Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Perekond
Mees elab emaga
 
Noor&Loll 04. mai 2011, kl 22.04
Tere!
Minul on selline mure, et olen enda kallimaga koos olnud umbes pool aastat, aga kuna ta elab vanematega, siis mulle ei meeldi tema juures olla, kui vanemad on kodus. Samas ta vanemad ei ole mingid jubedad loomad, väga toredad ja sõbralikud, aga selline blokk on ees. Kui ei oleks seda esialgset vasikavaimustust, siis keelduksin tema pool olemisest. Millest on see tingitud? Otseselt ei ole mul ka midagi viga, et peaksin ta vanemaid kohutavalt kartma, täiesti tavaline noor neiu, kes õpib ja töötab.

Vahepeal mõtlesin juba, et peaks paluma tal omaette kolida (mitte minuga kooselu alustama), aga samas siis mõtlen, et natukene nõme on enda probleemi pärast sundida teist inimest kolima. Vahepeal aga nagu miski plahvatab minu sees ja tahaksin küsida, et miks ta maksab enda vanematele sellise summa nn üüri ja kommunaalmakseid, kui oleks võimalik selle eest korter üürida ja makse maksta.

Mida peaksin tegema?
 
g 04. mai 2011, kl 22.15
Miks peaks noormees kuhugi kolima, kui tal ei ole plaanis kooselu. Hetkel elab koos vanematega ja nagu ikka tähendab see ka materiaalselt kõigil kergemat elu. See on tema otsus ja perekonna kokkulepe, et poeg maksab ka üüri ning kommunaale, täis- ja tööinimesena on vastutus- ning kohusetundlik.
Sinu soov on tõepoolest veider.
Mida peaksid tegema? Natuke mõtlema ja vaagima olukorda, eriti ka tema vaatepunktist, kuidas paistab? Hetkel on sul ainult isekad mõtted.
Kui teie koosolemine saab kindlamatele alustele, eks siis hakkate koos otsuseid tegema.
 
vahel ehk vastupidi 05. mai 2011, kl 00.09
No kui sulle ei meeldi tema juures olla, siis tehke vastupidi, käigu siis tema sinu juures. Mees on ju tegelikkult väga tubli, kui aitab vanemaid ning maksab üüri, miks pagan peaks ta seda raha võõrale inimesele maksma. Kui jõuate nii kaugele, et plaanite kooselu, eks siis tule ka muud võimalused kaalumisele.
 
kallis teema algataja 05. mai 2011, kl 08.52
tee endale selgeks miks sa nii tunned ja siis otsusta
 
1 05. mai 2011, kl 09.29
Kas sa ise elad eraldi oma vanematest?
 
reyts 05. mai 2011, kl 18.31
Seal on palju tegureid kui vana poiss on, õed, vennad ja muidugi majanduslik olukord.Või on ta lihtsalt luuser kes teab.
 
imelik 05. mai 2011, kl 23.09
kui sulle ei meeldi tema pool käia, miks te siis sinu juures ei kohtu?
kui ei meeldi, siis miks sinul pole omaette korterit või kodu, kus kokku saada? imelik, et sa asja ainult OMA vaatepunktist näed?
kui kutt tahab kodu luua, küll ta siis ka omaette elamise muretseb. järelikult praegu ta ei taha.

loomulik, et vallalised lapsed elavad vanematega koos - majanduslikult on see ju kõigile kasulikum ja kergem.
kui su" poiss" on mingi 35-40aastane, siis jah võiks mõelda, et miks ta oma kodu ega peret pole tahtnud.
 
tulevane kuri ämm 06. mai 2011, kl 00.19
Ma ei poolda "vanade" ja "noorte" kooselu, kuid antud juhul käid sa ju kõgest KÜLAS sel mehel, ja anna andeks, selle pärast küll mees omale korterit üürima ei pea, et sinuga seal kohtamas käia. Seda on tõesti liiga palju tahetud! Kui mees teeb sulle abieluettepaneku, vot siis küsi ta käest, "aga kallis, kus me elama hakkame?"
 
vanem targem naine 06. mai 2011, kl 11.11
Niikaua kui õiget pole kohanud, võib noormees elada vanemate juures, kui on ruumi. Toetab rahaga elamiskulude katteks. Niipea kui see "õige " silmapiirile ilmub, on normaalne mees kohe omaette elamispinda otsimas, ilma igasuguse taganttorkimiseta. See on reegel. Nii et, teemaalgataja, tee sellest vastavad järeldused.
 
ehh 06. mai 2011, kl 13.13
mis kuradi reegel? sellist reeglit pole!
 
