Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Perekond
Laps petab!
 
Zara 25. märts 2002, kl 16.41
Minu 14. aastane tütar, kes õpib 8 klassis pidevalt petab oma hinnete kohta, ütleb et kõik 4 või 5 aga veerandi lõpus tunnistusele tulevad 3, esimesel veerandil oli isegi üks 2. Mida teha? Ise ta väidab, et me koormame ta üle aga minu arust pole see tõsi, sest kui tal on aega vahepeal natuke siis ta istub arvuti taga või siis vahib telekat. Mida ma siis tegame peaks?
 
Rocky 25. märts 2002, kl 20.53
Ka mina tegin kunagi nii - minu põhjus aga ei olnud sugugi see, et mind koormati üle. Lihtsalt üks laiskuse-uss oli p***. Ja vahepeal liikusin ka halvas seltskonnas, keda huvitas õppimise asemel hoopis keelatud asjad... Uuri välja. Siis taipasin, et ma ju õpin iseendale - oma tuleviku heaks. Räägi seda oma tytrele.
Või siis piira tal telekat-arvutit kuni paremini õppima hakkab. Ta niikuinii suudab seda. 8s klass on minumeelest päris kerge, kui ta ka eelmised aastad õppinud on.

Hmm.... kuule kas ta käib huviringides ka? Need tegelt väsitavad.
 
KRIT 26. märts 2002, kl 08.39
Kirjutad, et kui on natuke vaba aega, siis istub arvuti ees. Kas ei tohi või? Vaba aega võiks ikka kasutada oma soovi kohaselt. Halbade hinnete põhjus on ikka muus, mitte selles, et ta kogu tundidest ülejäänud aja ei õpi. Äkki põebki ta koolistressi?
 
elevant 26. märts 2002, kl 10.29
ta kardab sinu reageeringut halbadele hinnetele - näägutamist, karistusi, piiranguid. tema jaoks pole probleem mitte halvad hinded ise, vaid neist tulenevad ebameeldivused. äkki oled liiga karm?

püüa tähele panna, kas ta proovib ka muid ebameeldivaid asju susserdamisega korda ajada vôi varjata vôi "unustab" need tegemata. peaksid püüdma talle selgitada, et ebameeldivused käivad elu juurde ja ei lähe ise ära ning tuleb lahendada. ja et keegi ei söö teda ära, kui tal môni probleem on ja ta abi otsib.
et pärast on hoopis kergem, kui asjad sirged. ja et pingutamine on paratamatu.
 
Norija 26. märts 2002, kl 12.31
Tjah. Mis juhtuks, kui ta tuleks veerandi kolmandal päeval koju ja ütleks, et sain kahe? Ilge jama oleks. Lihtsam on ju selle jamaga ainult iga veerandi lõpus leppida.
Kas kehvad hinded on mõnedes ainetes? Võibolla on kuskil lüngad? Palju sõltub sellest, mis ainetega tegemist on. Kas ta raamatuid loeb? Sellises vanuses peaks hakkama asjade vastu huvi tekkima. Kui ei teki, siis on jamasti. 14-aastast enam eriti jõuga ei sunni.
Räägi temaga vahel tulevikust. Valikuid on tegelikult ju palju. Keskkool, tehnikum, ülikool jnejne.
 
Zara 26. märts 2002, kl 15.17
Selles ongi asi et kehvad hinded on iga veerand erinevate ainetes ja ma tean et kui natukenegi rohkem pingutaks oleks ta võimeline õppima palju paremini.
Muidu ei huvita teda mitte miski, lugeda ta ei taha, õppida ei taha, ta istuks heameelega terved päevad kodus, oma toas ja lihtsalt tegeleks oma asjadega ja kuulaks muusikat.
 
ketu 26. märts 2002, kl 15.57
sinu viimasest kommist võib küll järeldada, et tütar tahab, et ta lihtsalt rahule jäetaks.
 
to zara 27. märts 2002, kl 17.40
vaata
liigse nõudlikkusega oled võib-olla loonud oma lapsele tunde, et ta peaks nagu olema ideaalne - ja ei söanda näidata, et ta seda alati ei suuda ehga taha olla

kui vähegi saad, siis vaata nädalavahetusel kordust sarjasi "Kõik kordum" TV3'st seal just neiukesel psühhoterapeudi juures püüti selgeks teha, mis valesti (probleem mitte just valetamises) aga väga mõtlemapanev oli küll

me ise loome sellise atmosfääri, et lapsed ei ole meiega avameelsed - suhtlemises teismelistega on lähtenurk vaja natuke teisiti seada

tihti võtavad vanemad pubeka käitumist nagu liiga enesekeskselt (mõelda vaid ta julges mulle nii öelda vms) tegemist on suhtumisega, kus peamiselt nähakse oma isklikku solvumist või pahameelt noore käitumise pärast

asetades vaatenurga mujale - unustades oma ego - katsuda aru saada mida teie teismeline mõtleb, tunneb, läbi elab

hea ja usalduslik suhe on kõige aluseks - see ei tule niisama vaid ikka järjekindla tööga enese kallal

NB!
laps ei ole süüdi valelikkuses või millegi varjamises lapsevanemad on ISE LOONUD SELLISE OLUKORRA, et ei räägita kodus neist asjust mis tõenäoliselt vallandavad ema või isa meelepaha
 
to zara 27. märts 2002, kl 17.45
31-märts 12:00 selle sarja nimi on "Kõik kordub"
(pühapäevane osa kannab alapealkirja: Mõttetoit)
 
to zara 27. märts 2002, kl 17.46
ohh pagan
veel üks parandus
laupäeval ikka on see kordus 30.ndal
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!