Perekond
maja ehitamine üksi ja rahata
Milli-Vanilli 19. september 2009, kl 22.19 |
Kulla naine! Pead hakkama ennast harjutama mõttega, et sul tuleb sellest lontrusest lahti saada. Sa oled talle ju kõikaeg peale maksnud!Ta üritab ju sinuga manipuleerida, et sa veel maksaks.Sellest mehest ei saa mitte iialgi mitte milegi tegijat!!!! Kui juba 35 aastata vana, sis ei saa temast ettevõtjat. Ja kui palgatöö ei kõlba, siis imegu üksi käppa.Nii eluvõõras ka veel, et arvab, et lapsed ei vajagi kusagil võsataga järelevaatamist.No tule jumal appi! Sa oled teda juba piisavalt s..ta seest välja aidanud, kooliraha on makstud, rohkem poleks vist enam vaja.
kätu 19. september 2009, kl 22.22 |
No on jah valus ... ja kui sina, teemaalgataja, endale kindlaks jääd, siis on teil ka kindlasti rasvane riid majas. Sest selline härga täis mees on surmkindel selles, et tal on õigus ja teised ei tea midagi.
Ma tean, et see, mis ma nüüd veel öelda kavatsen, kõlab kuidagi vanamoodsalt, aga tegelikult peaks üks õige mees suutma on pere ka siis ära toita, kui tema on ainuke rahateenija. Ma ei ütle, et see PEAB nii olema, aga siiski on mehel kulul elav ja seejuures kodu ning lapsi kantseldav naine kuidagi vastuvõetavam kui naise kulul elav mees, kelle ainukeseks vabanduseks on see, et ta EI TAHA teistele tööd teha.
Ma tean, et see, mis ma nüüd veel öelda kavatsen, kõlab kuidagi vanamoodsalt, aga tegelikult peaks üks õige mees suutma on pere ka siis ära toita, kui tema on ainuke rahateenija. Ma ei ütle, et see PEAB nii olema, aga siiski on mehel kulul elav ja seejuures kodu ning lapsi kantseldav naine kuidagi vastuvõetavam kui naise kulul elav mees, kelle ainukeseks vabanduseks on see, et ta EI TAHA teistele tööd teha.
aga 19. september 2009, kl 22.26 |
dziisas!! 19. september 2009, kl 22.36 |
n 19. september 2009, kl 22.41 |
....Aga vastused on ikka sellised, et kust ma võtan, et nii kaua aega läheb. Kui lubadest jms hakkan rääkima, siis vihastab ja ütleb, et oma metsas võib inimene teha, mis tahab, tema küll ei arva, et peaks luba küsima, kes see ikka teab ja näeb.....
Ma ei saa aru, see ei ole ju haritud inimese jutu moodi üldse! Kontrolli kas tal ikka on reaalne diplom või on sulle selle kokku valetanud. Ülikooli minuteada vanasti ilma arvutamisoskuseta ei saanud ju? Või kuhugi peda rammatukogyundusse sai ka vast... See lähenemine tundub küll purulolli inimese oma olevat.
Ma ei saa aru, see ei ole ju haritud inimese jutu moodi üldse! Kontrolli kas tal ikka on reaalne diplom või on sulle selle kokku valetanud. Ülikooli minuteada vanasti ilma arvutamisoskuseta ei saanud ju? Või kuhugi peda rammatukogyundusse sai ka vast... See lähenemine tundub küll purulolli inimese oma olevat.
n 19. september 2009, kl 22.46 |
ei, selle vastu ei ole midagi, et tuleb teha otsus, mis hea on. Aga momendil teadaoleva info põhjal tuleb arvestada sellega, et elada tuleb pikki aastaid selles olemasolevas väikses külilikukkuma hakkavas hurtsikus. Ilmselt vesi väljas ja solk sees?
Kui teemaalgataja nii väga tahab nautida aknast vaadet soos müttavale mehele ja hanedele ja selle nimel on nõus nii elama, siis see on tema valik. Igaühele oma õnn.
