Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Perekond
Ei saa nohust lahti
 
massa 09. oktoober 2002, kl 12.05
Lapsel nohu juba neljas nädal ja ei saa lahti. Ma olen kõike teinud ja ei midagi. Nüüd viin lapse soojendusse (kvartsi) ja kui siis ka ei ... Pealegi tõusis eile veel väikene palavik. Arst käis, vaatas/mõõtis/ kõik korras mujalt. Hm ???? Mida teete nii kui märkate, et nohu tuleb?
 
Kris 09. oktoober 2002, kl 12.36
Mina panen kohe VIPISe nohutilku. Need on küll natuke kibedad, aga ainult korraks. Isegi minu lapsed lasevad neid panna (3. ja 4. aastane). Ju siis tunnevad, et aitab. Kui kohe õigel ajal tilgutada, siis ei tule ägedat nohu üldse. Võiks panna juba siis, kui tunned, et ninas kõdistab.Vahest piisab juba paarist korrast. Aga nende tilkadega pidi saama ka kroonilist nohu ravida. Võid proovida!
 
Kaili 09. oktoober 2002, kl 13.09
Kui palavikku ei oleks pakuksin allergiat.Olen ise olnud oma lapsega just külmemal ajal nohudega kimpus.Uuriti ja uuriti lõpuks avastati allergia.Külma-allergia.Kolm kuud oli nohu.See oli kohutav! Nüüd on laps juba vanem ja enam õnneks ei ole. Nohu piinas 2 ja 3 aastaselt.
 
leevike 09. oktoober 2002, kl 13.34
Kas röntgen ka tehti? Ehk on hoopis põskkoopa põletik?
 
massar 09. oktoober 2002, kl 13.40
Ei ole röntgeni tehtud. Arst pole soovitanud ka, kuid eks peab jälle ise küsima ja diagnoose panema. Külaallergi - kuidas seda kindlaks tehakse - laps 2,6
 
kribu 09. oktoober 2002, kl 13.45
mul on ka lapsel nohu kaua. praegu 4 aastane. nüüdki vist juba kuu aega olnud ja tundub et hakkab üle minema. temaga juba lapsest saadik nii. esimene nohu algas, kui sai 1 kuuseks ja lõppes umbes 2 kuud hiljem. mingit allergiat pole leitud. arst ütles, et lihtsalt ninakoopad nii kitsad ja kui välja arenevad, siis nohud lühemad. suviti tavaliselt kõik ok, aga nii kui viiruste hooaeg, kohe platsis, mis üks kord ka kõrva läinud. mis siis teinud oleme? nohutilgad, nohusiirupid, nohusalvid, jalavannid jne. aga miski ei aita. oleme proovinud imuunsüsteemi tugevdada päevakübaraga ja küüslauguga ja vitamiinidega, aga ei aita miskit. adenoid lõigati ära, öeldi, et see kogu kurja juur, aga abi ei miskit.
või on meil kah külmaallergia. mis lahenduseks oleks? soojale maale elama kobida. tooooore!!
ei usu seda allergiat hästi. sest nohuseks jääb ta ainult siis, kui on nohustega kokku puutunud. mitte külmast. vastupidi, külm ja värske õhk pigem leevendavad.
 
Triibik 10. oktoober 2002, kl 10.47
No mind raviti sedasi, et kui hakkas nohu, siis eba kärsatas gaasipliidil musta leiba ja siis seda sisse hingates läks nina lahti ja nohu kadus ära...
Siis veel vietnami salv varbavahele ja villasokid peale
 
KK 10. oktoober 2002, kl 16.35
Mul endal oli lasteaiast saadik. Kõik trikid järgi proovitud.

Hiljuti soovitas perearst apteegis müüdavat füsioloogilist lahust (nimi "HuMer", põhimõtteliselt soola lahus)
Peseb selle jama ninast ilusasti välja.

