Perekond
alasti päevitamine

sirpa 27. juuni 2010, kl 13.08
Lähen korraks päikese kätte,leban,keeran poole tunni jooksul korra üht poolt ja teist poolt päikese poole,siis käin vees ujumas suplemas ja seejärel lasen päikesel end ära kuvatada.Ja ongi tund-kaks tundi läbi ja aitab küll tänaseks.Miks ma alasti vees käin? Mitte et ma mingi nudist oleks,vaid mulle ei meeldi vees riietes olla ja pärast veest tulles on ebameeldiv tunne,kui märjad päevitused ümber keha on ja lõpuks ka valged randid kehale jäävad. Millegipärast jah,mõne arvates läheb maailm käest ära,kui keegi alasti on.

naine 27. juuni 2010, kl 14.21
Sirpa, vahe on selles, et mõistusega inimene välditavaid ohte oma ellu ei lase.

sirpa 27. juuni 2010, kl 15.16
kõige ohtlikum koht on oma voodi omas kodus.Seal sureb kõige rohkem inimesi. Teine ja kõige ohtlikum tapja on alkohol.aga ometi müüakse seda igal pool.Kolmas mõrtsukas on paksuks söömine ja sellest tulenevad tervisehädad,kedagi ei häiri.See,et mul nüüd vees ujudes püksikuid jalas pole või rinnanibud pool tundi päikest saavad,ei tapa küll kedagi.

PEIPSI 27. juuni 2010, kl 15.27
Kas Peipsi ääres ka keegi sellist kohta teab?

to peipsi 27. juuni 2010, kl 22.01
olen Karjamaal käinud alasti päevitamas kuid ega see koht ametlik nüüd küll pole nudistidele, sõida Narva-Jõesuu alasti randa,,seal on sellist rahvast üksjagu.

peipsi 28. juuni 2010, kl 00.31
see jääb vist põhjapoole, mõtlen Tartumaa kanti..?

palun 28. juuni 2010, kl 14.45
ärge suitsetage enam, see on kahjulik! Eestis polegi õieti päikest, veel vähem sellist, kui kannatab paljaks võtta. Solaarium võib olla tõesti on kahjulik. Tossatakse iga jumala päev, ometi kõik teavad, et võib kopsuvähi saada. Mina armastan küll iga päikesekiirt!

rahu 28. juuni 2010, kl 14.58
Miks peab otsima mingit spetsiaalselt määratletud alastiranna lõiku? Väljaspool ametlikke supelrandu (mis hõivavad vaid 0,x% rannajoonest) on Eestil nii tohtult palju rannajoont, kus liiguvad vaid mõned kohalikud või üldse mitte keegi. Ja keegi ei keela seal alasti olla ega vaata sellele imelikult kui ka kogemata teid nägema satubki. Ei ole need kohad sugugi kusagil pärapõrgus, ka lausa Tallinna linna piirides on mõned metsikud lõigud, üks variant isegi vaid mõnesaja meetri kaugusel vanalinnast! Rääkimata Paljassaare poolsaare tagumisest poolest, kus metsik loodus ja rannariba kaunis nagu Saaremaal (jah ka kadakaid on seal).
Või on teie soov minna alastiranda justnimelt ennast näidata teistele võimalikult paljudele alasti inimestele? Või miks siis need alastipäevitajad neis vähestes (pool)ametlikes nii karjakesi tihedalt kokku trügivad?

peipsi 28. juuni 2010, kl 15.08
Su jutt on õige, kuid ei tea seda kanti veel ning seepärast uurin, et kus oleks rahvatu rannajoon:)

naisnudist 28. juuni 2010, kl 16.41
rahu, sellepärast me otsimegi AMETLIKKU randa, et vaata, mihuke kisa läheb lahti, kui keegi peaks kaebama, et "seal põõsa taga on alasti inimene". Sest see on ju "avalik koht" ja avalikus kohas teatavasti alasti olla ei tohi. Nii et me ei käi ennast näitamas, vaid me tahame nii päevitada, et pärast ei peaks politsei vahet käima ja trahvi maksma!

rahu to naisnudist 29. juuni 2010, kl 01.25
No aeruta siis paadiga või astu läbi madala vee mõnele rannikulähedasele väikesaarele. Ei tule keegi sinna sinu peale kisama ja ükski politsei sealt sind ära ajama! Lõuna-Eestis võib ka suuremate jõgede keskel olevaid lammisaari kasutada. Omamoodi robinsoniromantika.
Ideed edasi arendades saab ka nii, et võtad kummipaadi, aerutad sadakond meetrit kaldast merele ja jääd sinna ankrusse, alasti muidugi.

