Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Perekond
Soovin minna kirikusse
 
Nõutu 07. veebruar 2015, kl 11.03
Vajan abi. Kuhu minna? Lihtsalt istuks, kuulaks jutlust.Et hingele natuke kosutust saada.
Homme on pühapäev, siis toimuvad jutlused.
Kes oskab nõu anda? Olen siiani väga kiriku kauge inimene olnud, selletõttu ka ei tea kuhu minna :(
Tegemist Tallinnaga
 
Üks võimalus 07. veebruar 2015, kl 11.13
Mine Olevistesse. Näiteks.
 
... 07. veebruar 2015, kl 11.27
ka kirikutel on kodulehed olemas, tšekka sealt millal teenistused toimuvad...
 
kkk 07. veebruar 2015, kl 11.29
www.jw.org
 
galita 07. veebruar 2015, kl 11.54
Jehoova tunnistajatest hoia küll eemale, see ususekt on paljudes riikides lausa keelatud ja depressioonis olev inimene on kõige haavatavam.
Kirikusse võib ju minna, kuid sellele vaatamata tuleks aeg psühholoogile kinni panna. Vestlus psühholoogiga on sellistel hetketel kõige parem lahendus, kuna psühholoogi näol on tegemist väljaõppinud inimhingede spetsialistiga, kes oskab inimest kuulata ning anda nõu kuidas peaks edasi käituma.
 
Nõutu 07. veebruar 2015, kl 12.02
Psühholoogid on kallid, kahjuks puudub võimalus. Uurin tõesti kirikute kodulehti
Kus ma tean kas tegu on jehoovadega ? :D väga piinlik küsimus
 
galita 07. veebruar 2015, kl 12.25
www.jw.org on Jehoova tunnistajate koduleht.

Kui perearst suunab, kas siis tasuta ei saa? Või ei ole sul ravikindlustust?
Psühholoog ei kirjuta välja ravimeid ja kui õnnestub saada saatekiri, tegelikult ma ei tea kas psühholoogile üldse saatekirja vaja ongi, siis on max. kulutused 5€.
Töötukassa kaudu on vist ka võimalik tasuta psühholoogi juurde pääseda, kuid siis peab Töötukassas arvel olema.
 
Sid 07. veebruar 2015, kl 12.35
Uskmatuna on mul raske nõu anda, aga häid jutlusi olen ma kuulnud Nõmme Rahu kirikus. Kui tahad spirituaalset elamust, mine Nevskisse, seal on ka eestikeelne jutlus olemas. Seal muidugi istuda ja kuulata ei saa, peab seisma, aga meeleolu osatakse luua ikkagi. Istumiseks on ilmselt kõige mugavam Metodisti kirik Narva manteel. Ilus uus kirik ja soe ka. Jutlust seal kuulanud aga ei ole, vaid kontserte nautinud.
 
mees 07. veebruar 2015, kl 12.59
Jaan Tammsalu räägib ilusasti. Isegi mitteusklikuna olen jäänud kuulama tema Vikerraadio hommikusi sõnavõtte. Ta on Jaani kiriku õpetaja.
 
Kalju 07. veebruar 2015, kl 12.59
Soovitan Valguse Tee kogudust, kes käivad koos Pirita TOP-i kirikus. Alustuseks võid ju kodulehel olevaid jutlusi kuulata, pealkirjade järgi peaks leidma ka momendil sulle vajaliku teema, mida siis kuulata. Või siis muud eelpool mainitid kogudused, va muidugi jehoova tunnistajad, kes ei usu Jumalat sellisena kui Tema on ja samuti ka Piiblit ja tõlgendava seda oma äranägemise järgi(ise pikalt vestelnud mitmetega).
 
to galita 07. veebruar 2015, kl 13.05
Olen viibinud mitmetel kursustel, kus koolitusprogrammi sees on lnud ka psühholoogide loengud. Kahjuks paljud neist psühholoogidest vajavad ise abi.:)
 
