Tegelikult oleks nii, et korteri müügist saaks ainult selle krundi kätte. Seda ka tingimusel, et osa raha tuleks mehe korteri müügist (kuni seda müüdud ei saa, annab sugulane laenu, aga mitte tagastamatut muidugi). Pank seda maatükki tagatiseks ei võta. Mehe korter (tuba õigemini) maksab alla 100 000.
Ta ütlebki ise, et selle krundi ost olekski tema plaan, kuidas enne tema äri jaoks võetud laenust lahti saada - kui pank mu korteri müügist võetud rahast laenujäägi maha võtab, siis järelikult laenu ju pole enam ja ma ei peaks seda enam maksma! Majaehitus tuleks tema sõnul sellest rahast, mis mul üle hakkaks jääma, kui laenu enam ei peaks maksma ja linnakorteri kommunaale. Kui ütlen, et maal on teised kulud, siis ta naerab ja ütleb, et maal on kõik elamine tasuta. Noh, elekter, aga see on väike mure - vesi ju kaevust ja küttepuud oma metsast. Sõiduraha tuleb linnasõiduks, aga see olevat ka köömes praeguste kulude kõrval. Nii et umbes 4000 krooni jääks siis mul kuus üle miinus sõidukulud (1000 kr kuus), sellest lähekski suur ehitus lahti. Ütleb, et oma metsast langetamiseks olevat luba siis vaja, kui müüa tahaks puid, aga kui oma tarbeks, siis võta, palju tahad, keegi ei köhi. Ja kes see näeb üldse? Projekti polevat tarviski, kui on, eks ostab siis paari tuhande krooni eest. Ja kui palju see trahv ikka olevat loata ehituse eest, noh, eks tuhat kroonikest, selle ikka leiab.
Et krunt märg - no ongi hea, haned tahavadki märga. Rahast üldiselt rääkida ei tohi, siis läheb närvi ja hakkab kisama, et raha pole elus oluline, et neid asju, mida tema tahab, nagunii raha eest ei osta, teda raha ei huvita.
Tegelikult muidugi seda krunti ei osta. Oli suur tüli sel teemal jälle. Lõpuks, kui andsin selgelt mõista, et tal on valida,kas mina või see krunt, siis ta möönis, et nii kaugele ta oma krundiihaluses ei lähe. Aga ütles küll, et ilmselt tuletab mulle elu lõpuni meelde, kuidas oma lollusega meie pere suurima võimaluse ära rikkusin.
Nüüd möönab, et palkmaja ehk poelgi tarvis, et kui juhtub, et palgiks puu ei kõlba, siis laudu sellest ikka saab (lubas ise väikse saeveski teha, tal sugulane olevat ka kunagi teinud, olevat lope asi), teeks lihtsalt puukarkassiga maja. Et muid asju vaja - tal olevat kast naelu ka ja üldse kõik muu olevat odav ja tema ostab kasutatud peast, nt kasutatud aknad või raamid teeb ise ja vaid klaasi ostab. Katusele ruberoid näiteks.