Olen seda juba varem ka öelnud, aga ikka küsitakse, miks on võla tagatiseks minu, mitte tema korter. Esiteks, talle poleks pank laenu andnud, tal polnud ametlikku sissetulekut. Teiseks, tema korteri eest poleks nii palju raha saanud (korteri praegune müügihind oleks heal juhul üle poole laenujäägist). Et kuidas manipuleeris - oli ahastuses ja ütles, et kui ma teda tõeliselt armastaks, isegi ei kahtleks laenuvõtmises, et tema analoogses olukorras annaks viimase hinge tagant. Lubas, et paari kuuga on tagasi makstud. Kui hiljem küsisin selle kohta, vastas, et ta ei valetanudki, sest ütles, et tagasi makstud saab see siis, kui tal raha on. Aga ei ole ju (äri läks lörri).
Praegu tema korter ongi müügis, lihtsalt keegi ei taha seda (vähemalt selle hinna eest, mis ta praegu küsib). Maatükki keeldub müümast, sinna midagi rajada ei saa, sest asub Eesti teises otsas (saarel), seal puuduvad vesi, elekter, puudub võimalus tööl käia. Tagatiseks pank seda ei võta (on uuritud).
Nüüd sellised manipulatsioonid enam läbi ei lähe, nüüd rõhub mu mõistusele, et miks ikka nii heast tehingust jäärapäiselt keeldun. Olen talle sada korda öelnud, et ei osta, olen seletanud, aga ta ei võta ühtki argumenti tõsiselt. Palk olevat põhiline kuluallikas maja juures, hani ei vajavat eluks muud kui rohtu ja vett, mida saab loodusest. Kes muud väidab, on loll, laisk, luuser ja mida kõike veel. Raha olevat majaehituse juures kolmanda-neljandajärguline asi, põhiline olevat tahe. Minu kodus ta remonti ei tee, sest linnakorter olevat kui vangla, aga kes see siis vanglat remondib. Peame kolima, sest mu sissetulekud ei võimalda ta äri ülal pidada muude kulude kõrvalt (maal ei peaks maksma äriruumide renti). Kui küsin, miks ise ei taha teenida, vastab, et pole nii loll, et teeniks raha, et maksta õhku (äriruumide rendi eest). Tark mees ikka koliks maale, kus ei peaks maksma. Meie raha eest ei saa osta kohta, kus oleks nii korralik maja kui mets, seega tuleb eelistada metsa, sest iga maja laguneb, kuid maa ja mets jäävad.
Olen korduvalt öelnud, et jätku see jutt, et ma ei osta seda krunti. Aga juba mõne aja pärast tuleb jälle sellega lagedale. Pidime minema üht teist maakohta vaatama, aga temal nina vingus, et selles teises kohas saaks vaid oma tarbeks põldu pidada, midagi suurt ei saa arendada (korralik maja on, kuid maad vähe (pisut üle 2 ha), veekogu hanede jaoks ja mets palkide ja küttepuu jaoks puudub.