Perekond
maja ehitamine üksi ja rahata

sussver 25. september 2009, kl 14.05
jah, m6tlesin ka ise eile, et nende vahel peab midagi väga sygavat ja head olema kui nad siiani selliste asjade ning foorumi peale pole lahku läinud. sestap pyydsin ka ise hoiduda ebaviisakast väljendumisest, et asju mitte rohkem myrgitada. armastust leida ei olegi nii lihtne, seda tasub hoida ja mitte keegi pole täiuslik. sel mehel on kindlasti muid häid omadusi, mis majanduliku teema yles kaaluvad:), järelikult. finantsid peaksid vaid naise käes olema ja naine ise peab kahe jalaga maa peal seisma ning mitte laska seda unistuste rikkumise joru ajada. mees alustas oma äriga valel ajal, nagu paljud - buumi tipus. praegu oleks sobiv aeg kasv6i see sama asi uuesti käima lykata (ega vabrik 6hku haihtunud ju) ja vaikselt hakata kliente vaatama. saab asi tasapisi käima, äkki v6tab m6istuse pähe ja registreerib asja ametlikult ka. ega praegu haigekassata ja vanaduses ilma pensionita ära elada ei saa. praegu oleks sobiv aeg alustamiseks mingi tootva tegevusega. kui maj. kriis läbi saab, oleks ta esimeste hulgas, kel jalg nö juba ukse vahel.

salaja saab teha ka saelaudu, siseuksi, mööblit restaureerida, lastele mänguklotse jne. ei pea olema alko v6i narko:)

ekstaole 25. september 2009, kl 14.16
"Ma kardan, et me teeme siin oma kommentaaridega piduri pereelule pöördumatut kahju- me lammutame vaese naise niigi kõikuvat hinnangut oma mehest väga hävitavate hinnangutega. Kas te isegi suudaks oma meest endise pilguga vaadata, kui teile 200+n inimest selgeks püüavad teha, kui loll, mõttetu, manipuleerija ja lõpmatuseni edasi, mis epiteetitega seda meest siiani on õnnistatud, su mees on?"

Olen samal arvamusel. KAS igasugustel "netinõustajatel" ikka on õigus seada teise inimese pereelu???

üks asi on nõu andmine, kas niiviisi on sellist maja võimalik ehitada, kuid teine asi on juba sekkuda teise inimese pereellu ning kamandada siinset naist lausa oma mehest lahutama...:::))))

lõpp hea, kõik hea 25. september 2009, kl 16.04
nagu ma aru saan, on lõpp selle lool siiski õnnelik -

soise krundi asemel, kuhu tuleb karjäärist varastatud kruusast teed teha ja kahtlase kvaliteediga metsast ise ja ilma rahata maja ehitama hakata,

ostetakse lihtsalt üks "igav" maamaja, kust naine saab tööl edasi käia ning mees oma mis-iganes toodangut valmis nokitseda.

Ma arvan, et mees võib alguses poriseda, aga pärast leebub, sest veendub, et nn. meestetöid on ka elamiskõlblikus maamajas piisavalt, et ennast "ürgmehena" tunda.

samasiin 25. september 2009, kl 16.15
...salaja saab teha ka saelaudu, siseuksi, mööblit restaureerida, lastele mänguklotse jne. ei pea olema alko v6i narko:)...

Kui mees põhimõtteliselt seadustele ei allu, siis ühel hetkel tuleb maksuamet ja paneb tüübi varanduse (salatehase ja maavaldused) lihtsalt haamri alla. Ulatusliku maksupettuse eest on isegi vangi mindud. Täna jumalat et te abielus ei ole, muidu vastutaksid ka seaduse silmis tema finantskäkkide ees. Nüüd saad ise vaadata mis ulastuses neid kinni plekid, ehkki seni oled truult plekkinud. Tubli! Omavolilise ehitise eest tehakse trahve niikaua kuni sa asja seadustad (kui see üldse võimalik on) või lammutad. Trahv tehase kinnistu omanikule, seega tõmbaks mees omavolilise müttamisega need trahvid kõik sinu kaela.

