Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Perekond
maja ehitamine üksi ja rahata

sussver 22. september 2009, kl 12.26
Nojah:)) delfi on plätramise koht ja argumendid siin on naiste asjatundmatu loba. Jaa-jaa:) Tee palun sama teema ehitusfoorumisse "3 aasta jooksul palkmaja valmis ehitamine yksinda käsitöölisena ja väga väikese eelarvega". Lisaks märgi pinnas ja info puudumine sobiva okaspuupalgi määra kohta, 3 lapse hoid ja yksinda ehitamine samaaegselt.

Vaata kuidas su mees meeste argumentidele reageerib. Seda lihtsalt selleks, et sa ei peaks ylejäänud elu jooksul etteheitvaid märkusi kuulma. Las ta parem loeb need meeste argumendid läbi, m6tleb järgi ja kuigi ta seda ei mööna, jääb sydames rahule. Teeks ka teie kodusele 6hkkonnale pikemas perspektiivis head.

Muide, mis imeloom siis sina oled, et sinule peab k6lbama eestis väikese palga eest tööd teha aga temale see ei sobi. Kas sina oled mingi alamliik ja tema parem liik?

teine reaalsus 22. september 2009, kl 12.42
kui mees tahab teha ise palkmaja, siis võiks ta minna ja "röövida" kapitalistidelt nende oskusteabe, töötades näiteks 1 aasta mõnes palkmajaehitusega tegelevas ettevõttes.
Eeskujulik tööpraktika ette näidata, leidku rahad investeeringuteks ning hakaku pihta.

Teiseks, kui tahab osta ja ehitada ja teha, siis tehku eelkalkulatsioonid. Kasvõi "lõbustagu oma rumalat naisukest" (kui muud põhjust ei leia) sellega, et liidab kokku iga vajamineva vidina, elektritööd jne, uurib välja viited seadustele jne, kas on vaja luba, kui kergesti see käib ja tõestab sulle projekti ära. Sina oleksid peamine investor, arvestades seda, et käiku läheb sinu kodu raha, siis peab sul olema õigus oma investeering eelnevalt hinnata ja riskid üle arvutada. Kogemused näitavad, et esialgsele arvestusele lisandub ca 1/3 algsest maksumusest just ootamatutele asjadele ja pisividinatele.

kahtlen 22. september 2009, kl 13.26
kahtlen,et see libateema provokatsiooniks siia pandud.No ei saa olla nii ebapraktilist naist,kellel on 3 last ja kes mehe selliseid utopistlike plaane enamat kui haige inimese sonimist võtab.

klaus 22. september 2009, kl 16.45
Ma läksin seda teemat lugedes täiesti endast välja, et lõpuni ei lugenudki.
Tule jumal appi! Sa tundud mõistlik ja terve mõistusega inimene olevat, miks sa ennast ja oma väikesi lapsi nõnda karistad?

Naine 22. september 2009, kl 17.25
Mees leidku kõigepealt omale kindel sissetulek ja teenigu algkapitali vähemalt 100 tuhat, alles seejärel võiks tasapisi ehitusega alustada.
Sina ära oma korterit mängu pane mitte mingil juhul.

Sa oled ju ometi naine, 3 lapse ema, miks Sa kogu projekti finantspoole enda peale tahad võtta?!

Alles hiljem, kui näed, et ta suudab ise raha teenida, ja reaalselt midagi ära teha, võid oma rahadega toetada.

nähtud ja tehtud 23. september 2009, kl 12.48
isegi kõiki töid ise tehes ei ehita sa alla milli mingit maja. Üksnes igasuguseid kruve kulub 50 tuhhi eest. Või kavatseb su mees kruvid ka ise valmis treida? Ja mis maksavad santehnilisteks töödeks vaja minevad materjalid? Teist sama palju. Äkki suudab mees need materjalid ka ise valmis meisterdada? Ja kui tahad, et su majas elektri kasutamisega probleeme poleks, siis tuleb ka elektrijuhtmeid vedada ikka nagu ämblikuvõrku:)))) Lisaks veel pärast hunnik pistikuid ja lüliteid. Just selline kribu-krabu maksabki, ja mitte vähe.
Ise ehitasime maja 8 aastat, sest mu mees on väga tubli ja hakkaja. Algul plaanis ta maja ehituseks isegi 10 aastat, sest ehitas samuti üksi. Santehnilised tööd ja elekter on tema igapäevane töö, sellega probleeme ei tekkinud. Aga vot puht ehituslikud nüansid - neid käis ikka proffesionaalidelt küsimas ja õppimas.
Lõpetuseks: maja ehitasime valmis küll 8 aastaga(poolteist korrust, 160m2), aga praegu tegeleme haljastuslike töödega. Seega ehk kulubki kokku 10 aastat kui saame lõpuks öelda, et nüüd on kõik valmis ja võime alustada sanremondiga:)))))