Vovka 07. veebruar 2015, kl 13.43
tule meil eediku kirikusse lasnamjale
 
kristlane 07. veebruar 2015, kl 14.18
Katoliku kirik, Peeter-Pauli kogudus, Vene tänav 18.
 
galita 07. veebruar 2015, kl 15.02
Psühholoogil ja psühholoogil on suur vahe, kuna psühholoogias on mitu erinevat suunda ja koolitust. Näiteks on psühholoogiat õppinud karjäärinõustajad, personaliülemad ja veel nii mõnegi eriala esindajad, kuid nad ei tegele depressioonis inimeste aitamisega kuna neid ei ole selleks koolitatud. Depressiooni korral pöördutakse kliinilise psühholoogi vastuvõtule, kuid sinna ilma saatekirjata ei saa. Aga eks psühholoog on ka inimene ja mõni oskab oma tööd paremini, mõni halvemini.
Mind isiklikult kirik ei aitaks, kuna olen ateist ja olles teemaalgataja olukorras saaksin abi sõbrannadelt, kurtes neile oma muret, või siis psühholoogilt. Olen korra olnud kiriklikel matustel ja kirikus peetud tseremoonia minuni ei jõudnud ning ma ei mäleta sõnagi sellest, mida tookord kirikus räägiti. Oli külm ja mõtlesin peamiselt sellele, et millal see ükskord lõppeb ning õue päikese kätte saab minna. Ei teagi, kas oli viga minu ateistlikus kasvatuses või ei osanud õpetaja mind ennast kuulama panna.
 
Püüan aidata. 07. veebruar 2015, kl 15.40
Usk ja Jumal on väga INTIIMSED tunded.

Sa ei tohiks kunagi ega kellegi SOOVITUSE järele valida kirikut, vaid ainult enese sisetunde järgi.


Üldettekujutuse andmiseks räägin sulle.
Kui sobib müstika ja ajalugu võiks sobida Vene-Õigeusk, mis on Kreeka-Katolik, samas ka Katoliiklik Kirik, (Rooma-Katolik) need on sarnased kirikud. Väga palju kulda-karda, pinke ei ole, palju käitumisnorme, et mis on sobilikum teha, mis mitte eriti. Ega suuri eksimusi polegi võimalik teha, oled ju kirikus.

Kui liigud kirikus ringi, siis mitte nagu kunstimuuseumis, vaid ikoonide juurest eemaldudes teed paar sammu tagurpidi, ei ole hea ikoonile kohe selga või külge pöörata. Välisukse lähedalt saad osta küünla ja panna selle igale poole, sinu valik, kuid teadjad teavad, et mõni ikoon on tervendaja, mõni kodurahu soosija, jne. Neitsi-Maarjale võib alati panna, tema kaitseb kõiki ja kõiges.

Kui ootad aktiivset laulu ja kiitust Taevaisale, siis sobivad protestantlikud kirikud, näiteks Oleviste ja Adventistide ning ka Metodisti kirik, jne. Nendes kirikutes aeg-ajalt näib, et kõik tunnevad kõiki ja võhivõõral võib alguses olla võõrastav, aga see läheb üle.

Kui tahad omaette olekut ja mõtisklust, siis soovitan Luteri kirikut. Kesklinnas Kaarli kirik ja Jaani kirik, Toompeal Toomkirik, jne.
Nendest tean pisut rohkem. Kirikus võid vaikselt ringi kõndida igal pool va altari esine, ringi vaadata ja mõtiskleda. Keegi ei küsi sinult kes oled ja miks tulid, keegi ei oota ANNETUSI, kuid küünalt võttes ja süüdates oleks ilus, kui annetuskarpi paned oma südametunnistuse järele küünla raha.

