Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Perekond
alaealiste seks
 
mari 28. mai 2002, kl 02.41
Kallid emad, kes te siin oma tibukeste kasvatamise teemal räägite, kas te vahest Delfi noortelehte ka loete? Just sirvisin seda ja seal targutavad 12-13 aastased tüdrukud süütuse kaotamisest ning 14 aastased juba oma "keha vajadustest" ning sellest, kui kogenud "meestetaltsutajad" nad on. Muidugi kõik, mis netis kirjas, ei ole puhas kuld, kuid mõtlema paneb see laste enesekindlus siiski. Minu seisukoht on, et "laps" võiks ikka passiealiseks saada ja siis tasapidi oma vajadustest rääkima hakata. Aga teile, kallid emad, kelle tütred 10 aastaselt veel pampersit kannavad ning ilmselt 3-4 aasta pärast juba voodielu elavad-- ei teagi kas soovida edu või tunda kaasa.
 
kerr 28. mai 2002, kl 08.10
Mari, mina loen samuti seda noortekat ja kuidas 11-13 aastased räägivad kuidas nad "vabalt" oma meest rahuldavad ja et kes laseb sperma suhu , kes ei ja kellele meeldib anaalseks .Sekka ka korduvalt muret selle üle et seks meeldib küll, kuid märjaks ei lähe, ükskõik mida ka ei prooviks!(vaesed lapsed)Mõnikord mõni tunneb ka huvi beebipillide järele, kuid neid tavaliselt ei soetata- liiga noor et julgeda arsti käest küsida. ....Ja siis tulen siia ja loen kuidas mõne emme tibukene magab korralikult kodus pampersiga samal ajal .Kurvaks teeb:( Yhest asjast ka ei saa aru - kus on vanemate silmad sel ajal kui need loetavad asjad toimuvad?! Muidugi on alati nii, et kui suur tahtmine, tehakse ikkagi ära, kuid see on nagu liig .Täielik masside liikumine.
 
kuki 28. mai 2002, kl 09.39
Oot-oot, ei saa aru, mida siis mari soovitab? Loodetavasti saad isegi kunagi emaks, miks peaksid kaasa tundma!?
Kas tuleb tugevdada kontrolli netis käimise üle?
Ja muide-nendest kogemustest ja tegudest räägivad netis ainult linnalapsed.
Maarajoonides on kasvatus vähe teine, siin linnas on see nn. vabakasvatus, mis noored varakult voodisse ajab.
Pange pahaks või võtke heaks.
 
Brigitta 28. mai 2002, kl 12.19
Tegelikult sõltub ikka palju ema eeskujust ja tütre suunamisest. Võib ju tunduda ilmsüütu asjana, et las tütreke saab 8 aastaselt kõrvarõngad ja kõrvaaugud, ostame 10-selt mobiili jne. Tegelikult ise me aitame kõvasti kaasa, et lapsed rutem täisealiste maailma kiskuda. Aga eks nad siis hakkavad neid asju ka tegema, mida täisealised teevad ja mida me veel neilt ei oota.
 
Beggy B 28. mai 2002, kl 12.23
Imelik tegelikult, miks tahavad need tüdrukud nii ruttu täiskasvanuks saada? Kasvatan kah tütart, kes praegu on 7-aastane ja mõtlen, kuidas ma saaksin tema lapsepõlve pikendada. Ise sai küll veel 11-12 aastaselt nukkudega mängitud ja alles nii 15-16 aastaselt hakatud salamisi poisse piiluma. Ja ärge arvake, et ma olen 45, tegelikult alles 26. Kas tõesti on nii kiiresti ajad muutunud, kahju mul neist tüdrukutest, kes ennast juba lapsena ära lasevad lörtsida. Loodan, et nad pole enamuses, vaid et on ka tänapäeval türdrukuid, kes arvavad, et 14 pole viimane taks...
 
mari 28. mai 2002, kl 12.25
kuki, asi ei ole ju netis käimises vaid selles, et vanemad ilmselt alati ei tea, millega nende illikuku tibukene tegeleb- magatab täisealisi mehi või ka endavanuseid poisikesi.
ja see, et seksivad ainult linnalapsed- noh, ma arvan, et see päris ei ole nii. On ka maapiigad noorelt käima peale jäänud pärast ehal käimist.
 
Liisi 28. mai 2002, kl 13.05
Oli mõned suved tagasi maal selline lugu. Lapsed (12 poiss ja 14 tüdruk - kasuõde-venda) magasid lakas. Otsustasime neile ühel õhtul kolli ja mis selgus... nemad seal... nojah... :)
 
May 28. mai 2002, kl 15.50
to liisi:

hehh... ja mis siis sai?
 
