Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Perekond
pubekas tööta
 
no? 06. märts 2002, kl 17.45
asi selles et tahaks oma puberteedikust last (16 a tüdruk) hirmsasti suvel tööle panna. lihtsalt sellepärast juba et ta õpiks endale raha teenima ja siis seda hoidma mitte laristama...
aga igal pool on vaja ju tutvusi...aga minul neid pole.. ja muudmoodi ju tööd ei leia..kõik on nii ebaaus, kui tutvusi pole, siis istugu suvi läbi kodus ja lebotagu niisama :(
 
coff 06. märts 2002, kl 19.37
Just oli ajakirjanduses sellest juttu, et samamoodi nagu eelmisel suvel, toimuvad ka sel aastal mingid suvetöölaagrid lastele (vist kuni 18a). Nõudlus oli sinna igatahes suur ja minuarust hakkas see registreerimine vms. ka juba pihta. Proovi asja uurida.
 
no? 06. märts 2002, kl 20.53
ja teine asi on muidugi see et me ei ela tallinnas...see vähendab töölesaamisevõimalust kuskil 80%
 
Lo 07. märts 2002, kl 08.47
Aga miks ei võiks noor inimene niisama elu nautida ja puhata õppetööst. Õppimine on ju palju pingelisem kui töötamine. Ja ta jõuab kogu elu tööl käia ja vastutustundlik olla.
Raha kasutamist saab õpetada ka teatud kindla hulga taskuraha andmisega.
 
Norija 07. märts 2002, kl 09.27
Kui Tallinnas ei ela, siis on nati raskem küll. Aga kas aiamaad on? Soovita tal seal midagi kasvatada. Ka müügiks. Pole mitte halvem elukogemus, kui linna peal jäätist müüa.
 
tibi 07. märts 2002, kl 16.51
aga seal kohapeal on ka kindlasti mõni pood või kohvik kus müüja ehk veidike puhata tahaks, äkki saab sinna abiliseks last kaubelda?
 
mari 08. märts 2002, kl 12.01
kohvikus ja poes peab sanitaarraamatu ka tegema, see on ka paras kamm jälle. ja samamoodi varaline vastutus- sellest pole enamus poepidajaid vaimustuses, et 16 aastane juba kassaga möllaks. mina soovitaks küll, et las puhkab, loeb või teeb midagi muud meelepärast ja valmistab end järgmiseks stressirohkeks talveks ette. tööd rabada saab edaspidises elus küll ja küll. iseasi muidugi, kui perel on rahaliselt kitsas ja selles mõttes lebotamist lubada ei saa.
 
kil 08. märts 2002, kl 12.16
lapsel peaks endal sellise asja vastu huvi olema. ise pole vanemate käest 14 aastasest saadik sentigi saanud (oleks siis, et selleks võimalust polnud), ise hakkasin teenima ja ei tahtnudki nende raha! mõtlemist peaksid eelkõige suunama!
 
tsinna 08. märts 2002, kl 16.09
Kui te päris maal elate, võiksid ju uurida, kas lähedal mõnes talus ei ole näiteks rohimisel vms abilisi vaja? Üldiselt on nii, et kindlaim võimalus on tuttavate kaudu.
Veel üks asi, mis on ilmselt vaieldav, aga mina pooldan: las töötab kodus. kui elate oma majas, on aed, leiab ka kodus tööd küllaga ja miks mitte maksta selle tegemise eest?
 
no? 08. märts 2002, kl 16.23
meil on aed küll jne... aga probleem on selles et ei jõua anda lapsele nii palju taskuraha kui tahaks, rahadega kitsas. ta ise tahaks ka tööd teha...
aga nendest inimestest ei ole ma kunagi aru saanud, kellel lapsed oma aias või peenardel raha eest töötavad. see on ju imelik, enda lapsed peaksid igal juhul aiamaal abiks olema, ise tahavad ka ju hiljem herneid ja kartuleid vm süüa...?mul näiteks vanem tütar koguaeg tuleb ise appi, ei pea palumagi...
 
