Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Perekond
koolilapse taskuraha
 
killu 17. oktoober 2001, kl 15.36
Kui palju ja kui tihti teie oma lapsele taskuraha annate ja mille peale ta seda kulutab? Meil hakkas 7-aastane 1.klassi juntsu küsima raha koolis asuva coca-cola automaadi jaoks. Ei ole siiani veel nii noorele lapsele üldse raha tahtnud anda.
 
Arvaja 17. oktoober 2001, kl 17.32
Ausalt öeldes ei taha mina hästi ka 10-aastasele koolijütsile raha kooli kaasa anda. Eriti kui jutt käib coca-colast või millestki muust ebatervislikust. Vahel harva saab 5-kroonise, et siis näiteks jogurtitops osta. Nähtud ju küll, kuidas need väikesed inimesed vahetunni ajal tormavad lähimasse kioskisse mingit jama ostma.
 
anna 17. oktoober 2001, kl 19.04
Aga kas see ei ole ka jama, kui teie väikene juntsu peab kurvalt pealt vaatama, kuidas teised lapsed kõik saavad endale midi ise osta, temal ei ole aga sentigi. Arutage parem, et mida on mõtekas osta ja mida mitte. väike taskuraha võiks koolilapsel nädala peale ehk ikka olla.
 
joosu 18. oktoober 2001, kl 10.01
Minu laps saab igal esmaspäeval 25 krooni ja vaatab ise kaua tal selle kulutamiseks aega läheb, mida ta selle eest osta saab. Summa pole suur aga arvan, et ega peagi olema. Asi on põhimõttes, ta teab, et tal on raha ja otsustab ise kuidas, kuhu ja mille peale seda kulutada.
 
heli 18. oktoober 2001, kl 12.24
Minu 3kl laps saab ka igal esmaspäeval 25 krooni.

Summa panime koos paika: küsisin mille peale ta oma taskuraha kulutada kavatseb. Tema vastu: vahetunniti käiake poistega ice-tead istmas, mänguautod, kommi, krõpsu jne. Selgitasin, et üks purgijook ja kommpakk nädalas on veel OK, aga iga päevane kasutamine hakkab tema enda tervisele halvasti mõjuma. Kuulas - ja tunnistas, et tegelikult kõht ikka tõesti aeg-ajalt valutab. Lõime orienteeruvalt hinnad kokku ja saime päevarahaks 5 EEK. Kulutada nii kuidas ise tahab, kas korraga või jagab nädala peale või paneb üldse kõrale, aga magusa ja E ainete liialdusteta. Senini toimib. Raha puudu ei tule, vahle toob õelegi mõne kommi või krõpsupaku - vaja ju loterii linte jm koguda, aga ise enam süüa ei taha/jaksa :)
 
noviits 18. oktoober 2001, kl 17.23
minu 10-ne saab 120.- ja 12-ne 140.- kuus pangaarvele, ise teavad kas ja kui palju sealt võtavad. tegelikult peaaegu ei võtagi, kummalgi oma eesmärk milleks kogutakse. nooremal jääb kõik arvele, vanem ikka natuke kulutab aeg-ajalt. vanemal veel lisaks telefoniarveteks 100.- , sellega tuleb kenasti toime.
 
Piia 19. oktoober 2001, kl 09.49
Olen kasutanud süsteemi, mille puhul 1. klassis on nädala taskurahaks 5 krooni ja iga järgmine klass lisandub järgmine 5. Esimese klassi juntsule tundub, et piisab ja jääb vahest ülegi. Viienda klassi preili pole kah palju nurisenud. Kui on millekski oluliseks vaja saab ju juurde küsida.
 
keks 19. oktoober 2001, kl 11.57
iga kuu laekub laste arvele neile riigi poolt määratud lastetoetus ning igal esmaspäeval 25.-
 
kadri 19. oktoober 2001, kl 17.36
25.- nädalas tundub igati õiglane!!
 
Inks 19. oktoober 2001, kl 18.48
Noorem, III klassi laps saab 10-25 krooni nädalas ja vanem IX klassi laps saab 50-100 krooni nädalas, oleneb, kuidas ise küsivad. Kui otsas, siis küsivad.
Üks kindlatest kulutustest on jook peale kehka tundi, sest siis pidi väga janutama ajama.
 
ingrid 22. oktoober 2001, kl 17.31
Teate, peab ikka taskuraha andma. Minu III kl. poiss saab 30 krooni. Ja on rahul. Olen kuulnud, et ühele poisile nende klassis ei anta üldse. Tema vaatas natuke aega õnnetuna kõrvalt, siis hakkas teiste käest pommima. Ja nii esimest klassis kuni siiamaani.
 
realist 22. oktoober 2001, kl 19.59
systeem sama mis piiagi kirjeldas. esimeses klassis sai iga esmasp. 5 krooni ja nyyd viiendas 30 kr. karistuseks on vahel ka ilma jäänud. kinoraha jms tuleb muidugi peale selle. aga see kuulub siis juba eraldi arutamisele:)
 
Minake 23. oktoober 2001, kl 15.37
Lapsed on 14 ja 15 (tüdrukud). Pangaarvele laekub kummalegi 200.- kuus, kaart on neil enda käes, aga raha sinna ikka koguneb: suvel kulub rohkem ära, aga talvel koguneb paremini. Koolis söömiseks annan kohustuslikus korras sooja söögi jaoks kuu raha. Kui on mingeid üritusi või muid vajadusi, siis küsivad ja saavad sularaha. Oleme vahel hoiatanud, et kui pangaarve kipub liiga kiiresti vähenema, siis tuleb raha ema-isa kontole tühjaks kanda.
 
Liis 23. oktoober 2001, kl 16.09
Minu 5.klassi poiss saab iga kuu 100+koolipaev 25+trennipaev 30.
Kuid ka louna ehk siis koolitoit on hinnas ning trennijook samuti.Vahel leian kyll taskutest ja kotist peotäie kommipabereid ning koolis ei oma kontrolli,kas ostetakse pirukaid vöi praadi.Kuid paraku ei saa löpmatuseni oma lapsi kontrollida.On tore kuulda,et osteti korralikku praadi kommide asemel.Siiski peab ju millasgi ka oma peaga mötlemine tulema.Pole me keegi vast lapsepölves yhepajatoitu armastanud ning vaba raha oleme kah vast enamasti jäätisele -kommile kulutanud.Päevad on tal pikad ning koju jöuab tihti alles 5-6 ajal ohtul.On see raha siis väike vöi suur,töesti raske öelda.
Kuu löikes kokku vötta päris hea summa.Samas pole ma kunagi kokku löönud,mis raha eest endale halva tuju peletamiseks head ja paremat ostan.
 
Pipi 26. oktoober 2001, kl 15.55
Anna raha, aga mitte mingil juhul coca-cola jaoks!
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!