osta suur krunt väikse viletsa majaga (sisuliselt hurtsikuga, jube liiklusmüra vahetult akna taga) lootuses, et ehk kunagi, kunagi midagi paraneb, või siis väiksem krunt normaalse majaga. Mina eelistan viimast, mees esimest. Tema ütleb, et iga maja laguneb, aga maa jääb. Iseenesest ju õige - aga kus me seni elame, kuni tema mittemillestki (vabandust, teadmata kvaliteediga palkidest) maja ehitab?
Aga eks ta tõsi ole, et lõpliku otsuse teen mina. Lihtsalt tean juba ette, et siis tulevad etteheited, kuidas mina meie imekauni tuleviku oma põikpäisusega tuksi keerasin.
Aga eks ta tõsi ole, et lõpliku otsuse teen mina. Lihtsalt tean juba ette, et siis tulevad etteheited, kuidas mina meie imekauni tuleviku oma põikpäisusega tuksi keerasin.
kuu 19. september 2009, kl 14.00 |
No kui tõesti edasi lükata ei saa, siis ikka maja, kus kannatab talv üle elada. Eks see teil üks paras kannatuste rada tuleb.
Ja kuna sa ei saa lapsi seniks lastekodusse anda, kui tema oma unistusi realiseerib, siis ei saa ka tema virinat tähele panna. Ja ilma rahata ei saa absoluutselt mitte midagi
Ja kuna sa ei saa lapsi seniks lastekodusse anda, kui tema oma unistusi realiseerib, siis ei saa ka tema virinat tähele panna. Ja ilma rahata ei saa absoluutselt mitte midagi
mannukas 19. september 2009, kl 14.02 |
kiska 19. september 2009, kl 14.14 |
N47 19. september 2009, kl 14.19 |
Kulla "pidur"! Mitte Sina pole pidur vaid Su mees. See hiilib ju kõikidest kohustustest mööda. Ametlikult abielluda ei taha, ametlikku firmat ei taha, palgatööd ei taha, sest alandav on kapitalisti orjata. Uskumatu! Aga mina küsin, miks pead Sina üksi 3 lapse kõrvalt "orjama kapitalisti", et maksta tema võlgu?! Kas sellel mehel pole alandav lasta oma naisel orjata kapitalisti? Kui ta ei saanud oma firmaga hakkama, siis ilmselt ei saa ta hakkama ka selle nn. uue projektiga. Minu arust tuleks selle mehe unistustesse suhtuda väga ettevaatlikult. Tal tundub puuduvat reaalsustaju. Jõudu ja jaksu igaljuhul, ega Sul kerge pole.
hommikune 19. september 2009, kl 14.21 |
Aga võiks ju käia ära kohaliku omavalitsuse (valla) ehituse ja planeerimisega tegeleva ametniku juures nõu küsimas. Pärast seda teha hinnakalkulatsioon ilma palkideta - kui palju projektile, ehitusjärelvalvele, Eesti Energiaga liitumisele, elektri projektile, kaevule, katusele, ahju(d)ele või muule küttele, laste lähimasse asulasse lasteaeda-kooli toimetamisele, söögile, transpordile, sidele jne. Kardan, et ilma nende nende"üliväärtuslike" palkideta ja nende tekitamiseta mplaneeritava maja asukohta tuleb summa juba selline, millele teil pole lootustki.
pidur 19. september 2009, kl 14.23 |
Aitäh kaasa elamast ja heade soovide eest! Eks mul ole kahtlused selle maaelu suhtes üldse, aga samas selge, et linna ma uut suuremat korterit osta ei jõua. Samas pole mehel linnas mingit rakendust - tema praegune ülesanne on lastega kodus istuda ja arvutimänge mängides õlut juua. Saan ise ka aru, et alles maal saaks ta võimaluse end mehena tunda. Ütlebki, et kui ta raha teenida ei suuda, siis vähemalt naturaalmajanduses näitaks, mis ta väärt on.
