No eks ma olen sama juttu talle rääkinud. Aga vastused on ikka sellised, et kust ma võtan, et nii kaua aega läheb. Kui lubadest jms hakkan rääkima, siis vihastab ja ütleb, et oma metsas võib inimene teha, mis tahab, tema küll ei arva, et peaks luba küsima, kes see ikka teab ja näeb.
Korteri müüme seepärast, et ei mahu sinna enam elama. Põhimõtteliselt ta oskab asju teha küll (konkreetselt majaehitusega pole kogemust). Nt äri oli selline, et ehitas üksi ühe väikse vabriku, mis andis ka toodangut, aga kuna toorainet ei jätku, siis on kulud suuremad kui tulud, vahe maksan kinni mina. Selle vabriku pärast ka suuresti peame kolima, sest see on rendipinnal, mida ta maksta ei suuda (2500 kr kuus, nii palju ta ei teeni, et üle jääks). Oma maakohas ei peaks renti vähemalt maksma ja see kahjum jääks ära. Nii et teha ta oskab, aga majanduslik pool on see, mis alt veab.
Me ei ole abielus (mees keeldub sellest kategooriliselt, sest vihkab kõike ametlikku, ka äri oli mitteametlik ju, praegu ma juba kardaks end temaga ametlikult siduda, sest kui tema tegevusest jamad ja trahvid tuleksid, siis oleksime vähemalt juriidiliselt kaks eraldiseisvat isikut ja minu käes olev raha jäeks alles).
Tegelikult ma tahtsingi inimeste kogemusi, kes on olnud samas olukorras - oma metsa palk, aga puudub raha ja lisatööjõud. Sest mine tea, äkki olengi loll, äkki ongi võimalik selline majaehitus, lihtsalt mina ei usu. Keegi imestas, et rahast jääb puudu - üks mehe sugulane on lubanud puudujääva osa laenata. Muid võlgu tal pole, vaid ühele teisele sugulasele 30 000 kr, kuidas tagasi maksab, ma tõesti ei tea, aga too on nõus ootama.
Olen näinud telekast mingit põhumaja ehitust, tehti ka odavalt, aga seal oli hulk inimesi tegemas. Elekter on ses vanas majas teeservas (Tartu-Viljandi mnt, umbes 50 km Tartust), tema ütleb, et pole mingi vaev see ise ka krundi teise otsa vedada, polevat Eesti Energia inimesi üldse juurde vaja - kahtlen ka selles.
Minu plaan on osta väiksema krundiga maja (2 ha, alla selle ta keeldub arutamastki), mis oleks elamiskõlblik, las siis müttab seal, palju tahab. Tema oleks nõus ka, aga poriseb muudkui, et see on hädavariant, et seal ei saa tema areneda, et see TEMA krunt maksaks pärast kordategemist 10 miljonit, aga väiksema krundiga ei saaks üldse teenida.
Tema rahateenimisvõimalus - ta nüüd räägibki, et tahab hakata hanesid kasvatama, aga selleks on tingimata vaja seda ojaga piirnevat krunti, muidu hani ei sigine. Ise kaevatud tiik ei sobivat.
Noh, ega ma ei ostakski seda suurt krunti märga krunti, aga olen nii väsinud temaga vaidlemast. Tahtsin siis mingeid teiste inimeste kogemusi sellise ehitamise kohta. Aga nagu ma arvasin - midagi head sellest ei arvata. Kuigi ka selge, et temale need arvamused ei loe, kindlasti ütleks, et tegu on lollide ja kadedate inimestega, kes nagunii pada ajavad.