Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Perekond
Seaduse järgi
 
Naine 27. detsember 2019, kl 16.59
Teovõimetu eest peab seaduse järgi hoolitsema , siis kes nimelt? Kas eksmees peaks hoolitsema oma eksnaise eest sel juhul või pigem eksnaise veel teovõimelised vanemad? Valla sots. töötajad ei mõista , et inimene tõepoolest ei saa iseendaga hakkama ja kaua ta peaks tegevusetult istuma , kuni abi saabuks?
 
ametnik olen 28. detsember 2019, kl 13.42
Seaduse kohaselt on eks (lahutatud) abikaasalt õigus midagi nõuda ainult juhul, kui abivajaja abivajadus (haigus, invaliidsus, puue vms) tekkis abielu ajal. Kui tekkis hiljem, ei saa eksabikaasalt midagi oodata.

Abivajajat peavad hooldama/abistama kas lapsed või vanemad.

Kui neid pole, siis KOV.
 
ametnik olen 28. detsember 2019, kl 13.44
Lisan veel, et KOV poole ikka on pöördutud? Ja on saadudki vastus, et kuna vanemad on elus ja võimelised aitama siis KOV ei aita?
 
On olemas 28. detsember 2019, kl 14.41
Olemas vanemad aga nemad ei soovi ka hooldekodu jaoks vajaminevat puuduvat summat maksma ja KOV seda ei maksa , kui vanemad ja hunnik lähisugulasi veel elavad , teenivad. Laps on alaealine ja tema ei ole kohustatud mind veel hooldama.
 
Ametnikule 28. detsember 2019, kl 14.43
KOV ei oska aidata , sest lisaks elukestvale psüühikahäirele on lisandunud ka hulk kehalisi vaevusi.
 
Veel ametnikule 28. detsember 2019, kl 14.45
Lapse isa mõlgutab siiski veel lootust , et lahkun tema juurest ja saan hakkama aga arvestades minu vaimset häiret, seda nähtavasti ei saagi kunagi juhtuma.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!