Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Perekond
Aidake kooli valida
 
Ane 04. märts 2002, kl 16.44
Poiss peaks sügisel kooli minema, aga Tallinnas on väidetavalt palju häid koole. Vanalinnakool, 21 keskkool, Reaalkool. Äkki oskate nõu anda?
 
sandra 04. märts 2002, kl 16.50
Vanalinna kool on liiga alternatiivne
21 keskkooli koduleheküljel on peaaegu ainsa infona kooli arveldusarve number, et annetage ja märkige kindlati õpilase nimi ära???
Reaalkoolist sain meili teel vastuse, mis algas sõnadega "no tere nimetu küsija", samas kui minu meilis oli toodud korrektselt, nimi, perekonnanimi, meiliaadress, telefoni number. On küll reaalkool , aga lugema võiks ikka õppida nende õppealajuhataja.
Tunnen kaasa ega see kooli valik kerge pole.
 
X 04. märts 2002, kl 16.56
Kus koolis ise käisid ja kus koolis lapse isa käis? Reaali on igal juhul mõtet minna (kuigi õppealajuhatajad pole seal ilmaski eriti head olnud), eriti siis, kui poja isa seal käinud on. Aga ilmselt ei ole, muidu kooli küsimust ei tekiks.
Prantsuse Lütseum, Inglise Kolledþ või näiteks Gustav Adolfi Gümnaasium. Need on kah asjalikud koolid.
 
piix 04. märts 2002, kl 17.02
yhte kooli - vanalinna hariduskolleegiumit nimelt- kindlasti ei soovita. konseptsioon on neil vägev, aga paraku ei toimi. ja kui tekivad probleemid, siis on syydi eranditult perekond. sain ise seda juhtkonda väga lähedalt näha ja mitte yks kord. tegime ikka mitmeid ymarlauaistumisi. nii põhimõttelagedat rahvast annab otsida.
aga yhte ytlen kindlalt: algklassilapsele on kõige tähtsam õpetaja. oleks väga hea, kui te enne silmast silma kohtute. eks pärast jõuab koole vahetada.
 
tsinna 04. märts 2002, kl 17.11
Oled sa kindel, et su laps neisse nn eliitkoolidesse sisse saab? Märtsi lõpus peaks katsed olema. Käi igaks juhuks rohkem kui ühes kohas, kui ühte kooli ei saa, ehk saab teise. Ja kui saab kõikidesse, saad valida. Katsetel saad juba ka rohkem kooli kohta teada.
Aga kui eliidi hulka ei pääse, pole kah hullu. Mina isiklikult pooldan algklassides kodulähedase kooli varianti. Endal kah kõige mugavam, ei pea viima-tooma.
P.S. Minu teada on osad koolid alates 2. klassist. Pr. Lütseum kindlasti, kas ka Ingl. Kolledzh mitte?
 
xx 04. märts 2002, kl 17.16
Prantsuse lütseum ja inglise kolledzh on mõlemad alates 2 klassist. Head koolid peaks olema küll.
Ja kui sa tasulise peale mõtled siis Audentesest parem ära mõtle kui tahad teada kuidas lapsel koolis läheb. Sealsed algklasside õpetajad suhtuvad sinusse nii nagu sul endal oleks aastaid umbes 7.
 
muksi 04. märts 2002, kl 17.19
Paar mu tuttavat, kes on käinud inglise kolledzhis, ütlevad, et seal käib meeletu olelusvõitlus ja nemad oma lapsi sinna ei paneks. Muud ei oska midagi öelda.
 