Liisi 28. mai 2002, kl 15.53
No me läksime hiilides ja meid (mina ja mu mees
30a) ei pandud tähelegi, me siis natuke aega vahtisime seal lolli näoga ja hiilisime tagasi. Vanematele midagi ütlema ei hakanud.
 
kuki 28. mai 2002, kl 16.01
anektoot:poiss ja plika jalutavad põlluveerel, käest kinni hoides.Äkki hakkab paduvihma kallama.Poiss-plika jooksevad heinaküüni varjule.Plika ütleb: võtame märjad riided seljast!Poiss ütleb:võtame jah! Plika ütleb:võtame trussikud kah jalast! Poiss jällegi nõus.Plika küsib: teeme ka midagi või?Poiss vastab: teeme jah,- situme heinad täis ja laseme jalga!
irw
 
Mina 28. mai 2002, kl 18.58
Las lapsed ka lõbutsevad
 
Mina 28. mai 2002, kl 19.19
Kui ma olen internetis liikudes sattunud mingitele nn. lastepornolehekülgedele, siis see tekitas mulle väga suurt tülgastust ja see on väga rõve. Las nad õpivad kõige pealt seks (ma ei mõtle mingit anaal, oraal ega SM teemalist)filme vaadates. Mina näiteks nooremana u. 12-15 vaatasin päris tihti öösiti seksfilme ja mul pole kunagi olnud seksiga probleeme. Kuna vanemad ei lase enda lastel (12-15a) vaadata nö. seksfilme, siis tekib neile suur huvi mis leidub vastassoost isikute püksis ja kes selles süüdi on (vanemad).
 
Gissel 29. mai 2002, kl 10.39
Jah, asi läheb ikka jube nooreks kätte ära... .
Ise olin 15 ja peika 17, kui "seda asja" proovisime. Olime selleks ajaks täpselt 6 päeva rohkem kui pool aastat käinud ja tundus õige aeg olevat. Mõlemal oli see esimene kord. Praegu mõtlen, et issand jumal, ma olin ju nii noor, aga vot selles vanuses on inimene omast arust jube täiskasvanud ja kogenenud. Täielik komöödia muidugi! Teatasin järgmisel päeval emalegi, et ma pole enam mingi tüdruk vaid naine!! Hea, et ema vedru välja ei visanud, kõnevõime kadus küll 2-ks nädalaks. Õnneks ta nõmetsema ei hakanud, hoopis palus isal näidata ette riiul, kus asuvad preservatiivid.
Tagant järele on nii naljakas seda kõike meenutada:))))
 
Mina 29. mai 2002, kl 22.01
Ei no jah ega erilist probleeme ei olegi aga väga paljud lapsed on nö kodused ja kui neil on veel arvuti millega saab käia netis, jutukates jne. Siis on neil väga suur tõonäosus, et nad kohtuvad kunagi kellegiga. Aga sellest võib tulla ka väga traumaatiline kohtumine (ei tea mis ahiastaja vms). Aga ka mina leitsin endale neti kaudu pruudi ja me oleme tervelt 7 kuud juba koos käinud (elame koos). Ja mõlemad oleme väga rahul :)))
 
Tracy 06. juuni 2002, kl 23.52
Miks mingid vanainimesed seal üldse käivad? Muide, linnakad on just palju korralikumad kui maakad!
 
mingi vanainime 10. juuni 2002, kl 13.19
to Tracy
Käivad vanainimesed seal selleks, et 1. aimu saada, millesträägitakse 2. vaestele lastele nõu anda. 99% probleemidest on sellised, et vastuse võiks anda iga vanem, kui nad ainult kodus julgeksid suu lahti teha. no ja kui nad siis seda ei tee aga noorteks kirjutavad, siis on ju parem neile ise nõu anda, kui et teine samavanune ütleb et ära põe, AIDSI suuseksiga kindlasti ei saa või et ära põe rasedaks pole sul võimalik tsükli 28 päeval jääda. teine usub j a siis häda käes
 
16 ja süütu 17. juuni 2002, kl 20.12
Ärge võtke seda delfi noortekat nii tõsiselt. Minu klassis (10. klass) on 2 tüdrukut ja neist 18 süütud. Pole nii hukas see noorsugu midagi.
 
lenne 18. juuni 2002, kl 18.19
to 16 ja süütu

lisaks tohutule hulgale süütutele tütarlastele on teie 10. klassis ka matemaatika väga nõrk. äkki sa mõtlesid 1. klassi?
 
16 ja süütu to lenne 28. juuni 2002, kl 15.31
See on see kiiresti kirjutamine :) null jäi kahe taha kirjutama. 20 tüdrukut on klassis. Loodetavasti andestad mulle.
 
