Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Perekond
veerand lõppeb
 
ylenna 14. märts 2002, kl 11.21
Kas teie premeerite oma last kuidagi hea tunnistuse eest ja kuidas?
 
kass 14. märts 2002, kl 11.54
meil on sellel puhul ikka torti söödud ja limpsu joodud. et siis on kohe nagu pidulikum tunne tunnistust vaadata:)))
 
ylenna 14. märts 2002, kl 13.36
Niipalju siis lapsevanematest!:(
 
kadi 14. märts 2002, kl 14.00
Kindlasti, kui vähegi võimalik olen ostnud hea tunnistuse puhul mõne raamatu või arvutimängu või -jubina. Ja torti, limpsi kohe kindlasti. See oleks nagu tasu tehtud töö eest.
 
mj 14. märts 2002, kl 14.21
Aga kui tunnistusel on kahed?
 
krokodill 14. märts 2002, kl 16.21
Ainult õppeaasta lõpul. Ma selle eest ka ei premeeri, kui ta peale kempsu käsi peseb. ;) Ega ka muude asjade eest, mis ta elu jooksul ilusti selgeks on õppinud. Kiita saab küll.
 
Lilian 14. märts 2002, kl 16.35
to krokodill: nalja teed, onju? õppeaasta lapsele ju nii pikk oodata.... ja mis puutub siia kätepesemine... ise tahad ju ka heade töötulemuste eest preemiat saada. ega sulle keegi viisaka käitumise eest tööl preemiat ei maksa...ega kätepesemise eest.

tahtsin lihtsalt öelda, et kui meile on 1x aastas preemiasaamine normaalne, siis lapsele ikka iga veerandi lõpus. mina ka premeerin iga veerandi lõpus heade hinnete eest ja pole tulnud pettuda. kool ju väikese inimese töö...
 
kadi 14. märts 2002, kl 16.47
to: mj
Aga ma räägin ju "heast tunnistusest".
 
Veiko 14. märts 2002, kl 19.21
Milline on hea tunnistus?
Kui tal eelmisel veerandil oli 3 mitterahuldavat ja seekord ainult 1 mitterahuldav hinne (kehaline-ei viitsi suusatada)siis on ju palju parem!
Palju oleneb ka lapse vanusest aga iga püüdlust tuleb tunnustada!
 
Rocky 14. märts 2002, kl 19.27
Krokodill, miks sa siis oma last ei premeeri? Ta on aasta otsa pingutanud ja rasket tööd teinud! Loomulikult ootab ta tunnustust, kuid ainult sõnadest ei piisa. Mingi auhinna ta on ikka ju hea tunnistuse puhul ära teeninud, või mis?!?! Äkki oled liiga range...
Ma käin ka alles koolis. Ma olen aru saanud, et peab õppima ISEENDA, mitte ÕPETAJATE ega VANEMATE jaoks. Sellepärast ma õpin hästi ja ikka loodan midagi selle eest saada. Kasvõi midagi väikest, hingelise väärtusega.
 
krokodill 14. märts 2002, kl 21.17
Rocky: ma ju ütlesin, et kui on õppeaasta läbi, siis küll! Iga tunnistust ma preemiaga ei tähista, küll aga kiituse ja tunnustusega. Nagu ka häid hindeid veerandi sees, kiidan, et küll sa oled tubli tüdruk, aga viiekat pihku ei pista. Mina ei leia, et tunnustust võib ainult materiaalselt väljendada. Mina propageerin oma laste seas seda, et õpitakse iseendale, mitte selleks, et premeeritud saada. Ja kui siis tunnustus või preemia tuleb, on see nagu meeldiv lisaboonus.
 
maari 15. märts 2002, kl 10.24
Krokodilliga nõus. Tunnustus ei pea olema materiaalne ja iga veerandi lõpus seda enam. Olen ju jooksvalt kursis kogu aeg tütre (12.a.) hinnetega ja kiidan.tunnustan ka nö.jooksvalt. Küll aga õppeaasta lõpul on suurem tähistamine ja siis tuleb eduka aasta lõpetamise puhul ka mõni materiaalne kingitus (mitte tasu!) Tegelikult on tasu töö, st. õppimise eest ju seesama saadud hinne! Mina siis vanemana tunnustan seda, mis tehtud (mitte ei tasusta). Veerandi lõpus tavaliselt käime tütrega pätis kahekesi (väikse venna jätame koju) kohvikus ja linna peal, lobiseme ja tunneme ennast niisama hästi - ees ju vaheaeg ja vabadus!
 
Musimumm 15. märts 2002, kl 10.35
Kiitus, tunnustus, head sõnad - kogu veerandi jooksul, tordisöömine tunnistuse puhul + extra taskuraha vaheajaks.
Laps õpib ilma probleemideta neljadele viitele.
 
piuks 15. märts 2002, kl 10.51
Kuidas teie lapsed (algklassides) õpivad? Ma pean silmas hindeid tunnistusel. Kas on kõigil neljad-viied, või kuidas?
 
kass 15. märts 2002, kl 12.18
Neljad-viied jah. Esimesed kolm aasta olid ainult viied, kahel järgmisel 2-4 nelja lisaks. Ja käitumine ja hoolsus, mida kuidagipidi ei saa eeskujulikuks lugeda- vaja on kogu aeg sebida ja targutada:)))
 
ylenna 15. märts 2002, kl 12.24
Mu lapsel kah ikke neljad-viied...kuni internet majja sai...Nüüd puht "aega pole"-st on ka yksik kolm. Aga poiste värk.
 
nõutu 15. märts 2002, kl 12.34
Minu poisil jälle halvad hinded,kuigi alles 3.klass käsil. Üpris reaalne, et jääb klassikursust kordama.Mul kohe nii paha tunne.Lapsest rääkimata.
 