Tegelikult nägin lausa Tallinna väravas vahetult Linnahalli kõrval sadama poole jääva tühermaa kaldal asotsiaali, kes täie rahuga kellad laiali seal lebades häirimatult päikest nautis. Usun, et ka temal oleks sügavalt pohh, kui veel keegi lisaks sinna kõrvale alasti tuleb.

herilane 29. juuni 2010, kl 10.40
Lootus alastiranna (nudistide ranna) taasavamiseks Tallinnas on vist nullilähedane, sest eesti ainuke avalik nudist on Olev Merema, tänu kellele avati nudistide rand Pirital ja tänu kellele see ka suleti! Praegu ta on vist juba vana ja jõuetu nii, et läbirääkimistele linnavalitsusega Pikakaril nudistide ranna avamiseks pole kellelgi minna. Jääb siis Narva-Jõesuu ja Pärnu. Kloogarannas pole ka rand ametlik ja kohalikel see ammu ei meeldi.

rahu 29. juuni 2010, kl 13.02
Pikakari ametlikust rannast veidi vasakule minnes (umbes 100 meetrise kivise pöörava maanuka ja võsariba taga) avaneb väga ilus ja ametlikust rannast palju pikem-laiem rand, pooleldi puhas liiv, pooleldi kiviklibu, rannaluidetel tuulevarjulised madalad põõsad ja rohud. Minuteada seal päevitatakse ka alasti, kes soovib. Üldiselt rahvast on üldse väga vähe seal. Pole ka kellegi eramaa, see peaks olema linnu-looduspargi territoorium juba. Ei sega need alasti inimesed seal küll mitte kedagi, sest koht jääb teedest ja rahva liikumispiirkonnast täiesti kõrvale, metsik ja mahajäetud (kui nüüd viimase aasta jooksul midagi muutunud pole, pole ise viimati sinnakanti enam sattunud). Ametlik või mitte, mis seal vahet.

Kloogarannas saaksid ju ka need nudistid teha uusrikastele krundiostjatele koha vabaks, kui koliksid edasi Laulasmaa poole nii umbes mõnedsajad meetrid kuni kilomeeter. Selles pikas vahemikus on alates endise mahajäetud pioneerilaagri rannast kuni Laulasmaa laia liivaranna surfikoha alguseni pikk pikk liivaluidetega ja privaatsete põõsastega rannariba, mida maa poolt eraldab kitsas pikk luitetagune järveriba ja selle taga pole ka kellegil krunte (ka mingi looduspark vist).

naisnudist 29. juuni 2010, kl 17.28
rahu ja herilane,
kuulge, sealt "uusrikaste" rannast pidime juba 7-8 aastat tagasi ära kolima, see oli mõnus koht, pääses hästi ligi. See uus koht on jube kehva koha peal, auto tuleb kaugele-kaugele maanteele jätta ja siis on veel rannas liiva sees ka jube pikalt vaja lontsida. Võibolla mõni teab otsemat teed, et auto saab kuskile mujale maanteele jätta ja sealt siis otse randa tulla, aga meie pole riskinud seal seigelda, sest igal pool paistavad majad ja teiste õued.
Kohe varsti, äkki veel sel nädalalgi, tahaks Palangasse minna ja sealne nudistide rand üles otsida. Ja kui veel Horvaatiasse viitsiks minna, siis seal on tõelised suured alastirannad.
Aga mis üks vana ja paks mammi sinna ikka enam läheb, on ju!? Kui olin noor ja ilus, sai Pärnus ja Kloogal küll ja küll praadimas käidud... Vähemalt hea meenutadagi.

Pole see Olev Meremaa veel nii vana midagi, minu meelest eelmine suvi nägin teda korraks Laulasmaal, tema oli juba lahkumas, sest päev kaldus juba õhtusse, meie alles jõudsime sinna. Aga ma ei hakanud teda kõnetama, kuid varasematel aastatel "uusrikaste" (kuidas ma ei salli seda sõna) rannas me kohtusime pidevalt ja rääkisime küll ja küll.