mugin 25. september 2009, kl 16.48
masendav, milliseid mehi on olemas ja naisi, kes neid nunnutavad ja nagu sitta pilpa peal hoiavad. milleks on vaja sünnitada lapsi sellistele meestele, kes ei suuda võrdselt oma pere heaollu panustada ja lasevad oma naise kulul liugu? ise aru ei saa, et on inimsaast mitte korralik pereisa. normaalne on, et kõik annavad peres oma osa mitte nii, et üks rabeleb ennast hingetuks see aeg, kui teine õlle libistab ja õhulosse ehitab. teemalagataja, palun pane om aluuserist mees fakti ette, kas läheb tööle või laseb soo poole jalga.

majaehitaja naine 25. september 2009, kl 16.53
Selles peres on 3 pisikest last ja mehel ei ole kodus midagi teha peale õllejoomise? Super naisi on ikka olemas, kes sellist enda kõrval taluvad.

nuuh 25. september 2009, kl 17.10
nüüd te kõik olete kindlustanud olukorra, kus teemaalgataja närv ükskord mustaks läheb ning hakkab mehe kallal näägutama ning psühhoterrorit teostama. Mehel aga läheb omakorda närv näägutamisest mustaks ning paneb paar tohu naisele.
Lõpp hea, kõik hea?

aga 26. september 2009, kl 13.49
mees võib naise kallal psühhoterrorit teha!!!???
Sest kogu ta senine elu on naise ärakasutamine ja kui naine julgeb vastu hakata, st kahelda, siis lubatakse seda ja teist. Kõige selgem vaimne vägivald, mida naine seni enda kallal toimetada on lasknud.
Aga võiks ära lõpetada...

hakkas huvitama 26. september 2009, kl 21.07
"...salaja saab teha ka saelaudu, siseuksi, mööblit restaureerida, lastele mänguklotse jne. ei pea olema alko v6i narko:)..."

Loomulikult võib igasugu asju TEHA, aga kuidas neid turustada? Võimalik on ainult jaemüük eraisikutele, kellel pole vaja oma oste kuludesse kanda. Ja ka sel juhul on vaja mingilgi tasemel avalikku reklaami teha, et ostjad ja kaup omavahel kokku viia. Riskantne värk.

m35 27. september 2009, kl 03.14
Peab ikka Eestisse tagasi tulema.Kui selline ullike omale naise saab,kes talle 3 last sünnitab,peaks endal ka lootust olema.

Manni 27. september 2009, kl 08.06
isver, sellel mehel pole halli aimugi, mis see ettevõtmine maksma läheb. Ja raha ja kogemusi kah ei ole!
Mina koliks küll pigem lahku, kui tema ideedele järgi annaks. (Teoreetiliselt).

Teesi 27. september 2009, kl 08.50
Ma ei viitsi kõiki komme läbi lugeda - kas mõni (ehitus)mees on ka sõna võtnud. Kui ei, siis teemaalgataja võiks ise mõne asjaliku mehega sellest juttu teha. Parem veel oma mehe juuresolekul.

üks 27. september 2009, kl 15.04
võimalusi on tal, kui on küttepuid saadaval: http://forte.delfi.ee/news/varia/article.php?<id=25860819&l=wdelfi>

vabandust, 27. september 2009, kl 15.06
kopeeritud nurksulud läksid valesti.
Nii peab olema:
http://forte.delfi.ee/news/varia/article.php?id=25860819&l=wdelfi

ei usu 27. september 2009, kl 20.54
See on nüüd küll libateema. Nii rumalat naist nagu teemaalgataja lihtsalt ei saa olemas olla! Mehe kirjeldus on küll usutav - ennegi selliseid õhulosside ehitajaid nähtud. Aga et üks normaalne naine seda pulli pikalt kannatab, sihukese mehega kolm last teeb, mehe võlgu kinni taob (ikka laste heaolu arvelt) ja veel kaalub kodu mahamüümist ja kuskile onni elama asumist (jällegi laste heaolu arvelt)? Ei usu hästi.