Sirje 22. aprill 2011, kl 16.52
No eks see noorsugu arene suht kiiiresti sellepärast et mina ise olen õpetaja ja olen 4korda näinud kuidas poiss ja tüdruk jäävad vahele kuskil laoruumis või vetsus..tegelikult on asi suht hull noorte hulgas liiga palju tüdrukuid kaotavad süütust 14-15 aastaselt.Ega ma ise ka nüüd mingi eeskuju ei ole sellepärast et ma kaotasin süütuse 15.See poiss ei olnud küll mingi ahistaja ega pervert.Ta meeldis mulle väga palju ja ma lausa armastasin teda ja tema mind ja siis juhtuski kuigi järgmine päev oli suht hirm aga ma ei tea miks .Eks vist sellepärast et see oli uus asi.Aga ma olen seda kogenud ja hetkel olen õnnelikult abielus,2pisitütart ja 14 aastane poeg.Ma kontrollin teda igakord ja räägin temaga sellel teemal ja ta saab aru.Miks ma seda räägin on selle pärast et EMAD te peate rohkem oma lapsi kontrollima ja uurima mis toimub
 
15aastase tütre ema 22. aprill 2011, kl 23.04
No kuulge, ega siis kõrvarõngad kõrvas ja mobiili olemasolu seksima aja! Tulge kka mõistusele!

Meenutuseks teile - ka 20 aastat ja rohkem tagasi oli seksivaid teismelisi, aga neist ei räägitud nii kõva häälega, vaid abordi tõttu visati koolist välja vms. Seksivaid teismelisi on nüüd ehk tõesti rohkem, aga mitte oluliselt.

Tuleks hoopis küsida eneselt, MIKS teismeline otsib armastust, lootes seda seksides leida! Sest nad ei saa oma kodut, oma vanematelt piisavalt INIMLIKKU armastust. Selle puuduses vaevleb nii edukate perede (kes lapselt odava populaarsuse võitmiseks ta kinni maksavad), välismaale tööle läinud vanemate (lapsed jäävad vanavanemate hoida või päris üksi), kui ka asotsiaalsete kalduvustega perede lapsi.

Armastuse puudus ja sellest tulenev madal enesehinnang on see, mis ajab lapsed seksima, mitte kõrvaaugud või mobiil.

Mul on oma 15 aastase tütrega üsna usalduslik suhe (ei ole kergelt tulnud, aga ju olen osanud psühholoogiliselt õigesti läheneda), tean neid teemasid. Üldiselt on poisid ja tüdrukud tänapäeval rohkem omavahel sõbrad kui minu noorusajal, samas käiakse pigem kambakesi koos. Juhtub muidugi armumisi, aga kallistustest ja suudlustest (kui niigi palju) kaugemale ei minda. Pole haruldus, et vahetatakse neid, kellega "käia" suht tihti, aga see on sama süütu nagu minu ema noorusajal tantsuõhtu kaaslaseks olemine. Jah, on paare, kes lähevad seksini, aga sellised tüdrukud ja poisid on teada kuulsusega ja neid ei võeta tõsiselt. Ja neid pole üldse palju!

Kui tüdrukul on enesehinnang paigas, siis ta ei kiirusta seksiga. Ta pole selleks moraalselt valmiski.
 
n 23. aprill 2011, kl 21.30
Eks see on kodus vanemate tegemata töö!
Kui olin 15. a, siis minu jaoks oli seksile mõtlemine imelik ja isegi veidrik, kuig erootikafilme ikka piilusin vahel. Samas armusin ikka (sest olin kena neiu ja poisid lõid pidevalt külge) ja suudlesime ka.
Esimest korda seksisin 17.aastaselt lihtsalt prooviks, et teada saada, mis see seks siis on.

Tänapäeva noored juba varakult tahavad suurte inimeste asja teha ja selle juures tunnevad enda üle uhkust. Tütardega peavad rääkima emad, aga isad peavad neid piisavalt armastama, et nad ei hakkaks meestelt seda "armastust" kerjama.
Noored tüdrukud otsivad seda soojust ja armastust, mis neil isalt puudu jääb. Enamasti väärika isa tütar ei kasva "meestetaltsutajaks", vaid korralikuks naiseks, kes leiab endale väärika mehe ja hakkab temaga olema.
Aga need tibud, kes isa (nagu) ei olegi - nendest saavadki need "pandavad".
 
n 23. aprill 2011, kl 21.31
parandus: ... kel isa (nagu) ei olegi ...
 