viimasega nõus 23. september 2009, kl 14.08
Mul on 100m2 majas ainuüksi pisitkupesi ja lüliteid 6 tuhande eest. Ega nad suurt ei maksagi juu :) nii 40-50 krooni tükk, aga lugegu need tükid kokku. Kaablit lae peale veetud vähemalt kilomeeter e. siis 1000 meetrit. Või oli see 6 kilomeetrit? ei mäleta enam. Meeter kaablit ei maksa jah suurt midagi. Naljahammas see mees. Või ei, asi naljast kaugel, süüdimatu ja vastutustundetu loll.

Tehku väike arvutus killu jaoks. Tee, võtame miinimumi, 4m lai. 1m tee tegemiseks kulub 0,8 kanti killustikku. 1m3 killustikku on nii 1,3 tonni. Seega 1m tee jaoks miinimum (kate siis ainult 20cm paks, mida on ikka vähe) 1.04 tonni. 200m tee jaoks nii 200 tonni. Seda kogust kavatseb jaokaupa varastada või? Palkidest majakarbi saab praegu 200 tuhandega, kõik muu on see, mis miljoneid maksab.

lugeja 23. september 2009, kl 14.11
EI! Mitte mingil juhul ära müü oma korterit ära.

hehh 23. september 2009, kl 14.22
Isegi kui on olemas okaspuupalgid, peavad need paar aastat kuivama. Sein on maja juures üks väiksematest väljaminekutest, aga sinu mehe meelest on see põhiline osa! Korteri müügist teeksite endale vundamendi, äkki saab kaevu ka. Selle vundamendi peale hakkab mees siis õndsa näoga oma metsa palke laduma. Aga kui katus hakkab kätte jõudma, mis siis saab? On ikka lapsikuid mehi!

pidur 24. september 2009, kl 08.54
Tegelikult oleks nii, et korteri müügist saaks ainult selle krundi kätte. Seda ka tingimusel, et osa raha tuleks mehe korteri müügist (kuni seda müüdud ei saa, annab sugulane laenu, aga mitte tagastamatut muidugi). Pank seda maatükki tagatiseks ei võta. Mehe korter (tuba õigemini) maksab alla 100 000.

Ta ütlebki ise, et selle krundi ost olekski tema plaan, kuidas enne tema äri jaoks võetud laenust lahti saada - kui pank mu korteri müügist võetud rahast laenujäägi maha võtab, siis järelikult laenu ju pole enam ja ma ei peaks seda enam maksma! Majaehitus tuleks tema sõnul sellest rahast, mis mul üle hakkaks jääma, kui laenu enam ei peaks maksma ja linnakorteri kommunaale. Kui ütlen, et maal on teised kulud, siis ta naerab ja ütleb, et maal on kõik elamine tasuta. Noh, elekter, aga see on väike mure - vesi ju kaevust ja küttepuud oma metsast. Sõiduraha tuleb linnasõiduks, aga see olevat ka köömes praeguste kulude kõrval. Nii et umbes 4000 krooni jääks siis mul kuus üle miinus sõidukulud (1000 kr kuus), sellest lähekski suur ehitus lahti. Ütleb, et oma metsast langetamiseks olevat luba siis vaja, kui müüa tahaks puid, aga kui oma tarbeks, siis võta, palju tahad, keegi ei köhi. Ja kes see näeb üldse? Projekti polevat tarviski, kui on, eks ostab siis paari tuhande krooni eest. Ja kui palju see trahv ikka olevat loata ehituse eest, noh, eks tuhat kroonikest, selle ikka leiab.

Et krunt märg - no ongi hea, haned tahavadki märga. Rahast üldiselt rääkida ei tohi, siis läheb närvi ja hakkab kisama, et raha pole elus oluline, et neid asju, mida tema tahab, nagunii raha eest ei osta, teda raha ei huvita.

