Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Perekond
potil käimine
 
emma 22. märts 2002, kl 11.46
Kas keegi jagaks oma kogemusi lapse potil käima õpetamiseks? Laps on 1a5k. Pott sai muretsetud üle poole aasta tagasi. Varem ta vähemalt istus seal peal päris hea meelega ja paar korda tuli isegi piss potti. Aga viimasel ajal pole enam nõus seal isegi istuma, seega ei saa juttu olla ka poti sihtotstarbelisest kasutamisest. Kuidas teie oma lapsed potil käima õpetasite? Veel niipalju, et kakab ta erinevatel aegadel, seda ei ole, et saaks kindlal ajal potile panna.
 
Irhv 22. märts 2002, kl 12.13
Ära pane talle pamperseid. Ebamugav peab olema, kui potti ei tee.
 
riin 22. märts 2002, kl 12.54
Kui tahad, et hakkab potile küsima, tuleb tõepoolest pampersitest loobuda (ööseks võib panna). Ta peab tundma, mis tegelikult toimub, kui püksi tuleb ja et see on ebamugav. Enamusel lastest on tagasilöök - algul hakkavad potil käima ja siis äkki enam ei taha, löövad ennast pulkkangeks ja kõhu punni ette, nii et kasvõi murra pooleks, kui potile tahad suruda. Aga tean ühte last, kes oma potile ei nõustunud istuma, aga WC potile lasi end hea meelega tõsta, sest siis ta tundis, et on ka suur nagu issi ja emme.
 
S 22. märts 2002, kl 14.04
Pampersid on jah kahtlased asjad selle koha pealt. Telereklaamid ütlevad jah, et lapsel on vaja igasugu asju õppida ja et märg pepu ei tohi teda selles segada. Paraku peab laps ka selle selgeks õppima, et püksi ei lasta. Ja see on keeruline ja raske asi selgeks õppida. Selle õppimine võtab kaua aega.
Loomulikult, pampersitega on lihtsam. Seni, kuni laps nagunii potil ei käi. Kui aga käima peab hakkama, siis tuleb säästetud vaev tasa teha.
 
Anne 22. märts 2002, kl 14.22
Kui pole kaua pissinud, võta püksid üldse jalast. Silmanurgast jälgi kogu aeg, kui pissile hakkab sokuta pott alla (poistega muidugi lihtsam). Meie laps keeldus potile istumast pooleteist aastaseni ja siis äkki ühest päevast läks see potti soristamine väga lõbusaks. Nädal aega ja märg pepu oli unustatud.
 
Reivu 22. märts 2002, kl 14.36
Riinuga nõus.
Minu poja käis samuti esimesed korrad ilusti poti peal ja siis tuli tagasilöök.
Praegu käib ta väikse poti peal,pissib
seistes,kakab istudes.Suure poti peale ta aga kodus ei lähe
kuigi lasteaias käib.
Tuleb olla kannatlik ja aega varuda.
Jõudu Teile!
 
margit 22. märts 2002, kl 17.31
Pole veel kuulnud, et keegi kindlatel kellaaegadel kakal käiks! Naljakas arvamus kohe ühe ema poolt!
 
emma 23. märts 2002, kl 11.56
Margit, meie ühel tuttaval on u sama vana laps, tema kakab alati kümme minutit pärast ärkamist hommikul. Sellest lähtuvalt tuttav oma lapse potil käima õpetaski juba lapse aastaseks saades. Oma lapsel oli u kuuajane periood, kui kakas vahetult enne magamaminekut.
 
elevant 25. märts 2002, kl 09.07
minu tütar kakab ka kindlatel kellaaegadel! hommikul môni minut pärast ärkamist ja kui vaja lisaports teha, siis pärast ôhtusööki.

olen sageli kuulnud, et lastel kipub selle asjaga regulaarsus olema. et umbes juba tead, millal ta vôiks tahta. ja môni teeb päris minutipealt ka.

ise ôpetasin oma tütart niimoodi, et panin ta pärast päevast und kohe potile. ja siis piss enamasti tuli ning oli hea n{idata, et näe, piss.

nüüd on ta 1 a 6 kuud ja küsib ise potile (muidugi sageli ka lihtsalt pônevuse pärast). kakad tulevad enamasti potti, aga pissida lasen tal mähkmetesse ka, sest sageli on see piss, mis tal tuleb, hirmus väike, st. tal pole oma pôie üle veel täit kontrolli.

suve poole vôid mähkmed päris ära vôtta, et ta näeks, kui pahad on märjad püksid. praegu ei soovita, sest pôranda lähedal, kus laps enamasti tegutseb, on ikka natuke tuult ja pôiepôletik kiire tulema. räägitakse, et nii pidi maru kiiresti ôppima.

mina olen aga selle asjaga üldiselt rahulik olnud, eks iga laps ôpib ükskord, keegi pole veel mähkmetesse jäänud.
 
agent 25. märts 2002, kl 13.04
Meie titt hakkas üheksakuuselt potil käima. Kui titel on pampers all siis ta ei õpigi oma põit kontrollima.
 
