Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Perekond
mida teha?
 
bianka 12. august 2005, kl 20.50
lugu nii, et olen mehega koos elanud juba 4 aastat. tema soovib abielluda. mina aga kardan seda ja hoopis sel põhjusel, et ..... olen materiaalselt paremini kindlustatud kui tema. kui me elame vababielu edasi ja lahku peaksime minema, jääb minu vara ju mulle. aga abielulahutuse korral peaksin ju poole oma kinnisvarast, metsast, rahast, aktsiatest ära andma....?
abieluvaralepingut teha ta ei soovi, saan sellest ka ju aru, ta väidab, et siis pole tegu minu poolt enam armastusega.
mida ma ometi peaksin tegema??
ahjaa, ma saan aru, et mõjun küünilisena, aga millegipärast on õnnestunud mu mõlemal vanemal (mitu korda!!) lahutada, mu suguvõsal ja tuttavatel ka. Pole ühtegi õnnelikku peret näinud, see on mu ettevaatlikuks teinud. Isa viskas meid, lapsi, emaga välja pärast lahutust, elasime paar aastat kartulikoortest. sellest ka ettevaatlikkus oma rahaga ümberkäimisel.
mida teie minu asemel teeksite?
 
sedaet 12. august 2005, kl 20.56
oma armastuse tõestamiseks peaks ta juba ise nõudma abieluvaralepingut,arvan ma...
 
arvan... 12. august 2005, kl 21.04
..et see kahtlane, et mees lepingut teha ei taha. Mis armastus lepingusse puutub, valismaal ju see loomulik asi ja ka Eestiski on ju lepinguid tegema hakatud.
Saan taielikult aru sinu hirmust ja ikka katsuks asja nii kaugele saada, et kui abielu siis koos lepinguga.
Ja ega peagi
ju abielluma, ega paber elama pane. Kui siiamaani olite niisama onnelikud siis olete ka edaspidi.
Aga sa pane nuud mees proovile, kui ei noustu lepingut tegema siis ta ju tahab sinuga raha parast abielluda, et ka parast lahutust oma tulevikku kindlustada. Koik voib ju olla.
 
kl 12. august 2005, kl 21.06
Siis ela üksi!
 
meelike 12. august 2005, kl 21.09
nõuaksin abieluvaralepingut. olen läbi teinud täiesti tapva vara jagamise ja seetõttu ütlen, et parem karta kui kahetseda.
 
Lepakas 12. august 2005, kl 21.12
Mina põhimõtteliselt ei teeks lepingut, aga kui peaks kunagi lahutama, siis õiglaselt, kõik mis oli enne, jääb sellele poolele, mis koos soetatud, pooleks. Igasugune nõme vara pärast kaklemine on ILGE!
No kui mees peab oma vara sinu tunnetest olulisemaks, siis on viimane aeg minema minna. Hiljem hakkab-see on minu ja see oli enne ja mina olen ikka rohkempanustanud.
Sõbrannal oli sarnane kogemus ja head nahka sellest ei tulnud, pikka awega taastus alandustest ja kaotas enesekindluse, et elus läbi lüüa.
Prrrr!
Loomulikult võib ju teisiti minna, aga selline on minu arvamus ja kogemus, paraku ülimalt negatiivsed:(
 
pole.. 12. august 2005, kl 21.20
ju elus oiglust, ei tasu sellele loota.
 
nnnnnn 12. august 2005, kl 21.38
Tere,
kindlasti tee leping. Kui mees sellega nöus ei ole, siis jääb mulje, et ta loodab kiiret lahutust, et vara jagada... Sorry, aga nii see elus vöib juhtuda. Tee leping nii, et köik, mis teil enne abielu on, jääb teile ja mis pärast abielu ostate, selle ka jagate. See on ju tänapäeval vägagi normaalne! Ja sellel ei olegi mingit seost armastusega!!!!!!!!!!!!!!!! Armastus on armastus ning see on hoopis teine teema.
 
SSSSSSSSSSSSSSS 12. august 2005, kl 21.40
Ei hakka vaidlema, kui siis ainult niipalju, et ON seos armastusega!
 