mis siin uskuda 27. september 2009, kl 23.05
Armastus teeb imet ja väga hea, et teeb. Ei pea lapsi (tõenäoliselt heast) isast ometi ilma jätma. Mina saan sellest mehest küll aru ja parem juba selline mees, kui mingi joodik. See vähemalt oskab unistada ja kui ta ka murdosa oma unistustest teoks teeb, on hästi küll. Iseasi, et keeldub reaalsust tunnistamast. Oleks hea, kui ta leiaks viisi oma unistusi natukesehaaval ellu viia. Ka väikese maalapi peal leidub selleks võimalusi. Hanede pidamise kohta võin öelda, et idee on iseenesest hea, aga seda ei saa niisama lambist peale hakata, see nõuab kõva eeltööd. las võtab esialgu mõned haned, mitte tervet karja ja siis näeb, et nad on tegelikult kaprissed tegelased. Voolavast veest on vähe, väikese hanekarja jaoks kõlbab tiik või isegi kraavinire küll, peab olema suplusvõimalus lisaks (suur vann) Majaehitamise ja lastekasvatamise kõrvalt pole väga suurelt võimalik sellist äri ajada, aga pisut ikka ja siis pole ka kahju nii suur, kui näiteks rebased või muud loomad karjas puhta töö teevad. Ja kas seda ikka teate, et hanepojad ei või märjaks saada, kuigi nad on veelinnud? Eks selle linnukasvatusega on veel palju riske. Ka mul olid haned lapsepõlvekodus ja mäletan seda jändamist hästi. Parte on isegi lihtsam pidada. Haned on jube tigedad ka :)
Üldiselt-alustada tuleb tasa ja targu, väikesest asjast suurt kasvatades, aga mitte nii, et põletame kõik sillad ja hakkame suurelt nullist pihta.

liz 02. oktoober 2009, kl 12.46
aasta ehitab, iga kuu 3000 eeku, kokku 36 000 eeku, ma tahan ka nii odavat maja.

a 02. oktoober 2009, kl 14.26
äkki tal mõtekam võtta laenu vana maja renoveerimiseks ütleme 300 000 ja siis iga kuu maksab pangale tagasi 3000 kr

mugin 02. oktoober 2009, kl 14.44
nii nunnu mees, kes oskab unistada naise raha eest. naine peab kogu aeg tööl käima, et mehe unistustele kütet anda ja mees istub kodus see aeg ja joob õlut ning genereerib uusi unistusi. ideaalne peremudel. ideaalne pereisa. lastele kindlasti eeskujuks. tulevikus saavad ka nemad kedagi head meest nii üleval pidada. irw!

oh issand 02. oktoober 2009, kl 17.33
kallis teemaalgataja, ma vahepealt ei lugenud, aga mõtle nüüd ometi natuke, mida räägid! Sellises olukorras on ainult üks soovitus: otsusta ja tee asju arvestusega, nagu elaksid üksi! Kui tahad teist maja, siis ostadki teise maja. Kui mees seda ei taha, siis on tema asi leida vahendid, et oma unistusi teoks teha. Veidi rahast. Ostsin ise pool-lagunenud maja, maksis 100tuh. Lootsin, et võtan natuke laenu juurde ja saangi juba sees elada. Praeguseks on kulunud 150tuh (olen olnud väga kokkuhoidlik!) ning hetkel on korras maja karp (palgid), katus, aknad-uksed, veesüsteem, korralik tee, elekter majas. Ehitanud on põhiliselt mees, vahetevahel on aidanud sugulased või mõni abitööline. Kõik muu, nii siseviimistlus - kui välisvooder, soojustus, kanalisatsioon, elektrisüsteem majas sees - seda pole. Aega on kulunud selleks 1,5 aastat ja majja kolimine on veel mägede taga.

