Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Perekond
Eelmise teema jätkuks
 
Anne 27. märts 2002, kl 11.58
Sooviks vahel tõesti sõbrannaga kohvikusse minna ja lapsed kaasa võtta (7a tüdrukud). Natuke aega suudaks noored preilid ka viksikilt kohvikutada aga siis hakkaks ka neil, rääkimata väiksematest, paratamatult igav. Seetõttu ei saagi lastega koos välja minna, kuna Tallinnas ei ole ühtegi mõistlikku kohta kus ka lastele oleks mõeldud. Või ma lihtsalt ei tea?
Varem ajas Kaubamaja kohvik asja ära, nüüd pole enam sedagi. Armsatest lastekohvikutest rääkimata. Kas keegi võiks soovitada lastesõbralike paiku, kus ka eelmises teemas sõnavõtnud lastetutel ja närvilistel vanainimestel mugav oleks?
 
Helle 27. märts 2002, kl 12.23
Lohakalt lugesid kui arvad kommenteerijad olevat närvilised lastetud vanainimesed. Samuti ei olnud probleem selles, et lapsi ei võiks kaasa võtta, vaid selles, et laps peaks kasvatatud olendina käituma avalikus kohas ja selles on küll suur töö sinul kui emal ära teha! Aga eks tõsi ole seegi, et lastekohvikuid võiks rohkem olla, kus kohvikus olemine vaid ema lõbuks ja lapse ning kaaskodanike piinaks ei oleks ning kus ta lastenurgas teiste omasugustega mängida saaks.
 
tuust 27. märts 2002, kl 13.13
käisin mina ka lastega kohvikutes. senikaua, kuni poeg(4.a) ronis gnoomis laua alla ja enam välja ei tulnud. edaspidi käisime temaga ainult macdoonaldsis, seni kuni laua alla ronimise tujud mööda läksid. nüüd käime jälle kohvikutes(11.a) ja oskab väga kenasti käituda. mis parata mõnega ei saa kohves käia kui loll iga parajasti läbimisel. vanema laps pole kunagi lauaalla roninud, temaga ei saanud vahepeal selle pärast kohves käia, et ükskõik mis ta kätte võttis, selle ta maha pillas või ümber ajas. ootasime ära kuni käed enam nii makaronist pole ja käime jälle.
moraal: valige kohti selle järgi kuidas te lapsed parajasti käituvad. oleks ju jube olnud, kui me mööda restosi sellistega kondame, kellest üks laua alla jonnima ronib ja teine kõike ümbruskonda üle ujutab ja täis lagastab. mu meelest mingil ajal on macdoonaldsid ideaalsed kohad, nüüd me sinna oma jalga enam ei tõsta.
 
tsinna 27. märts 2002, kl 13.36
Vanasti (pole 2a käinud) oli Ehitajate teel Õismäel kohvik, kus oli ka lastenurk legode ja liumägedega. Loomaaia uuema sissepääsu kõrval. See on muidu ka tore koht, ilus terrass, ja pitsasid sai oma maitse järgi kokku miksida. Kas keegi teab, kas on seal veel alles see lastenurk ja pitsandus? Isegi ei tea, miks seal enam pole käinud, nüüd ilusate ilmadega peaks kohe jälle minema.
 
heli 28. märts 2002, kl 10.00
Tsinna mainitud kohvikus olid veel 1/2 a tagasi sobivad tingimused lastega väljaminekuks :)

See jääb Kadaka Selveri ja loomaaia Õismäe poolse värava vahele (neile, kes ei tea, kus Ehitajate tee võiks asuda).
 
Sammi 28. märts 2002, kl 13.52
See koht Õismäe juures, millest te räägite, on endine Peoleo ja nüüdne Pizza Roma. Lastenurk on täiesti olemas ja toimib. Lisaks sellele on seal veel ka telekas ja akvaariumid (minu laps vaatab heameelega telekat või ujuvaid kalu, kui tal igav hakkab).
Sellega olen nõus küll, et kõigepealt peaks kodus ikka lapsele elementaarsemaidki lauakombeid õpetama ja siis alles neid välja kohvikutesse kaasa võtma. Mina olen üritanud oma 4 aastasele ikka kombeid õpetada ja hetkel on seis selline, et noa ja kahvliga sööb ilusti ja Hiina restoranis saab ka pulkadega hakkama, kuid vahel ikka juhtub, et midagi kukub lauale või aetakse ümber... ja vot siis on kohe ümber tädikesed, kes hakkavad targutama ja sosistama, kui jube on ikka lapsega välja tulla. Kus see laps seda praktikat siis omandama peab?
 
Merle 01. aprill 2002, kl 17.05
Laste mängunurgaga kohtadest meenuvad esimese hooga Hotell Centrali all olev kohvik(?) -- seal on kohe eraldi tuba lastele, aga samas saavad vanemad sealsamas toas laua taga istuda; Stockmanni 5. korruse kohvik, kus samuti laste mängunurk kõrval (ja olen seal sageli ka emasid väikeste lastega näinud); Järve Selveri pannkoogikohas on ka laste mängunurk...
 
ehee 02. aprill 2002, kl 15.28
kle sammi, noa ja kahvliga söömise praktika tuleb ikka kodus igapäevaselt omandada:)) kalliks läheb ka vist seda kohvikus omandamas käia ja aega kulub kõvasti...käitumisega sama...no kuulge, mis mõtet on et "räägin kyll lapsele enne kohvikusse minemist kuidas olla" - see kõik peab igapäevases kasvatuses sees olema! ja keegi ytles kenast, kui selgub et lkaps käitub kohvikus väga ebaadekvaatselt, siis tuleb lasta tal areneda enne kui järgmine kord uuesti minna...ja tõepoolest, kui heaga ei saa last taltsutada poes või kuysiganes, siis tulebki vanemal oma käigust loobuda ja koos lapsega lihtsalt minemna kõndida sealt. omal ka väga püsimatu laps oli väiksena, üle kahe peatuse bussis jäörjest sõita ei saanudki, siis tulime maha ja vaatasime linde jka puid ja siis jälle edasi, ja üldse sai sõidetud vaid siis kui hädasti vaja oli...ja kui tahtsin rahulikult pikemalt koos lapsega poes käia siis arvestasin sellegea enbne juba et tuleb talle midagi talle meeldivat kõigepealt pihku hankida ja siis ise edasi surfata...
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!