Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Perekond
9 a ei armasta ennast pesta
 
heli 08. november 2001, kl 14.33
On mul kodus 9 a mehehakatis. Üldiselt mõistlik, aga niipea kui õhtul pesemamineku aeg käes - läheb lahti kodusõda. "Mina pesema EI LÄHE" ja kõik. Hambad tehakse ikka puhtaks, aga muude kehaosade osas algab sõnaline lahing.

Eelmine veerand oli mõnevõrra mureta - käidi klassiga ülepäeva ujumas, mis ei lasknud tülil suureks paisuda, aga nüüd ...

Nõudmine, et igal õhtul tuleb pesta vähemalt nägu, käed, hambad, jalad, trennipäevadel aga ülekeha ei tohiks ju ülemõistuse olla?

Kusjuures ta käis vaheajal Tervishoiu muuseumis ja kõige muljetavaldavam oli mingi eksopnaat - peopesatäis baktereid, mis inimese keha peal elutsevad. _Kommentaar - OI, kui jälk.

Järgi on proovitud selgitused, a la pesemata keha hakkab higi järele haisema, teised hakkavad märkusi tegema jne Tulemus =0.

KAs see poiste kasvuraskus? Nagu 10-12 a tüdrukute meikimine.
Kas aitab kui keegi pereväline inimene diskreetse märkuse teeks?
Suuremate noormeeste emad jagage kogemusi.
Olen üritanud heaga - selgitanud, miks pesemine talle kasuks tuleb
 
lapsevanem 08. november 2001, kl 14.49
ei juhtu temaga midagi

lase ohjad lõdvemale - sama soovitus mis siin söömisprobleemide juureski - ära näita välja et see sind hirmus murelikuks teeb

vahel anna märku (ui tead et just värskelt vannist tulnud)et oh kui meeldiv puhtas pestud naha lõhn jne

kas tüdrukute vastu huvi pole?
kui on võid vahel kasutada sellist käiku
ostad mõne eriti meeldiva lõhnaga vannivahu või duššigeeli ja ütled et see lõhn peaks küll tüdrukutele hästi meeldima
parim kui on selline universaalne mis sobib pea ja keha pesuks - siis kergem

meie peres muide oli samuti probleeme ühel noormehel pesemisega - selgus et teda häirib hirmsasti vilets dušš - nimelt oli see sihuke mis koheselt vee temperatuuri kõigutas, kui kuskilt mujalt kraan lahti või kinni keerati

ja surve oli kehva nii et ei saanud korralikku dušši võtta ja veel üks asi mis ei meeldinud oli duššgeel, mis jättis naha libedaks - loputa kui palju tahad - ostsin vahel selliseid, mis nahka niistutava ja kreemitava omadutega olid
kuna just sel noormehel nahk väga kuiv ja kestendama kippuv aga kreemi üle kere ei soovinud viitsinud kutt panna
 
lapsevanem 08. november 2001, kl 14.51
jäi pooleli

uuri tasapisi mis on põhjuseks - aga katsu vältida seda et sa paistad asja üle väga murelik ja see sinu meelest suur probleem on - hambad jah on väga-väga olulised aga muus osas ei juhtu suurt midagi kui lasta nõudlik suhtumine veidi lõdvemaks
 
ellu 09. november 2001, kl 08.13
mis "trennipäeval ülakeha"? kas peale trenni ei peaks üleni pesema? Samas eraldi jalgu pesta? on seda ikka tingimata "linnukese" pärast vaja, iseasi, kui pikast tossuseees olemisest haisema läinud. Kui ca 0,9X päevas dushi all pesta, peaks nagu piisama, või kuidas?
 
heli 09. november 2001, kl 09.44
Jalad on kohustuslikus sellepärast, et koolis ei viitsi ta jalanõusid vahteda ja lippab sokkides ringi (mitte vahtusjalanõudes) ja kuna 3 kl on veel nö "väikeste majas" mitte suurtega koos, siis ei saa ma suurt mdagi teha.
 
ellu 09. november 2001, kl 10.34
Koolis sokkides? Kuidas rahakott vastu peab? Kas ilumeelt ei riiva sokes MEHEhakatis? Kas õpetaja tõesti lubab sellist asja?
 
lihtsalt arvaja 09. november 2001, kl 16.13
minul kodus sama vana mehehakatis ja heli probleem on mulle võõras. meil pigem vastupidine lugu: igal õhtul 20-30 minutit vannitoas. samas ei saa seda keelata.
aastat kaks tagasi pidin meelde tuletama õhtust pesemist, nüüd minnakse ise vabatahtlikult. ju siis on mõistetud, et endal kõvasti parem tunne.
aga seda sokkides koolis ringi lippamist ma ei mõista ja ei taha ka kuidagi uskuda.
 