Meesnudist 29. juuni 2010, kl 17.38
Seal Laulasmaa rannas mängis suurt ülemust mingi pervert ja pihkur Andres (hüüdnimega Rannakapral), tegelikult mingi endine Äamri lennuvälja okupatsiooniaegne sõjaväelane. Haigelt loll vanamees oli. Olev Meremaa oli temaga võrreldes tunduvalt sõbralikum.

Rannakaprali analoog pirital oli teine samasugune pihkur Avo Aunap, pakem kääbusekasvu mehike, kes kah ennast ülemuseks pidas ja seal kamandama kippus. Olevat Meriväljal kunagi selle eest ka tongi saanud.

rahu 29. juuni 2010, kl 20.39
"sealt "uusrikaste" rannast pidime juba 7-8 aastat tagasi ära kolima"

Selle "uusrikaste" koha all mõtlesin ma juba seda viimaste aastate uuemat nudistide lõiku, mitte Paldiski poolset kunagist teist nudistiranda (mis muidugi ka juba varem kruntideks tehti). Ka see uuem on nüüd teatavasti kruntideks jagatud, peaaegu veepiirini (ka liivaluidete osa on krundid). Nii et ega praeguseski kohas ilmselt kaua enam olla ei lasta.

"uus koht on jube kehva koha peal, auto tuleb kaugele-kaugele maanteele jätta ja siis on veel rannas liiva sees ka jube pikalt vaja lontsida"

Noo kuulge, kas see liigutamine on ühele tervislikke eluviise harrastavale nudistile-naturistile tõesti nii suur probleem? Või on tänapäeval ainuvõimalik elustiil autoga randa sõita? Pole ise mõõtnud, kuid sealt praegusest nudistirannast peaks Kloogaranna rongile (või samas olevasse parklasse) 20-25 minutiga jõudma, jalutades, seejuures saab kasutada metsa all olevat kõvemat teerada.
Kuid tõepoolest, minnes rohkem Laulasmaa poole eikellegimaa rannalõiku, saab samuti auto maantee äärde jätta ja mida edasi põhja poole seda lähemal maantee rannale kulgeb! Jalgradu läheb mitu tükki, peab muidugi teadma kus need otsad seal puude vahel peituvad. Soovitaks minna esimesel korral ranna poolt, siis näed kuhu välja jõuad. Kuid see pikk soine vahejärv muidugi takistab parajal lõigul otsepääsu. Aga see just hea ongi, seetõttu on seal ka peaaegu inimtühi ja puhas kõik.

Igatmasti kapralid ja isehakanud ülemused ongi üks suur miinus, mis kaasneb nende karjakesi-koos justnagu "klubi"randadega. Ise eelistan just metsikumaid eikellegimaasid.

maaomanik rahule 29. juuni 2010, kl 22.44
Eikellegimaad EI OLE olemas. Ka see maa, mis pole täis ehitatud või üles küntud, on kellegi oma. Kogu ranniku ulatuses on maa kellegi oma. Sõltub ainult omanikust, kas ta paneb sildid üles ja tõmbab traadi ümber ja randa ei pääse, või ta ei ole silte ega traate pannud ja randa pääseb.

rahu 30. juuni 2010, kl 00.19
Ka korrektselt väljendades eikellegimaa on täiesti olemas. Seda just kõige sagedamini mere rannikul. Kuna liivastes ja madalates kohtades meri ja tormid (aga ka tõusud-mõõnad) võivad rannajoont kiirelt ka mitukümmend (ja enamgi) meetrit muuta, siis võibki selline maa tekkida. Sealsamas Kloogaranna piirkonnas (näiteks just seesama rannikujärve ja mere vaheline liivariba osa) ongi ka selliseid kaartidega mitteklappivaid lõike ja lisaks mõõnade ajal taganeb meri seal mõnes kohas ligi paarsada meetrit lisaks. Muidugi on see formaalselt riigimaa, kuid samal ajal seda pole maana mõõdistatud ega registreeritud, ka mitte riigimaa registris. Eks ta on kirjas rannikumerena.