Kui teemaalgataja nii väga tahab nautida aknast vaadet soos müttavale mehele ja hanedele ja selle nimel on nõus nii elama, siis see on tema valik. Igaühele oma õnn.
to dziisas 19. september 2009, kl 22.51 |
just 19. september 2009, kl 23.02 |
dziisas!! 19. september 2009, kl 23.04 |
Ja miks te talle siis selliseid nõuandeid jagate, et lausa lahutama peavad?? Mõelge ka enne, kui lahmima hakkate. Las teemaalgataja viib oma mehe kuhugi targemasse seltskonda, kus teised mehed talle aru pähe panevad. 35 aastane on veel parasjagu rumal ja oma unistustes kinni. Ma ei usu, et ta nii halb inimene on, et lausa lahku peab minema. Te ise ässitate pidurit lahutama, mõelge ka laste peale, kellelt te isa ära võtate.
n 19. september 2009, kl 23.14 |
lahku minna tõesti ei ole selleprast veel vaja, et mees on ebamajandusliku mõtlemisega. Ennegi on tragid naised kunstnikke ja lauljaid ja muiduilusaidmehi ülal pidanud. Aga siis tulebki majanduse ohjad kindlalt oma kätte võtta ja mitte lasta ennast mesijutust seagusse ajada. Kõik laenud ja muud annetused ja kommunaalide kinniplekkimine ongi sinu tasu mehele selle eest et ta imeilus sinuga soostub oma elu jagama. Võib-olla ikka parem kui päris üksi, sest 3 lapsega uut leida on päris keeruline
just 20. september 2009, kl 00.31 |
kaisa 20. september 2009, kl 09.03 |
lugesin 20. september 2009, kl 11.43 |
pidur 20. september 2009, kl 11.52 |
Tulin nüüd vaatama ja lausa imestan, et nii palju vastuseid1
Pisut selgituseks. Kui tutvusime, siis ta veel käis palgatööl ja teenis umbes samapalju kui ma ise. Töölt tuli ta ära pisut enne esimese lapse sündi, sest tal oli plaan hakata ise äri ajama. Kahjuks sel turul olukord muutus väga kiiresti (tooraine kallines mitmekordselt, tegijaid on palju) ja asi ei läinud just nii, nagu ta plaanis. Mitmel korral jälitas teda tõesti ka halb õnn. Eks algul oli ikka entusiasm ja lootus, et asi ikkagi lõpuks kulutused tasa teeb ja kasumit andma hakkab, kuid kahjuks ei läinud nii. Nüüd katab toodang vaid omaenda vajadused, müügiks jätkub vähe, tõesti taskuraha talle vaid. Või isegi mitte seda, kui mõelda, et pangalaenu tagasimakse + ruumide rent söövad kogu kasumi ära ja veel minu rahast lisagi.
Minu poolt on otsus kindel, et seda tema valitud krunti ma ei osta. See isegi ei meeldi mulle. Muidugi pean kuulma haledat kaeblemist, kui tore oleks olnud tal seal ojast kala püüda ja mööda oja Võrtsjärvele sõita, kuidas oja kaldale oleks kerkinud saun ja krundile minu jaoks kahekordne palkmaja, kus ma oleks saanud istuda ja raamatut lugeda. Lausa pisar tuleb tal silma seda rääkides. Aga jah, lootsin saada siit oma südame rahustuseks kogemusi, et on jah võimalik väga väikese rahaga maja ehitada (mõistliku aja, mitte poole eluea jooksul), kuid neid ei tulnud. Õigus on muidugi neil, kes arvavad, et minu mees neid kogemuste vahetajaid ei usu ja ikka enesele kindlaks jääb. Ainus võimalus talle tõestada, et plaanist asja ei saa, on krunt ära osta, aga sellega ma ei taha siiski riskida. Nt ma kujutan juba ette, kuidas mees naerab siin ühe vastaja jutu peale, et majaehituseks 800 000 kr kulub, tema arvab, et kui oma palgid olemas, on muu nipet-näpet, hea, kui 100 000 kokku tuleb, seegi mitte ühekorraga. Vesi ja kanalisatsioon on tal muidugi kavas, aga loodab kõik ikka ise teha. Mitmesajameetrise kruusatee lubab ka rajada ju nii, et toob mahajäetud karjäärist suurte suhkrukottide sees kruusa kaubikaga ja soputab maha. Kui selle peale silmi pööritan, sõimab mind lolliks ja on ahastuse äärel.
