Sorry jah, mul ei ole nii palju aega, et kogu teema läbi lugeda, siin juba päris palju postitusi. Kui ma midagi kordan, siis vabandust.
Tulin ise ka selle peale, et tema maa praegu myygiks ei pruugi minna. Jätsin lisamata, et pangu aga kuulutus yles ja oodaku, kuni ostja leidub. Kui maa hinnad vahepeal t6usevad, t6stku ka kuulutuses olevat hinda. Mingil ajal ikka vast kaubaks läheb, selleks v6ib kuluda 2-3 aastat aga muidugi ei ole tal aega oodata, eks. Samas oleks see k6ige m6istlikum: kui ta ka oma raha projekti alla paneb, on tal ehtsam tunne. Muidu jätab veel asja pooleli ka, tal ju enda maatykk endiselt alles, pooleli jättes ei teki sel juhul tunnet, et k6igest loobub, kaotab.
Siin vist palkidest enne ka juttu olnud, kuid sa kirjutad, et krundil peamiselt lehtpuud. Et mida kavatseb ise teha, kas lektpuudest teeb oma kätega okaspuud? Asi selles, et lehtpuudest ei ehitata mitte iial palkmaja. Et on ta ikka kursis igasuguste nyanssidega... Seda, et sa ta elu oled ära rikkunud, saad kuulda v6ibolla ka siis kui selle teise, mitte j6ue äärse krundi ostate. Loomulikult, raske on vastu panna sellele survele aga ma ise keelduks korterit myymast seni kuni mees pole n6us ootama kuni tema enda maatykk ära ostetakse.
Mulle tundub, et tal on head ideed, kuid ta ei m6tle asju läbi. On maksimalist, kas k6ik v6i mitte midagi. Kui see "k6ik" kiiresti ja yhe ropsuga välja ei tule, jäetakse asi sinna paika ja hakatakse uue, maksimaalset pingutust n6udva projekti peale m6tlema. Reaalsusetaju jätab vahest soovida. Ja raha kogumisega -säästmisega, eelarve täpsema arvutamisega ei soovi ta kindlasti tegeleda. Sest selleks pole lihtsalt aega ja see on yks tyhi töö ja vaimu närimine. Parem käised yles ja hakata yhest otsast raiuma, kyll siis käigupealt lahendused välja m6tleb:) Aga kui ei m6tle.. Kust ta traktori ostuks raha saab? Ega ometi mitte jälle (sinu) korteri myygist?! Hmm.. kas tal on täpne ettekujutus, kui kaua käsitsi ja yhe mehega kuivanud palgi otsi sobivaks taotakse ja voolitakse. Palju maksavad igasugused kanalistatsiooni vidinad ja liitumine, kas ta oskab vajalikul tasemel elektrisysteemi paigaldada, aga ahju ehitada ja soemyyri laduda? Aga kaevu kaevata.. on tal plaanis puurkaev v6i r6ngastega kaev? Igale poole tavalist kaevu ehitada ei saa, uurkaev on aga palju kallim. Kui sygaval on antud krundil p6hjavesi? Seega ta peab olema elektrik, torumees, potsepp, puusepp, kaevukaevaja, aknameister, katusemeister. Loomulikult on selline asi v6imalik, kuid tehku mingi eelarve ja näidaku sinule ka. Ja parem kui tal oleks ette näidata paar s6pra, kes on asjatundlikud elektri vms teemal:). Sest kogu projekti teostatakse sinu raha eest ja teie laste heaolu on kaalus.
Btw, kui suurt sissetulekut ta lambakasvatusest ootab, kas heinamaa on, aga lammastele lauda saab? Millega lammastele heina tehakse, selleks on traktorile lisavidinaid vaja jne.