Luteri kirikus on ka õpetaja jututunnid. Sinna minekuks ei pea olema kiriku liige, vist oleks hea registreeruda (näed kodulehelt), kui soovid privaatset pikemat vestlust. Istuda võid südamerahus kogu kirikupinkide valikus, kus mugavam on. Ilus oleks, kui Jumalateenistuse käigus oskaksid püsti tõusta koos teistega ja istuda samuti. Jumalateenistusele minnes võid võtta välisukse juurest „laululehe“, see on tasuta ja sellelt lugedes näed, mis ja millal toimub. Kena oleks, et sa seda lehte ära ei kortsuta ja peale Jumalateenistust tagasi paned sinna, kust võtsid. Aga, kui soovid seda enesele koju ülelugemiseks, võid kotti panna.

Kui südamehäda on suur, siis võid peale (või enne) Jumalateenistust minna KANTSELEISSE ja pöörduda õpetaja jutule oma probleemiga (kas lapsehoid, hingeabi, toimimise abi, jne)
 
Nõutu 07. veebruar 2015, kl 16.15
Lugesin Jaani kiriku kodulehte. Küsin veel, et mis tähendab, et altari ees käivad pihilised? Eestpalvesoov?
 
Püüan aidata. 07. veebruar 2015, kl 17.36
Pihilised on (VÄGA rangelt jälgides) kiriku liikmed, kes on läbi käinud leerikooli (rahvapärane sõnastus) ja leeriõnnistuse järel saanud oma esimese sakramendi (Kristuse ihu ja verd ehk armulauda). Enne armulaua vastu võtmist tunnistatakse oma pattu (salm, mida kirikurahvas koos loeb), seejärel lähevad need, kes soovivad armulauda saada altari ette, järjekorras ja õpetaja annab otse suhu veini kastetud õhukese küpsetise. Kes on kätte saanud läheb oma kohale tagasi, mõned löövad risti ette, mõned ütlevad "Aamen", mõned õnnitlevad teineteist.

Tänaseks on ranged piirid maha võetud ja armulauda võib vastu võtta iga kiriklane. Kõhtu täis sellest ei saa, purju ei jää ka mitte, seepärast pole mõtet seda teha - "ajaviiteks", küll võib seda teha, kui oled mõtetega Jeesuse andestuse juures ja soovid osadust.

Eestpalvet saab kantseleist "tellida" öeldes seal, mille jaoks ja kelle eest. Siis on kombeks raha annetada, summat ei ole määratud.
 
õigeusul 07. veebruar 2015, kl 18.07
on kombeks, et naised katavad pea
Nevski toimiv ikoon on vasakul Jumalaema, samuti Jeesuse oma
pühapäeval on venekeelsed jutlused, laupäeva hommikul on eestikeelne
ka katoliku usk on veel tugev toimiv usk
kuid luteri tänu oma reformimistele ja piiblis rõvedaks nimetatud tegelaste heaks kiitmisele ei toimi, pealegi peab kirikus iga päev olema palvused
 
Püüan aidata. 07. veebruar 2015, kl 18.35
Usuga on (minu isikliku veendumuse järgi) nõnda, et seal ei P E A mitte midagi.

Ja kes peale Jumala saaks midagi kontrollida, keelata või käskida?

Iga usuliige on veendunud, et tema usk on see kõige õigem. Seda ei saa ega tohigi pahaks panna, sest Ta ju USUB, oleks rumalus tema usku väänata või muuta, aga ka maha teha.

Budistid on surmkindlal seisukohal, et nende usk on õigeim, sama islamistid, jne jne jne

Usulahke on palju!

Õnneks on Jumal siiski vaid ÜKS.

Rituaalid ja kombetalitused on erinevad.
 
täienduseks üle-eelmisele 07. veebruar 2015, kl 18.47
päris nii see ei ole, et armulauda jagatakse kõikidele kirikulistele st kohalolijatele. Õigeusu või Katoliku Kirikus pead selleks olema kiriku liige ja armuseisundis st rasked patud enne pihiisale üles tunnistatud. See on kohtumine Jumalaga, mitte "ajaviide" möödakäijale. Kirjutan seda selleks, et Sind Nõutu aidata ja mitte ebamugavasse olukorda teadmatusest saata. Aga teenistusest osa saama oled oodatud alati!

