Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Perekond
Soovin minna kirikusse
 
viimasele 27. veebruar 2015, kl 16.59
Seleta palun mida tähendab sinu meelest sõna lähedane?Lähedus?
 
mis küsimus see on? 27. veebruar 2015, kl 18.59
viimasele Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Seleta palun mida tähendab sinu meelest sõna lähed
> ane?Lähedus?

Mis küsimus see selline on? Lähedaseks kipub inimene, kes tahab helistada iga kell sulle jne. Kui sa tahad nt osaduses olla Jumalaga, siis sa pead kuskilt seda aega näpistama. Kõigil meil on 24 tundi ööpäevas ja 7 päeva nädalas. Seda omaette olemist tuleb endale luua nii, et teised liiga sinu privaattsooni ei tikuks siis kui neil selleks tuju tuleb, et sa ei peaks tühjast tähjast lobisema ja hiljem ennast halvasti tundma, et oled oma aja lihtsalt ära raisanud või kogunisti pidanud kuulama kuidas kellestki taga räägitakse ja võib-olla oled isegi sellega kaasa läinud. Minu meelest on praegusel ajal üha olulisem oma privaatsust kaitsta, et olla osaduses Jumalaga kahekesi. Palveelu ei ole ainult kuskil koguduses koos käimine vaid põhiline palveelu peab just olema jumalaga kahekesi.
 
jh 27. veebruar 2015, kl 20.26
eelmine võttis mul sõnad suust, kui ikka elu on nii pingeline, töö, kodu, lähedased ja tahaks ka vahel puhata, siis kust peaks see aeg tulema, kui kasvõi 10 inimest soovivad sinuga alatasa suhelda?
 
h 28. veebruar 2015, kl 21.02
Lähedasi inimesi ei saa olla 10, võib olla 2-3. Kas igat müügiesindajat saab nimetada lähedaseks, helistavad nad ju igal ajal. Kindlasti aga on lähedane inimene see, keda saab usaldada ilma, et õhtulehte ei satu.
 
abordist ja lunastuse vajalikkusest 05. märts 2015, kl 11.39
Ma ka mõtlesin varemalt, et abort on selline asi, mida ei tohiks surkida ja kui laps ei ole oodatud, siis las ta jääb parem sündimata. Nüüd aga on mu arusaam asjadest muutunud. Ma järsku näen asju selle juba elus lapse läbi, kes tapetakse. No võib-olla on ta vägagi terve, andekas ja ilus ja hea südamega laps, keda lihtsalt ei oodata siia ilma ja kes siis julmalt hävitatakse. Lugesin siit kuskilt teemast kuidas Jehoova tunnistajat sõimati, et nad ei lase oma lapsele vereülekannet teha ja kui julm see on, et ta laseb oma lapsel surra. Aga ma hakkasin nüüd mõtlema, et kui aborte tehakse aastas 5000-6000 ja isegi ei lubata sul seda kritiseerida, sest see on inimõigus, sest mitteoodatud lapsi pole meile vaja, siis kumb tegu on jõhkram? Kas me saame end õigustada sellega, et abort ei ole lapse tapmine, sest laps on alles nii tilluke, et ta polegi veel laps. Kas väikelapse valud on väiksemad kui suure inimese omad? Kui kärbselt ära rebida tiivad ja jalad, kas me saame öelda, et tema ei piinle, sest tema on nii väike? Jehoova tunnistaja leinab oma last nagu iga ema, kui ta ka oma usuliste tõekspidamiste pärast ei lase vereülekannet teha, siis mõelge kuidas ta enda sees peab võitlust. Ta peab olema valmis lapse ära andma, et ta võiks Jumala juurde minna ja pälvida igavene elu. Tal on võimalus teda hoida enda jaoks, aga kui ta usub, et see ei tule heaks ei lapsele ega talle, siis ta peab suutma kõigi inimeste ja arstide hukkamõistust hoolimata teha seda, mis on vajalik, et igavikus koos oma lapsega jälle olla. Kui palju üldse selliseid juhtumeid on olnud meie riigis? Ilmselt võib neid ühe käe sõrmedel üle lugeda.
Aga abort tähendab tahtlikku tapmist, mitte valusat lahutust ja sügavat leina. Ja igal aastal 5000-6000 aborti. Kuna see teema on nii tundlik, siis ei sobi sellest rääkida, ei ole taktitundeline. Aga olgem ausad, kas see siis tõesti pole hoopis patt, mitte inimõigus? Kas minu pattude pärast peab surema minu laps? Ma tapan ta, et ise edasi elada oma plaanide kohaselt. Kuna see on saladus ja legaalne ja inimõigus, siis ei kaasne sellega mingitki halastust lapse suhtes, ei mõelda selle peale, et temalgi on inimõigused ja õigus armastusele, et temagi tahab olla siia ilma oodatud ja kui ta seda ei ole, siis miks, mida ta on halba kellelegi teinud? Ta on ju süütu lapseke, jumalaime, terve ja andekas või veidi kehvema tervisega ja vähem andekas, aga süütu laps siiski. Sellise lapse tapmine on tegelikult patt. Ja pattu peab enne tunnetama ja mõistma ja tunnistama, et see taaki ei jääks inimene terveks eluks kandma ja pärandaks edasi tema järglastele. Jah, patte peab tunnistama, kahetsema ja otsima pisarsilmi andestust Loojalt, kes meid on loonud ja on loonud ka selle inimalge, kes siis juba võimalikult varases arengustaadiumis hävitatakse jõhkralt inimõiguste sildi all. Ema pärast protseduuri tõuseb narkoosist üles ja talle tuuakse söök, et ta peale seda toimingut võiks ise rahulikult oma inimõigusi edasi kasutada ja kõhu täis süüa. Ja narkooski on ju selleks, et ta isegi valu ei peaks tundma. See on tema inimõigus. Ja tema inimõigused on suuremad mõne teise omast, kes enda eest kosta ei saa. Milline patukoorem on need igal aastal tehtavad 5000-6000 aborti meie kõigi peade kohal. On see siis sündimata lapse silmade läbi vaadatuna humaansem kui täiskasvanud inimese tapmine?
Inimesed, me ei vaja inimõigusi, vaid patukahetsust. Jumala sõna ütleb, et kui teie patud on ka veripunased, saavad need lumivalgeks. Jah, aga see ei toimu iseenesest, lihtsalt silm silma vastu käsk on nüüd armuga asendatud, keegi on surnud selle tapja eest. Vot see peab inimese südant nii sügavalt puudutama, et ta võiks oma vana patuse inimese minevikku jätta ja saada uueks inimeseks, elada koos oma Lunastajaga, kes on tema patud oma ihus ristipuule kandnud ja tema eest kannatanud ja surnud. Siin tuleb oma mina ja inimõigus ära heita ja ennast alandada ja alistuda Jumalale.
 
