Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Perekond
palun aidake mind!
 
xx 25. jaanuar 2006, kl 15.06
mul on selline mure- mees terroriseerib. me oleme koos elanud juba 5aastat-alguses oli tore suur armastus...kui meil laps sündis muutus kõik;hakkas jooma,oli mitu päeva kadunud ja kutsub ka joodikuid meile,muutus vägivaldseks,nõuab mult raha, kui tal joomiseajal raha otsa saab- kui ei taha anda saan lataka mööda mokki või silma sinisks- . pidevalt hakkas tekkima rahapuudus ja pidevalt ei ole kodus süüa. ta käib küll tööl aga kui raha saab jälle joob- natuke annab mulle ka lasteaiamaksu jaoks ja söögi jaoks. purjus peaga ongi pidevalt vägivaldne ja ähvardab mind koguaeg- kui ma ta mahajätan võtab ta mult lapse ära ja minu saadab männikule(karjääri).ma teen kõik mida ta käsib; ei käi sõbrannadega väljas ega neil külas, ei tohi kanda pitsilist pesu-muidu tõmbab puruks, ei tohi ennast eriti meikida-ainult ripsmeid võin, teda häirib isegi see kui ma juukseid värvin aga värvin siiski,nädalavahetusel tohin ainult lapsega jalutama minna ja pean ütlema mis kell lähen ja mis kell tulen.
hakkasin ka hiljuti tööl käima.alguses kui veel tööd otsisin siis pidin enne tema käest küsima kas tohin sinna tööle minna, et kas talle meeldib- muide meestega koos ei tohi töödata. aga kus ma praegu töötan on ülemus mees kes on keskealine ja kes viibib harva kontoris ning minu töölaua körval on ka mees kellel on samavana tütar kui mina olen - me suhtleme hästi harva ja ka tema ei käi igapäev tööl. ja meest häirib see kõik- väidab et ma valetan, et on rohkem mehi ja kõik on noored. ma olen igatepidi talle selgeks teinud et see ei ole vale aga ta ei usu mind ikka. ta pole isegi mul tööjuures käinud ja ta ikka ajab seda mida tema teab. koguaeg ähvardab et tuleb mulle tööjuurde ja rikub mu töö ära- üks kord tahtis tulla täis peaga märatsema aga õnneks ei tulnud. ma elan igapäev hirmus ja mõtlen mis edasi saab kui kõik nii edasi läheb.
PALUN AIDAKE MIND MIDA PEAKSIN TEGEMA. OSKAB KEEGI SOOVITADA HEAD PSÜHHOLOOGI?
 
Margit 25. jaanuar 2006, kl 15.12
Siin pole enam psühholoogi vaja, vaid mõtle läbi variandid, kuidas koos lapse ja ilma meheta edasi hakkama saada. On sul kuhugi elama minna? Jookse, naine, jookse, kuni mees pole sind ja last veel vigaseks teinud. Õuduslugu on sul.
 
xx 25. jaanuar 2006, kl 15.15
mul ei ole kuhugi minna! mul on õde kes ei tee välja sellest mis minuga toimub ja emal on liiga väike elamine. sõbrannadel on omal pere.
 
massuurikas 25. jaanuar 2006, kl 15.22
kas see on mehe korter?
 
issand kui jube 25. jaanuar 2006, kl 15.22
olen sellist elu 25 aastat elanud-nüüd köndisin minema-issand kui loll ma olin!Ja sama pöhjus,polnud kuhugile minna.Aga praegu on ju turvakodud,kus saavad naised lastega minna.JUMALA EEST LAPSEKE,MINE!!!Enne kui ise sant ja lapsel hingetraumad!
 