ema ja ämm 06. mai 2011, kl 18.16
a kes sind sunnib poisi vanemate pool olema? Saage kokku väljas ja sinu pool. Sellepärast küll poiss ei pea oma kodust välja kolima. Kui ta ise seda tahaks, siis teine asi. Et vanematele raha annab, on igati normaalne, kui ta juba töötab. Ilmselt ei ole see üksnes "üür", vaid ka söögiraha. Vaevalt, et tal eraldi elades odavam tuleks.
 
nojaaa 06. mai 2011, kl 22.46
aga küllap on tüdrukul tema kodus ka vanemad ees...
Pool aastat pole mingi näitaja, et poiss peaks omale mingi üürika tüdruku pärast hankima - suhe ju nii toores veel.
Huvitav, kui vanad nad üldse on?
 
Noor&Loll 07. mai 2011, kl 13.48
Minu vanemate juures ei saa olla, sest nad ei kiida sellist vanusevahet heaks. Ise õpin ühes linnas ja seal on oma korter ning nädalavahetusteks tulengi teise linna, kus siis elan vanematega. Ise olen 20+ ja kallim 30+. Kusjuures seal vist on jah söögiraha ka juures, sest vastasel juhul ta maksab ikka väga üle. Põhimõtteliselt ta annab vanematele iga kuu sellise summa, mille eest mina saan maksta ühetoalise korteri üüri (korter on korralik, hea asukohaga ja sisustatud) ja kommunaalmaksed ning kui väljas lõunasöögi söömine välja arvata, siis ka kogu toidu osta terveks kuuks, kusjuures seal toiduhinnas on veel ka sellist mõttetut nänni ja maiustusi. Ja selle peale mul nagu kihvatabki vahel sees. Ja korter on kolmetoaline, tüüpiline lasnamäe paneelika ehitusega, kus siis üks tuba on väga väike.

Kodust väljapool saame ka muidugi kokku, käime jalutamas ja kinos ja üldse oleme aktiivsed. Aga vahepeal tahaks ka niisama vedeleda või telekat vaadata, aga kui ma ei tunne ennast tema vanematega samas ruumis hästi, siis ei ole see siiski selline lebotamine.

Aga tänan kõiki vastuse eest ja see aitas nüüd natukene minu egoismi allapoole tõmmata. Iseenesest ei ole meil see küll jutuks tulnud, aga nüüd vähemalt sain välja elatud ennast ja saan rahulikuma südamega vaadata, kuidas vanematele makstakse ulmelisi summasid ja suudan suu kinni hoida.
Ps! Mõlemad vanemad käivad ka tööl ja on täies elujõus.
 
ang 07. mai 2011, kl 18.43
Et siis vanematele makstava raha hulk häirib? Natuke palju tuttava meesterahva rahakotis ei sobra või?
 
nojaaa 07. mai 2011, kl 19.30
See, palju ta oma vanematele annab, ei ole küll kuidagi sinu asi. Saa nüüd lõpuks aru, et pool aastat tutvust on nii lühike aeg, et sul polegi mingit sõnaõigust veel ja mingeid pikemaid plaane see mees sinuga vähemalt esialgu ei pea. Kui aga hakkad sel teemal sõna võtma, võid hakata uut meest otsima.
 
reyts 08. mai 2011, kl 08.50
Jah aga miks ta peaks üürima korterit et ainult nädalalõppudeks või.Ilusad ilmad telkige.
 
videvik 08. mai 2011, kl 12.15
pole kyll sinu asi tema rahakotis sobrada.vaata kuidas ise oma eluga hakkama saad.
 
tiiu 08. mai 2011, kl 15.59
Kas sul on hirm, et tal jääb sinu jaoks liiga vähe raha kui oma vanemaid sellisel moel toetab?? Dziisas, mis õigusega sa loed tema raha ja halvustad tema elustiili ja kulutusi??
Vaene mees, päris kahju temast, sest sellist teiste elus tuhnivat noorikut küll ei soovitaks kellelegi.
Kui sind häirib TEMA elu, siis pole muud teha kui et otsi endale mingi teine kutt kelle elus saad tuhlata ja oma "seadusi" teha.
See kuidas tema elab, kas vanemate juures või kuskil metsas onnis, see on TEMA otsus ja sina sellesse ei puutu. Sul jääb üle sellega leppida või siis mitte.
 