IK lõpetanu. 04. märts 2002, kl 18.30
Inglise Kolledzit ei soovita isegi vaenlasele. Haridus on korralik, aga see, mida lapsed on selles koolis üle peavad elama, on ebainimlik. Kui ei taheta just lastepsühhiaatri külaskäikude eest maksma hakata.
Ja see on enamuse minu tuttavate arvamus, erinevatest lendudest erinevatel aastatel.
 
terve 04. märts 2002, kl 18.40
GAG on hea mainega ja seal on hea õhkkond, seal peaks kergem kui Kolledžis ka olema
 
arved 04. märts 2002, kl 20.06
TIK nimigi juba ütleb, et üritavad olla "very british". Kui mõni
vinniline õpetajanooruk välja arvata, on poja küll üsna rahul ja
külakooli rüblikust on saanud õppimisest huvitatud noormees. Vanemana soovitan. Katsed, muide, pole just keerulised ja loovust, silmaringi ning iseseisvat mõtlemist eelistati Reaalkooli katsetega võrreldes igatahes enam.
 
Ane 04. märts 2002, kl 20.47
Aitäh vastanutele! Küsimus järgmine- mis koolid on GAG ja TIK?
Ja kas keegi ka Rocca Al Mare kooli kohta midagi kosta oskab? On teine muidugi tasuline...:(
 
arved 04. märts 2002, kl 21.12
TIK _ Tallinna Inglise Kolledzh
 
hüva nõu 04. märts 2002, kl 21.14
Ane
mida Rocca Al Mare kooli kohta vaja kosta on?
halba ei oska...head ei hakka siinkohal kirja panema
jäta aadress siis võib kirjutada kui tõsine huvi

koolil kodulehekülg ka olemas
 
IK lõpetanu. 05. märts 2002, kl 08.53
to arved. Mina rääkisin ka TIKi kohta nüüdseks juba lapsevanemana. Lõpetasin kooli 14 a tagasi ja olen täitnud endale aastate eest antud lubadust oma lapsi mitte iialgi sinna sundida. Seal ei ole miski suhete alal muutunud, tean ka praegust elu seal.
 
muksi 05. märts 2002, kl 08.57
GAG- Gustav Adolfi Gümnaasium
 
sandra 05. märts 2002, kl 10.38
Ise valisin ka lõpuks Rocca Al Mare kooli, aga seal käis laps katsetel juba laupäeval ära, järgmised katsed on 9.märts, aga ma tõesti ei tea kas registreerida saab. Laps ütles, et katsed polnud üldse rasked ja et midagi rasket ta käest ei küsitud. Palju see 7 aastane muidugi räägib:) Veel GAG-i kohta räägitakse, et pidavat nendest nn eliitkoolidest kõige tervislikuma õhkonnaga olema (lapse suhtes.
 
Feliks 05. märts 2002, kl 10.39
Sama mure..kuigi mis tas mu mure - rohkem kuti mure..ma iatan teda...las valib ise. Ja nõnda oleme käinud talve kestel läbi ca kümmekond koolimaa, vaadanud siia ja sinna klassi sisse, kindlasti spordisaali (ja kui on siis ujulasse), luuranud vastuvõtu tingimuste üle, rääkinud õpetajatega juttu, vaadanud, kuidas koolitee on, kas ja millal ta seal üksi saab käima hakata, mida teha väljaspool tundide aega, kas on ringe ja/või pikapäevarühma, ja nüüd on kutt om aotsused teinud, kuhu ta tahab üritada.....poisi valikud olid Rocca-al-Mare, GAG ja Westholm - seal talle meeldis..ja jättis varuvariandiks kodupiirkonna kooli.
Ehk tahtsin öelda - ega lapsevanem koolis käima hakka - ikka laps - las siis tema valib!
 
sandra 05. märts 2002, kl 10.43
Ja-jah koolitee on tõesti väga oluline. RAM jääb meile näiteks väga mugavalt tee peale ja peale selle on seal algklassides ka pikapäevarühm (vist oli kella 17.00-ni). Laps on ise ka selle kooli poolt.
 