Tegelikult muidugi seda krunti ei osta. Oli suur tüli sel teemal jälle. Lõpuks, kui andsin selgelt mõista, et tal on valida,kas mina või see krunt, siis ta möönis, et nii kaugele ta oma krundiihaluses ei lähe. Aga ütles küll, et ilmselt tuletab mulle elu lõpuni meelde, kuidas oma lollusega meie pere suurima võimaluse ära rikkusin.

Nüüd möönab, et palkmaja ehk poelgi tarvis, et kui juhtub, et palgiks puu ei kõlba, siis laudu sellest ikka saab (lubas ise väikse saeveski teha, tal sugulane olevat ka kunagi teinud, olevat lope asi), teeks lihtsalt puukarkassiga maja. Et muid asju vaja - tal olevat kast naelu ka ja üldse kõik muu olevat odav ja tema ostab kasutatud peast, nt kasutatud aknad või raamid teeb ise ja vaid klaasi ostab. Katusele ruberoid näiteks.

aura 24. september 2009, kl 08.54
Huvitav, et mees oma maatükki müüa ei taha, aga teemaalgatajale kuuluv vara, kus pealegi veel elatakse karjakesi, kõlbab küll ära likvideerida.

tead 24. september 2009, kl 09.11
kui mees möönis, et ilmselt jääb elu lõpuni sulle meelde tuletama, et rikkusid tema elu võimaluse ära...
siis soovitan teda hoiatada, et kohe, kui etteheide tuleb, lähevad teie teed lahku.

Üsna tuttav oli su lugu lugeda. Mu eksmees muidugi nii hull ei olnud, mõtles tiba majanduslikumalt, aga suurelisi maal elamise plaane pidas küll (maal elamine oleks meile kallimaks maksma läinud, päris kindlasti). Pidevad tülid olid sel teemal ja pidevalt süüdistas mind, et mina olla tema elu ära rikkunud. Ma siis andsin õnnetu mehe vabaks ja lahutasime abielu. Ma ei tahtnud ju enda südametunnistusele seda koormat, et kellegi elu ja võimalused olen ära käkkinud.

ja ma ei kahetse, et endale andsin võimaluse olla vaba ja leida enda kõrvale sobilikum kaaslane :)

pidur 24. september 2009, kl 09.19
Ei, minust lahku minna ta mingil juhul ei taha. Ütles juba, et see rikuks ta elu veel hullemini ära.

provintsist 24. september 2009, kl 09.34
üle pika aja selline teema , et päris huvitav lugeda, aga naise nahas olla ei tahaks, veelgi huvitavam oleks siis olnud, kui mees otse oleks foorumis sõna võtnud. see ületaks igasugused siinsete teemade postitused-igale vastusele on vastus varnast võtta ja mitte konkreetse põhjendusega vaid mingi mulliga.
minu tutvusringkonnas on vaid 1 selline inimene ja too ehitab viimased 20 aastat maale talu ning käib 35 km kaugusele linna tööle, nüüd läks laps ka kooli, seega rohkem siblimist. seal peres on pooleli: elumaja, laut, kuivati, grillimiskoda, veel mingi majamoodi asi, puukuur, suurele laudale on vundament vaid laotud, suurele garaazile on katus puudu...köögis süüa teha ei saa, pliit pole õige koha peal, süüa tehakse suures koridoris jne, samas on soojustatud ja elada sees saab.

pipa 24. september 2009, kl 10.06
Aga las su mees müüb oma krundi maha seal kuskil kaugel, miks sina peaksid ainus finantseerija olema? Ja mis siis saab kui emapalk otsa lõpeb?

tere talv 24. september 2009, kl 10.18
pidur,

"Tegelikult oleks nii, et korteri müügist saaks ainult selle krundi kätte. Seda ka tingimusel, et osa raha tuleks mehe korteri müügist (kuni seda müüdud ei saa, annab sugulane laenu, aga mitte tagastamatut muidugi)"

Saad ju ise ka aru kui absurdne soov mehel on! Müüte oma korteri ära, ostate krundi selle raha eest ja olete kogu oma titekarjaga PUU ALL! Krunt on, kuid raha, millest maja ehitada, teil ju poleks ja majaehitus ise võtab aastaid aega. Kus te siis elama hakkate?

