Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Perekond
alasti päevitamine

dr Annuk 28. juuli 2010, kl 07.35
Siin on mõnel lugejal suured probleemid alastusega.Üks kirjutab, kuidas küll vanaema lapselapsega jalutama minnes palja naise peale satuvad ja teine jälle,et tal on välismaa külaliste ees häbi Pärnu randa minna,kuna seal on paljad naised. Ausalt öeldes on meie ühiskonnas palju suuremaidki probleeme.Küsin seda ,kui suur on tõenäosus sattuda juhuslikult päevitava naise peale? Kui just ise salaja naiste rannas ei luusiks ja vargsi naabri aeda ei vaataks ,siis ei satukski.Meil on suurem võimalus sattuda magava joodiku peale või tuleb meile vastu keset linna nokastunud noori,seda me ei pea ju probleemiks.Või vargused on meil tavalised asjad,millega võiksime välismaalaste ees häbeneda, aga me ei häbene.Samas võime rannas värske s.tahunniku peale sattuda,mis lapselast traumeeriks.Aga krimpsutame nina ja astume edasi,kah asi,keegi ei hakka selle pärast ajalehes kirja raiskama.
Siin on alasti päevitajad ja muud alasti tegelased ühte patta pandud,vaevumata vahetki tegema. Siia pannakse vaikselt heina sees päevitav naine ja ringi karglev liputaja. Teadlaste meelest on sõltuvuses nii need ,kes ennast avalikult kõigile paljalt näidata tahavad,kui ka nende vastu tulihingelised võitlejad. Selle üle ilgutakse, selleteemalisi sarju jumaldatakse ning enamasti keegi ei usu, et tegemist on nn "tõelise" sõltuvusega, vaid pigem põnevakõlalise vabandusega.Siin võib iga sõltuvuse taga väärkohtlemine lapsepõlves. Olgu see väärkohtlemine siis seksuaalne, füüsiline või emotsionaalne. Traumeeriv kogemus lapsepõlves võib tõenäoliselt mõjutada või koguni muuta viisi, kuidas aju töötab. Kindlasti mõjutab see aga inimese enesekuvandit, -nägemust ja omadust iseseisvalt otsuseid teha ning end positiivselt identifitseerida.
Seniks,kui Eestis pole korralikult paikka pandud alasti rannad,ei saa me ka arvustada alasti päevitajaid,sest niimoodi on nad igal pööl sündsusetus olekus.Mujal Euroopas on alasti päevitamine ammune trditsioon ja need asjad on enam vähem lahendatud ja kõigile erinevatele arusaamadele omad võimalused antud.
Kunagi,kui Kloogarannas oli veel vetelpääste,siis nende sõnul oli nudistide rannaosas kõige vähem probleeme.Ei olnud seal akoholitarbimist,samas ei risustatud seal randa,ega ei olnud muid korrarikkumisi.

yu346 01. august 2010, kl 17.22
Pärnu rannas ronisid saksa mees ja naisnudistid sinna naistepoolsesse ossa.Algul pääsesid läbi ja polnud probleeme aga hiljem tulid naisteranna muuli poolsesse ossa.Arvatavasti mõnele naisolevusele need meesnudistid ei meeldinud seal.
Naisteranna ja muuli vaheline ala kuulub riietega päevitajatele niipalju kui mina olen seda kohta näinud.Naisteranna muuli poolne osa kuulub aga meesnudistidele,naisnudistidele, aga riietega päevitajaid on igal pool.

so vat 17. august 2010, kl 13.44
Kus on nüüd teema ja kui palju kisa ühe teema üle,saage üle juba.Alasti või mitte alasti,pakub huvi või mitte ei paku.Päevitage kasvõi ilma nahata vastavas kohas kus see lubatud on.Kena sale keha...lommulikult miks mitte näidata,kuid no ...tüüpiline naiste liputamis komme ja tähelepanu vajadus meeste poolt....

sirpa 22. august 2010, kl 12.57
Suvi on nüüd läbi ja kuidas siis suvi läks? kes kus rannas käis ja kui pruuniks sai? Ise jäin seisukohale,et igas välisriigis on see paljalt päevitamine paremini korraldatud ja inimesed suhtuvad sellesse palju tolerantsemalt,kui eestis.Kui on alasti rand,siis ka ollakse seal alasti. Käisimegi lätis-leedus vastavates randades,telgid olid kaasas ja suvi läks asja ette.

naisnudist 22. august 2010, kl 17.12
Ei käinudki mujal, kui Leedus Kura säärel. Eestis ju kohta pole!

gf 22. august 2010, kl 22.37
Minu arust kohad on isegi olemas aga inimesi pole - seda nimelt ida virumaa ja pärnu puhul.