Haridus on tal ehtne ja reaalteaduste vallas, hoopis mind sõimab rumalaks humanitaariks, kes reaalsest elust midagi ei tea. Oma maa ostis vahetult enne meie tutvumist, kui tal suurem summa käes oli, investeeringuks. KOht on saarel, praegu elektrita ja veeta, ilus küll, aga elada me seal ei saaks, sest tööl pole kuskil käia ja äri alustamiseks puudub algkapital. Tagatiseks pank seda ei võta, on juba räägitud. Ta oma korter on väga väike, vilets ja odav (alla 100 000 ilmselt jääks müügihind). Miks minu juures kommunaale algul ei maksnud, oligi põhjendust ju see, et tema maksab oma tühjalt seisva korteri kommunaale, aga need olid 500 kr kuus ainult (välja keeldus üürimast, sest ei kannata, et võõras tema asjade sees elaks). Ütles, et kui mina elaks tema juures, ta isegi ei mõtleks minu käest raha küsimisele. Et kui temal oleks raha, siis ta annaks mulle viimase, aga kahjuks tal lihtsalt ei ole. Solvub rahajuttude peale, ütleb, et arvab, et meil on ikka ühine raha, et me koos ostame asju. Tegelikult on meil ümberpööratud olukord. Kodused naised ju ka suure suuga räägivad MEIE rahast, kuigi ise üldse ei teeni, ja sellest, kuidas nad mehele "tagalat kindlustavat". Mul mees samamoodi räägib, et tema kindlustab minu tagalat lapsehoidmisega, muidu ma ei saaks tööl käia (lasteaiakoht on vaid ühel). Muid kodutöid ta eriti ei tee, vahel süüa ainult ja peseb nõusid mõnikord. Ütleb, et teda segadus ei häiri. Sellest tal häbi pole, et mina kapitaliste teenin, sest mina käivat ju tööl vabatahtlikult, mulle meeldivat minu töö, aga talle tema oma ei meeldinud. Naiste puhul jah ei imestata, kui nad "tagalat kindlustavad", meeste puhul peetakse pahaks. Mõtlesingi, et kui maal elaksime, siis see "kindlustamine" tõesti ju reaalne oleks, maal tehtav töö on tohutu ja ta on nooruses maal elanud ja maatööd teinud.
Nüüd peabki kuhugi kolima, aga kuhu, seda ei tea, sest õiget kohta pole veel leidnud. Linna ei saa jääda juba seetõttu, et ma ei teeni nii palju, et kõiki kulusid (suurimad neist on mehe äriga seotud) kinni maksta.
Pisut selgituseks. Kui tutvusime, siis ta veel käis palgatööl ja teenis umbes samapalju kui ma ise. Töölt tuli ta ära pisut enne esimese lapse sündi, sest tal oli plaan hakata ise äri ajama. Kahjuks sel turul olukord muutus väga kiiresti (tooraine kallines mitmekordselt, tegijaid on palju) ja asi ei läinud just nii, nagu ta plaanis. Mitmel korral jälitas teda tõesti ka halb õnn. Eks algul oli ikka entusiasm ja lootus, et asi ikkagi lõpuks kulutused tasa teeb ja kasumit andma hakkab, kuid kahjuks ei läinud nii. Nüüd katab toodang vaid omaenda vajadused, müügiks jätkub vähe, tõesti taskuraha talle vaid. Või isegi mitte seda, kui mõelda, et pangalaenu tagasimakse + ruumide rent söövad kogu kasumi ära ja veel minu rahast lisagi.
Minu poolt on otsus kindel, et seda tema valitud krunti ma ei osta. See isegi ei meeldi mulle. Muidugi pean kuulma haledat kaeblemist, kui tore oleks olnud tal seal ojast kala püüda ja mööda oja Võrtsjärvele sõita, kuidas oja kaldale oleks kerkinud saun ja krundile minu jaoks kahekordne palkmaja, kus ma oleks saanud istuda ja raamatut lugeda. Lausa pisar tuleb tal silma seda rääkides. Aga jah, lootsin saada siit oma südame rahustuseks kogemusi, et on jah võimalik väga väikese rahaga maja ehitada (mõistliku aja, mitte poole eluea jooksul), kuid neid ei tulnud. Õigus on muidugi neil, kes arvavad, et minu mees neid kogemuste vahetajaid ei usu ja ikka enesele kindlaks jääb. Ainus võimalus talle tõestada, et plaanist asja ei saa, on krunt ära osta, aga sellega ma ei taha siiski riskida. Nt ma kujutan juba ette, kuidas mees naerab siin ühe vastaja jutu peale, et majaehituseks 800 000 kr kulub, tema arvab, et kui oma palgid olemas, on muu nipet-näpet, hea, kui 100 000 kokku tuleb, seegi mitte ühekorraga. Vesi ja kanalisatsioon on tal muidugi kavas, aga loodab kõik ikka ise teha. Mitmesajameetrise kruusatee lubab ka rajada ju nii, et toob mahajäetud karjäärist suurte suhkrukottide sees kruusa kaubikaga ja soputab maha. Kui selle peale silmi pööritan, sõimab mind lolliks ja on ahastuse äärel.