khmm 25. jaanuar 2006, kl 15.22
otsi otsekohe välja turvakodude aadressid ja minema sealt! Sul ju ometi kindel töökoht ja turvakodus juba nõustajad olemas, kes selliste probleemide puhul kogemuslikku nõu oskavad anda. Ja mehe kohta avaldus politseile teha ja mitte andestada! Tilli pidi oleks vaja sellised terrorostid teistele hirmuks kuhugile ülesriputada.
Raudselt võta ette midagi - või tahad lõpetada nagu see naistelehel jutuvõistlusse kirjutanud Tiia?!
Sul ju enesehinnang iga päevaga langeb, mõtle, mis elu su laps näeb kodus, mida sa oma parimate aastatega praegu teed? Vabatahtlikult suretad ennast ju, varsti jääb sust alles ahervare, hea kui füüsis vastu peab, no adekvaatset mõistust sa küll niiviisi varsti ei oma.
 
paneks minema 25. jaanuar 2006, kl 15.24
Ühelgi normaalsel emal ei ole nii väike elamine, et sellises olukorras ei võtaks oma tütart enda juurde ajutiselt.
Sellise mehega mina küll tulevikku ei näeks.
 
peeves 25. jaanuar 2006, kl 15.35
mine oma lapsega turvakodusse, sinikad tuleb kõik arsti juures fikseerida -et tulevikus politseile oleks tõendusmaterjali näidata
 
xx 25. jaanuar 2006, kl 15.42
kui ma minema lähen otsib ta mu üles. ta teab kus ma töötan ja siis pole mul enam sedagi. ta on kogu aeg väitnud et tema jätab minu maha-KUI TEMA POOLNE ARMASTUS OTSA SAAB. lapse pärast ma pean leidma parima variandi- ei taha et ta kannataks või trauma läbi elaks - ta on nii tupsu mulle!olen ise lapsena perevägivalda näinud ja elasin ise psüühilise trauma läbi- nimelt elasin üle anoreksia ja viibisin tallinna laste püsühhoneuroloogi haiglas 5 kuud aga lõplik tervenemine võttis tükkaega. õnneks pani kasuisa, kes ema peksis- minema. aga kas on olemas arste kes aitavad selliseid psühhosid? kui ta arsti juurde saadaksin rahuneks ta võib olla natukenegi maha - saab rohtu või midagi taolist. siis saaksin äkki natukenegi rahus oodata tema kuni tema armastus minu vastu vaibub:
 
xx 25. jaanuar 2006, kl 15.48
NB!issand kui jube...MIS SIIS SAI KUI LÕPUKS MINEMA JALUTASID?
 
Margit 25. jaanuar 2006, kl 15.51
Ära hakka midagi ootama. Kallis naine, kas sa siis ei näe, et see on õudusunenägu, see teie elu. Las ta otsib sind üles, lähed politseisse ja võtad näiteks lähenemiskeelu (ma ei tea, kustpidi ja mispidi need asjad käivad). Ja kuidas saaks mees mõjutada seda, et sul enam töökohta pole? Räuskav vees visatakse lihtsalt töökohast välja, halvemal juhul koos politsei kutsumisega. Lõpeta kiiresti selline kooselu. Tõsiselt.
 
massuurikas 25. jaanuar 2006, kl 15.54
Usu mind ta ei rahune maha ,ei ole sellist arsti ..Juhul kui ta seda muidugi ise ei soovi aga tundub ,et ei soovi . Turvakodus aidatakse Sind ja töökohta saab politsei kutsuda ,ma muidugi ei usugi ,et selleks vajadust saab olema . Sinu puhul kardan seda ,et kui otsustadki lahkuda ja ta mingi ajapärast tuleb Sind pisar silmi tagasi kutsuma ,lubades maad ja taevad kokku Sa lähedki . Leia endas see jõud ,et lahkuda ja kohe . Mitte ära looda imet ega lükka seda päeva aina edasi .
 