n 19. september 2009, kl 14.45 |
ohjummel, no kui sa lõpuks ei suuda talle vastu panna, ja ostad selle teeäärse asja, vaata et see KÕIK oleks 100% ainult sinu nimel! Kui tõesti väga jamaks läheb, saad maha müüa. Mis hinnaga on juba uus teema. Uue maja teise kohta ehitamise võimalikkus ksi vallast enne üle. Suure maantee ääres tegelikult on 300m vöönd kuhu elamuid ei tohi üldse ehitada. Seaduslikult tohiksid ainult seda olemasolevat hurtsikut uuega samal kohal asendada (paberite järgi siis remontida). Ilma lubade-projektideta tänapäeval ei saa enam kusagil midagi ehitada, vallad on ka vaesed ja käivad paksus metsas trahve kogumas omavoiliste ehitiste eest. Mul sõbranna just sai suvemeja juurde ehitatud saunaköksi eest trahvid kaela.
n 19. september 2009, kl 14.47 |
Margit 19. september 2009, kl 14.54 |
abc 19. september 2009, kl 15.05 |
sul on 3 last,kelle eest vastutama pead ja paraku ainuisikuliselt,sest meespool on sul nagu on,üldse mitte usaldusväärne ega ka kahe jalaga maapeal püsiv,vaid pilvedes hõljuv.Sa pead arvestama laste ja enda heaoluga,mitte mehe soovidega,mida tema SINU raha eest teha tahab.Tule mõistusele,naine!
pidur 19. september 2009, kl 15.23 |
Mis rahasse puutub, siis ta väidab, et tema ikka panustab ju ka. Nimelt lubab ta tõesti uue asja vaid minu nimele, kusjuures 100 000 väidab ise panustavat. Nimelt on müügis ka tema enda korter, paraku on see endine ühikatuba, mille vastu viimasel ajal ükski ostja huvi pole tundnud ja mille eest maakleri hinnangul on suur õnn, kui üldse 100 000 kätte saab (ilmselt vähem). Samas summa, mille talle äri jaoks andsin, oli 150 000 (lisandus hilisem laen 50 000, mis läks elamiseks, kuna sattusime raskustesse), maksan seda üksi, tema aitas vaid algul mõne kuu vältel. Hiljuti kontrollisin internetipangast, et koos elatud kuue aasta jooksul on läinud minu arvelt tema omale kokku umbes 130 000 kr (seda laenu arvestamata), mõnetuhandeliste summade kaupa, põhiliselt ärikulude katteks, kui tal probleemid olid. Tagasi on tulnud umbes 4000 kr. Maksan üksi ka enamiku toidukuludest ja praeguse korteri kommunaalid, laste kulude juures aitavad ka meie mõlema vanemad. Kooselu algul tegin talle ettepaneku korteri kommunaale jagada, kuid ta väitis, et see pole aus, kuna korter olevat vaid minu oma. Mehe mureks on olnud tema isiklikud arved ja autokütus. Kuna olen kaotanud lootuse, et sest mehest rahalises mõttes abi võiks olla, mõtlengi, et äkki siis maal tööd ta vähemalt teeks. Sellega tõesti äkki aitaks krundi väärtust tõsta (mitte selle tema soovitud krundi, vaid mõne teise siiski, mille mina välja valin). Muidu on ta ju hea südamega ja kena inimene. Linnas ei leia ta endale rakendust, on ise ka väga õnnetu seepärast.
prr 19. september 2009, kl 15.24 |
kuidagi väga tuttav lugu. see mees arvab endast ikka väga hästi, ainult kahjuks tema kõrge enesehinnang ei aita ei sind ega teie lapsi.umbes nii et praegu joon õlut aga üks tore päev hakkan inimeseks ja tööle. naeruväärne! las ta teeb reaalse ja täpse projekti paberile selle kohta kuidas ja milliste summadega ta kavatseb selle OMA unistuse ellu viia. siis vaata seda kalkulatsiooni ja ma usun et suudad teha piisavalt kodutööd et siis juba ise otsustada kui reaalne see siiski on. ja projekti läbivaatamisel lähtu ka võimalikest probleemidest (siin juba mainitud palgid, mis ei pruugigi antud krundilt sobida jne). mina sellise asjaga isiklikult kaasa ei läheks.