kurb 24. aprill 2011, kl 18.34
kui tüdruk hakkab 11-13-aastaselt seksima, on tal hiljemalt 28ndaks eluaastaks emakakaelavähk

igal asjal ikka oma aeg, mida hiljem hakata seksima (tuleks ikka oodata 20nda eluaastani vähemalt ja teha seda ikka oma abikaasaga), seda vähem naissuguelundite haigusi ja jamasid tal elus ette tuleb

günekoloogide statistika kinnitab seda, mitte et ma omast peast
on asju, mis on valed ja seda tuleb ka lastele õpetada, loogiliselt põhjendades
seks kuulub täiskasvanute maailma, kes on sotsiaalselt ja füüsiliselt valmis saama lapsi ja neid ka üles kasvatama
 
nnn 24. aprill 2011, kl 20.02
No mobiiltelefonist ja kõrvarõngastest nüüd küll seksimisega alustamine ei sõltu - ise sain kõrvaaugud ja -rõngad lasteaia lõpetamise puhul (7aastaselt) ja esimese mobiiltelefoni 11aastaselt ning süütuse kaotasin alles 18 aasta vanusena. Samas tean tüdrukut, kel polnud ei telefoni ega kõrvaauke ning hakkas 13aastaselt seksima.
 
maris 24. aprill 2011, kl 21.27
Ei usu mina ka, et kõrvarõngad või mobiiltelefon kedagi seksima ajab. Ma sain mobiili kolmandas-neljandas klassis, kõrvaauke pole siiani, kuid süütuse kaotasin 22aastasena. Arvatavasti on probleem hoopis internetis, telekas, tutvusringkonnas, kasvatuses, väärtushinnangutes jne.
 
keskealine 25. aprill 2011, kl 09.03
Olen nõus, et 13+ aastasena seksiga alustamine on liigne kiirustamine, kuid sama veidraks pean ka seda, kui süütus 20+ kaotatakse. Naine on parimas füüsilises vormis laste sünnitamiseks 20-25 ja enne seda tuleks ikka õppida oma keha ja vajadusi tundma. Ning elust mõnu tundma.
 
KN 25. aprill 2011, kl 11.34
Tänapäeval on võrreldes varasemaga telekas võrratult rohkem filme, mida vaadates lapsed juba päris pisikestena selliste teemadega kokku puutuvad. Intiimsused pole enam tabuteema, väikeste tüdrukute ja poiste sümpaatiaavaldusi, paaripanekut peetakse loomulikuks. Ka avameelselt neil teemadel rääkimist peetakse loomulikuks. Ühelt poolt hea, et lapsed on ka selle eluosaga kursis, on avalamad, ei varja oma huvi. Teiselt poolt võivad nad võtta varajasi intiimsuhteid kui kohustuslikku osa, justkui seda mitte tehes pole nad täisväärtuslikud. Kes teab, kuidas laps asju mõistab? Vanemad peaksid lastele selgitama, et paarisuhted pole mäng, vaid eeldab tõsiseid tundeid. Lihtsalt äraproovimisest või teadasaamise huvist tingitud vahekord on tõenäoliselt pettumus. Ükski asi liiga vara kätte saades ei paku nii palju, kui õigel ajal. Õigest ajast annab märku see, kui ise seda tõeliselt tahad. Kui sellele on eelnenud niiöelda järelekatsumise periood (mitte vaid mõni nädal), kus tuntakse lihtsat vajadust koos olla, nauditakse teineteise seltskonda. Mõningatel juhtudel saab viidata - näe, eelmisel kuul meeldis sulle x, enne seda y, oled ikka kindel, et z meeldib sulle kauem kui kuu. Positiivse esimese kogemuse saamine sõltub suures osas tunnetest ja jätab jälje kogu edasisele sekselule. Järeleproovimisega saadud niru kogemus võib takistada hiljem täisväärtuslikku seksi nautida, sest alateadvuses on hirm. Selgitada saab ka, et poistel ongi noorukina vajadus suurem, tüdrukutel tuleb see hiljem. Ka seda, et paljude potentsiaalsete partneritega ei pruugi asi üldse meeldida. Võib-olla nad pole veel tuttavad sobivamatega. Seda ja veel paljut annab vanematel lastele selgitada.
 
veel kurvem 25. aprill 2011, kl 20.58
kui 13-aastane saab papilloomviiruse ja sureb 14-aastaselt emakakaelavähki...
 
tean 27. aprill 2011, kl 09.24
2 lapsevanemat, kes on täiesti nõus ja teadlikud, et nende 13 aastased tütred elavad koos noormeestega. 1 nendest lastevanematest on koolis õpetaja. Seega, oleme me iSE lapsevanemad süüdi, et meie võsukesed nii vara ringi aelema hakkavad. Väga kurb:((
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!