naine 25. jaanuar 2006, kl 15.58
Ära võta endale pähe mõtet, et sina oled selles süüdi. Sa ei saa teda arsti juurde saata,vaevalt ta läheks, ega ta enda arvates haige ei ole.
See on perevägivald, selles osas aitab politsei. Kui ta sind lööb, mine traumapunkti, nad fikseerivad vigastused ka siis,kui silm sinine ja sa ise arvad et ei suurt midagi. Hiljem on sul tema vastu asitõendid, kui asi kohtuni peaks minema.
Turvakodu on vast praegu kõige kiirem ja õigem lahendus.
Nõustun kõigi eelpool kirjutajatega, ära jää ootama!! Eriti veel, kui enda tervis on juba korra sellise asja pärast kannatanud.
 
xxx 25. jaanuar 2006, kl 16.17
Ise oled samasuguses olukorras juba elanud ja ikka lased oma lapsel kõike seda läbi elada. Tahad, et jälle oleks üks traumeeritud laps juures?
Alati on võimalik uuesti alustada, sageli ollakse nii mugavad, et ei taheta minna kuskile turvakodusse. Kas mõnda meesterahvast ei ole, kes esialgu turvaks sind teel töölt koju?
 
Must huumor 25. jaanuar 2006, kl 16.34
Kohe seenekastet mehele küpsetama....
 
khmm 25. jaanuar 2006, kl 16.34
lisaks veel, et need terroristid on oma olemuselt väga arad - kui ühiskond ja lähedased neist kuulevad, siis vaata, et lõpuks on nad veel ise kannatajad. Ei ta tule sulle töö juurde midagi ja ütle, kas töötad tänu mehe olemasolule seal või on sul siiski tööl kohustused, mis mõjutavad su kohta antud töökohal? Kui oled turvakottu läinud, siis pole see häbi asi, kui töökaaslastele oma olukorrast teatad, sinu sõnul saad ju üsna hästi nendega läbi. Taolisel juhul arvan, et kindlasti mõistetakse sind.

Sa ikka vist üsna noor veel, seepärast mõtle ja kujuta ette hetkel poole võrra vähem ja tegutse, inimene!
 
... 25. jaanuar 2006, kl 16.39
need ei ole tõsiselt võetavad pakkumised.. see hirm on õudne... mis seal turvakodus edasi saab, ega nad seal igavesti ei pea. app, appi, ma küll ei tea, mis sellises olukorras teha. aga väljapääs peab ju olema... parem ikka katsuda kohe muuta midagi, mingi telefoninuber oli kunagi, kuhu vägivalla all kannatavad naised said helistada, katsu sinna helistada ja vaata, mis nemad välja pakuvad... ma vahest olen mõelnud, et selliste meeste jaoks oleks vaja üks koloonia asutada, kus neid koos kinni hoitakse...
 
xx 25. jaanuar 2006, kl 16.40
varem ta ei olnud selline ja seepärast ei näinudki elu ette. nüüd tean ja ei lase sel juhtuda et minu lapsest saaks traumeeritu. ja ma ei süüdista milleski ennast. kus asub emade laste turvakodu?
 
xx 25. jaanuar 2006, kl 16.44
autor... ÕIGE ETTEPANEK SUL!!!
 
XX 25. jaanuar 2006, kl 16.45
MUST HUUMOR SIIA EI KÕLBA!!
 
massuurikas 25. jaanuar 2006, kl 16.45
See sõltub nüüd sellest ,kus kandis Sa elad ( millises linnas )
 
khmm 25. jaanuar 2006, kl 16.49
http://www.sm.ee/esttxt/pages/goproweb0327

otsi sealt endale sobivaim, kindlasti, kui helistad mõnele neist seal endale läimail asuvatesse turvakodudesse saad juba täpsemat inffi.!
Ole tubli ja tea, et sa saad hakkama!
 
ixi 25. jaanuar 2006, kl 17.12
Sellised terroriseerijad on tegelikult arad, tavaliselt nad ei lähe väljapoole kodu räuskama, kodus ainult kui lõvid. Parim kaitse on rünnak! Kaitse ennast, karju, pritsi sülge ja vehi kätega. Iga situatsioon on muidugi erinev, mind, tegelikult rahulikku ja konflikte vältivat inimest, on see aidanud. Elame 11 aastat koos, tülid on harvaks jäänud. Piirid on paika pandud.
 
