Perekond
maja ehitamine üksi ja rahata

Mutt ennustab kah 20. september 2009, kl 21.56
Teie perekonnaelu lonkab tegelikult molemast jalast ja vahetevahel vajub juba põlvili.
Kuna Sa siit infot said, vaata kuidas Teile lastega kindlam oleks.

:) 20. september 2009, kl 23.41
kas ikka kõrgharidus mehel? haritus küll teine asi, aga silmaringi ikka laiendab see ülikool... kas üleõppinud siis?

Margit 21. september 2009, kl 00.47
Mehe "elutöö" ilmselt lõppes ülikooli diplomiga, nüüd ta tegeleb fantaseerimise ja naise seljas liulaskmisega. Raske sul on, teemaalgataja, selle mehega, aga vähemalt on sul mõistus peas ja sa ei torma ummisjalu õnnetusse. Aga jah, mehe asemel on sul 4-s laps tegelikult, kellega sul sõdida tuleb. Tuge temast küll pole, pigem teeb ta su elu ainult raskemaks. Püüdke siis kuidagi hakkama saada ja las mees läheb lõppude lõpuks tööle. Kaua see jama kestab siis!

mees maalt 21. september 2009, kl 02.21
Ma lugesin ka kogu selle jutu siin läbi seetõttu, et olen ka üks selline linnast maalekolinud mees, kes enne seda istus vaid linnas soojas toas "orjatööl".
Mul ajab ka närvi mustaks selle mehe peale, kuigi võiks ju sookaaslast kaitsta...
Ma ei pidanud hakkama maja ehitama siia maale - õnneks oli maja siin olemas. Aga ma ei käi samuti palgatööl ja seetõttu tuleb iga aasta maksta vähemalt ravikindlustuse summa 15000 krooni, et kui palk jala peale kukub, et siis ei peaks ravikulusid ise plekkima.
Ma olen maal elanud enam-vähem 2 aastat, aga ma ei osanud ka ette näha, et mu tervis nii hästi vastu ei pea. Selg on haige ja seda mitte palke tassides vaid tavalise küttepuude tegemise peale. Ma ei pea lisaks lapsi kantseldama vaid kogu aur läheb iseenda peale. Ma pole kunagi optimist olnud, aga mu edenemised siin maal läksid veel halvemini kui ma oma pessimistlikus ootuses arvasin. Selle 2 aasta jooksul olen suutnud ainult majaümbruse sellisesse staadiumi saada, kus võib juba külalisi õuele lubada. Ja maad on hästi palju ning metsa on kah. Mul on seal metsas ka majapalke, aga maja jagu seal ei ole neid.
Mida ma öelda tahan, on see, et ei ole olemas tasuta asju. Kõige eest tuleb maksta. Kui mees kavatseb idioodina tormata maja ehitama, siis isegi kui see õnnestuks, maksab ta selle eest oma tervise ja ajaga. Ta lihtsalt nõrkeb seal metsas palke tehes ära ja jääb kas esimese või viimase langetatava puu alla. Sellise füüsilise koormuse juures on tarvis korralikult süüa ning korralikult puhata, aga 3 lapse kõrvalt ei tule suurt midagi välja.
Minu soovitus oleks selles olukorras naisele, et esimese asjana las mees võtab oma 3 last ning läheb sinna saarele ja las ehitab seal mitte millestki ühe suvise kämpingu valmis oma maa peale. Hea, kui ta kuu ajaga on seal kuivkäimlagi valmis saanud laste kõrvalt.
Ja see kruusavarastamise idee on ka ikka üks tüüpiline pooletoobise maailmanägemus. See suhkrukotiga kruusa varastamine tuleb ju palju kallimalt kätte kui ausalt ostes.
Oleks veel palju asju, millest kirjutada, aga pean siiski Ansipi kombel käed taeva poole tõstma ning hüüdma: "Tule taevas appi!". Kust kuramuse k.arup.ersest te küll sellised tropid omale leiate?