B. 09. mai 2011, kl 09.14
No aga tegelt... 30+ mees elab emme-issiga, kuigi vahendeid oleks, et eraldi elada....
Vanus küll selline juba, et aeg iseseisvalt toimetada vanematest eraldi.
 
kogemused 09. mai 2011, kl 10.24
"Miks peaks noormees kuhugi kolima, kui tal ei ole plaanis kooselu. Hetkel elab koos vanematega ja nagu ikka tähendab see ka materiaalselt kõigil kergemat elu. See on tema otsus ja perekonna kokkulepe, et poeg maksab ka üüri ning kommunaale"

Selleks, et pojast ei kasvaks memmepoeg, peakski ta täiskasvanuks saades ja tööle minnes kohe eraldi kolima.Ühikasse või üürikasse. Olen enda elus näinud selliseid memmepoegi ja on ka mõnel sõbrannal selline mees, kes pikalt emaga koos elas. Sellistest head pereinimest ei saa. Sellised mehed arvavadki, et pesu peseb ennast ise, et "toit ei maksa tühjagi", kustkohast see wc paber või kodukeemia veel ostetakse? Nad on mugavad ja harjunud, et keegi teeb nende eest asju ära (ema). Sellise mehega kooselu on võimatu ja põrgu, paneb naisele topeltkoorma ja üks hetk minnaksegi sellepärast lahku. Ükski naine ei taha endale täiskasvanud memmepoega, vaid iseseisvat meest. Täiskasvanuks saades kodust väljakolinud mehed on iseseisvad ja mehelikud-oskavad süüa teha, ise oma pesu ja riideid korras hoida, väga hästi oskavad majandada jne.
 
jeerum 09. mai 2011, kl 10.27
No näete: 20+ naisel on oma korter aga 30+ mees elab koos vanematega paneelika 3-toalises. Sellisest mehest küll iial asja ei saa! Ma tegin sama vea, et võtsin sellise memmeka aga õnneks nüüd lahku läinud ja normaalse mehe saanud. Iga mees peab eraldi elama enne, kui naisega kokku saab.
 
a 09. mai 2011, kl 10.29
to ema ja ämm

Kuulge, 30+ meesterahvas pole enam mingi "poiss". Poiss oleks 18-20. Normaalsel 30+ inimesel on juba oma kodu, auto, pereloomise plaanid ! Ja kui neid pole, on tegu saamatu jobuga.
 
ema ja ämm 09. mai 2011, kl 16.14
to a

aga vanust ei olnud ju enne lisatud, seega arvasingi kogu teemast, et tegu väga noorte inimestega. Loomulikult pole 30+ mingi poiss ja võiks omaette juba elada. Loomulikult võiks tal juba pereloomise plaanid olla. Aga kes ütleb, et tal neid pole? Ainult et kas just selle neiuga ja kohe praegu? neiu veel tudeng ja suhtlevad, nagu aru saan, ainult nädalavahetusel. Või on tal omaette elamise ja perekogemused olemas, paraku negatiivsed, ja just sellepärast tagasi koju pöördunud?

Mu tuttav mees kurtis kunagi, et ainus poeg 30+, haritud, hea töökohaga, kena välimusega, jääb vanapoisiks, mitte ei taha naist võtta ja vanematekodust välja kolida. On olnud suhteid, aga mitte seda õiget, elas vahepeal eraldi üürikas, aga õnnetuseks hakati seal suuremat remonti tegema ja poeg tuli koju tagasi. Maksab emale heldelt üüri ja söögiraha, tal mugav niimoodi (täisteenindus), vanemate mure peale, et peaks naise otsima, ainult naerab. Peale tööd istub arvutis ja mida vanemaks saab, seda vähem kipub välja. Ütleb, et tüdrukud on kõik väga materiaalsed, neid ei huvita mitte tema ise, vaid mis tal on.
 
kõik ei peagi peret looma 09. mai 2011, kl 23.16
Igaüks ei sobi pereinimeseks ja pole vajagi siis naist võtta. Las elab vanemate juures, kui talle meeldib ja vanematele sobib. Üksi võib vägagi õnnelik olla, see ju peamine, et ise rahul, mitte ühiskondlik pseudomall.
 
prr 10. mai 2011, kl 13.00
Pead leidma vastused küsimustele:

1. Millist elukorraldust see mees ise soovib? Kas ta on rahul või mitte.
2. Tema kodus olles on sul võimalik just jägida nende elukorraldust ja teha ka omad järeldused.

Jää sinna ööseks, proovi sulanduda pereliikmeks (pead õppima ise teistega arvestamist-see tuleb sulle tulevikus kasuks, uuri vaata jägi - mida tunned !
Kui tunned, et mees siiski elab eesmärgiga eralduda on asjad korras.
30 + vanuses mees vanemate juures pole just hea näitaja-kuidas tal sõpradega lood on?
 