Teenistusest osa võtmiseks piisab enda viisakalt ülal pidamisest. Tõuse püsti siis, kui kõik seisavad ja istu siis, kui ka teised istuvad. Tagapool olles on seda lihtsam teha.

Kirikus käimisel ja Jumalale truuks jäämisel on palju sarnast abieluga - see on kulgemine läbi elu. Väga oluline on isiklik pöördumine, sest ka kirikutes käivad kõigest inimesed ja seal võib ette tulla inimlikke vigu, kuid inimesed kirikus suudavad vigadest Jumala abiga kiiremini taastuda.
 
autorile 07. veebruar 2015, kl 19.19
Jehoova on Jumala nimi ja mainitud Piiblis ligi 7000 korda.

Meie Isa, kes sa oled taevas, pühitsetud olgu sinu nimi.

Kuidas saab seda nime pühitseda ehk pühaks pidada, kui seda ei tea ja seda välditakse? Mitte keegi peale Jehoova tunnistajate seda ei tee. Ka on Jehoova tunnistajatel ainsana kogu maailmas ühtne õpetus, mida mitte ühelgi teisel religioonil pole ja ei saa ka olema, sest selleks tuleb tunnustada Jehoova nime ja teha ukselt uksele kuulutustööd nagu Jeesus ja algkristlased tegid.

Ka esimese sajandi kristlasi keelustati ja kiusati julmalt taga. Juba see peaks panema mõtlema, milline on Piibli Jumalat esindav religioon ka Eestis.

Mitut kiriku lihtliiget tead sina tegevat kuulutustööd Jumala kuningriigist nsgu Jeesus käskis seda oma järelkäijatel teha?
 
Püüan aidata. 07. veebruar 2015, kl 19.32
Ristiusku inimesel on vaid KAKS nõuet vaja täita, mis on imelihtsad:
1. Armasta Jumalat, oma Loojat, ja kõike loodut.
2. Austa ligimest nagu iseennast.


Need nõuded on patusele inimhingele nõnda ränkrasked täita ja ta eksib lausa sadu kordi päevas nende vastu, sageli ise seda märkamatagi.


Kõigist muist käskudest ja kommetest rääkimata, sest kõik ülejäänu on juba täpsustus.


Toon sööginäite:
Oluliseim on see, et kõht on tühi ja ellujäämise nimel on vaja süüa.

Kas nüüd süüa mida iganes või valida meelepärast. . .
Kas supis porganditükid sobivad või ei.
Kas taimetoitu vaid või ka loomset.
Kas õgida end kurguni täis või kustutada nälg.
Jne jne
Ülejäänud on kõik lihtsalt täpsustused.

Ma ei tea, millest see tuleb, et Jehoovatunnistajad nõnda sallimatud ja lausa tigedad on?

Kuhu jääb ligimese austus?

Või on siis Jehoovatunnistaja saanud Jumalalt eristaatuse? Püüdkem austada, ka teineteise USKU.
 
Ole õnnistatud! 07. veebruar 2015, kl 19.49
Väga palju on nõuandeid siin. Kuna sa tahad lihtsalt midagi hingele, siis võid kohe mitmest kirikust läbi käia. Olen ise ka samasugune, küll ei ela Tallinnas, aga kui olen seal juhtunud nt haiglas olema, siis pühapäeval käin ühest kirikust teise. Meeldib ka Nevski katetraal Toompeal, see on ka pikalt lahti ja seal on isegi siis ilus käia kui jumalateenistust parasjagu ei ole. Olevistes on jumalateenistus kell 10 ja 12, nii et saad terve ilusa pühapäeva hingamispäeva pidada. Loodan, et tunnetad ka Jumala ligiolu. Tallinna vanalinn on kirikuid täis. Ise sõitsin näiteks eelmisel aastal Tallinna ekstra ristikäigu ajal, siis saab kohe mitme kirikuga korraga tuttavaks ja ristikäik alati puudutab väga sügavalt hinge ja pakub teatud kurbust, aga samas ka lootust ja troosti. See on siis suurel reedel ja algab see ristikäik Jaani kirikust. No sinna on küll veel aega, aga soovitan inimestel endale see oma ajakavva panna.