projekt 21. september 2009, kl 07.53
... muide, mina olen proffessionaal ... ei käi siin ainult saunanised .. see selleks ...
Mina paneksin mehe ultimaatumi ette: sa ostad selle maa ainult OMA vara müügist saadud rahaga, mina korterit ei müü. Järgmiseks paned sa OMA rahaga tööle mingi äri seal maa peal (olgu see siis hanekasvatus, teeäärne teemaja-motell või misiganes). Kui see äri tomib ja toob sisse iga kuu 80 000 puhast raha, võib alustada majaehitusega. Siis ma müün oma korteri ja teeme selle rahaga maja vundamendi. Ja siis ma tulen sinna sinu ärisse tööle ja sa hakkad mulle palka maksma iga kuu 20 000 bruto. Ja sina saad vabalt oma maja ehitada, nagu unistad.

realist n 21. september 2009, kl 09.33
Mina lastega pere puhul ka ostaks 100% VALMIS maja ja koos vee-kanalisats.-ga. Maja, mida äärmisel juhul natuke seest putitada a la tapeedivahetus max. Muidu olete olukorra ees, kus sinu korter on müüdud ja uus maja ka veel valmis pole või elate aastaid remondi keskel, lastele oleks see jube saatus.
Pane end maksma, naine! Ostetav maja olgu 100% valmis.

K 21. september 2009, kl 09.34
Majal ainuüksi sisetööd maksavad suurusjärgus 300 000.-(põrandad, laed, seinaviimistlused, trepp jms).

neele 21. september 2009, kl 09.36
Oma korterit ei soovita sul müüa! See on su ainus garantii elus.

Las mees läheb tööle ja oma palgast võtab eluasemelaenu, millega see metsamaa osta ja maja ehitada. Kui mees põrub, siis vähemalt sinul lastega on elamiskõlbulik kinnisvara olemas.

sille 21. september 2009, kl 09.44
/Ja palkmajade ehitamise raamatu olevat ta juba ammu endale ostnud, pole vaja kedagi sinna juurde enam õpetama. Kõik muud asjad peale palkide on aga kribu-krabu, saab osta väga väikese raha eest/

Lugedes seda lõiku, ütleb iga terve mõistus, et tegemist on mehega, kes suuga teeb suure linna ja käega ei kärbsepesagi! Raamatu järgi ehitama hakata?:) irw. Kõik muud asjad peale palkide ei maksa midagi!?? Appi, milline utopist! Mees tulgu maa peale, ainuüksi sisetööd majas maksavad jubedat raha! Mul on ka poolik maja, millel ainuüksi sisetöid oli vaja teha, esimesed 50 000 kr läks nagu mutiauku ja sellest ei saanud muud kui 2 akent, põranda valamist kööki ja mõned vaheseinad.

Norija 21. september 2009, kl 09.49
Ma mõtlesin ka, et kõigepealt mingu ja pangu oma maalapil kasvõi üks metsavennaonn püsti, kus talve üle elada saaks. Sügist veel kaks kuud vabalt, jõuab küll, kui aastaga maja katuse alla loodab saada. See tõstaks ta maalapi turuhinda ka kindlasti, vähemalt natuke. Kui ta sellega hakkama ei saa, siis elage parem korteris edasi, maal ja majas läheb siidivennaga raskeks.

Tegelikult võiksid Sa tema plaaniga ka petteks nõustuda. Teab ta ju ka ise päris hästi, et millegi sellisega ei saa ta eluilmaski hakkama. Aga praegu on ju väga tore lollusi rääkida ja siis eluaeg seletada, kuidas tema oleks ja teeks küll, aga Sina ei luba ja ei lase.

reaaluses 21. september 2009, kl 10.09
Just, unistajast ja siidikäpast mehega (korteris ta ju midagi ei remontinud) on maal võimatu hakkama saada.

praktiline 21. september 2009, kl 10.10
Lisaks kõigile mõttetutele pisiasjadele,(vee, elektri ja teede olemasolu) mis siin juba välja toodud on, väärib tähelepanu ka peatööriist-kopatraktor. On sel vennikesel õrna aimu, mis üks selline maksab (ei ole mitte jalgrattahind) ja kuna ta heintega ei sõida, kui palju võiks maksta kütus?

a 21. september 2009, kl 10.22
Su mees vist mõtleb mingit selles stiilis pisikest puidust majakest teha ja veekogu lähedal ka.
Ja sarnane asi maksab 1,3 miljonit: http://www.ekspresskinnisvara.ee/est/objekt/?id=180494
Kas su mehel on selline raha võtta ehitamiseks?