alaska 24. september 2009, kl 10.34
tõttöelda ei saa ma aru, miks teemaalgataja üleüldse vaevub veel vaidlema nii lapsikute ideedega mehega.
see jutt, et maal on kõik tasuta ja elu palju odavam, on lihtsalt pulli p..k. kui ikka tahta mingit vähegi mõistlikku elustandardit maal säilitada, siis see maksab, ja mitte vähe.
siin on sellise plaani kitsaskohti juba piisavalt välja toodud. lisan veel enda kogemustest, et meil näiteks läks maja pistikute-lülitite peale üle 20 000 krooni. naelu ostsin ise 5000 eest, töömehed veel juurde. kilomeetrite kaupa juhtmeid ja kaableid- neid ka metsast ei saa. santehnika- seda ka vist ise palgist ei trei. no kui just vetsupoti asemel lihtsalt auku maasse ei lõika. kõik veega seotu- suur hulk torusid, hargnemisi, kraane, dushid, segistid jne. muidugi on võimalik vett ämbriga sisse ja reovesi välja vedada, aga mis elu see on? ah jaa, reovee äravedu ka maksab. või kavatseb mees ka seda panghaaval kuskile sokutama hakata?
täielik sõltuvus autost. kui auto ikka hommikul käima ei lähe, siis ei saa ei poodi, kooli, tööle, lasteaeda või arsti juurde.
maapoe hinnad on kõrgemad kui stockmannis. elektriarve on arvestatav väljaminek, sest talvel on kogu aeg pime ja valgustama peab ka maja ümbrust, kui ei taha nagu kotis istuda.
ma ei tea, sellistel tingimustel ei koliks mina küll linnast kuhugi. 10 000 ei ole selline sissetulek, et selle eest 5-kesi elada, ehitada ja end veel enam-vähem inimese moodi sisse seada.

tead 09:11 pidurile 24. september 2009, kl 10.36
"Lõpuks, kui andsin selgelt mõista, et tal on valida,kas mina või see krunt, siis ta möönis, et nii kaugele ta oma krundiihaluses ei lähe. Aga ütles küll, et ilmselt tuletab mulle elu lõpuni meelde, kuidas oma lollusega meie pere suurima võimaluse ära rikkusin."

Pane ta uuesti fakti ette, et ainuski vihje, pilk, etteheide vms. sel teemal veel ja teie teed lähevad lahku! Sest kui oled ta fakti ette pannid, kas sina või krunt ning ta on valinud sinu (krundist loobumise hinnaga), siis ainuski kobin veel sel teemal on sobi tegemine ja tegelikult ta oma sisimas ei ole otsust langetanud.

Jaa, sellised "elu lõpuni meeldetuletused" (etteheited ju tegelikult) mürgitavad suhte varem või hiljem...

pidur 24. september 2009, kl 10.37
Krundil on maja olemas, pinda seal pole rohkem kui meie 2-toalises korteris praegu. Vett sees pole, katus on kuidagi lössis ja sammaldunud. Paari meetri kauguselt maja seinast läheb Tartu-Viljandi maantee, suur müra ja liiklus. Isegi maakler ütles, et maja on kasutuskõlbmatu sisuliselt, tavaliselt nad ju üritavad paremas valguses näidata. Mees aga usub, et asi see üks-kaks talve seal elada on, võtab talvel palgid maha, suvel juba paneb seina, ei pea midagi kauem kuivama.

mööduja 24. september 2009, kl 10.38
et siis sinu korteri + sugulase laenu eest ostate krundi. sugulase laenu maksate ära, kui mehe korteri (toa) saate müüdud.
maja hakkate ehitama rahast, mis praegu läheb kommude ja laenumakse peale, ehk 3000 krooni kuus.
kui oleks võimalik ehitada 3000 krooniga kuus maja valmis, siis teeks ju kõik inimesed seda! kas te tõesti arvate, et KÕIK teised inimesed maailmas on padulollid ja sellepärast võtavad suuri majalaene!? et tegelikult saab jumala hästi ka 3000 krooniga kuus maja valmis! APPI!

tead 24. september 2009, kl 10.38
aga ikkagi, miks nii rumala mehega koos elada?!?

