Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Perekond
Lastetusmaks
 
arvaja2 12. juuli 2018, kl 07.03
Arvan siiski et lastetusmaks tuleks riigi poolt sisse viia, siis hakkaks ka rahvaarv jälle kasvama.. Ja maks peaks hakkama siiski juba biologilisel sigivus ajal , mitte pensioni eel. Mina paneksin maksu peale kõigile kahejalgsetele isenditele, nii meestele kui naistele , kellel pole 25ndaks eluaastaks ette näidata vähemalt 1 last. Kui keegi küsib , võin ausalt vastata et, endal on olemas 2 järeltulijat_1 vanuses 35 a ja teine 32 a, mõlemal on järeltulijad olemas.Kui tuleks lastetusmaks peale lõppeks ehk ära ka see lõputu "ööliblikate" lend ja meestejaht mööda välismaad...Kui maksu ei tule, kes hakkab teile "rändlindudele-seiklusteotsijaile" vanaduses pensioni maksma? Ja vähemalt 1 lapse jõuab ka üks inimene ilma kõrvalise abita üles kasvatada, kui vaid tahtmist on...
 
pea hoogu 12. juuli 2018, kl 09.02
Kuule, pea ikka hoogu, lased riigi magamistuppa ronida, siis välja ta sealt enam ei lähe, varsti on lähevad maksu alla kõik, kellel kümmet last ei ole.
 
Ülla-ülla 12. juuli 2018, kl 10.12
No nii ajupestud ei saa üks arvaja ka olla. Lastetusmaks ei suurenda iivet mingi võimuga. Keegi ei hakka last tegema selle nimel, et siis pääseks lastetusmaksust - kes vähegi arvutada oskab, saab aru, et laps on ikka oluliselt kulukam kui lastetusmaks. Lisaks veel aja ja energia kulu lapse kasvatamiseks, närvikulust me ei räägigi.

Lastetusmaks aitab vaid lastekasvatamise kulusid ühtlasemalt jagada - aga seda ainult juhul, kui see tõesti laste kasvatamiseks (huviringid, lasteaiamaks, lastetoetus, haridus) kasutatakse. Meie riigikorralduse puhul on tõenäolisem, et see saadud raha sumatakse riigieelarvesse kokku ja sealt siis saavad nii riigikogulased autoliisinguteks kui ministeeriumid jõulupidudeks, ja kui üle jääb, siis päästjad ja sõjavägi natuke ka.
 
arvaja2 12. juuli 2018, kl 10.31
viimasele, aga miks peavad meie kasvatatud lapsed hakkama"solidaarselt" maksma pensioni kui need "ööliblikad- maailmaavastajad" on elu raisanud ainult oma lõbudele,kui "liblikad"ainult hõljuvad läbi elu, sõnades et neil pole aega-tahtmist "pärdikutega" jamada...Kui tohib küsida palju Sina vastaja oled saanud oma "pudinate" kõrvalt liuelda läbi elu?
 
noor 12. juuli 2018, kl 22.40
Njah, siit riigist tuleb küll jalga lasta.
 
n33 13. juuli 2018, kl 15.50
Mis pensionist te siin koguaeg jahute? Esiteks, lastetu isik töötab enamasti terve elu, seega maksab terve elu riigile makse, mille arvelt ta teiste laste toetusi, haridust, meditsiini jms toetab. Kas ta pole sellega välja teeninud endale pensioni? Ja teiseks, kahjuks varsti enam mingit "pensioni" ei ole, seega terve elu maksad riigile makse, aga töötama pead surmani.
Endal on 2 last, aga kahjuks ei isu, et kunagi pensioni hakkan saama. Ka lastel tuleb ma elu ja oma lapsed, seega ei tahaks ka nende rahakotile jääda. Ainus võimalus, mida mehega praegu teemegi, on ennast piisavalt kindlustada, et vanaduses oleks mingi varu, mille arvelt elada.
 
G 13. juuli 2018, kl 22.34
Nõus 200% - ka minul on laps, aga arvan samuti, et meie põlvkond pensioni ei hakka kunagi saama
 
to arvaja2 14. juuli 2018, kl 17.05
Huvitav, mida mõtlevad sinusuguse hoiakuga inimeste lapsed sellest, et nad on oma vanematele nii suureks koormaks ning elu rõõmude ja naudingute hävitajateks, et nende vanemad soovivad sellist koormat kättemaksuks teistelegi (k.a. needsamad oma lapsed).
 
Linnarebane 10. september 2018, kl 12.31
Minugi poolest, mul pole probleemi seda kinni plekkida. Laste kasvatamine läheks ju kordades kallimaks.
Aga see vanusepiirang võiks olla ikka pigem 30, kui 25. Selleks ajaks peaks inimesel n.ö jalad all olema. Saab pesapunumisele mõtlema hakata. Paljud 25- aastased inimesed ju õpivad ülikoolis, natuke raskeks läheks lapse kõrvalt. Ja tudengile veel mingi maks kaela lajatada, julm.
Lisaks, nagu eelmised kirjutajad on öelnud, meie põlvkond nagunii mingit pensioni ei näe. Ise tuleb mammonat kokku ajada.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!