Nõus 12. august 2005, kl 21.53
eelnevate kommijatega,et kui mees ei nõustu tolle lepinguga,siis on tal kahtlane plaan oma osa nõuda sinu varast.Kui tõesti sind armastab,siis ei kobisex ta vastu vaid oleks just nõus alla kirjutama,aga tundub,et armastus pole nii tähtsal kohal
 
juura 12. august 2005, kl 22.01
Minu arvates on abielueelne vara Sinu oma, see ei kuulu jagamisele lahutuse korral. Jagatakse ühiselt soetatud vara, see mi on abielu jooksul saadud. Mina peaksin nõu mõne praktiseeriva juristiga. Igatahes ole parem ettevaatlik, praeguses seisus on Sul turvalisem vabaabielus olla.
 
töllmokk 12. august 2005, kl 22.15
Nojah, armastusel ja usalduse vahel mingi seos siiski on ja usalduse puudumine võib veits solvav olla. Pealegi kuulub enne abielu soetatud vara niikuinii jagamatult sulle, nii et ma ei saa su pabinast hästi aru.
 
c 12. august 2005, kl 23.15
põhimõtteliselt peaks praguste eesti seaduste järgi abielueelne vara olema sinu lahusvara, aga siiski konsulteeri juristiga enne. Kinnisvara korral peaks se igatahes nii olema, aga aktsiad? Uuri asja.
 
bianka 12. august 2005, kl 23.17
töllmokk, vb on asi tegelikult ikka selles ka, et kui mina praegu suudan raha teha ja meeletult säästa, siis suudan ma seda ju ka abielus olles vastupidiselt temale, seega isegi abielu ajal kogutud sääste oleks raske jagada, kui mees oma sissetulekud lõbudele kulutab....
 
c 12. august 2005, kl 23.45
abielluda soovivad reeglina vähemkindlustatud naised kes loodavad saada abielu kaudu haljamale oksale. Aru ma ei saa mis häda sul abielluda peaks olema? Ps, kui sa juba praegu kritiseerid mehe lõbutsemisharjumusi, siis pole ta viut sinu jaoks ikka see ainus ja õige. Elage parem niisama ja vaadake mis aeg toob.
 
töllmokk 13. august 2005, kl 00.01
Kle bianka, ära siis tõesti parem abiellu. Sa ei ole ilmselgelt "abielluja tüüp".
 
c 13. august 2005, kl 00.10
küll ta vast oleks "abielluja tüüp" kui potensiaalne mees temast jõukam oleks või vähemalt samal tasemel. Armastus on üks teema, abielu aga hoopis teine. Abielu on majanduslik liit järglaste kasvatamiseks ja endi ja järglaste tuleviku kindlustamiseks. Kui mees on jõukam ja naine annab omapoolse panuse laste sünnitamise ja kasvatamise kaudu siis on asjad tasakaalus. Kui jõukam naine hakkab lisaks ka veel vaesele mehele lapse sünnitama ja kasvatama, siis mingil hetkel tekkib olukurd, kus mehe "järelvedamine" osutub mõttetuks koormuseks.
 
to c 13. august 2005, kl 00.13
abielluda soovivad reeglina vähemkindlustatud naised kes loodavad saada abielu kaudu haljamale oksale.

küll on mõni endast ikke heal arvamusel. vaata, et sa ise armastust kerjama ei hakka, abielust rääkimata

peakski mehe käest küsima, mida ta sellega mõtles, kui abieluettepaneku tegi. oli paljas kui püksinööp. nüüd oleks küll vara mille pärast kakelda............tema teenitud ja säästetud vara......
 
panija 13. august 2005, kl 00.55
pane ta sünniaeg astro.com'i ja saad kohe teada, kas ta on suli või mitte
 
töllmokk 13. august 2005, kl 01.13
Mina olen abielust alati nõnnaviisi aru saanud, et abiellu astuvad inimesed, kes on valmis oma elu teise inimesega jagama. Jagama nii rõõmu kui ka muret, rikkust kui ka vaesust, tervist kui ka haigust. Võtma endale kohustuse abikaasat ülal pidada ja hooldada, kui ta töövõime kaotab. Iga abielu on risk, sest õnnetuste eest ei ole ju keegi kaitstud - ka kõige jõukamad mitte.

Inimene, kellel küüned väga enda poole kõverad on, pole selliseks jagamiseks lihtsalt võimeline, sest ta ei talu riski, et võib vähem saada kui ise annab.
 