pidur 24. september 2009, kl 10.41
Et miks ma temaga vaidlen? Raske on mitte vaielda, kui iga natukese aja tagant jutt jälle selle viiakse: nt oh, kuidas tahaks suitsukala, näe, elaksime seal, oleks järv lähedal, kohe püüaks. Kui ütlen, et ei taha sel teemal rääkida, siis kõlab ahastav küsimus miks? ja kõik algab otsast peale.

karburaator 24. september 2009, kl 11.11
raske sul jah. aga katsu koputada mehe südametunnistusele seoses lastega. praegu kolida väikste lastega poolkõdunenud majja? külmetushaigused, kopsupõletikud, kroonilised kopsu-ja liigestehaigused ootavad lapsi seal majas! kes neid põetab? mees ehitada ei saa sel ajal, kui lapsed voodites köhivad ega õue minna ei tohi (toas ilmselt veel hullem). ehk on võimalik mingi kasutusleping (ehk mingi eel-leping) sellele soole teha. et las müttab seal nädalavahetustel, teeb ümbruse korda, hakkab mingit teed rajama? teeb korda ahjud-aknad, et saaks sees elada, ehk pole praegusel omanikul sellise väikese kõpitsemise vastu midagi? ehk jõuab reaalsus talle niiviisi kohale? viid ta reede õhtul kohale ja usu! laupäeva lõunaks on ise kodus, nutuvõru suu ümber!

Anu 24. september 2009, kl 11.28
pidur

"Krundil on maja olemas, pinda seal pole rohkem kui meie 2-toalises korteris praegu. Vett sees pole, katus on kuidagi lössis ja sammaldunud. Paari meetri kauguselt maja seinast läheb Tartu-Viljandi maantee, suur müra ja liiklus. Isegi maakler ütles, et maja on kasutuskõlbmatu"

No näed, see maja on ju täesti lobudik võrreldes teie praeguse korteriga(kus katus terve, keskküte, vesi jm mugavused kõik olemas). Mõtle ka, mida see lastele tähendab kui peab elama veeta majas, kus katuski lössis ja võib iga hetk sisse kukkuda! Kas tahad oma lapsi ära tappa või?!

pidur 24. september 2009, kl 11.59
Hoopis tema üritab laste abil minu südametunnistusele koputada. Et laste nimel see kõik olevatki. Need külmetamised, valveta olekud jne pole talle argumendid, see olevat kanaemade sabin, millele ei maksa tähelepanu pöörata.

Küsiti veel, mis saab pärast emapalka. Tööle lähen, mees jääb lastega koju. Eelmise emapalga ajal töötasin 0,2 kohaga põhitöökohal ja lisaks oli võetud teine koht (väga vähese ajaga tehtav), mis oli vormistatud mehe nimele (et emapalgast midagi maha ei võetaks). Mehe nimele vormistamine oli kaval ka ses mõttes, et kuna tal muud sissetulekut polnud, siis tulumaksu tuli maksta väga vähe (saadav summa oli alla miinimumpalga kätte, sest tööaeg oli vaid paar tundi päevas). See palk jooksis kohe mehe arvele ja mina seda ei näinudki, läks kohe tema ärikulude katteks.

K 24. september 2009, kl 12.10
Sa näed, et võib-olla esimest korda ajaloos :) on Delfi kõik teema kommentaatorid ühel nõul- see on jama mõte.

Kellele sa õigupoolest ennast ja meest õigustad, meile või iseendale?

kolme lapse ema 24. september 2009, kl 13.09
Peaksidki lõpetama vaidlemise nii krundiostmise kui ka majaehituse teemal. Kui tahab suitsukala, siis läheb ja püüab ja suitsutab seda PRAEGU - jõed-järved on olemas ka ilma krunti omamata ja maja ehitamata! Kiida takka ja palu, et tooks Sullegi!
Kahetoaline korter (kui ta just 22 m2 pole) on täiesti piisav kolme lapse üleskasvatamiseks - võin omast kogemusest kinnitada.
Kahjuks olen päris lähedalt ka unistajast demagoogi näinud - oma vennast ei anna lahutada ka mitte! Tänaseks ca 50-aastane mees elab vanematelt päritud talus ja endiselt aina unistab, kuidas tema kõik teeks ja oleks ja... Endal laguneb maja ümbert ära, sest pärast isa surma pole ta seal lillegi liigutanud. Kui ei teaks, peaks igaüks seda hüljatud taluks, nii rohtunud on aed ja õu jne jne. Ühelgi tööl kuigi kaua ei püsi, sest EGO kisub suud pruukima ja seda eriti ei sallita. Elu jooksul terve karja naisi oma jutuga ära võlunud, aga õnneks on kõigile mingil hetkel mõistus pähe tulnud oma lapsed sellisest elust päästa - seega vend täna üksi kui hunt ja kui mina talle vahel leivapalukest ei viskaks, siis toitukski aiast korjatud tigudest (on seda ennegi teinud). Ja on kah tark ja haritud, ei joo, ei suitseda.....