n 19. september 2009, kl 15.40 |
tegelikult on rehkendus päris lihtne. Tema panus in 1 inimese palk, mille saadki siis maja maksumusest maha lahutada. Teeme siis tehte ära: Olles äärmine optimist loeme maja ehitusmaksumuseks 800 000 koos välisvõrkudega. Ehitamiseks prognoosime 1 aasta. (mul ehitasid 2 meest poole aastaga maja valmis, seega analoogi põhjal) Aasta jooksul kulub ühe töömehe palgaks 12X20 000=240 000. See võiks olla reaalne mehepoolne panus 1 aasta jooksul. 800 000-240 000=560 000 on puudus. Seega tuleb sinul panustada oma palgast aasat jookul iga kuu 46 666 krooni. Kui su palk selle välja veab ja elamiseks ka veel jääb siis laske käia!
oi-oi 19. september 2009, kl 15.46 |
Kui vanad te üldse olete,kui küsida tohib?Siin tundub, et mõni lasteaialaps on ka arukama mõtlemisega kui teie siin!Mees on sul ikka püsti loll ja sina tema ilusatest sõnadest pimestatud!Vaesed lapsed, kes varsti kuuse all peavad elama, kui vanematel mõistus pähe ei tule.
Ole isegi targem siis, kui mees nõnda lapsik sul
Ole isegi targem siis, kui mees nõnda lapsik sul
loll loogika 19. september 2009, kl 15.48 |
"Kooselu algul tegin talle ettepaneku korteri kommunaale jagada, kuid ta väitis, et see pole aus, kuna korter olevat vaid minu oma."
Kuidas saab olla nii loll et niimoodi väita? Et tema küll kulutab ka vett ja elektrit jne, aga kuna korter on sinu nimel siis on mehel tasuta liulaskmine? Ausalt öeldes imelik, et sa juba siis aru ei saanud missuguse mehega tegu on (ei taha sind küll süüdistada, paljud suudavad kooselu algul tükk aega oma tõelist palet varjata, aga minu jaoks oleks selline asi olnud suur vilkuv ohumärk). Ja laste kulud on ka 100% sinu kaelas (sest sa ütlesid et "Mehe mureks on olnud tema isiklikud arved ja autokütus"?). Kas lapsed on siis ka ainult "sinu omad" või kuidas ta seda põhjendab?
Kuidas saab olla nii loll et niimoodi väita? Et tema küll kulutab ka vett ja elektrit jne, aga kuna korter on sinu nimel siis on mehel tasuta liulaskmine? Ausalt öeldes imelik, et sa juba siis aru ei saanud missuguse mehega tegu on (ei taha sind küll süüdistada, paljud suudavad kooselu algul tükk aega oma tõelist palet varjata, aga minu jaoks oleks selline asi olnud suur vilkuv ohumärk). Ja laste kulud on ka 100% sinu kaelas (sest sa ütlesid et "Mehe mureks on olnud tema isiklikud arved ja autokütus"?). Kas lapsed on siis ka ainult "sinu omad" või kuidas ta seda põhjendab?
lc 19. september 2009, kl 16.23 |
oi oi lc 19. september 2009, kl 16.56 |
Saan su poindist aru küll, aga sõnavalik on sul halb (see "kasu"). Kohe lendab peale alu ja co kisades, et "sellised te naised oletegi, rahaahned l*tsid" (seda, et suur osa mehi tahab naist vaid tasuta koristajaks v kokaks v masturbeerimisaluseks v teiseks emmeks tavaliselt ei mainita)
unistaja 19. september 2009, kl 17.09 |
Margit 19. september 2009, kl 17.36 |
Sinu viimast postitust lugedes on terve su tekst täis vaid oletusi ja lootusi. Et mees väidab ja lubab, tegelikult mitte midagi tegelikult ei toimu. Lapsi aitavad rahaliselt kasvatada teie emad-isad. Sina üksi maksad igasuguseid kulusid ja loodad, et äkki mees hakkab maal tööle. Kõrgharidusega mees ja hakkab sul ÄKKI tööle kuskil võsas. Ähh, naine, oled loll või teed teiste lõbustamiseks libateema siia? Sest see on ikka nii absurdne jutt, mida sa siin luulutad.
1. Mees leiab omale linnas tööd ja KOHE.
2. Korter müügist maha
3. Kogute algkapitali vähemalt 100 000
4. Senimaani istute oma kitsas korteris edasi ja jumala eest, kasutage kondoomi või muid rasedusest hoidumise vahendeid. Jälle üks pere, kes treib eikuhugi ja ilma rahata tittesid juurde.