Feliks 06. märts 2002, kl 08.21
Sandra: kuigi RAM-i lähedal on elukohti suht vähe...ma kujutan ette, et kui vaneamd ei saa enam järgi käia (s.o. kui laps juba enam niiväga laps pole), sii son ik asht ebamugav sealt koolist nt bussi peale minna....kui kooli enda bussi ei pruugi...need a 500 m on vahel ikka vääääga ebamugavad liikuda...karge põhjatuul(et mite öelda torm) lükkab lokid silmile ja mereseguse vihmasabina eest vihmavari küll ei aita:( ...õnneks võib mu kutt kasutada koduteeks ka 100% tuuletut metsateed:)
 
sandra 06. märts 2002, kl 17.28
Feliks: tal on sealt bussi peale väga lähedal minna ja pealegi plaanin ma ise varsti koju jääda nii, et vaba aega tekitada õigeks momendiks on alati võimalik. Ja lokke lapsel kahjuks pole :(
 
Feliks 07. märts 2002, kl 08.00
Sandra: koolibussil ejah lähedal minna....noh krt kaua ikka jõuab ühel titel järgi käia....ja lokke annab ju luua....keeratakse või kuda see käib?:)))
 
nupsik 07. märts 2002, kl 16.42
Mul laps käib kah RAM koolis (4 kl) ja siiani võib öelda ainult häid sõnu.Tingimused on koolis väga head süüa saab ka korralikult,palju ringe jne.Ja mis põhiline ,lapsele meeldib koolis käia .Usun ,et suur osa on siin ohkonnal,mis koolis valitseb.Julgen soojalt soovitada.
 
Mirjam 07. märts 2002, kl 21.12
GAGs on ka katsed suhteliselt inimlikud ehk lapsesõbralikud. Joonista pilt, loe kirjatähtedega luuletus, väike arvutusülesanne ja vestlus.

Tore kool, mu laps käib seal.
 
Ka TIK lõpetanu 10. märts 2002, kl 23.13
Eks arvamusi on iga kooli puhul seinast seina. Ise lõpetasin TIKi (Inglise Kolledži) 12 aastat tagasi. Ei olnud ma mingi oivik, aga ei kannatanud seal kuidagi.See võib kõlada kuidagi kulunult, aga ma tihti tõesti tänan mõttes oma endisi õpetajaid. Ühte matemaatikaõpetajat küll kartsin tõesti, aga seda võib ju juhtuda IGAS koolis?! Igastahes mina ei tea, et meid oleks seal metsikult "peedistatud" või ahistatud. Ja õpilaste vahel ei ole seal praktiliselt mingit vägivalda (füüsilist igastahes küll mitte) - ei mäleta terve kooliaja jooksul, et keegi oleks kellelegi peksa andnud. Minu meelest ei ole see tõik sugugi väheoluline - saab nagu õppimisele keskenduda, mitte oma naha pärast väriseda.
Minu laps sai katsetel (mis olid tõesti küllaltki loovustnõudvad) ilusti läbi, ei drillinud ma teda enne midagi. Praegu oleme rahul - laps, muide, ütles kohe, kui sinna 2.klassi läks - nii hea, et seal ei karjuta ja lapsed ei kisa. Algklassides vähemalt on õpetajad neil armsad ja hoolitsevad - ja head!Koolielu on ka mitmekesine, spordivõimalusi ainult eriti ei ole.
Igastahes - mina soovitan küll TIK-i, esimese aasta võiks käia rahulikult kodu lähedal koolis.
 
Eva 11. märts 2002, kl 11.09

Julgen soovitada Audentest.Isiklik kogemus ütleb ,et kõik probleemid lahendatakse operatiivselt ja last võimalikult
säästvalt.Koolil on väga hea psühholoog ja oma tööd hingega võtvad õpetajad.Suur pluss on väikesed klassid ,õpetaja jõuab tegeleda iga lapsega.Kokkuvõtvalt- klassikaline konservatiivne kool,tasemelt-tugev keskmine.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!