Lisaks kirikus käimisele on võimalik jutlusi kuulata ka internetist või Pereraadiost. Panen lingi siia. Pühapäeval on terve päeva jumalateenistustest ülekanded. Endal meeldib kuulata Tartu Pauluse kiriku jumalateenistust, aga no on ikka väga paljudes kirikutes seda head õhustikku ja jutlust. Tallinna inimesed saavad ka Oleviste kiriku kella 10sest teenistusest ülekannet kuulata raadiost kell 10.00 ja 21.00, Tartu Pauluse kirikust 15.00. On võimalik ka ainult jutlusi kuulata. Viited leiad Pereraadio kodulehelt. Pereraadiost on esmaspäevast reedeni võimalik kuulata jutlusi iga päev. Kell 21.00 on lastele unejutt ja peale seda on jutlus (umbes 21.10), sama jutlust korratakse järgmisel hommikul kohe peale 10seid uudiseid, nii 10.05. Sealt võib kuulata veel vanade auväärsete pastorite jutlusi - Osvald Tärk ja Harri Haamer. Harri Haamer käis läbi ka Siberi vangipõlve ja tema jutlused on sügavad. Helikvaliteet võib vanadel jutlustel olla küll veidi kehv, aga eks siis tuleb ennast rohkem raadio ette sättida ja terasemalt kuulata. Ka Joosep Tammo jutlused on väga head, kaasaegsed :) Seda infot ja head materjali on tänu raadio ja interneti ikka väga palju.

Ole õnnistatud ja hoitud!
http://www.pereraadio.ee/uus/
 
to autorile 07. veebruar 2015, kl 21.03
autorile Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Jehoova on Jumala nimi ja mainitud Piiblis ligi 70
> 00 korda.
>
> Meie Isa, kes sa oled taevas, pühitsetud olgu sinu nimi.
>
> Kuidas saab seda nime pühitseda ehk pühaks pidada, kui seda ei tea ja seda välditakse? Mitte keegi peale Jehoova tunnistajate seda ei tee.


Kas Jeesus õpetas niiviisi Meie Isa Palvet et peab seles palves lausa ka Jehoovat mainima?
 
Nõutu 07. veebruar 2015, kl 21.22
Nii asjaliku tagasisidet poleks ma oodanud :) Olge te kõik tänatud vastamast.
Sain siit väga palju mõtteid, juhiseid.
Tänan veelkord !
 
?!? 07. veebruar 2015, kl 21.41
kas selleks peab olema teoloog, et aru saada, et Jumala poole pöördutakse Tema nimepidi? (muuseas, kindlaim viis kaotada usk Jumalasse on õppida teoloogiat)

oma sõpra kutsud nimepidi, ka oma lemmiklooma

kas Jumala nime pole kergelt olulisem kasutada palves?
 
eelmisele 07. veebruar 2015, kl 22.01
Ära nüüd hakka oma jehhoovausuga siin laiutama. Kas sinu laps nimetab sind isaks või kutsub sind juba väiksest peale nimega? Kas teie jumal ongi käskinud oma sektiliikmetega niiviisi ahistavalt ringi käia nagu teie käitute?
 
targutamine 07. veebruar 2015, kl 22.42
ehk tahtmine olla teistest targem ja õigem ei sobiks kuidagi

vaga uskliku inimese olemusega.
 
targutamine 07. veebruar 2015, kl 22.43
mõtlen targutajaid jehoovalasi.
 
huvitav 08. veebruar 2015, kl 20.15
mõtesta lahti sõna 'vaga'

vagadus tähendab justnimelt jumalakartlikkust, julgust teha seda, mis on õige - eelkõige kasutada Jumala nime, vaatamata ebajumalakummardajate õelusele

termin Jehoova tunnistajad tuleb Piiblist, kus Jumal ise nimetab oma teenijaid sõna-sõnalt just nii

selle väänajad ei saa olla Talle meelepärased
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!