kuu 21. september 2009, kl 10.34
Kopa toob mees ilmselt öö varjus karjäärist nagu kruusagi.
Loll inimene ostab kapitalistilt midagi, vaba mees vabal maal lihtsalt läheb ja võtab.....

kuu 21. september 2009, kl 10.50
http://www.rasketehnika.ee/kasutatud/nimekiri.php?a=117&j=43

Millise summaga on tehnika puhul arvestatud või õigemini palju jääb peale võlgade maksmist ja krundi soetamist üle?

mõte 21. september 2009, kl 12.00
sellest,kui hoolega naine oma meest ja selle tobedaid ideid kuulab,võib arvata,et siint tuleb üks järjekordne pere saatesse "Võlast vabaks".

mööduja 21. september 2009, kl 14.36
sa oled HULL kui selle plaaniga nõustud!

veel 21. september 2009, kl 16.37
on nõrgad kohad selles plaanis:
1.tõesti traktori hankimine s.t. sissemaks ja liisingumaksed + kütus + haakeriistad
2.palgid- ilma metsakorralduskavata võib enda tarbeks raiuda aastas ÜHE tm puitu ÜHELT hektarilt aastas, seega aastaid läheb maja jaoks kolepalju. trahvid on päris kobedad. kui kõrval-kinnistul nt. on tehtud mingil ajal lageraie, siis ärge mitte niipeagi unistage majapalkidest.
3. millest vundament? soisel alal? kopaga auk aga see tuleb täita kruusa või liivaga ja auk peab olema sügav, plaatvundament EI SOBI. liiva toob jälle kilekotiga? palju kaubiku kandevõime on? mitu reisi kulub ja mitu liitrit benssu? kes ostab bensu? täiesti kindlalt vajab selline koht betooni (ost jällegi + segamine ja kohalevedu).
4. kes tõesti valvab lapsi ehituse ajal?
5. hanekasvatus (oli ka lambateema vist, ok)! haned ei kasva niisama, neil on vaja korralikku soojustatud ulualust, muidu jäävad haigeks + korralik sööt, see tigude nokkimine ojast pole nende põhitoidusena mõeldav. jäävad ka auto alla + rebased + nirgid ja muud pisikiskjad armastavad ka väga haneliha, saavad maigu suhu ja paari päevaga kari läinud, seega vaja ka aeda kuni ojani või inimest, kes neid karjatab. lambad muide ei kosu mitte kuidagi niiskel alal, neid ohustab mingi mikroorganism, mis põhjustab maksahaigusi, seega varsti kutud.
6. üks mees suudab puu maha saagida aga kuidas kavatseb ta need kokku ja välja vedada? P.S. kas saag on olemas?
7.
8.
9, jne, räägi temaga sellest, on tal ikka vastused?
ja veel: et seesamunegi .... et mees hoiab lapsi ja joob samal ajal õlut???!!! ehituse ajal juhtub nagunii igatsorti õnnetusi, kui tal ravikindlustust pole, siis maksad ka selle eest.

lugeja 21. september 2009, kl 18.11
su mees on utopist-naivist :)

hea, et sa ise 2 jalaga maa peal oled, nii saate ehk elus hakkamagi, aga majandusohjad peavad kindlalt sinu käes olema

