Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Perekond
poiss ja muusika
 
sandra 21. märts 2002, kl 16.00
Mis teha? Väidetakse, et laps hirmus musikaalne ja soovitatakse muusikakooli. Mulle ja mehele on elevant kõrva peale astunud ja seega ei oska nagu olukorda õieti hinnata. Lapsele peaks muidugi andma kõik võimalused ja arendama olemasolevaid andeid, aga ...
 
potsa 21. märts 2002, kl 16.23
...aga mis aga? kui on selline anne olemas, siis loomulikult tuleb seda ära kasutada! kui ikka laps ise ka tahab.
minul oli väiksena nii, et noh, viisi pidasin ja kõik, aga laulsin hirmus tagasihoidlikult ja vaikselt. ja mind ei tahetud algul koori võtta. ma lausa nutsin! siis õpetajal hakkas muidugi kahju ja võttiski mu laulma. sa ei kujuta ette, kuidas hääl areneb- kui keskkooli lõpetasin, ütles mulle õpetaja, et ta ei usuks iial, et selline asi võimalik on.
aga kui sinu lapsel see kõik juba olemas on, siis mina küll paneks muusikakooli.
 
sandra 21. märts 2002, kl 16.44
Ma lihtsalt pabistan sellepärast, et järsku ta vajab pärast abi ja ka selle pärast, et kas ma ise olen õige inimene hindama (ja hiljem võib-olla abistama) seda, millest mul õrna aimu pole.
 
tea 21. märts 2002, kl 17.53
tean ühtesid vanemaid, kes pole ise sugugi musikaalsed, aga panid lapse ühte tuntud Tallinna muusikakallakuga keskkooli (või gümnaasiumi, mis nad nüüd on). Ja tõepoolest ei suutnud nad last kodustes töödes aidata, ning peale klassijuhataja sõitlemist, et mis te õige mõtlete, ise ei tea noodivõtmeski midagi, kuhu te oma last topite, vahetaski laps kooli. Nii et soovitan mõelda enne.
 
kati 21. märts 2002, kl 17.57
Kas sa kardad kõike, millega laps võib tegeleda aga millest sina ei saa aru? Mõtle kui su laps tahaks käia maleringis või huvituks tuumafüüsikast. Vanemad ei saagi ju kõigest kõike teada. Aga lapse muusikakooli panemisega on nii, et see võib tal hilisemas elus igasuguse muusikaga teglemise tahtmise ära võtta, endal on selline trauma, või teine variant: ta ei osa ise midagi luua ja tahab ainult dzässi mängida (nii juhtub nendega kes käivad Muusikakeskkoolis ja Otsas. Kui sa ei pane praegu oma last kuhugi võib-olla tal siis just näiteks pubekana hakkab jõle häid lugusi kirjutama ja bändi tegema. Aga muusikakoolis õppiv laps küll erialaselt sinu abi ei vaja.
 
Fööniks 21. märts 2002, kl 19.10
Sandra: ole tubli. Kui tal on anne, mida sina 100% toetada ei julge... noh.... Mina panin ka lapse muusikaklassi, kuigi ise teda alati aidata ei oska. Ma usun, et ei olnud vale otsus :)
 
Kats 21. märts 2002, kl 20.05
Mis tähendab muusikakooli? Muusikakeskkool sobib vähestele, seal kasvatatakse lastes maast-madalast nii tugevat konkurentsitunnet, et traumad on kerged tekkima. Lapsed tapetakse lihtsalt ära, õigemini hakkavad nad üksteist tapma. Aga muusikakallakuga klass või lastemuusikakool või alguses näiteks poistekoorgi kooli kõrvalt - kindlasti tuleb poiss midagi tegema panna!
 
Anne 22. märts 2002, kl 09.58
Parim variant musikaalsele poisile on 21.kooli muusikaklass. Muidu tugeva põhihariduse kõrvale fantastiline muusikaõpetaja-Lydia Rahula.
 
mari 22. märts 2002, kl 10.57
21 kool on jah kõige õigem.
 
sandra 22. märts 2002, kl 10.58
Thanks, arvatavasti ma ikka panene ta vähemalt kuskile muusikaringi või midagi sellist. Tal endal tahtmist kõvasti kuigi alles 7 aastane, aga juba 2 a teatas, et tema tahab laulukarusellil osaleda (või mis see laste laulu saade oligi). Ja seda ma tõesti ei kujuta ette mis asi noodivõti on, aga malet mängin hästi ja tuumafüüsikast näriks ka läbi:)))
 
LaTetra 22. märts 2002, kl 11.09
Pange laps muusikat õppima ainult eeldusel, et ta seda ka ise tahab ja et see tema iseloomuga sobib. Olin ka lapsena väga musikaalne, mu isa mängis igasuguseid pille. Aga olen oma vanematele väga tänulik, et nad mind kuhugi muusikakooli ei pannud, sest olin väga elavaloomuline ja mulle sobis rohkem sport ning muu liikuv tegevus. Suuremaks saades tekkis mul endal huvi muusikat õppida ja siis käisin kitarritundides. Tean üsna mitut inimest, kes tänu vanemate poolt pealesunnitud muusikaõpingutele nüüdseks oma pillidest vastumeelsusega eemale hoiavad.
 
kati 22. märts 2002, kl 17.29
Aga kuidas oleks näiteks ee...ei tule midagi head meelde. Aga noodikirja õppimine küll nüüd raskem pole kui mõne keele õppimine, iseasi kas lapse muusika huvi on selleks piisav motivatsioon. Mulle endale 21. keskkool üldse ei meeldi ja enamasti on ka tavalistes koolides ikka nii, et laulmisõpetaja tegeleb peale tunde individuaalselt mõne andekama õpilasega, sest alati on ju kedagi vaja kes aktusel laulaks. Üks on aga kindel, kui sa tahad, et lapsest saak solist, ära teda m i n g i l juhul kuskile koori pane. Preagugi on nii jube vaadata, kuidas eesti pägalikud laulavad kõik ühe kooristambi järgi, samas kui tegelikult peaks ju asja võtma nii, et laulmine on fun ja kõik mmis ma teen on nii mõnus... Äkki mõni laulustuudio?
 
kati 22. märts 2002, kl 17.30
aa lapsed ruulivad, tahaks ka juba ema olla ja sellise asja pärast põdeda...
 
22. keskkool 24. märts 2002, kl 15.05
on ka muusikakallakuga, sealt ka palju häid muusikuid tulnud.
 
sol 26. märts 2002, kl 21.51
KUI TE MIDAGI EI TEA, SIIS ÄRGE KRITISEERIGE. OLEN SELLE KOOLI ÕPILANE, KAH POISS. TEAN SELLEST ROHKEM KUI TEIE. MEID EI TAPETA JA ME EI TAPA ÜKSTEIST. JA KOOS ON MEIL TORE, SEST OLEME ÜHE OMADUSE POOLEST SARNASED -- MUSIKAALSED. MÕISTAME SEETÕTTU ÜKSTEIST EHK PAREMINIGI.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!