Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Perekond
Sünnitus
 
merle 23. aprill 2002, kl 13.51
Milline haigla on Tallinnas parim sünnituseks?
 
Heli 23. aprill 2002, kl 15.48
Sõltub kuidas sa ise oled enda ette valmistanud. Eeldades, et oled Tallinnast.

Kui tahad, et arstid su ümber kooseksid, tilguteid jm keemilist kraami külge topiskisd - vali keskhaigla. Sealsete sünnitiste kohta viimasel ajal ebameeldivaid kogemusi kuulnud ehk koht., kus naise (sünnitaja) siseundeid üldse ei arvestata.

Pelgulinna kohta ei oska midagi öelda - ise olen korra seal sünnitanud. Ise olin tol korral veel noor ja roheline (esimene kord), mistõttu lasin enda vastupunnimiseta siruli lükata. Kuidas seal asjalood nüüd käivad - ei tea.

Fertilitas on parim aga neile, kes sünnituseks ise ette valmistunud ja asjast ka ilusaid hetki talletada tahavad. Kõik ämmaemandad on viimase peal, just sellised kelle juhtimise alla ennast kinnisilmi usaldaks. Lisaks tullakse vastu ka sünnitaja enda soovidele. Minu viimane sündis näiteks palati dushinurgas - sest ühel hetkel tundsin veest puudust ja vanni täitmiseks poleks aega olnud. Läksin dishi alla ja seal, kitsastes oludes tibu ka välja tuli. Rahul olin ise ja põnn ka. Siiani kutsume päikeselapseks.
 
Laura 23. aprill 2002, kl 16.39
Õde sünnitas Keskhaiglas ja jäi väga rahule.

Fertilitasse soovitan vaid siis minna, kui tead, et tervisega kõik korras ja sünnitusega tüsistusi/probleeme ei teki. Sest neil ei ole seal nn kiirabi. Ainult ämmaemandad, ja kui midagi juhtub, siis kutsutakse kiirabi kohale või algab sõit asutuse oma masinaga mõnda suurde haiglasse - see kõik võtab aga aega ja võib saatuslikuks osutuda. Minu mäletamist mööda tuleb seal enne sünnitamist ka alla kirjutada paberile, kus võtad kõgu vastutuse oma kaela - et kui midagi juhtub, oled ise süüdi, et sinna läksid.
Aga personal on seal meeldiv.
 
Christina 23. aprill 2002, kl 23.33
Olen 2 korda Fertilitases sünnitanud ja miskile paberile pole alla kirjutanud, mulle ikka väga meeldis,riigihaiglates sõltud ikka väga palju sealsete töötajate tujust, viitsimisest jne.Võib vedada ja võib ka mitte - aga mina tahaksin oma titade sünde ikka helge ja ilusana mäletada ( mäletan ka )Mina ei tahaks sünnituse ajal võidelda mingi ämmaemandaga, kes käsutab mu laua peale, sest tal ju nii parem tööd teha ja kui ma keeldun, siis pobiseb vihaselt.Mis tundega ma küll siis sünnitaksin.
Aga saab ka riigihaiglas endale oma ämmakas otsida ja nn. sünnitusplaan läbi rääkida
 
AK 24. aprill 2002, kl 08.59
Mina sünnitasin ajal, kui polnud mingeid valikuid ja alternatiive. Eriliselt roosilisi mälestusi pole, aga midagi hullu ka mitte. Ikkagi imestan kuivõrd oluliseks peetakse nüüd nö. ilusa mustriga linasid ja kenasti remonditud palateid. See on piltlikult öeldud. Kui mina nüüd sünnitama hakkaksin, eelistaksin ma eelkõige ikka MAKSIMAALSET võimalikku meditsiinilist tagatist. Ka kõige "probleemivabamal" sünnitajal võib tekkida komplikatsioone ja siis tahaks olla võimalikult lähedal kiirele abile.
 
Christina 24. aprill 2002, kl 09.58
ma ei pidanud silmas ilusaid palateid ja mida veel , vaid inimlikkust, suhtlemisoskust ja tahtmist
 
Minake 24. aprill 2002, kl 10.39
Kui tuleks veel sünnitada, siis erahaiglasse ei läheks. Just komplikatsioonide kartuses.
 
AK 24. aprill 2002, kl 10.54
Inimlik suhtumine on muidugi hea, aga uskuge ega nüüd päris lihunikud ka haiglates ei tööta ja terve tita kõrval unustad võibolla mitte niiväga sõbraliku ämmaemanda ruttu. Kui aga mõni vajalik sekund kuhugi jõudmiseks puudu jääb....
 
kass 24. aprill 2002, kl 10.55
Mina olen ühe lapse sünnitanud Sõles ja teise Keskhaiglas. Sõles, kuigi oli selline stagnaaja lõpp 90 aasta, oli ÄÄRETULT normaalne suhtumine -dr.Zupping ja ca 15 praktikanti ja õed ja ämmaemandad-kõik silitasid pead ja hoidsid kätt ja olid abiks ja selili ei surunud mitte keegi. Keskhaiglas sünnitasin tunduvalt hiljem, ikka juba täielise Eesti Vabariigi ajal ja samuti on ääretult positiivsed kogemused. Kuna kõik oli korras ja normaalne, siis võtsid sünnituse vastu kaks ämmaemandat ja minu mees. Sünnitasin püstijalal, ämmaemandate toetusel ja abil ja koju läksime juba ülejärgmine päev.
Selles mõttes on suured haiglad paremad kui erakliinikud, et seal on kiirabi käe-jala juures, kui midagi peaks juhtuma. Ja suhtumist olen mina isiklikult küll ainult väga mõistlikku ja toetavat kohanud.
 
merle 24. aprill 2002, kl 11.26
Tänan vastuste eest, mõtlemisainet on küll.
Käin ise Fertilitases arsti juures ja seal on arstide CV'd seina peale välja pandud ning enamusel on, et tulnud Pelgulinna Sünnitusmajast või Keskhaiglast.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!