Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Perekond
laps nutab öösiti
 
unine emme 25. märts 2002, kl 12.46
Laps on aasta ja paar kuud peale. On kogu aeg rahutult maganud, aga viimasel ajal on päris hull lugu. Öösel kella 5-6 paiku röögib läbi une. Ise magab, millestki aru ei saa, silmad on kinni, kui lutipudelit pakkuda, ei taha, ja muudkui röögib. Nii umbes pool tundi. Siis ta hakkab üles ärkama, või vähemalt taipama midagi, ronib mulle kaissu, nutab veel natuke, aga juba rahunenumalt. Siis jääb uuesti magama ja vahepeal nuuksatab läbi une. Viimased kaks ööd on need seansid koguni kaks korda olnud, esimene kord 1-2 ajal ja siis vastu hommikut. Nagu oleks lapsel luupainaja kallal. Millest need kisahood võivad tulla ja kuidas neid vältida?
 
EE 25. märts 2002, kl 13.36
Mul oli sama probleem. Seda jätkus kuni umbes 3a saamiseni. Mingit selget põhjust ei osanud leida peale selle, et laps oli magades teki väga peale tirinud ja tal oli kohutavalt palav.
 
helen 25. märts 2002, kl 14.19
Ka minu põnnil oli vahepeal selline hoog. Sellien tunne, et laps on täielikus krambis. Võtsin ta siis sülle ja kiigutasin ennast koos temaga rääkides või lauldes rahustavalt kuni ta "meie hulka taas tagasi". Edasi uinus lihtsalt kaisus.

Ilselt tuleb lapsele ühel hetkel päevast informatsiooni töötlemiseks nii palju peale, et ei jõua läbi närida. Ja aastane ie oska ju midagi sõnadeks vormida.

Kannata need mõned ööd ära. Suurem osa "uneta" öid on ju veel ees :)
 
eh 26. märts 2002, kl 08.37
vast kõik titad on vahel nii käitunud, aga ma ka võtsin kohe sülle, ilma pool tundi kisa kuulamata, ja kussutasin uuesti magama.
 
rahulolu 26. märts 2002, kl 09.06
Sellises vanuses lastel on see normaalne. Nad lihtsalt elavad oma päeva sündmusi üle...ja need ei pruugi sugugi negatiivsed olla. Piisab, kui pead paitada ja sosistada, et eolete tema juures - ta kuuleb seda läbi une ja rahuneb. Pole vaja kohe sülle võtta jne - teete lihtsalt oma elu raskemaks.
 
liisu 26. märts 2002, kl 11.22
Oi-oi, tunnen kaasa. Minu omad kisasid ka kuni kolme aastani välja. 2 tükki, kokku 5 aastat (vanusevahe 2 a). Aga ma arvan, et närviline laps on närvilisel emal. Minuga oli nii. Kolmas laps sündis peale väikest vahet ja oli rahulik kui inglike, sest me ise olime maha rahunenud ja saanud ka natuke välja puhata. Siiski - sellesse enda säästmisse peaks katsuma tõsiselt suhtuda, kas mees ei saaks või mõni teine, lasta teil mõnikord end välja magada? Mina sain sellest pidevast öösiti üleval passimisest kroonilise unetuse. Pole üldse naljaasi.
 
Josefiina 26. märts 2002, kl 16.33
otsustades kellaaja järgi on lapsel ilmsel pissihäda. meie oma kah vahel röögib niiviisi lollilt ja ei saa aru ööd ega mütsi. keegi vanem inimene seletas, et lapsel võib see pissipakitsus lausa valu teha. eks siis aitab, kui last ikka sülle võtta ja rahustada, kui ta veel poti peal ei käi.
 
Josefiina 26. märts 2002, kl 16.38
mnjah, meie oma kah, laseb ühe mähkmetäie kusagil 12-1 paiku ja teise varahommikul 6 ajal.
aga eks sellest rahutust unest saab lahti 2-3 a. saades. ehk siis, kui kõik hambad on lõpuks laekunud.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!