A 30. september 2010, kl 08.31
Milles probleem, päevitada sai ju suvel palju ja kohti ka jagus. Ise näiteks oma aias ka sain vabalt olla. Vahel ka koos mõnega.

helju 14. märts 2011, kl 09.33
Hommik ! Alati võib ju sõita auto või veloga linnalähedastele lagendikele/aasadele ja seal eraldatuna vaikselt ennast pruunistada.
Mind daamina muidugi ka pisut häirivad teised, nooremad ja saledamad naised,kes avalike blääzide luidetel meeste ees nii liputavad ja oma naisekeha eripärasusi rõhutavad.
Kas pole nii ? Milleks muidu vahetult enne avalikku blääzilkäiku ennast jumestada ja lõhnastada, veenus karvutuks raseerida ? Ptüi )))))

Mees32 29. aprill 2011, kl 09.06
On siin mõni Pärnu naine kes sooviks sellel suvel nudistide rannas alasti päevitada ja ujuda koos mehega?

Maarika 01. juuni 2011, kl 16.10
Nii, ilmad juba väga ilusad ning aeg hakata randu külastama. Kas keegi on juba see aasta kuskil alasti päikest võtnud? Soovitage randu, kus on võimalik peesitada ilma päevitusriideid kandmata?

harrastaja 01. juuni 2011, kl 17.29
Kas praegu on Eesti üldse ametlikku nudistide randa??
Kui pole, siis kus rahvas käib?

mart 21. juuni 2011, kl 22.52
Kas sellel aastal ka Narva-Jõesuus alastirand on? Ja kas keegi kes seal käinud viitsiks täpsed koordinaadid siia panna.

päevitaja 02. juuli 2011, kl 21.11
Sõidad Tln-Narva maanteelt Narva-Jõesuu suunas seni kuni vasakut kätt tuleb teeviit Narva-Jõesuu 6km- Hiiemetsa 6km. Seal pargid auto ja suundud mööda teerada mere suunas (just selle märgi juurest mööda metsarada 400 meetrit minna). Seal see rand asubki: lihtne!

? 08. juuli 2011, kl 13.59
päevitaja, kas see on ka ametlik nudistide rand. Ei tahaks mingeid jamasid kaela endale :)

hehh 08. juuli 2011, kl 14.02
nagu näha on nende nudistmeestel ikkagi pigem sugukihk ja soov jõllata mõnd naist nii et too pahaks ei pane.

to? 08. juuli 2011, kl 22.23
Ikka ametlik...vastavad sildid on väljas...jamasid pole küll selles rannas olnud.

to hehh 10. juuli 2011, kl 20.50
See, et ma nende jamade kohta küsisin, et tähenda küll seda, et ma kedagi "jõllata" tahaks. Küsimus pigem suunatud sellele, et pollitseiga mingeid probleeme ei tekiks :)

naispäevitaja, 45+ 11. juuli 2011, kl 08.03
Käisime laupäeval, 9. juulil Pärnus, ja no seal olid asjad ikka puhta käest ära, midagi sellist pole ma viimase 31 aasta jooksul küll näinud!!!! Onud-tädid, kõik riietes, naisteplaažil, ja seal vahel mõni üksik paljastislane. Mis seal kaugemal toimus, ei oska öelda, sest meil polnud aega päevitama jääda, käisime ainult ujumas. Ma muidu olen mehega küll seal naisteranna lõpuosas käinud alasti päevitamas, aga iialgi pole sellist riides inimeste massi naisterannas olnud....!!!

meespäevitaja 45 15. juuli 2011, kl 21.20
Ma võin omalt poolt lisada, et päevitan vaid oma lõbuks ja teen seda alasti kuna mulle meeldib nii. Ma ei armasta ujuda ujukates, ju siis on mulle nii mugavam. Ma ei tõuse püsti kui minu suunas tuleb mõni inimene. Ma tõesti ei liputa, aga samas ma tunnen naudingut kui mõni naine minu vaateulatuses alasti päevitab. Ma pole ju süüdi, et naised on ilusad, aga samas ei unusta ma rannakombeid. Inimene on igati suuteline kontrollima oma käitumist ja tundeid. Peamine on võtta inimesi sellistena nagu nad on...ilusad, koledad, paksud , peened,,,kõik on ikkagi lihtsalt inimesed...ehk peaksime olema vaid veidi sallivamad. Olge rõõmsad,,,,ja päikest teile!