Kas oled lasnud seda vana lobudikku asjatundjal vaadata? Voodrilaua all võib olla mädanenud seinad (eriti just alumine ja ülemine vöö, akende alused), põranda all varjatud hallitus jne. Ehk kokkuvõttes, osta maja, kus saad elada kohe ja kindlalt sees. Praegu saab maale 250 000 eest juba päris kabeda elamu, kui hästi otsida! Ja kui sa tunned, et ei taha tegelikult korterit kah müüa, siis ära jumala pärast seda tee!

matsike 02. oktoober 2009, kl 19.02
Olen 55 aastat vana, minu ema rääkis omal ajal , et tema isa hakkas maja ehitama ja, tal oli 5 rubla vene raha,praegu elame seal majas , muidugi siis olid teised ajad , algas esimene eesti vabariik.

Huviline 22. oktoober 2009, kl 13.19
Mis siis sellest teemast saanud on ?

Üldiselt päris huvitav, et mees kes pole kunagi ehitanud tahab hakkata nullist peale maja ehitama.
Oma kogemused näitavad, et see oleks täielik ulme. Ehitan ka ise maja töö kõrvalt, koos sugulasega, kolmas aasta läinud ja alles nüüd on asjad enam vähem nii kaugele jõudnud, et saab vaikselt hakkata sisse kolima.

Kuid, minu käsustuses on kordades suurem summa ja me mõlemad oleme olnud varem aastaid ehitajad ning olemas on kõik tööriistad, mis pole ka üldse odavad.

Palkmaja ehitamine on kordades kallim kui minu Aeroc maja ehitamine ja ka keerukam. Majapuidu saamine oma metsast, kus tahate seda võtta on suhteliselt kaheldav, pealegi kui saate, siis tuleb puit spetsiaalselt ära kuivatada ja ka majakarbi ülespanek on keerukas, sest puit mängib palju ja sellega tuleb arvestada.

Aga maja ei koosne seintest, katus, aknad, uksed, elekter, vesi jne. Mul maksid seinad umbes nii 10% kogu majast ( väljast krohvitud ).

Üldiselt väikse 100m2 maja ehitamine maksab miljon. Isegi praegu, sest juurde tulevad elektriga liitumine, vesi, heitveesüsteem, aed, mingi väline haljastus jne.

Loodan siiski, et tegite õige otsuse

mõtleja 22. oktoober 2009, kl 13.35
kui aga krunt haljastusega, elekter olemas, veevärk olemas, kas krundile 100 m2 1,5 korruselise maha ehitamiseks ei saaks 600 000-ga hakkama?

pidur 23. oktoober 2009, kl 17.39
Mis ma näen, vana teema üles kerkinud jälle.

Nüüd on asi niikaugel, et korter on müüdud ja asemele ostetud maja, kus sees vesi, kanalisatsioon, üldine olukord hea, asukoht ka enam-vähem normaalne. Maja sobis pangale tagatiseks, sai ka laenu. Meil oli valida kahe maja vahel, mees valis selle, mis järve kaldal. Põhjenduseks kõlas, et siis on hea järve peal paadiga sõita ja kala püüda. Tegelikult ka selle eelmise krundi juures hakkas lõpuks ta põhjenduste raskuskese kanduma sinna, et ikka jõe peal on hea paadiga sõita ja et Võrtsjärvest saab kala. Tekkis kahtlus, et mitte palgid polegi nii tähtsad kui just see kalapüügivõimalus, selle ohvriks oli nõus muud asjad tooma.

Muidugi, eks kõlas jutt, et enne mingi uue asja ostmist peab käima selle vana krundiga pidulikult hüvasti jätmas, et ehk mina ka ometi taipan, kui hea see on. Siiski lõpuks ta selle hüvastijätu unustas. Ost on värske, valmistume kolima. Eks siis näeme, kuidas ja kas ta seal kõpitsema hakkab. Ohkab, et seal läheb kalliks, sest puudub oma mets, vaat kui oleks selle vana krundi valinud, siis oleks ikka palju raha kokku hoidnud. Maja on minu ostetud ja minu nimel.

n 23. oktoober 2009, kl 17.51
milleks see laen veel kaela oli vaja? seda maksad ju ihuüksi? Kui tekkib mingi jama, jääd töötuks .. olete tätisa tänaval?