nii on 05. märts 2015, kl 21.09
õige jutt
kui ollakse noor ja loll siis ei saa veel paljustki aru kuid vanaduses hakkab asi väga piinama
abort pole miski naise suur õigus otsustada oma keha üle nagu satanistid seletavad, abort on suur õnnetus
 
Usujünger 23. oktoober 2021, kl 15.51
Nüüd on siis selge miks Vene kirikutes nii hoogsalt laubaga vastu maad pekstakse nemad teavad et Jumal asub maa all punkris. Peab seltsimeestele ateistidele kah ütlema et nood otsivad mingit pikkade juuste ja habemega taati pilve piirilt täiesti asjatult õige koht Jumalat otsida on Moskva lähedal punkris maa all ja Jumal hoopis Jumala kiilakas ilma habemeta ja botoxit silmini täis Tõsi taolised otsingud võivad olla tervisele ütlemata kahjulikud arvestades Vene eriväelaste kombeid Peeter oli Jeesuse jünger Jüri ainult mingi kahtlane katoliku ortodoksi pühak. Muidugi peaks Peetrit eelistama. Nagu pühakiri ütleb, sina Peeter oled kalju ja sellele kaljule tahan ma ehitada riigigümnaasiumi.
 
PATUPUTS 23. oktoober 2021, kl 15.54
Meil siin Vaeste Patuste Alevis palvepaiku piisavalt. Kaks kirikut luteri kants ja vene kerik üks palvela ja va taarausuliste kuivand tüükast kuretootemitaputeivas ka. Pühasi paiku summ ei sääl pole patule paika. Ja aastaid tagasi käis seal altari ees üks süvausklik palverändur kes ka usinasti taarakogumisega tegeles ja palvejorin muutkui ikka mare ja mare. Aga mare on ladina keeli meri ja kui võtta laulust kui see meri oleks õlu siis loksub kõik paika muidugi mitte õlu vesi pigemini. Sest kui palved päris palavaks paisusivad sääl pühakojas ja tekkis tuleoht valgele vabamule siis ühendati voolik kiiresti veevärgiga ja anti patustand palvetajale jahutust ja meelele lohutust
 
Selgitus 22. november 2021, kl 17.04
Vaat mispärast kristlus on kõige levinum. Jeesusel olid paranormaalsed võimed mida Muhamedil ei olnud.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!