Mis siis sellest teemast saanud on ?
Üldiselt päris huvitav, et mees kes pole kunagi ehitanud tahab hakkata nullist peale maja ehitama.
Oma kogemused näitavad, et see oleks täielik ulme. Ehitan ka ise maja töö kõrvalt, koos sugulasega, kolmas aasta läinud ja alles nüüd on asjad enam vähem nii kaugele jõudnud, et saab vaikselt hakkata sisse kolima.
Kuid, minu käsustuses on kordades suurem summa ja me mõlemad oleme olnud varem aastaid ehitajad ning olemas on kõik tööriistad, mis pole ka üldse odavad.
Palkmaja ehitamine on kordades kallim kui minu Aeroc maja ehitamine ja ka keerukam. Majapuidu saamine oma metsast, kus tahate seda võtta on suhteliselt kaheldav, pealegi kui saate, siis tuleb puit spetsiaalselt ära kuivatada ja ka majakarbi ülespanek on keerukas, sest puit mängib palju ja sellega tuleb arvestada.
Aga maja ei koosne seintest, katus, aknad, uksed, elekter, vesi jne. Mul maksid seinad umbes nii 10% kogu majast ( väljast krohvitud ).
Üldiselt väikse 100m2 maja ehitamine maksab miljon. Isegi praegu, sest juurde tulevad elektriga liitumine, vesi, heitveesüsteem, aed, mingi väline haljastus jne.
Loodan siiski, et tegite õige otsuse