Hästi mõjusid ka soolakotid (pane riidenutsakusse soola, soojenda ja pane nina vastu põskedele) ja aroomi lambis põeletatav sidruni aroomiõli (nuusutasin otse pudelist)
 
hargor 10. oktoober 2002, kl 17.39
Proovi soolakotikesi. Lõika lapid, pane jäme sool sisse, seo niidiga kinni. Pane pott veega keema. Kaanele soolakotid sooja.
Kuumad kotid aseta kahele poole nina, pooleldi põse peale.
Aitab hästi,kui laps kannatab neid ninal hoida.
 
ehhee 11. oktoober 2002, kl 13.53
soolakotike on tõesti tõhus a palju lihtsam on nii teha: võtad taskuräti, sinna veel salvrätt sisse (mudu võib peenike sool läbi tulla, siis sool keskele, sõlm peale või siduda pallikeseks ja mikros soojaks. NB! oluline on soojendada ka ninajuurt. st silmadevahelist ala.
 
joosu 11. oktoober 2002, kl 16.16
Kui nohu veelgi kauemaks kestma jääb, siis tasuks lasta teha röntgen. Mina olin oma lapse nohuga ka väga hädas, lisaks veel ka nina verejooksud mistõttu ei saa igasugust ravi teha. Röntgen ja põjalik uuring näitas, et laps on pisikesena saanud löögi vastu nina ( mänguhoos, kukkudes või misiganes moodi) ja seetõttu on kõhreline ninavahesein viltu. See põhjustabki asjaolu, et nohu on kerge tulema ja väga-väga raske minema. Tasuks igatahes uurida.
 
Loom 11. oktoober 2002, kl 21.25
Soovitaks sellist nn. "rahvameditsiini" vahendit. Keeta ära 1 või 2 muna, panna taskuräti sisse ja siis kas nina või kaela peale. Kui ikka parajalt tulist muna teatud aega peal hoida, siis on hommikuks nohu läinud, kurk terve ja köha lahti. Siiamaani parim vahend nende haiguste puhul. Apteekides müüdavatest ravimitest niipalju, et neid seal ikka valida annab aga parimad on Xymelin ja Pinosol. Need on ka mõistliku hinnaga.
 
mina 11. oktoober 2002, kl 22.12
kas on ka varem sellist probleemi olnud äkki on millegi vastu alergiline, minu lapsel oli terve talv köha, läksin allergoloogi juurde ja tuli välja et koera karva vastu alergja hävitasine koera ja nüüd on sellest paar aastat möödas ja lapsel on alergia kadunud. peale koera hävitamist on terve, käisime peale seda iga aasta kontrollis ja nüüd on asi täitsa korras.
 
Mis 04. aprill 2019, kl 01.56
Tean, et vana teema, otsisin nohu kohta materjali. Aga hävitasite koera? Mida ma just lugesin?!!!! Kohutav!
 
RAVY 31. märts 2020, kl 22.05
Purk hanerasva tõrvik õõnespuit ja kaabu! Kui sul need asjad on olemas, oled õnnega koos nagu särk percega ja võid ennast kindlana tunda. Koroona isegi ei vaata sinu poole rääkimata, et tuleb nuusutama. Tõrviku võid kodustest vahenditest ise valmistada. Hanerasva pähe aga esitada suvalise möginaga purki kirjutad peale HANERASV R 500gr ega koroona nagunii lugeda ei mõista. Ainult ettevaatust kui kellelgi tuleb pähe ennast sellega sisse määrida! Sa ei taha sellest teada, mis siis juhtub kui ämm on ennast tavotiga või poslamslaga sisse hõõrunud, koroona on selle kõrval puru suunurgas ja sügelised taevaõnnistus. Seejärel sõida 10 km eemale võta kindad ja mask eest peereta kõvasti ja hinga sügavalt sisse ning kontrolli kas haistmismeel veel töötab siis pole koroonat ja seejärel võta taskust Orbit ja pane suhu kui ka maitset tunned siis oled tõesti terve
 
Ma ei tea 04. veebruar 2021, kl 03.50
Ja,kohutav,mis inimene see küll on,kes hävitab oma lemmiku?Kas siis polnud kellegile loovutada proovinud?
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!