Lisaks ei saa omanik panna ranna kallasrada kinni. See juba küll teine teema. Kuid enamasti päevitajad-ujujad ongi selle kallasraja peal.

maaomanik rahule 30. juuni 2010, kl 00.54
Okei, oletame. Aga et sellele "eikellegimaale" jõuda, peab ikkagi üle kellegi maa minema. Ka minu maa pealt sõidetakse kogu aeg läbi, mul pole küll mere ääres maa, vaid endisel sovhoosipõllul, kui tuli erastamine, õnnestus ka tükk ampsata, sovhoosipõlluservast 4100 ruutmeetrit, aga asi seegi, eks ju. Ja kuigi see on tähistatud, nurkades on teibad püsti ja kolmele küljele olen ka kuuski-mände istutanud, ei loe see metsaminejatele mitte midagi, laiad maasturijäljed läbivad minu krunti, käivad jahimehed metsas või mina ei tea kes, igatahes alati on rohi maha sõidetud, kui ma jälle OMA MAAD vaatamas käin.

keskealine N 03. juuli 2010, kl 21.45
Nii!
Ja kes teist täna ka Pärnu rannas olid?
Kas mõni siin ka?
Mind nägite, olime kahekesi.
Oli ju mõnus ilm ja natuke rahvast ka, eriti paljaid.

uskumatu 04. juuli 2010, kl 00.29
alasti ujumine on muidugi toredam, kui bikiinidega. peipsi ääres on selliseid kohti küll, kus rahvast vähe.

maaomanik
rand pole minu teada küll kellegi oma.
aga sinusugsued hakkavad väheke ärritama. kuidas sinna randa siis minna - helikopteriga või, et sinu rohtu ära ei tallaks. inglismaal näiteks on ette nähtud jalgrajad läbi omanike maa, kus KÕIK võivad kõndida.

naisnudist 05. juuli 2010, kl 10.08
Keda huvitaB, palun lugege minu kirjutist sellest teemast, nime all 'autor' kell 10:04

http://naistekas.delfi.ee/foorum/read.php?f=45&i=86829&t=86829

Peipsi 05. juuli 2010, kl 17.46
Ütle palun see koht:)

Peipsi 05. juuli 2010, kl 18.18

naisnudist 05. juuli 2010, kl 19.17
Peipsi - ma ei saa pihta, kas Sa küsisid minu käest midagi või kelleltki eestpoolt?
Teinekord, palun, kirjuta, kellele Sa oma küsimuse esitasid!

naisnudist 09. juuli 2010, kl 18.36
Käisime täna Laulasmaal alasti rannas ja väga ebameeldiv kogemus: lohesurfarid käiksid nagu nimme just selles osas surfamas, kus on alasti rand. Üks sõitis otse veepiiril ja sõimas kõiki. Ujuma minna ei julgenud, sest ühtedele ta sõitis meelega otsa. Mõned on normaalsemad, sõidavad kaldast pisut kaugemal, kuid üldiselt sõideti just hästi ranna ligidal, nagu kiusamiseks, et keegi ei saaks ujuma minna. Hea, et meil täna lapsi kaasas polnud, sest lapsele ei seletaks küll kuidagi, et meri on, soe ka, aga ujuda ei saa, sest kurjad onud sõidavad sust üle.... Rohkem sinna ei lähe. Kahju!

Tiina 10. juuli 2010, kl 14.46
Me oleme ka seal mingeid haigeid olluseid kohanud!Ei meeldi neile see ega teine ja kõik me pidime perverdid olema! Kuid kes neid sinna kutsub?! Ise ronivad sinna oma lolli jutuga. Ärge tehke nendest välja ja ärge ka rääkige nendega, vaadake nagu läbi või üle nendest ja ärge kontakteeruge. Sitakotid!

Ei mõista 10. juuli 2010, kl 18.43
Me pole eelmisest sajandist ega vene ajast veel kuidagi üle saanud, miks küll inimesed nii suhtuvad??

Enamus selliseid ju veel noored inimesed, kui kaua läheb veel aega, et tolerantsus ja viisakus eestimaal levima saaks:)?? Või liigumegi juba tagurpidi?

xx 10. juuli 2010, kl 23.10
Kas keegi narva jõesuu nudistide rannas ka käinud.Nende randade täpse asukoha saab google earth kaudu.Nii naisterand pärnus kui ja narva jõesuu rand on seal märgitud.
Pärnu rannas on nii paljaid mehi kui ka naisi

naisnudist 11. juuli 2010, kl 00.05
Me tahaksime veel sel suvel Narva-Jõesuus ära käia. Kuigi seal on täiesti ametlik rand, aga olen kuulnud kuulujutte, et see rand on mingile suvilarajoonile väga ligidal ja suvilaomanikud ei taha, et seal alasti rand on. Ei tea, miks Eestis kogu aeg mingid probleemid nudistide rannaga peavad olema?!
Pärnus oleme igal aastal korra käinud, seal, kus naisterand ära lõpeb, võivad kõik olla.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!