Pidur 24. oktoober 2009, kl 17.19
Ma juba maksin ihuüksi laenu, mille võtsin oma korteri tagatisel mehe äri jaoks. Äri on kahjumis. Kui nüüd uue maja ostsin, läks laen lihtsalt selle peale - hüpoteek tõsteti ümber. Mitte iga objekt poleks pangale vahetuseks sobinud (nt mehe lemmik mitte), aga see uus sobis.

saepuru sass 24. oktoober 2009, kl 19.13
Mõtleja,saab ehk aga ise peab siis kõik tegema,muidu mitte.Pidur,tubli oled,proovi mis saab edasi ja kui sa üle ei maksnud siis tore.

Wau 24. oktoober 2009, kl 19.19
Kui ma täna algusest lugema hakkasin, siis ma vihastasin, mõtlesin et küsin su mehe nr ja sõiman tal lihtsalt näo täis, ausalt.
Vähemalt tubli oled et oma nimele maja said, ja ära lase ennast solvata, mõnitada ega pähe astuda. See on sinu teenitud raha, sinu otsus! Ta ei tohiks üldse midagi kobiseda!
Edu Sulle!

mees 24. oktoober 2009, kl 19.26
Mu õemees on ehitaja, ta ütleb, et 500 000 on miinimum maja eest. Ja kui veel kahekordset tahta...

Su mees on ilmselt utopist, äri läks ka lörri, tööd ei ole, ta ei oska elada ja majandada, mõnel ei ole selleks annet. Rikka inimese visioon on tal küll ja tahab olla moekas ilmselt. Ise tööd ka ei tee.

500 000 pole naljaasi. Sa pead ikka tugev olema, mitte alla andma.

Roosi 24. oktoober 2009, kl 21.48
Siin on mustmiljon kommentaari, aga lisan ka enda oma.
Mehed on oma mõtetega tihti tulevikus, mitte olevikus ja seeläbi hakkad kannatama Sina. Olen ise ligilähedases olukorras olnud. Saime vana maja, mille kohendasime elamiseks veel nõuka ajal. Elektri saime sisse tasuta. Seda võimalust praegu pole. Kõrvalhoonete taastamisega oskas abikaasa oma seljale liiga teha. Pidin olema ise ka mehe eest väljas (küll katusel, küll üleval seinal).
Nüüd on 20 aastat möödas. Mees invaliid, aga maamaja ümbrus vajab pidevat hoolt: Suvel rohi niita, sügisel puulehed riisuda, talvel lumi rookida ja kevadel peenraid teha. Viimaseid olen vähendanud viimase võimaluseni.
Ka mina kasvatasin hanesid. Kes on ise pidanud oma kasvatatud hane tapma ja pärast sulgi kitkuma, see ütleb kindlasti, et oo õudust! Kas üldse on Sul aimu, millal on hanede tapmise aeg, et sulgi üldse kätte saaks?
Elu ei ole muinasjutt, mida mõnusalt jutustada. Elu on karm asi...
Lisan juurde veel, et hoia oma praegust kodu. Ütled, et ei mahu ära. Lase see utopist tagasi tema enda elamispinnale. Ongi OK. Paistad olema jalad maas oma pealehakkamisega. Sama minagi ja kõik jäigi minu kaela. Igasugused asjaajamised,kogu vastutus ja kogu füüsiline värk. On vaja puid saagida-lõhkuda, siis teen seda mina. Vaja katust pesta ja vihmaveerenne puhastada, siis jälle mina jne. jne. Suudan siiski veel vastu pidada, aga ma pole enam naine.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!