Haridus on tal ehtne ja reaalteaduste vallas, hoopis mind sõimab rumalaks humanitaariks, kes reaalsest elust midagi ei tea. Oma maa ostis vahetult enne meie tutvumist, kui tal suurem summa käes oli, investeeringuks. KOht on saarel, praegu elektrita ja veeta, ilus küll, aga elada me seal ei saaks, sest tööl pole kuskil käia ja äri alustamiseks puudub algkapital. Tagatiseks pank seda ei võta, on juba räägitud. Ta oma korter on väga väike, vilets ja odav (alla 100 000 ilmselt jääks müügihind). Miks minu juures kommunaale algul ei maksnud, oligi põhjendust ju see, et tema maksab oma tühjalt seisva korteri kommunaale, aga need olid 500 kr kuus ainult (välja keeldus üürimast, sest ei kannata, et võõras tema asjade sees elaks). Ütles, et kui mina elaks tema juures, ta isegi ei mõtleks minu käest raha küsimisele. Et kui temal oleks raha, siis ta annaks mulle viimase, aga kahjuks tal lihtsalt ei ole. Solvub rahajuttude peale, ütleb, et arvab, et meil on ikka ühine raha, et me koos ostame asju. Tegelikult on meil ümberpööratud olukord. Kodused naised ju ka suure suuga räägivad MEIE rahast, kuigi ise üldse ei teeni, ja sellest, kuidas nad mehele "tagalat kindlustavat". Mul mees samamoodi räägib, et tema kindlustab minu tagalat lapsehoidmisega, muidu ma ei saaks tööl käia (lasteaiakoht on vaid ühel). Muid kodutöid ta eriti ei tee, vahel süüa ainult ja peseb nõusid mõnikord. Ütleb, et teda segadus ei häiri. Sellest tal häbi pole, et mina kapitaliste teenin, sest mina käivat ju tööl vabatahtlikult, mulle meeldivat minu töö, aga talle tema oma ei meeldinud. Naiste puhul jah ei imestata, kui nad "tagalat kindlustavad", meeste puhul peetakse pahaks. Mõtlesingi, et kui maal elaksime, siis see "kindlustamine" tõesti ju reaalne oleks, maal tehtav töö on tohutu ja ta on nooruses maal elanud ja maatööd teinud.
Nüüd peabki kuhugi kolima, aga kuhu, seda ei tea, sest õiget kohta pole veel leidnud. Linna ei saa jääda juba seetõttu, et ma ei teeni nii palju, et kõiki kulusid (suurimad neist on mehe äriga seotud) kinni maksta.
sama seis 20. september 2009, kl 11.53 |
Minu mees lubas ka Viimsis maja ise ühe aastaga püsti panna. Kusjuures mõlemad teenisime ja tema veel väga head palka. Nüüd oleme 10aastat lahutatud, minul oma maja, temal maja ikka lõpuni välja ehitamata. Teeb kõik ise ja tal on siiani hea palk.
Kuidas sinu ulmelaulik saaks ehitada ilma rahata?
