Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Perekond
Abielu lahutamine
 
kriimuke 18. september 2003, kl 12.51
Abiellusin 10 aastat tagasi välismaal(kaugel).Nüüd tahaks teada,kas ma Eestis saan seda abielu lahutada
 
Trish 18. september 2003, kl 13.11
Sõltub paljudest asjaoludest, mida siinkohal võimatu ilma detaile teadmata käsitleda. Seda valdkonda reguleerib Rahvusvahelise eraõiguse seaduse §§-d 57 ja 60 ning Abielu lahutamise ning kooselu lõpetamise konventsioon (jõustus rahvusvaheliselt Eesti suhtes 06.01.2003).
 
sama juhus 18. september 2003, kl 13.28
Ei saa. Pead seal lahutama kus abiellusid. Omal järeleproovitud asi, nüüd õnneks juba lahutatud. Võta abielutunnistus näppu ja mine sinna. Kirjuta avaldus ja kui mingeid nõudmisi ei esita hakka ootama. Pool aastat on katseaeg siis ei juhtu midagi. Poole aasta pärast tuleb avaldus uuendada siis läheb aega 1-3 kuud ja sulle antakse teada, et võid oma lahutuspaberitele järgi minna. Kui on varandust jagada või mees ei ole nõus võib asi üüratult pikale venida. Sellisel juhul varu juba advokaadi jaoks raha ja hästi palju.
Edu lahutamisel.
 
L. 18. september 2003, kl 13.30
Aga kui sinna riiki nt. viisat ei anta?
 
... 18. september 2003, kl 13.31
Siis lahutab abielu surm. Võid proovida seda protsessi kiirendada.
 
kriimuke 18. september 2003, kl 13.34
Lahutus seal maal ei tule enam kõne allagi,nii et abielu kuni surmani,seda ma kartsingi.Maa muideks Egiptus(ärge tulge nüüd parastama,olin noor ja vääääga loll.)
 
Trish 18. september 2003, kl 13.42
to kriimuke: Ära neid eeltoodud hirmu- ja õuduse lugusid väga tõsiselt võta. Küsimus on taandatav kahele asjaolule:

1) kohtualluvuse küsimus - millise maa kohus on pädev asja lahutama;

2) kohaldatava õiguse valik - st. millise maa abielu lahutamist käsitlevat seadusandlust peab kohus kohaldama.

Asja võti peitub suurel määral Rahvusvahelise eraõiguse seaduse §-s 60 lg 2, mille kohaselt, juhul kui abielu lahutamisele kohaldatav õigus lubab Eesti kodanikul või Eestis elukohta omaval isikul abielu lahutamist väga rangetel tingimustel, on VÕIMALIK ABIELU LAHUTADA EESTIS NING EESTI ÕIGUSE KOHASELT.
 
Trish 18. september 2003, kl 13.44
järg:

Kui Egiptus (või mõni teine islamimaa), siis seda lihtsam - selle riigiga seotud lahutuspretsedendid (paar tükki) on Eesti kohtutes olemas.
 
kriimuke 18. september 2003, kl 13.53
Tänan Trish,asun luurele.
 
To Trish 18. september 2003, kl 16.40
Abiellusin Eestis ja nüüd lahutasime Soomes ära, mõlemad eesti kodanikud. Kas meie lahutus kehtib ka Eestis?
 
Trish 18. september 2003, kl 17.14
Kehtib küll. Kui lahutus vastab selle riigi seadustele, kus ta toimus, kehtib see üldreeglina kogu maailmas. Ainult see lahutus peaks olema registreeritud Eesti rahvastikuregistris, st. et peaksite Eesti perekonnaseisuametisse esitama lahutustunnistuse või kohtuotsuse ärakirja, kus teie isikuteandmetes vastav muudatus tehakse (juhul kui seda pole varem tehtud). Muidu (kui lahutust pole registris kirjas) võib tekkida mõningaid probleeme (näiteks tehingute sooritamisel, kus nõutav abikaasa nõusolek).
 
to trish 18. september 2003, kl 19.22
Aitäh vastuse eest.
Greg Brenda 19. jaanuar 2020, kl 18.33
Olen jahmunud, kui jagan siin oma kogemust, et anda kogu maailmale teada mehest, kes päästis mu suhte ja seda suurepärast meest nimetatakse dr IZOYA-ks. Tõepoolest, ta on mulle tõestanud, tuues tagasi mu endise väljavalitu, kes lahkus mu juurest ja lubab, et ei naase enam kunagi minu juurde tagasi lihtsalt seetõttu, et ta hakkas kuulama kõmu, et ma pole truu. Sellega olen mõistnud, et dr IZOYA üksikasjade jagamine maailmale annab palju kasu neile, kellel on purunenud kodud või suhted, et parandada teie purunenud suhe või teie abielu. Tema juurde saab tema e-posti aadressi kaudu: drizayaomosolution@gmail.com. Võtke temaga ühendust ja vaadake, kuidas teie probleem 24 tunni jooksul lahendatakse. Ta on spetsialiseerunud ka järgmistele küsimustele ...

(1) Sa tahad oma endist tagasi ..
(2) Tahad, et mehed / naised järgiksid teid ..
(3) Tahad last ..
(4) Vajate vaimset abi ..
(5) Peatage lahutus ..
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!