konk-reet 21. september 2009, kl 18.16
Sellest elektri-värgist tasuks ka lähemalt mõelda, kas sellel urtsikul on liitumisleping olemas, kelle nimel? Selline asi nagu liitumine maksab kümneid tuhandeid. Ise liini pikendada tegelt ei tohi, kuna liinid ikka Eesti Energia omad. Kuidas kaasa seda liinipikendamist muidu ette kujutas? 300 meetrit kaablit on väike varandus, ja selle kohaletoimetamisest tasuks ka mõelda, lisame siia väga palju palke elektripostideks, neile tuleks kaevata augud ja post sinna püsti saada, siis post kinni tampida, seejärel kribinal-krabinal posti otsa kaablile kinnitusvahendeid panema ja siis jälle liiniotsaga üles. On see tõesti üksi teoreetiliselt võimalik? Uus tee peaks selleks ajaks juba valmis olema! Uus majake on jälle uus objekt ja liitumisest pääsu pole! Selline omavoliline liinitõmbamine maksab hiljem trahvina sadu tuhandeid ja tasuda tuleb ka varastatud voolu eest mingi verise tarifii kohaselt. Uue maja juures elektrit jälle vaja on s.t. saagimine, valgustamine jne.
Oh, kullake! Tundub, et Sinu otsus on olemas ja kindel aga Sa ei suuda oma jäärapeale seda selgeks teha. Las müüb oma kinnisvara maha, saate ehk seemne sinna uuele kohale ja tema näeb, et asi on karm.
Oht preagu müües on selline (mõeldes Sinu ja laste varale s.t. Sinu korterile), et olete küll plaaninud 400 tuhat, panete müüki ja keegi nädala jooksul huvi ei tunne, siis kaasa arvab, et laseme 5 % alla, nädala pärast veel 5 % ja siis veel 5 %, noh et õige hind saada. Sellega saate jälle kümneid tuhandeid "vastu pükse". Viimane näide on elust enesest, masu-aeg teeb oma.
Jooksevad Su haned-lambad tee peale ja põhjustavad liiklusõnnetuse - Sa ju ikka tead, kes siis maksab?

pole 21. september 2009, kl 21.24
tükk aega saanud lugeda nii osavõtlike inimeste õpetusi! Usun, et need on naisele toeks.

kärbes katusel 21. september 2009, kl 22.57
Appi, kas see teema on provokatsioon ? Kui see tõesti tõsi peaks olema, siis hoia heaga eemale sellest asjast. Kui on ehitaja-mees, siis oleks seda juba praegu näha. Teeks sul kodu korda ja nokitseks pidevalt midagi. Mõni mees kohe on selline, et pidevalt ehitab midagi ja kohe meeldib. Selline ehitaks korrektselt ka palkmaja valmis. Sinu mees on utopist, kes ilmselt kodus istudes omale õhulossid valmis mõelnud, mille teostamiseni ta ei jõua. Alustab, aga õhin kaob esimese ebaõnnestumisega. Järgnevad vabandused ja põhjendused samas stiilis kui ta praegu räägib põhjendusi, miks tal ei kõlba tööl käia.

sussver 22. september 2009, kl 02.51
Mehel endal teises otsas maatykk olemas?
Miks ta seda ei myy, et oma laen pangale tagasi maksta. Sina oma vara eest ära maksa kellegi teise laenu kinni. Seda esiteks.
Teiseks - v6i myygu oma maalapp, ostu teine väiksem asemel ja ehitagu see maja siis valmis. Teise vara on ju hea siia-sinna majandada, aga selle peale ta ei tule, et hoopis enda vara v6iks ka mängu panna. Siis oleks teil olemas nii linnakorter kui maalapp (ehk koos tulevase majaga). Nii oleks asjal juba päris jumet ja kodu kaotusega ei riskiks.

Kuulge... 22. september 2009, kl 02.54
viimased kommentaatorid, lugege ikka teemaalgataja kõiki postitusi, ta on pooled asjad juba ära seletanud (nt selle, et mehe olemasolevat maad ei ole võimalik müüa, sest ostjaid lihtsalt ei leidu jne)

pidur 22. september 2009, kl 09.00
Paar sõna veel selgituseks. Seda kõnealust krunti ei osta jah. Kohal käies ja läbi kõndides ei leidnud ma seal ühtki head asja. Heinamaa on soine, mets koosneb lehtpuudest (lepp ja kased, suuri puid seal on, aga mitte nii väga palju). Heinamaal kasvab mingi kare veelembene taimestik, isegi minusugune võhik saab aru, et korralik karjamaa see pole. Majal on elekter olemas, kuid kuna ta asukoht on väga halb (maantee paari meetri kaugusel majaseinast), tuleks elekter vedada krundi teise otsa. Ta uskus, et see on tühiasi, teeb ise nagu nibin-nabin ära. Traktori lootis osta mingi vana romu, oskab ise parandada, kui vaja. Kütus pole probleem, tõesti ei ole. Mis tööoskustesse puutub, siis põhimõtteliselt ta oskab, aga iseasi, kas viitsib. Vabriku oma äri jaoks ta ju ehitas, see andis toodangut, iseasi, et tooraine hankimisega ja turustamisega tekkis probleem.