Kuidas sinu ulmelaulik saaks ehitada ilma rahata?
pidur 20. september 2009, kl 12.08 |
pidur 20. september 2009, kl 12.17 |
On jah demagoog. Ma tunnen demagoogia lihtsalt ära, aga sellest hoolimata on NII tüütu sellise inimesega vaielda. Kui ikka küsib, mis mulle konkreetselt selle krundi juures ei meeldi, mina seletan üksipulgi ära, siis tuleb küsimus: "Aga kust sa tead, et see nii on? Kust sa tead, et see on kallis, aeganõudev, sellest ei saa asja, kui sa ise pole kunagi ehitamisega tegelenud?" Ja ma tõesti ei ole. Kui ütlen, et puhta loogika alusel, siis naerab, et mis loogika nüüd minul. Kui konkreetsetest hindadest rääkida, siis ütleb, et ah, saab ka odavamalt, lubadest saab mööda hiilida, kes see ikka avastab ja kontrollib.
N47 20. september 2009, kl 12.40 |
Ma täiesti usun, et vaielda temaga on tüütu ja ka mõttetu, ja kohutavalt väsitav. Mul ülemus samasugune :). Aga minu õnn on see, et see ei puuduta mu isiklikku elu ja tööl saan tõesti vait olla ja teha, mis tegema pean. Aga pereelus... ma ei kujuta ette, kuidas nii elada. Tegelikult peavad Sul tõesti ju raudsed närvid olema. Jõudu ja kannatust Sulle igatahes. Eks Sa pead talitama oma mõistuse ja südame järgi.Samas oma unistusi võiks see mees ikka oma raha eest teostada.
einojah 20. september 2009, kl 12.43 |
"On jah demagoog. Ma tunnen demagoogia lihtsalt ära."
Ära pahanda, aga ma olen sunnitud sinu emotsioonidelt sind maa peale tagasi tooma.
Kui sa tunned teda ja tead, et ta on demagoog, siis mis kuramuse pärast sa siin laterdad ja teda taga klatsid!!!
Te oma otsus ära ja asi ants! Otsuse teed sina ja sina ka vastutad oma otsuse eest. Aga eht naiste kombel tuua oma pere siseelu turule, anna andeks, isegi ükski rumal ega ka tark mees seda ei kannataks.
Selline pläägutamine, KUI halb on ikka oma mees, näitab tegelikult, KUI loll on seesama naine.
Ära pahanda, aga ma olen sunnitud sinu emotsioonidelt sind maa peale tagasi tooma.
Kui sa tunned teda ja tead, et ta on demagoog, siis mis kuramuse pärast sa siin laterdad ja teda taga klatsid!!!
Te oma otsus ära ja asi ants! Otsuse teed sina ja sina ka vastutad oma otsuse eest. Aga eht naiste kombel tuua oma pere siseelu turule, anna andeks, isegi ükski rumal ega ka tark mees seda ei kannataks.
Selline pläägutamine, KUI halb on ikka oma mees, näitab tegelikult, KUI loll on seesama naine.
näts 20. september 2009, kl 12.51 |
Lisaks veel selle, et kuidas mees üldse ette kujutab, et sina peaksid kahe väikelapsega ja imikuga(!!!) kolima kuhugi peldikusse, kus pole ilmselt vett, elektrit ja talvel tuiskab lund sisse? Vot sellest ma ei saa aru, et kui mees on lihtsalt loru, aga hea südamega, siis kuidas ta võib sellise asja peale üldse tulla. Ära ole loll.
just 20. september 2009, kl 13.00 |
No ei tea, misjaoks see foorum on, kui asju arutatadagi ei või? Teemaalgataja ei räägi, kui halb on mees, vaid konstateerib ta iseloomujooni ja kirjeldab käitumist. Mõtle ise, kui sul selline mees kodus oleks? Mina ausalt öeldes olen üllatunud, et teemaalgatajal veel nii head närvid on ja ta nii rahulikult sellisest keerulisest teemast suudab kirjutada, kus mees sisuliselt juba aastaid tal seljas elab ja ei kavatsegi lille liigutama hakata. Mina rahuliku inimesena oleks sellisele mehele vist juba panni pähe kinni löönud, ausõna. Tõsisemalt öeldes tõstaks mina oma rahad eraldi ja ütleks, et tore muidugi oli, aga samamoodi me ei saa jätkata.
einojah 20. september 2009, kl 13.11 |
"kus mees sisuliselt juba aastaid tal seljas elab ja ei kavatsegi lille liigutama hakata"
Siis tulebki ainult oma rumalust süüdistada, et lasti pähe istuda. Aga seda foorumit lugedes kerkib esile hoopis muu tõsiasi - MIKS naised armastavad lõputult lobiseda ja kurta ning MIKS teised naised on nõus kohutava aktiivsusega teisi naisi õpetama, mida ta peab antud olukorras tegema, sda enam kui teemaalgataja ise ka teab, et tal on õigus ja ta tunneb oma meest läbi ja lõhki. Ei taipa miks sellise mehega, kes talle ei meeldi, üldse elatakse.