mis 10. november 2001, kl 15.07
Mul ka mitu mehehakatist. mina neil õhtuti sellega pinda käinud ei ole, et kas ikka ülakeha või alakeha või hambad vmt. Ise selline väga puhtuselembeline muidu. Kui õhtul pere teleka taga istub ja kuskilt ikka juustuhaisu tunda on, kupatatakse patuline otsemaid esimese reklaami ajal jalgu pesema ja oma sokke pesukorvi viskama. Halastamatult ja stiilis: kelle juustud jälle haisevad, ja oligi minek ilma mingi tseremooniata. Kui tüdrukul kaenlaalused higistama hakkasid, sai tallegi vihjatud, kui ebameeldiv see kõrvalseisjale on.
Kuskil 9-10 aastaselt hakkas meie lastele vanniskäimine meeldima. Peaasi, et vannivaht olemas oleks. Koolist tulevad, siis tihtipeale esimene asi tushi alla või vanni. Vahest veel õhtul uuesti. Ei mingit probleemi. Kardan, et kui ma hakkaks mingeid reegleid trennipäevade vm päevade osas koostama, ei peseks nad endid mitte üks raas. Vanus ju selline, et mis ema nõuab, on IN.
Hammastepesu ainus, mida väiksest peale nõutud.
Arvan, et osta neile vannivahtu ja proovi pärast ära enam kordagi keha pesemist jutuks võta. Las tunnevad, et see on nende endi mure ja mõnu.
 
heli 11. november 2001, kl 13.08
Vaht on mmeil kogu aeg olemas ja 4a tüdrukuga on pigem vastupidine mure (tema tahaks igal õhtul vannis kaua mängida), aga nädala sees on grrafik paraku selline, et peale trenne, ringe jne jõuamegi hilja koju nii vannismängimise aega lihtsalt pole. Samas kui murelaps, kellest ülal juttu, on 9 a jooksul vaid sõrmedel loetud korrad avaldanud soovi vanni minna.

Aga ok - üritan siis nüüd mõnda aega tagasi tõmmata ja pesemisest juttu mitte teha.

Jalanõudest koolis - olin ka ise üllatanud kui 2 klassis avastasin põhjuse, miks need sokid nii ruttu läbi kuluvad. Kuid kuni 4 klassini on lapsed lasteaiast ümberkohandatud ruumides ja seal on suht kodune tunne ning tõepoolest olen seal mitmeid sokilisi klassikaaslasigi näinud. Sööma ja kehalisse peavad nad jooksma teise majja, niisiis käib pidev välisjalanõudesse sisse-välja hüppamine ning selle käigus tunduvad vhaetujaöanõud ilmselt tarbetu ajakuluna. Ilmselt ka õpetajale.
 
mis 11. november 2001, kl 22.08
Käisime mõni aasta tagasi Soomes ühes koolis külas. See oli väikelinna kool umbes 300 õpilasega. Võiks öelda, et 90% lastest jooksid mööda koridore sukkis ringi. Eks seal veits puhtam oli kui meie Tavapärases suurkoolis, kuid hirmus võõras oli vaadata. Kusjuures veel see, et õpetajad olid pidupäeva puhul lausa kohutavalt riides: väljaveninud põlvedega trikotaaz tressides jmt. Pigem selline tunne, et nad on pidzaamades. Jahmatav. See lihtsalt kõrvalepõikeks.
 
Mammamiia 23. november 2001, kl 19.59
to ellu
heli kirjutas "ülekeha", mitte "ülakeha"
sain ma õieti aru?

aga võib-olla on lapse nahal kuiv ja ebameeldiv tunne, kui keha liiga tihti pesta. siis peaks mingit kreemi kasutama.
võiks lapselt järgi uurida, mis viga
 
Minake 26. november 2001, kl 15.20
Mul on kogemused ainult tüdrukutega. Praegu on teismelised. Pesemise harjumus on pisikesest peale: lisaks hambad-käed-nägu pestakse igal õhtul ka välised suguelundid ja loomulikult kuuluvad iga päeva juurde puhtad aluspüksid. See on meil nii enesestmõistetav, et kui ootamatult kusagile võõrsile ööbima oleme sattunud, kus pesemisvõimalused kasinad või puhas peasu kaasas pole, on probleeme tekkinud. Sama põhimõte peaks olema ka poegade kasvatamisel, siis ei teki tulevikus naistel voodis oma meestega probleeme puhtuse pärast. Tean omast käest, et minu ämm on oma poja väga puhtustarmastavaks kasvatanud.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!