Ilmselt kui üldse midagi ostame, siis tõesti enam-vähem korraliku majapidamise. Üks selline on olemas ka, käisime hiljuti vaatamas. Ta on sellega ka nõus, aga ohib, et seal ei ole ikka õiget arengut loota (puudub mets ja oma veekogu). Ta oma krunt asub nii kaugel, et seal ei saaks me elada (ma ei saa tööl käia), seal pole isegi elektrit mitte, muust rääkimata. Müüa seda ta ei taha. Minu korteril on esialgu ostja olemas, muidugi kui ta ära ei tüdi, sest tükk aega on pidanud juba ootama, kuni me endale midagi leiame. Kahjuks on turg väga vilets, ei ole midagi saada. Ei ole lihtsalt häid kohti selle raha eest. Ja mis on, asuvad kuskil logistiliselt väga viletsas kohas. Paljude maakleritega on räägitud, kõik vaid laiutavad käsi.

Siin vastustes toodi välja nii mõnedki kitsaskohad, mida ma ei teadnud (nt et oma metsast ei tohi suvalt palki võtta, et bürokraatia on hullem, kui ma arvasin, et iga suur puu ei sobi palgiks jms). Osa asju ma teadsin isegi. Paraku on jah probleem selles, et mehe meelest pole need asjad üldse mainimist väärt. Et teised ei ole tegijad, vaid virisejad, et teised tahavad iga väiksematki jubinat osta, aga tema teeks ise, et teised kulutavad suure varanduse tööjõule, aga meil jääks see ära. Ideaal meile oleks koht, kus oleks elamiskõlblik maja olemas ja ka siis see mets oma palkidega, siis las pusib minu poolest. Tuleb välja, siis tuleb, kui ei tule, pole ka nii väga hullu. Ainus häda, et meie raha eest ei saa sellist kohta. Tööle läheks ta vaid viimases hädas (nt kui mina ootamatult luud murraksin), kuni vähegi võimalik, ei lähe. Teenima oleks nõus vaid välismaal (on seal olnud), sest välismaa kapitalist maksab vähemalt suurt palka. Aga on selgelt öelnud, et ei kujuta ette elu, kus naine on ühes riigis ja mees teises, et siis tekiksid paratamatult kõrvalsuhted ja kogu meie asi läheks lörri.

Anu 22. september 2009, kl 09.49
Kallis teemaalgataja,

Soovitus 1: mees müügi kõigepealt see oma krunt maha, mis eemal asub. Eks siis ole näha, kas mees saab oma ärivõlad likvideeritud.

Sina ära mitte mingit juhul oma korterit müü! Sest muidu oled koos lastega lageda taeva all ja sinu õhulosside ehitajast mees on minema tõmmanud uue juba valmis majaga naise juurde. Selliseid küll ja küll nähtud.

Parem karta kui kahetseda!

realist 22. september 2009, kl 09.53
Ma ei usu iial, et selline vingatsist mees, kellel Eestis töötada ei kõlba jne kes korteriski midagi tehtud ei saanud, maja ehitama või putitama hakkab! Unistage edasi. Alustage ikka sellest, et mees läheb palgatööle stabiilse sissetulekuga ning aasta pärast taotleb siis eluasemelaenu ja ostate korraliku maja maale, mis juba 100% valmis.

nana 22. september 2009, kl 10.03
Mulle tundub, et sa elad koos erilise manipulaatoriga. Tema oleks nõus tööle minema vaid siis, kui sina selleks võimeline pole??? Mis jutt??? Sa oleksid nagu leppinud sellega, et sina peadki vastutama pere ülalpidamise eest. Et isegi siis, kui ostate maja, jääks mehe tööks nokitsemine, et kui tuleb välja, siis on hästi, kui ei tule, pole ka midagi. Sama hästi võiks mees legodega mängida, kasutegur oleks sama.

Lõpp hea elu mõnel mehel - emme annab raha, teeb söögi, peseb pesu, koristab, hoolitseb laste eest. Mehe osaks jääb vaid unistada ja aegamööda nokitseda.