tsinna 08. märts 2002, kl 16.49
Seda ma mõtlesingi, et vaieldav, mõned pooldavad lastele kodutööde tasustamist, mõned on vastu. Pole mõtet ilusat asja rahaga rikkuda, kui lapsed niikuinii hea meelega töötavad. Aga kui laps on laisaks läinud, kodus tööd vaja teha, taskuraha peaks talle ka niikuinii andma, mis vahet siis on, kas töötab raha eest kodus või mujal?
 
mari 09. märts 2002, kl 01.13
no mina küll ei usu, et maal mõni 16 aastane naabri peenraid rohima läheb, see käib ikka perele kõvasti au pihta, igaüks peaks saama oma aia ikka oma pere jõududega korras hoida.pealegi ei teeni selleg midagi erilist. mõnel vist pole maaelust ja külaelu reeglitest suurt aimu.
võibolla on läheduses mõni aiand, nt maasikatalu vms, kus noori palgatakse?
 
khm 10. märts 2002, kl 14.00
Vaidleks marile vastu selle varalise vastutuse koha pealt.
Ei ole see nii hull midagi.....mari, kas sina kui lapsevanem ei usalda oma 16 aastast, kardad, et pead tema käki kinni maksma? Siis küll kehvasti, 16-aastane juba suur küll ja kuskil külapoes olekski ju hea harjutada nö varalist vastutust (summad pole väga müstilised) Paari aasta pärast peab nagunii tööle minema ja hea ju siis kui see kogemus olemas. Samuti on ju isegi ajalehepoistel varaline vastutus olemas. Ei teagi kui vanad need on....10-12-aastaseid kindlasti nähtud.

Ei poolda ma 16-aastase logelemist tervelt kolm pikka kuud! Mingi tegevus peaks olema, vähemalt üks kuu. Saab näiteks 1-2 kuud ju ka puhata siis. Tegevus oleneb ka vanemate rahakoti suurusest, kui raha palju võib lapse kuuks ajaks välismaale kursustele/laagrisse saata, kui raha vähe läheb baari/poodi abiliseks jne
Küsijale soovitan ikkagi kogu oma tutvusringkond läbi mõelda, mõelda just kes kus töötab.
Samuti võib ju helistada ise firmadesse (mis võiksid suveks tööjõudu vajada)
 
meggy 10. märts 2002, kl 15.45
2 aastat tagasi olin ma 16 ja käisin lillepoes tööl. ei olnud see rahadega jamamine midagi nii hull, kui mõnele tundub. kuigi jah, summad olid ka väikesed, keskmiselt 1000 krooni päevas.
tagantjärele hea meel, et selline kogemus olemas. õpetas inimestega suhtlema, raha lugema ja pärast palgapäeva ei raatsinudki oma raha miskipärast kulutada, kahju hakkas, sest selleks oli ikkagi vaja vaeva näha, et seda teenida.
 
Norija 10. märts 2002, kl 17.02
Marile veidi vastu vaieldes naabrite peenarde koha pealt.
Kui ongi selline komme, siis on paras aeg seda muutma hakata. Ei käi raha eest peenarde rohimine kellelegi au pihta, ei rohijale, ega sellele, kelle peenraid rohitakse. Võib-olla, et vana külarahva käest seda tööd ei saa, aga kui näiteks mõni Tallinnas tööl käiv tegelane on hiljuti külla kolinud, siis temaga võiks küll rääkida. Töö on töö, meest ei riku, kui mees tööd ei riku.
 
tsinna 10. märts 2002, kl 21.02
Maaelu kombeid tunnen päris hästi. "Talu" all, kus võiks rohimistöödel käia, ma pidasingi silmas tootmisüksust. Oma pere porgandi harvendab tavaliselt jah igaüks ise.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!