Kõik mis puudutab krundiostu või maja ehitust on siin eespool juba ära lahatud. Mina soovitaksid tõsiselt oma elus natuke kaugemale ette vaadata - kas eluaeg Sinu (ja tulevikus laste) kulul elav ja aina vaid õhulosse ehitav ning sinna juurde kibestunud ning tige mees on ikka see, millest unistad. Kui Sa teda praegu kuidagi ennast tõestama meelitada-õhutada ei suuda, siis mürgitavad tema täitumatud unistused (ja loomulikult Sinu põhisüü selles) teie elu ühel hetkel nii ehk naa.

mitte muhvigi ei saa aru 24. september 2009, kl 13.19
miks elad sellise mehega,kes keeldub kommunaale maksmast,kuna korter sinu nimel,keeldub tööle minemast,kuna kapitalisti ei teeni ja nüüd teeb utoopilisi plaane jälle ainult sinu rahaga???Kas sellest veel vähe on,et tema võlgu maksad? Maamuna pealt ei tohiks ju normaalsemad mehed ka nii otsas olla.Ole kasvõi lastega üksinda,kui sul selline pilvedel hõljuja ka veel kaelapeal on.

sussver 24. september 2009, kl 13.47
armas teemaalgataja,
miks su mees ei müü talle kuuluvat korterit-tuba oma ärilaenu katteks ja selle asemel laseb sinul kinni maksta tema ärilaenu?

ta jättis sinu 0,2 kohaga palga endale. sina tegid tööd, tema kattis sellest oma ärikulusid ja lisaks maksad sa praegu tema võlga kinni.
mees pani laenu tagatiseks sinu korteri, mitte ei rahastanud laenu enda korter-toast. enda maatüki ja enda toa plaanib ilusti alles hoida, laenu maksad sina ja laenu tagatiseks on sinu vara. tema isiklik ärilaen plaanitakse tagasi maksta sinu kodu müügist.

mõtle hetkeks järgi. sa oled talle juba "elu võimaluse" andnud tagades ärilaenu ja makstes tema eest praegu laenumakseid. oh, enamus inimesi ei julge unistadagi, et neil nii hästi läheb: laen tagatakse ja võlg makstakse teise inimese poolt kinni.

kuidas muidu see sinu vara ärilaenu tagatiseks seadmine oli, ega ei olnud ohtu, et keeldudes rikud sa tema ja laste elud?

mileedi 24. september 2009, kl 14.04
Su mehe head omadused peavad siis küll VÄGA head olema. Kahtlustan, et oled meheks saanud mõne "Kolme musketäri" tegelase, kelle meelest ainus seisusekohane elatusallikas on armukese teemantehete müük. Selge see, et kui mõni selline mees on läbi ajamasina 21. sajandisse sattunud, tekivad tal mõningad kohanemisraskused. :)

Hea küll, nali naljaks. Selle kohta, et sa meest ülal pead, ei ütle ma poolt sõnagi. Head ja armsat muidusööjat, kes on lihtsalt saamatu ja mugav loru, romantiline unistaja ja õhulossiehitaja, on täiesti võimalik ülal pidada ja sealjuures rahul ja õnnelik olla. Aga kuidas on võimalik elada õnnelikult ühe katuse all muidusööjaga, kes pealekauba manipuleerib, tänitab ja mõnitab (ja lubab seda elu lõpuni teha!), seda mu mõistus ei võta. Sorry. Sul oleks kodus nagu igavene teismeline, kelle puberteet ei lähegi kunagi üle.
Lisa postitus
Autor:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!