Ega see ei ole enam mure kurtmine, vaid oma musta pesu pesemine.
Siis tulebki ainult oma rumalust süüdistada, et lasti pähe istuda. Aga seda foorumit lugedes kerkib esile hoopis muu tõsiasi - MIKS naised armastavad lõputult lobiseda ja kurta ning MIKS teised naised on nõus kohutava aktiivsusega teisi naisi õpetama, mida ta peab antud olukorras tegema, sda enam kui teemaalgataja ise ka teab, et tal on õigus ja ta tunneb oma meest läbi ja lõhki. Ei taipa miks sellise mehega, kes talle ei meeldi, üldse elatakse.
Ega see ei ole enam mure kurtmine, vaid oma musta pesu pesemine.
ja 20. september 2009, kl 13.12 |
n 20. september 2009, kl 13.40 |
selles teemas räägitakse selle mehe ühest omadusest, mis on negatiivne - õhulosside tegemine ja demagoogitsemine. Teemaks ei ole tema tugevad küljed, mida kindlasti on ka ja mille pärast koos elataksegi. Kõigil inimestel on oma head ja halvad küljed, keegi pole pühak. Seega nõuanded maha jätta on tõesti kohatud. Samas ei ole teemaalgataja meest ka materdanud vaid küsib nõu kuidas antud olukorras käituda. Normaalne ju.
Selliseid mehi on rohkemgi, kes arvavad, et kui ma ise ehitan, siis ei maksa maja midagi. Puutun oma töös nendega vahel kokku. Küsin siis neilt kas nad kavatsevad kõik materjali varastada? Sinu mees tõesti kavatseb varastada, see killustikujutt ööpimeduses karjääris käia juba kisub sinnapoole. Ütle talle, et sa ei hakka talle vangimajja pakke tassima.
Selliseid mehi on rohkemgi, kes arvavad, et kui ma ise ehitan, siis ei maksa maja midagi. Puutun oma töös nendega vahel kokku. Küsin siis neilt kas nad kavatsevad kõik materjali varastada? Sinu mees tõesti kavatseb varastada, see killustikujutt ööpimeduses karjääris käia juba kisub sinnapoole. Ütle talle, et sa ei hakka talle vangimajja pakke tassima.
jaan tatikas 20. september 2009, kl 13.42 |
Aga sina ära demagoogiga üldse vaidle, mitte sina ei pea talle tõestama, miks tema sinu rahaga, (sinu tööga teenitud rahaga, kusjuures) ei saa oma ilusat elu elada. Teata oma lõplik otsus ja kõik. Juba ainuüksi see fakt, et tema eelmine geniaalne idee sulle (mitte talle endale) siiamaani pangalaenuna peavalu valmistab, on piisav, et nüüd ütled sina, kuidas asjad on. Las unistab, Kiir ka unistas mõisavalitsejaks saamisest, ega sina ei pea olema tema utoopiate sponsor. Leiab ise vahendid, siis lasku käia ja küllap siis sinagi istud tema ehitatud majakeses kaminatule paistel ja vaatad rõõmuga, kuidas mees on mitte millestki oma õhulossi püsti löönud;) Jõudu sulle kaine meele säilitamises, ei ole sul kerge oma "linnukesega".
pidur 20. september 2009, kl 13.46 |
No miks me koos elame - eks põhimõtteliselt saame ikka hästi läbi ja tal on palju häid omadusi, mida teistel ei ole. Samas on ka asju, milles me ühel nõul ei ole. Klatsimine on muidugi inetu, aga tegu on ju anonüümse foorumiga, pealegi pole ma kõiki fakte esitanud nii, et ära tunda oleks meid siit raske. Saladusse ma tema eest seda klatsimist ka ei jäta, ilmselt näitan neid vastuseid tallegi, kui ta viitsib lugeda (suure tõenäosusega ei viitsi).