1. Mees leiab omale linnas tööd ja KOHE.
2. Korter müügist maha
3. Kogute algkapitali vähemalt 100 000
4. Senimaani istute oma kitsas korteris edasi ja jumala eest, kasutage kondoomi või muid rasedusest hoidumise vahendeid. Jälle üks pere, kes treib eikuhugi ja ilma rahata tittesid juurde.
ei ja jaa 19. september 2009, kl 17.36 |
Kahju sinust - su ajud on manipuleeriva laiskvorsti poolt ära pestud.
Kuidas tal pole linnas mingit tegevust ja alles maal - kus tuleksid tiivad! No lapsemeelsemat juttu annab ikka otsida. Ta ei taha sinuga abielluda, ta ei taha kohustusi - need oled ju vabatahtlikult sina endale võtnud, miks ta peakski!?
Kui nüüd tema manipuleerimisele järgi annad, siis on sul varsti... täiesti tühjad pihud!
Kuidas tal pole linnas mingit tegevust ja alles maal - kus tuleksid tiivad! No lapsemeelsemat juttu annab ikka otsida. Ta ei taha sinuga abielluda, ta ei taha kohustusi - need oled ju vabatahtlikult sina endale võtnud, miks ta peakski!?
Kui nüüd tema manipuleerimisele järgi annad, siis on sul varsti... täiesti tühjad pihud!
maal hobusega 19. september 2009, kl 17.55 |
selleks, et seal kolkas tõepoolets saaks mingit tööd tegema hakata, mis ka sisse tooks, on juba alguses raha vaja. Esmalt investeeritakse, siis saadakse kasumit-kui saadakse. Sinu jutu järgi hakkaks su mees kohe raha saama...aru ei saa ainult millest ta seda raha saada loodab, haned ei kasva ka niisama lageda taeva all ja soos või võpsikus. Loe nagu libateemat, kuidas meil neid lolle naisi küll nii palju on, astub rehale ja veel mitu korda. Reaalselt on lugu nii, et mehel on igav kodus, aga see ei tähenda, et tema heaolu pärast peaksid sina oma ja laste elu võimatult raskeks tegema. Nii väikesed lapsed vajavad tähelepanu eriti poolelioleva ehitise juures, seal on lastele ohtlik, kui neid järele ei vaata ja ei saa ka teha tööd laste kõrvalt nagu su sinisilmne mees arvab. Kas tal nagu üleüldse reaalset mõtlemist pole? Mida ta nüüd teeb laste kõrvalt, kas kõik kodused tööd? Palju te praegu säästate kuus? Maal elades tulevad teised kulutused, linnas on küll kommunaalid jms, aga maal küttepuud, teelükkamised, transport, maaharimine koos igasugu herbi-ja pestitsiididega, maaamaksud-teie suurte hektarite puhul suht kopsakas summa...auto peab alati sõidukorras olema
tegelikult 19. september 2009, kl 18.04 |
N47 19. september 2009, kl 18.14 |
Ta ei hakka Sul ka maal tööle! Kes pole maaeluks loodud, see ikka seal hakkama ei saa. Tean omast käest. See on ilus ümmargune jutt, mida ta ajab. Ja see jutt, et kuna korter Sinu oma, siis tema kulusid kanda ei aita, sest see ebaõiglane on... nooohhh, selle peale vajub suu lahti. Kas tema vett ei tarbi?Istab ta pimedas kapis? Vetsus ei käi? Kas sul rõdu pole, pane ta rõdule elama, siis ei võta ta laste eest toasooja ära! Tead, ma tunnen Sulle südamest kaasa, et Sul selline mees on ja 3 last!Jumala eest, ära Sa metsa temaga küll elama mine! Ma olen ka seda meelt, et vaadata linna lähedal mõne suvila asjus ringi, kui just tahad korterist ära minna.
kuu 19. september 2009, kl 18.19 |
Armas 19. september 2009, kl 19.36 |
Mina panin tähele lauset: Pealegi tal Eesti teises otsas üks maatükk juba on, seal ta ei käi kohalgi, maa lihtsalt seisab juba aastaid...ja siis on tal veel korter ka.
Mina esitaks talle pigem ultimaatumi - mingu ametlikult tööle ja andku oma panus võlgade likvideerimisse. Ja KOHE. Tema korteri raha tuleb tal Sulle oma võla katteks ära maksta, mitte hakata sellega kuskile võsa vahele kolima.