kadi 15. märts 2002, kl 13.13
to: nõutu
Kas ta oskab õigesti õppida? Teha vahet olulisel, mitte tuupida pähe kasutuid fakte? Õpeta ta õppima.
Ja võibolla on su pojal tekkinud mõned nn. augud, mida ta üksinda ei suuda selgeks saada. Alati on võimalik leida mõni koduõpetaja, kes mõõduka tasu eest järeleaitamise tunde annab, EDA klubi näiteks.
Ning kiida teda iga hea hinde eest. Jõudu.
 
riinake 15. märts 2002, kl 13.27
Poisid õpivad ehk tõesti esimestes klassides 4-5-tele, küll põhikoolis 3-d tulevad. ja kui tulevadki, mis siis? ega te ometi mingid täiuslikkusetaotlejad pole siin? Tüdrukud on need, kes hästi õpivad, aga need, kellest teadlased, arstid ja professorid saavad, on ju ikka poisid! Miks mitte premeerida, kui poiss on pingutanud ja tõesti oma kolmejoru likvideerinud? Mina premeerin. Teist poissi, kes lohe edasi, ei premeeri. ta ei nurise ka. Aga üleüldine koogiasjandus on ikka, hinnetele vaatamata ja julgustavad sõnad.
 
riinake 15. märts 2002, kl 13.29
P. S. Suur vahe ka, kus koolis õpitakse. Mõne kooli 3 on teise 5 ja vastupidi.
 
nõutu 15. märts 2002, kl 13.46
Jah hiljaks olen jäänud selle õpetamisega.Sel viimasel veerandil pole sel enam vist eriti nõtet kuna õpetaja oli kindlalt öelnud ,et kas pingutad või mitte ikka jääd istuma.Probleemid on just lugemine ja kirjutamine.Muidu küll selline kiire taibuga. Lihtsalt nii paha tunne endal, et ei oska poissi kah lohutada. Eks tal neid auke ole õppimises sisse jäänud küll.Võibolla ongi parem kui käib teise aasta kah, saab lihtsalt tugevama põhja alla. Ah ei tea kohe...
 
maari 15. märts 2002, kl 14.21
mu viienda klassi tüdrikul enamsti viied, vahest lipsab paar nelja ka sisse.Õpib iseseisvalt.
 
plika 15. märts 2002, kl 16.44
Nõutule: Mul oli sõbranna vend selline, kes ei saanud ega saanud koolis hakkama. Lõpuks otsustasid õpetajad ta 7. klassis istuma jätta, et 9. korralikult lõpetaks. Nüüd on selline tubli noor mees, väga suure lugemusega, lõpetab magistri sel aastal. Kasuks tuli see talle. Ära väga südamesse võta, kui istuma jäetakse. Enesehinnangut proovi küll suve jooksul tõsta. Ei oskagi öelda kuidas. Eks see pisut laastavalt mõju.
 
reti 16. märts 2002, kl 18.44
Nõutule.
Mulle läks ikka südamesse see su poja mure. Olen kindel, et kui nüüd terve perega end mobiliseerite ja laps näeb, et kõik valmis teda aitama, kui lähed kooli, räägid õpetajatega, direktoriga, ma ei tea, võib-olla psühholoogiga, on täiesti reaalne, et suure pingutusega õnnestub klass ära lõpetada, seda enam, et ta on sul lahtise peaga. Igatahes on asi pingutamist väärt. Mul omal on sama vana poiss ja tean, kui vähe teda õppimine huvitab. Istumajäämine on ikka suur vaimne põnts, mis saab tema enesehinnangust? Esmajärjekorras pead ikka kooli minema. Kuidas saab üks õpetaja üldse väiksele lapsele nii öelda???
 
Pipi 17. märts 2002, kl 09.10
appi! istuma jäämine on ju köige hullem asi...siis ta istub seal klassis, teistest vanem,palju asju juba öpitud ja igavleb ja akkab lollusi tegema..teada värk:(( hakka aga koos tmaga "koolis käima" saate, klassi läbi ehk ikka
 
nõutu 18. märts 2002, kl 10.58
Aitähh vastukajade eest.Nüüd nädalavahetusel pereringis arutasimegi seda asja, et ehk tasub see viimane veerand ikka pingutamist. Ja kui ei lähe nii hästi, siis parem kui jääb praegu klassikursust kordama ja saab ehk lihtsalt nati tugevama põhja alla edasiminekuks, kui et pärast on veel raskem.
Muidugi teine probleem on see, et kuidas seda vanaemadele, vanaisadele ja muidu tuttavatele ja sõpradele öelda.Ikka ju küsitakse mis hinded ja kuidas klassi lõpetasid. Ja siis seda suhtumist ja kommentaare.
 
kass 18. märts 2002, kl 16.04
istumajäämist pole vaja küll karta-poisid saavadki aeglasemalt ja hiljem kooliküpseks(isegi kui nad seal juba mõne aja on käinufd). plika ütles ülevalpool just ilusti-pärast on sellest istumajätmisest õigel ajal võib-olla hoopis suurem kasu, kui praegu sugulaste meeleheaks lõpuni punnitamisel. ja saad ju koolist küsida, ehk on keegi nõus poissi lugemise-kirjutamise koha pealt aitama-võib-olla on tegemist ntx logopeedilise probleemiga hoopis.
 
female 20. märts 2002, kl 21.35
minu vanemad on mind ja mu venda tunnistuse päeval ikka tordi ja nö. lipmsiga tervitand! see mis tunnitusel, pole ju oluline! peaasi, etlaps veel ikka koolis vist püsib ja õpib vähemalt rahuldavalt. ja õppeaasta lõpus saab juba midagi materiaalset. aga neid asju saab muidu kah...
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!