nette 15. juuli 2011, kl 22.18
Sõita üle tunni randa ja siis kaks tundi rannas olla, no ei.

muki 17. juuli 2011, kl 18.42
######Käisime laupäeval, 9. juulil Pärnus, ja no seal olid asjad ikka puhta käest ära, midagi sellist pole ma viimase 31 aasta jooksul küll näinud!!!! Onud-tädid, kõik riietes, naisteplaažil, ja seal vahel mõni üksik paljastislane.""""""
Kallid kaasvõitlejad,me elame ühiskonnas kus kõik on lubatud mis pole keelatud! See tähendab,et seda riietes meest naisterannast väljasaamiseks pead pöörduma kohtusse ,aga enne pöördumist pead leidma seaduse mida ta rikub ja siis aasta pärast kohtuotsust lugema. See ajajärk,kus inimesed elasid moraali ja kirjutamata seaduste järgi,on ammu möödas. Kui pöördudki kohtusse et see riietes mees rikkus head tava,siis see ongi meil heaks tavaks saanud et mehed naisterannas tolgendavad. Mis teha,veidi nõme kirjutis,aga nii see meie tegelik elu välja näeb-

texima 28. august 2011, kl 22.23
muidugi hea on see et pärnu naisterand on säilinud ja mitte välja suretatud nagu pirita nudistide rand.
samas enamikus euroopas on ikka tavaks nudistide ühisrannad meeste ja naistega koos ja mitte eraldi rannad,

laupäeval saabuvadki pärnusse külalised mujalt ja naisteranna üks osa hõivatakse suurelt osalt riietega päevitajate poolt ja muuli poolsesse osasse saabuvad mees ja nais ja lapsnudistid.
äripäevadel on naisteranna vallutanud kohalikud pärnu naisnudistid,mehi on vähe.

naispäevitaja 45+ 29. august 2011, kl 00.02
Võrdluseks.... Saksamaal Usedomi saarel on 42-l kilomeetril 10 ametlikku nudistide randa.... Terve Saksamaa mereäärne rannik on alastirandu täis lükitud... Aga Tallinnasse ei saada tehtud ÜHTE randa...?!

http://www.usedom.de/insel-usedom/meer/fkk/

mees 05. märts 2012, kl 01.55
Ei tea kas õige koht kuulutamiseks aga vast ei pane pahaks. Täitsa norm Tartu mees tutvuks neiu/naisega et suvel kuskil privaatsemas kohas paljalt päevitada ja/või ujuda. Välimusele ega vanusele piiranguid ei sea. Olen alles päris algaja selles, nii et kui oled ka häbelik siis saaks sellest koos üle, või oled julge ja avatud siis aita mul üle saada. Oleks hea nii olla ja vestelda. nudeman@hot.ee

m28, veel kõhklev, uustulnuk 08. mai 2013, kl 14.55
Kuigi on alles mai algus, siis kas sellest hoolimata keegi on juba randa sattunud? On ju olnud mõni päris soe päev, k.a tänane päev:)

n32 08. mai 2013, kl 15.52
Ei randa pole sattunud, aga kodus olen päikest võtnud küll ja ikka paljalt. Praegu pole putukaid ja rannas vette niikuinii ei taha minna, vesi külm, seepärast eelistan koduaeda. Pealegi saab päikest võtta ja samal ajal peenraid, lillepeenraid teha ja üldse kevadisi tõid aias.

hm 08. mai 2013, kl 16.52
lastel on kohe kindlasti puhas rõõm vahtida vanameeste kotte nudistide rannas.

ehh 08. mai 2013, kl 19.07
Vanameeste kotte vahivad ainult ülemäära uudishimulikud täiskasvanud. Lapsed võtavad kõike loomulikult ega pööra suuremat tähelepanu kottidele.

to ehh 09. mai 2013, kl 09.26
paljad riistad ja naiste karvased tutid ümberringi on siis väga loomulik? ega me ürgajal ela, kus kõik paljaste kannikate välkudes ringi jooksime.
mõnedel on ikka väga soov ajas tagasi minna.

ehh 09. mai 2013, kl 10.33
Kas sa arvad, et enda siise mässimine ja kristlik häbenemine on ajas edasiminek?
Aga kahju, et sa muud ei suuda alasti inimeses näha kui paljaid riistu ja karvaseid tutte. Eks näljane mõtleb ikka vaid toidust.
Lisa postitus
Autor:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!