Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Perekond
koolikatsed
 
Marii 15. november 2001, kl 20.16
tahaks kangesti teada, kas keegi siinsetest kommijatest on ka oma lastega käinud nn eliitkoolide katsetel ja mida peaks laps teadma ja milliseid ettevalmistusi teha, et katsetel hakkama saada? laps läheb 1.klassi.
 
Liisbeth 16. november 2001, kl 09.37
Oma laste kogemustest -> 1. voorus tehti mingi test, kus oli vajalik tähelepanelikkus ja arusaamine antud korraldusest (a'la joonista ring ja 10 kiirt ümber, joonista pildi paremasse nurka kass, joonista maja puuga ning puu peab asetsema majast vasakul :) jne.). Linnapeal räägiti, et neid teste hindasid targad psühholoogid ning valisid siis välja lapsed, kes pääsesid 2.vooru.
2. voorus pidi natuke lihtlauseid lugema ja 5-piires arvutama. Etteütlust ei tehtud, aga igalt lapselt küsiti mõne sõna kohta, et kuidas oleks õige kirjutada. Siis taheti veel, et laps oskaks esitada mõnda luuletust või nalja. Kuna palju oli sellist suulist vastamist, siis oletan, et lapsel on vaja ka parasjagu esinemisjulgust ja tahtmist teistega koos aktiivselt vastata.
Igatahes edu sulle :)
 
Marii 16. november 2001, kl 16.48
palju tänu sulle Liisbeth
 
mohamed 18. november 2001, kl 16.09
Mul poja katsetel oli rida nimisõnu ja siis "sinine", kästi välja jätta sobimatu sõna, milleks oleks nimisõnade keskel olnud omadussõna "sinine". Poiss võttis välja sõna "hobune" põhjendades seda, et tegu oli ainsa elusa asjaga. Sai kah sisse!
Seega esinemisjulgus ja väljendusoskus eelkõige, õige ja julge mõtlemine, võib-olla ka teatud eripära.
 
Kathy 20. november 2001, kl 23.54
Minu lapse "koolivestlus" sisaldas 10- ne piires arvutamist. Lugemisoskust (kirjatähed). Pidi joonistama maja ja oma perekonna. Lisaks sellised küsimused: Mitu kuud on aastas, mis päev on täna(homme, mis oli eile),teadma kodust aadressi jne. Niisiis, ei midagi ootamatut, millega üks 7- aastane hakkama ei saaks.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!