chameleon 25. märts 2002, kl 13.38
Ei tea, kas nüüd kiita või kahetseda, et kümme aastat tagasi need pampersid kättesaadavad polnud. Hakkasin oma last poti kohale tõstma juba poole aastaselt. Ikka alati peale ärkamist ja natuke pärast sööki ja enne magama minekut jne. Ikka omad huvid nagu mängus, kes see viitsib neid marlilappe muudkui pesta ja kuivatada. :)
Õnneks harjus ruttu. Ja juba aastaselt oli tal mähe isegi öise magamise ajal rohkem nagu moe pärast all, sest häda korral hakkas nihelema ja ajas ennast (ise magas samal ajal) voodis võre najale püsti ja nõudis pissile.
Kuid lapsed on muidugi erinevad, sõbrannal ajas kah vanem poiss ennast nagu pulk kangeks ja keeldus potile istumast. Teda hakati muidugi ka natuke hiljem harjutama.
Aga tegelikult on arstid ütlend, et last võiks poti kohale tõstma hakata kohe peale seda, kui kael kandma hakkab.
 
elevant 26. märts 2002, kl 10.33
mina olen positiivse kasvatuse poolt, st mitte nina sisse pista, vaid selgitada. ka pampersitega laps ôpib potil käima ja mitte hullu vägivalla ja surve tôttu, vaid seepärast, et ta jôuab oma arengus nii kaugele, môistab toimuvat. oma tütre puhul olen seda rakendada püüdnud.
 
liisu 26. märts 2002, kl 11.31
Elevantsiga nõus. laps hakkab potil käima siis kui tema tahab! Olen oma elu jooksul küll näinud lapsi, keda eeskujulikud emmed (tihtilugu lausa eputamiseks teiste ees) pooleaastaselt ja varemgi potile käima õpetavad ja laps tõepoolest poetabki ehk mõned piisad pissi potti, aga käib kahe-aastaselt ikka pampers püksis ja isegi kolme-nelja-aastaselt tuleb talle kempsuminekut meelde tuletada. minu lapsed hakkasid käima potil suhteliselt hilja, vanemaid lapsi ei mäletagi, meenub vaid, et keskmik vahetas endal ise mähet, mis tähendab seda, et ju ta ikka mõistusega olevus juba oli. Marlimähet. Pesamuna hakkas lihtsalt ühel hetkel käima ja oligi. Muidugi püüdsime päeva ajal pampersit mitte panna ja võin öelda, et ta ei teinud püksi mitte kordagi. Öösel ikka panime, ükskord lõppes see ka lihtsalt ära. Milleks muretseda, lohutuseks - ega teie lapsed pampersitega kooli ikka lähe! Loomulikult tuleb lapsele potti tutvustada, aga mitte teda sellega ahistada. Ka jälle teada juhtum, kus ühes peres õudselt korralik vanaema muudkui last potiga taga ajas ja see suuremast peast viimse võimaluseni pissihäda kannatas, enne kui kempsu läks. Kah jube.
 
chameleon 26. märts 2002, kl 13.43
Pampersitega lapsed loodetavasti kooli ei lähe, aga kas keegi on mõtlend selle peale, et kui lapsel lasta absoluutselt ilma igasuguseid nõudmisi esitamata nende pampersitega ringi joosta, lootuses, et küll ta ise kunag hakkab potile soovima, ei ole neil tänu nendele pampersitele vajadust muretseda ka põie ja muude lihaste kontrolli alla saamise pärast! Te teete ju sedasi oma lapsele karuteene, lubades tal sirtsutada aina püksi nii palju ja igal ajal, kui vaid soovi on. Ja siis hakkame hiljem mööda arste käima ja muretsema, et miks lapsel iga köhatuse või naerurõkatuse peale püksid märjad on? Lapsel peab ikka normaalselt õigel ajal välja arenema mitte ainult kõne ja kõndimine, vaid ka mõningad varjatumad "oskused".
 
Laulev pott 27. märts 2002, kl 13.45
On sellised potid, mis teevad asja huvitavamaks. Märjaks saades hakkavad muusikat mängima.
Oma last hakkasin potitama siis kui istuma hakkas. Kuni aastani juhtus ikka üht-teist ka püksi tulema. Tekkis ka potitrots aga sellest sai hoidja juures üle. Seal oli neid potilkäijaid rohkem, ju siis oli koos huvitav istuda.
Oli kaa niisugune periood kui kodus nimelt püksi pissiti, alla kaheaastaselt. Siis ei aidanud küll muu kui vits.
 
katrin 29. märts 2002, kl 19.58
Vitsad,laulvad potid,möllud,värgid-appi!Kui laps ei taha ,pole vaja sundida,mitte kellelegi pole pampers pyksi jäänud.Oma lapsega tegin kah igasugust nalja,kuni loobusin.Pott seisis kogu aja aga silmade all.Ja äkki ,kui kukkus 2a hakkas yks mees yleöö potil käima.Ei sundinud ega midagi.Ja sellele lisandus veel suurel poti käimine.Vot selline lugu.
 
Laulev pott 02. aprill 2002, kl 12.46
Suhtumise küsimus muidugi...
Aga vahel tähendab hea olemine ainult omaenda mugavust. Milleks pingutada kui inimlapsest ikka ennem inimene kasvab kui ahvipoeg...
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!