Suure tee ääres maja puhul on ka kahtlane, mida sinna kunagi veel ehitada kavatsetakse. Küsi vallast järgi, on seal elamumaa või äkki hoopis tootmismaa kõrvalkrundil? Ehitatakse sulle 3 a pärast mingi lehmalaut veel kõrvale.
Jutu järgi on sul väga ebameeldiv mees. Vabandust. Kas ta praegu hoolitseb laste ja kodu eest?
Mul on Sinust tõsiselt kahju.
Mina esitaks talle pigem ultimaatumi - mingu ametlikult tööle ja andku oma panus võlgade likvideerimisse. Ja KOHE. Tema korteri raha tuleb tal Sulle oma võla katteks ära maksta, mitte hakata sellega kuskile võsa vahele kolima.
Suure tee ääres maja puhul on ka kahtlane, mida sinna kunagi veel ehitada kavatsetakse. Küsi vallast järgi, on seal elamumaa või äkki hoopis tootmismaa kõrvalkrundil? Ehitatakse sulle 3 a pärast mingi lehmalaut veel kõrvale.
Jutu järgi on sul väga ebameeldiv mees. Vabandust. Kas ta praegu hoolitseb laste ja kodu eest?
Mul on Sinust tõsiselt kahju.
kätu 19. september 2009, kl 20.06 |
Ausõna, sul on see mees ju lihtsalt niisama kaela peal! Ja tahab sisuliselt veel, et sa tema hobid (ehk siis töö, mis midagi sisse ei too) ja elamise kinni maksaksid!
Kui sa korteri nagunii pead müüma, siis igatahes seda maatükki ei ole mõtet osta. Siin eelmised vastajad on juba piisavalt seletanud, et ei ole võimalik niimoodi mitte millesti maja ehitada. Ja et laste järele ei pea maal vaatama - loll jutt. Seal on jõgi, maantee - topelt tuleb vaadata iga lapse järgi veel. Mis su mees mõtleb, et tema teeb oma (veel olematu) kopatraktoriga tööd ja väikelapsed sebivad sealsamas rataste vahel ringi või?!
Hää küll, korter on sinu, laen on sinu, üldse kogu teie sissetulek on sinu, seega on ainult sinu otsus ka see, kuidas raha kasutada. Ma pakun, et kui korter kindlasti müüa tuleb, püüa osta selle rahaga siiski elamiskõlblik maja või suurem korter (kas või maale) ja pole üldse tähtis, kui palju sellega maad kaasa tuleb - kõigepealt on sul ja lastel ikkagi peavarju vaja. Ja kui mees kobisema kukub, siis võid talle öelda, et ega ta ei peagi teiega kaasa tulema, kui talle ei sobi. Ja oma majaehitus- ja hanekasvatusvõimeid tõestagu sellel oma maatükil, kuhu ta juba aastaid jalga tõstnud ei ole.
Kui sa korteri nagunii pead müüma, siis igatahes seda maatükki ei ole mõtet osta. Siin eelmised vastajad on juba piisavalt seletanud, et ei ole võimalik niimoodi mitte millesti maja ehitada. Ja et laste järele ei pea maal vaatama - loll jutt. Seal on jõgi, maantee - topelt tuleb vaadata iga lapse järgi veel. Mis su mees mõtleb, et tema teeb oma (veel olematu) kopatraktoriga tööd ja väikelapsed sebivad sealsamas rataste vahel ringi või?!
Hää küll, korter on sinu, laen on sinu, üldse kogu teie sissetulek on sinu, seega on ainult sinu otsus ka see, kuidas raha kasutada. Ma pakun, et kui korter kindlasti müüa tuleb, püüa osta selle rahaga siiski elamiskõlblik maja või suurem korter (kas või maale) ja pole üldse tähtis, kui palju sellega maad kaasa tuleb - kõigepealt on sul ja lastel ikkagi peavarju vaja. Ja kui mees kobisema kukub, siis võid talle öelda, et ega ta ei peagi teiega kaasa tulema, kui talle ei sobi. Ja oma majaehitus- ja hanekasvatusvõimeid tõestagu sellel oma maatükil, kuhu ta juba aastaid jalga tõstnud ei ole.
Lisa postitus