Tipskin 16. mai 2011, kl 23.57
Te olete ikka suht vähe aega ju tuttavad olnud ja kui ei ela samas linnas ka, siis pole tal küll mõtet Sinu pärast korterit hakata otsima. Ehk ta mõtleb nii, et raha mis ta vanematele maksab jääb ju ikkagi perekonda ja korter kunagi temale...
Saan aru küll, et tahaksid mõnusamalt oma kutiga koos aega veeta, aga mulle lihtsalt tundub, et pool aasta on väga lühike aeg kasvõi meeldiva korteri leidmiseks. Äkki ta kogub raha ja tahab osta pigem kui üürida?
 
Noor&Loll 17. mai 2011, kl 19.13
Ise ta selle elukorraldusega ka väga rahul just ei ole, kuigi enne tutvumist oli. Aga põhiliselt häiribki teda see, et ei saa lihtsalt kahekesi olla. Peaaegu alati on tal vanemad kodus ja eks ta tajub ka mingil määral seda pinget, mida ma tunnen, kui pean tema vanematega samas korteris olema. Aga samas arvatavasti kaalub see, et keegi peseb pesu ja teeb süüa need ebamugavused üle. Samas kui oleme mõnikord ta suvekodus käinud, siis tahab ikka, et ma jääksin sinna ööseks ja saaks koos kaisus magada.
Ja korteri üürimise kohapealt, et ma ei ootagi, et me koos sinna koliksime, vaid et ta iseseisvuks. Ja ega see asi nüüd nii hull ka ei ole, et ainult nädalvahetustel näeme, mõni nädal saabun juba teisipäev tagasi, nüüd see kuu olen küll pikemalt ära, aga suvel jällegi ei ole mul ju ülikooli.
 
naamoodi 17. mai 2011, kl 19.54
Liiga suur vanus "noormehel"olla oma vanemate teenindada. Ebaküps ja head nahka sealt ei tule pereeluks. Ema huvitab see poja rahaline panus rohkem,kui see,kes teda
edasi teenindab,kui tema enam ei taha või ei jõua. Jällegi emad on need, kes taolised
hädavaresed püüavad siis lõpuks sokutada mõne naise kaela. Ja siis on häda lahti.
Ei kiida heaks sellist mugavussuhet. Tüdrukl on õigus. Ja ära mine sinna,leidku korter
või uus silmarõõm emale.
 
nägija 17. mai 2011, kl 20.28
niipalju kui inimesi niipalju ka arvamusi ,nagu ikka. siiski ka minu arvamus kaldub rohkem sinnapoole,et sa sobrad tegelikult võõras rahakotis,sest kooselust pole teil ju veel teemat olnud nagu aru sain. loomulik ,et praegusel ajal loetakse raha rohkem ,kui kunagi varem. elukoha eest ei ole mingit mõtet maksta topelt,kui vanemad on nõus ,et nende poeg elab nende juures .tihti tuleb ju ka minija majja ja siis selgub kuidas elu edasi kulgeb, vahetatakse korter kaheks,keegi üürib endale elamispinna või elatakse koos edasi. kuigi kooselu ei ole hea lahendus kohe kindlasti. aga praegu sul ju vara midagi nõuda ja oodata,et mees hakkaks tegutsema sinu isikliku huvi pärast.olgugi isegi mitte ajutiselt.memmepoeg või vastupidi,majanduslikult mõtlev mees ,mis tuleb elus kasuks, seda sa ju ei tea või ei tahagi õieti teada. ehk pole sul ka soovi temaga pikemalt elada koos ,siis ta ei hakka ju sinu soovi täitma ,otse loomulik. et selles eas mees peaks elama omaette, seda ma ei väidaks ja mis see siis annaks kellele või mis oleks siis targem ja parem. mõni ei võtagi endale naist ja nii elabki. ema teeb süüa.p eseb ja hoolitseb. kui ema kaob ehk siis keegi teeb või teeb ise ,kuidas keegi soovib. igaühele oma. nii et vali endale mees ,kes sulle sobib aga ära nõua oma soovide täitmist.tee nii,et su soovid täituvad enesestmõistetavuse tagajärjel. head pealehakkamist ja näkkamist.
 
teine kuri ämm 17. mai 2011, kl 21.53
kas sa oled nõus talle lapsi sünnitama ja vajadusel ise kahe kohaga tööd rabama, kui ta kuude kaupa haigevoodis on? kui ei, siis ta ei pea kunagi ema juurest ära tulema, et sinuga abielluda ja/või koos elada
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!