Kirurg 25. jaanuar 2006, kl 17.52
ja tegelikult istu ja värise seal kodus, kui ta täis on. siis saame varsti SL õhtulehest lugeda, kuidas perevägivald ületas igasugused piirid ja mees naise ja lapse maha lõi.
 
unenägu 25. jaanuar 2006, kl 19.56
Hirmu all elada on kole. Kuidas sa praegu seda teksti kirjutasid, kus pääsesid arvuti juurde? Tööl? Vaata keegi töökaaslane, proovi tema juurde minna aga mehele ära plaanidest räägi. Kui lähed lapsega sinna,käi tööl ja samaaegselt ära mehega kontakteeru,helista Lastekaitsesse, küsi, mis edasi....
 
irw 25. jaanuar 2006, kl 20.34
Mida Sa SIIT loodad leida??? Naiste kiljeid ja kaastunnet või tasuta ülalpidamist ja korterit??? Missuguseid tablette peaks Sulle endale sisse söötma, et mõistus koju tuleks. Juhuslikult on Eesti Vabariigis olemas politsei, telefon on 110. Kui sa ise kirjutada ei oska, siis usu, politseinik oskab kirja panna kõik need ähvardused ja jamad, mis toimuvad. Iga ähvardus ja juuatäis räuskamine, helistad 110 ning politsei kohale.
Ehk saadaksid oma kontakt-aadressi, saab vähemalt lapse lasta sealt turvakodusse viia kui Sul omal oidu peas ei ole. Praegu on mis sajand???
Nüüd aga vutt-vutt jalad selga, laps kaenlasse ja turvakodu poole.
 
issver 25. jaanuar 2006, kl 20.48
Naine, jookse sealt kiiresti minema koos oma lapsega ja seda lõplikult. Ära tee mingeid järeleandmiseid selles osas, kui su mees leppima tuleb. Krt, sul on ainult üks elu, hoia seda ning ela väärikalt!
 
Wu Teng 25. jaanuar 2006, kl 21.36
Põgene vaba laps , sest see on ainus võimalus !
 
* 25. jaanuar 2006, kl 22.47
loe Piiblit ja pane Jumal esikohale oma elus.
 
lähenemis keeld 25. jaanuar 2006, kl 22.54
praegu pidi isegi lähenemis keelu saama sellistel juhtudel kui elukaaslane (või mõni muu tüüp) terroriseerib.tee politseile avaldus ja uuri lähenemis keelu kohta ka. turvakodus on kindlasti nõustajad ,kes seadusi täpsemalt teavad. muide mu kunagine kooliõde tartus sai abi kaks aastat tagasi.olukord oli peaaegu sama,ainult tööl ei käinud(mees ei lubanud). nüüd uus elu ja normaalselt läheb. tal oli kaks koolieelikust last ,kui minema kõndis öösel.
see mehepoolne mitte tööle lubamine ja sõpradega suhtlemise keeld on nende poolne ettevaatus abinõu. nullida kõik võimalused naisel ise hakkama saada(raha ju pole kui tööd pole)ja abi saada(kui ei kohtu kellegagi ,siis ei saa ka tuge kuskilt). reeglina on need väga suure kontrolli vajadusega ja egoga mehed,kes on ka tihti vägivaldsed(nagu ka sinu loo puhul kahjuks).ja nad ei tunnista seda ise kunagi.
kui ei leia turvakodu numbrit või aadressi saad selle ka politsei käest. küsi abi ja sa saad seda. jõudu uueks alguseks!
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!