Leo Pard 13. august 2005, kl 02.46
Kellega / millga saa sii abiellud ? Mehe või oma raha ja kinnism6tetega ? Ja kui Sul sellised m6tted kord juba tekkisid ... ju siis on Sul vale mees . Leia omale õige mees , kellega sihukesi m6tteid ei teki . Ja kuna Sul m6tted ilusa(õnne ,armastuse)pealt ära valgusid ja materiaalse peale läksid(raha), on ikka t6ega vale mees . Kurb aint ,et armastuse proovikiviks on Sul RAHA . Mõnel on selleks vanemad , lapse soovimine/mittesoovimine , avalik tähelepanu , sõpruskond .... Sinul aga turvaline ja mugav tulevik ehk labasemalt ... RAHA . Oled praktik , pead omale sarnase leidma ! Iga suka jaoks on kusagil saabas ! :)))
 
Lepakas 13. august 2005, kl 09.58
Autor: bianka
Aeg: 08-12-05 23:17

töllmokk, vb on asi tegelikult ikka selles ka, et kui mina praegu suudan raha teha ja meeletult säästa, siis suudan ma seda ju ka abielus olles vastupidiselt temale, seega isegi abielu ajal kogutud sääste oleks raske jagada, kui mees oma sissetulekud lõbudele kulutab....
-------------------------
Novot, sa peadki üksi elama, sest oletasin õigesti. Või siis abiellu rahaga:(
 
miss 13. august 2005, kl 10.16
ah ärge idealiseerige siin armastust, inimesel on ju täiesti õigus olla murelik oma raha pärast. tee leping ja kui mees seda ei taha, siis ära abiellu. mehi on valida, kuigi väidetakse vastupidist.
sa ei pea tegema seda, mis on sulle vastumeelne.
 
ohoo 13. august 2005, kl 13.10
Ühinen Pardi Leoga.
 
kröösus 13. august 2005, kl 13.32
Tänapäeva Eesti mõistes olen rikas. Vedas, sest olin õigel ajal õiges kohas. Vallaline olen ka, sest pole suutnud valida, nii palju keerleb mu ümber igasuguseid naisi. Siiski ei tahaks nõustuda "c"-ga, et abielluda tahavad ainult vähemkindlustatud naised. Arvan teadvat, et abielluda soovivad 99% vallalistest naistest, olgu nende varaline seis milline tahes. Nii ka teemaalgataja. Saan sinust väga hästi aru. Tundub, et teenisid oma raha oma tööga. Tänapäeval on normaalne, isegi Eestis, kui sõlmitakse abielueelne leping. Tee seda!
 
Silguninake 13. august 2005, kl 14.01
biankat ei tasu siin küll halvustada. Ju tal on kogemusi ja kindlasti pole see õige mees kui mõtted oma vara kaitsmisele läksid!
Mind on viimase 5aasta jooksul 3 meest naiseks tahtnud võtta, sest ... neil on olnud sügavad elukohaprobleemid... ja minul jälle suur maja, kus nüüd üksi elan. Ja nii ma üksi elangi, sest ei taha hakata jamadega tegelema. Pooldan just sellepärast visiidikat.
 
rikas naine 13. august 2005, kl 14.47
mina olen rikas

ma olen sisemiselt rikas - ja mul pole absoluutselt kahju teistele endast anda palju

ma olen õnnelik, sest ma ei armasta raha

raha tuleb ja läheb, kuid inimesed on kõige tähtsamad, sest nendest jääb ellu midagi ilusat, huvitavat, värvilist

rahast ei jää mingeid erilisi mälestusi
 
kröösus 13. august 2005, kl 16.01
rikas naine, see võiks olla meeldejääv mälestus, kui raha kuskil suures hunnikus näeks. ;)))))) Õnnitlen sind sinu sisemise rikkuse pärast! Mulle juhtus raha ette, ei saanud üle ka astuda. Nüüd reisi ja korjan hunnituid mälestusi. Hea küll, mis ma norin. Tahan öelda, et kui keegi on väga nutikas, töökas ja saab selle eest heldelt tasutud, siis oleks rumalus see raha ühe juhuseotsija peale raisata. Ma ei tea, mis kavatsused on teemaalgataja elukaaslasel, aga ta võiks ettevaatlik olla.
 
ter 13. august 2005, kl 16.42
Vabanda ei viitsinud teisi arvamusi lugeda. Kuid soovitan ära põleta sildu enda seljatagant. Olen ise armastusest andnud mehele oma raha ja vara. Lahku minnes alustasin nullist. Enam kunagi ei jäta end ilma tagalast. Sa ei tea kuidas armastus võib minna, kas hästi või mitte nii hästi..
 
loomulikult 13. august 2005, kl 21.24
abiellu ja tee leping. Kui ta pole nõus, on see tema probleem.Muidugu arvesta, et kui sinu nimel on enne abiellumist kinnisvara, jääb see ka sinu lahusvaraks peale abiellumist...
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!