Ja mis vastustesse puutub, siis kuigi ette teadsin, et neid saan, ei huvita mind eriti need emotsionaalsed soovitused lahku minna või ütlemised, et miks sa sellise lolliga elad, vaid teistsugused, mida ma ka sain. Mõtlen neid, kus räägiti konkreetselt, kaua kellelgi maja ehitamiseks kulus, eriti huvitavad olid need vastused, kus räägiti omadest kogemustest, et pealtnäha ilus palk võib seest mäda olla, või nimetati konkreetseid summasid. Ja pean tunnistama, et ma tõesti ei teadnud, et ka oma metsast palki võttes peab luba olema. Mina arvasin, et kui on oma mets, siis võtad muudkui sae selga ja lähed langetama. Nendest vastustest sain infot, mida saan mehega jagada. Tegelikult oli mulle isegi üllatuseks, et nii üksmeelselt majaehitus maha laidetakse. Arvasin, et ikka ilmub välja mõni ökomees, kes hakkab rääkima, kuidas põhust ja ma ei tea millest saab maja nagu niuhti tõesti imeväikse summa eest. Kuigi selle jaoks on vist eraldi kohad, kust infot otsida.
Ja mis vastustesse puutub, siis kuigi ette teadsin, et neid saan, ei huvita mind eriti need emotsionaalsed soovitused lahku minna või ütlemised, et miks sa sellise lolliga elad, vaid teistsugused, mida ma ka sain. Mõtlen neid, kus räägiti konkreetselt, kaua kellelgi maja ehitamiseks kulus, eriti huvitavad olid need vastused, kus räägiti omadest kogemustest, et pealtnäha ilus palk võib seest mäda olla, või nimetati konkreetseid summasid. Ja pean tunnistama, et ma tõesti ei teadnud, et ka oma metsast palki võttes peab luba olema. Mina arvasin, et kui on oma mets, siis võtad muudkui sae selga ja lähed langetama. Nendest vastustest sain infot, mida saan mehega jagada. Tegelikult oli mulle isegi üllatuseks, et nii üksmeelselt majaehitus maha laidetakse. Arvasin, et ikka ilmub välja mõni ökomees, kes hakkab rääkima, kuidas põhust ja ma ei tea millest saab maja nagu niuhti tõesti imeväikse summa eest. Kuigi selle jaoks on vist eraldi kohad, kust infot otsida.
just 20. september 2009, kl 13.49 |
No minu arusaamist mööda tuli teemaalgataja ikka vaatama, et äkki on kellelgi kogemust, et ikka saab n.ö. ilma rahata selle maja ehitatud. Siin käib ikka päris palju inimesi (nii mehi kui naisi) ja saab parema ülevaate olukorrast, kui näiteks oma vanematega vesteldes, pealegi on tegu anonüümse foorumiga ja ehk ka oma sõbrannadele ei tahagi selliseid asju rääkida. Muidugi tuleb loba ka jutus sisse, aga suurem osa on ikka asjalikku arutamist olnud ja tausta saamiseks kahjuks peab inimene ikka oma elust mingi ülevaate ka andma. Muidugi meeldib talle oma mees, lihtsalt majanduslikult poolelt ja oma võimete hindamiselt ei ole osad inimesed alati adekvaatsed. Ei usu, et sinu mees vigadeta on. Pealegi kui mees pidevalt su ajusid peseb, siis just ongi hea, kui saab n.ö. neutraalse pilguga olukorrale viimase hinnangu anda. Minu meelest on see üle hulga aja just teema, kus inimesed tõesti hoolivad, mitte ei püüa ironiseerida, et miks ta omale mittemeeldiva mehega elab. Elu ei ole nii lihtne, mõned vead on tehtud, nüüd on küsimus, kuidas edasi.
saepuru sass 20. september 2009, kl 14.00 |
Lugesin kõik huvi pärast ära jah ja kuna olen haiglane ja kodus siis aega käes ka.1.palk mis majaks kõlbab ei kasva igas metsas.2.oma metsa raiumiseks on vaja luba.3.mitte iga mees ei ehita palgist maja ja veel üksinda.4.palkmaja ehitus on kallis töö.Kasulikum on oma metsa palk müüa ja valmis palkmaja osta sealt kus neid tehakse,valmis maja tuuakse ja pannakse üles kuhu tahad.
Lisa postitus