Kas te kujutate ette ka, millise aja võtab ehitus, kui lisaks kõigele muule hakkate igat pisijubinat ise valmistama? Majaehitus on äärmiselt aeganõudev isegi siis, kui ostatakse valmisdetailid. Jubinaid treides saavad lapsed enne suureks kui maja valmis.

sussver 22. september 2009, kl 10.08
Sorry jah, mul ei ole nii palju aega, et kogu teema läbi lugeda, siin juba päris palju postitusi. Kui ma midagi kordan, siis vabandust.
Tulin ise ka selle peale, et tema maa praegu myygiks ei pruugi minna. Jätsin lisamata, et pangu aga kuulutus yles ja oodaku, kuni ostja leidub. Kui maa hinnad vahepeal t6usevad, t6stku ka kuulutuses olevat hinda. Mingil ajal ikka vast kaubaks läheb, selleks v6ib kuluda 2-3 aastat aga muidugi ei ole tal aega oodata, eks. Samas oleks see k6ige m6istlikum: kui ta ka oma raha projekti alla paneb, on tal ehtsam tunne. Muidu jätab veel asja pooleli ka, tal ju enda maatykk endiselt alles, pooleli jättes ei teki sel juhul tunnet, et k6igest loobub, kaotab.

Siin vist palkidest enne ka juttu olnud, kuid sa kirjutad, et krundil peamiselt lehtpuud. Et mida kavatseb ise teha, kas lektpuudest teeb oma kätega okaspuud? Asi selles, et lehtpuudest ei ehitata mitte iial palkmaja. Et on ta ikka kursis igasuguste nyanssidega... Seda, et sa ta elu oled ära rikkunud, saad kuulda v6ibolla ka siis kui selle teise, mitte j6ue äärse krundi ostate. Loomulikult, raske on vastu panna sellele survele aga ma ise keelduks korterit myymast seni kuni mees pole n6us ootama kuni tema enda maatykk ära ostetakse.

Mulle tundub, et tal on head ideed, kuid ta ei m6tle asju läbi. On maksimalist, kas k6ik v6i mitte midagi. Kui see "k6ik" kiiresti ja yhe ropsuga välja ei tule, jäetakse asi sinna paika ja hakatakse uue, maksimaalset pingutust n6udva projekti peale m6tlema. Reaalsusetaju jätab vahest soovida. Ja raha kogumisega -säästmisega, eelarve täpsema arvutamisega ei soovi ta kindlasti tegeleda. Sest selleks pole lihtsalt aega ja see on yks tyhi töö ja vaimu närimine. Parem käised yles ja hakata yhest otsast raiuma, kyll siis käigupealt lahendused välja m6tleb:) Aga kui ei m6tle.. Kust ta traktori ostuks raha saab? Ega ometi mitte jälle (sinu) korteri myygist?! Hmm.. kas tal on täpne ettekujutus, kui kaua käsitsi ja yhe mehega kuivanud palgi otsi sobivaks taotakse ja voolitakse. Palju maksavad igasugused kanalistatsiooni vidinad ja liitumine, kas ta oskab vajalikul tasemel elektrisysteemi paigaldada, aga ahju ehitada ja soemyyri laduda? Aga kaevu kaevata.. on tal plaanis puurkaev v6i r6ngastega kaev? Igale poole tavalist kaevu ehitada ei saa, uurkaev on aga palju kallim. Kui sygaval on antud krundil p6hjavesi? Seega ta peab olema elektrik, torumees, potsepp, puusepp, kaevukaevaja, aknameister, katusemeister. Loomulikult on selline asi v6imalik, kuid tehku mingi eelarve ja näidaku sinule ka. Ja parem kui tal oleks ette näidata paar s6pra, kes on asjatundlikud elektri vms teemal:). Sest kogu projekti teostatakse sinu raha eest ja teie laste heaolu on kaalus.

Btw, kui suurt sissetulekut ta lambakasvatusest ootab, kas heinamaa on, aga lammastele lauda saab? Millega lammastele heina tehakse, selleks on traktorile lisavidinaid vaja jne.

arvamus 22. september 2009, kl 10.20
Lugedes neid mehe mõtteid ja unistusi, võib öelda vaid 1-su mees on pehmelt öeldes lollakas ja lapsik.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!