Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Perekond
14 aastane laps ja seks
 
ema 14. juuli 2006, kl 18.14
mida ma peaks ütlema oma tütrele,mis k...i seadusest on juttu,kui siin artiklis on selgelt kirjutatud seksimine on lubatut alates 14 st eluaastast
http://noortekas.delfi.ee/tuum/intriig/article.php?id=13276524
 
ka ema 14. juuli 2006, kl 19.31
Ära paanitse, mõni teeb seda isegi varem.
 
ema 14. juuli 2006, kl 20.47
ja sina... kas sul on poeg või tütar, et sa nii rahulik oled?
ohh... no nad on ju veel lapsed
 
ema 14. juuli 2006, kl 21.01
On jah tõsine probleem!
Hea on ütelda, et last tuleb õieti kasvatada jne...aga tegelikult võib tütre paar mõjuvõimast sõbrannat su hea kasvatuse nii maatasa teha, et hakkad lausa füüsiliselt valu tundma, rääkimata vaimsest autseisust. Jah, ma võin olla ju õnnelik, et minu tütar kaotas süütuse 17 selt ja sellegi armastatud noormehele(suhe kestis 2 aastat), et ta pole nikotiinik, alkohoolik ega narkomaan. Aga haridustee on muretsema panev, sest õpilane, kes lõpetas põhikooli keskmisehindega 4,2 , otsustas gümnaasiumi pooleli jätta ja lihtsalt OLLA(?).
 
mli 14. juuli 2006, kl 21.13
oh jah, meil läks terve eelmine aasta selgituseks,et sinu tulevik sõltub sinust enesest( 15.a.) Lasi lihtsalt minna ( ei olnud eriti suitsu ega alkoholilõhna tunda9)sai 16.a. ja oli istuma jäänud oma lollusest,mitte põhimõttest,sel aastal lõpetas ilusasti põhikooli ja õnnelik nii tema kui ta pere-nüüd kutsekoolis paberid sees.sõpru jah palju ja ka neid kel kooli ja tööd pole ,kuid need teda ei kõiguta.
 
e 15. juuli 2006, kl 05.23
Selgita siis lapsele, et pervertidest riigikogujad tahavad, et väljamaalased odavalt Eestis keppi saaks, see toidab nende lõbu-ja hotelliäri. Võidki öelda, et tema tervist tehakse lihtsalt rahaks.
Lapse vaimsele tervisele tekitatud kahju neid paksmagusid ei huvita.

Samas iga vähegi inimese arenguprotsessidega kursisolev spetsialist teab, et tegelikult ei ole 14 aastane valmis otsustama selle üle, kas ta ikka päriselt ka tahab seksida või partner lihtsalt manipuleerib temaga osavasti.

Kuna 14 aastane on alles kasvujärgus ja tema närvirakud kasvavad ülikiiresti, kuid ei oma optimaalseid ühendusteid, siis see tähendab, et selles vanuses laps on aeglase mõtlemisega (mõtlemiskiirus jääb oluliselt alla 11 aastase omale) just füüsioloogilistel põhjustel seega. Selline seisund teeb 14 aastase
kergeks saagiks seksuaalhälvetega isikutele.

Faktiliselt ei ole 14 aastane valmis seksuaaleluga kaasnevat vastutust kandma ei vaimselt, sotsiaalselt ega materiaalselt.
 
olin ise selline laps;) 15. juuli 2006, kl 08.41
Jah, ma ei olnud küll 14, vaid 16 kui seksuaalelu elama hakkasin. ja kui minu ema selles kuidagi (ei mäletagi enam kuidas täpselt)teada sai siis kuulsin ma veel aastakese sapiseid märkusi ja lauseid nagu "sa oled odav ikka!" jne.aga tema arvaski ja võib olla arvab nüüdki veel et ma vist "andsin ennast poisile kätte" sest poiss tahtis seksi saada. EI, nii see ei olnud. sest teate, noortel inimestel selles vanuses hakkavad tärkama ka teatud tungid ja mõtted. Tegelikult olin ju tookord asja alustajaks mina sest ma tahtsin! nüüd olen paar aastat üle kahekümnene, selle sama poisiga enam küll koos ei ole, mul on elukaaslane, kellega ka aasta pärast pulmi plaanime, kuid ma ei kahetse küll seda et ma selles vanuses süütuse kaotasin, ega mõtle et see oleks olnud halb või väga ebasünnis käitumine vms, sest mis teha kui sa tõesti tuned et TAHAKS...

võib olla oli see lugu nüüd natuke liiga avameelne, kuid see kõik oli minuga just nii, äkki mõni ema saab sellest loost vihje mida tema tütar mõtleb.Kuid 14 aastaselt ei kiida ma tõesti sellist asja veel heaks. siis ei ole kehagi veel välja arenenud ju:S
 
krõõt 15. juuli 2006, kl 10.21
Kui külastada noortefoorumit,on seal püstitatud teemasid sesuaaelu algusest.Üsna paljud neiud on kirjutanud,et nemad alustasid hiljem-võibolla oleks ka sellest veidigi abi.Enda tütar on ka õnneks juba 17 saamas ja tean,et temalgi see kogemus puudub.Samas pole ta eriline nohik.Oleme suutnud säilitada omavahelise usalduse,niiet võin seda väita.Ei maksa alati karta,et 14 aastased kohe seksima hakkavad kui avastavad,et selleks luba on.Kahjuks on sõpruskonna suhtumisel tõesti väga suur mõju.Minu tütar suhtus ka alguses üleolevalt minu juttudesse aga kui tema 16 aastane sõbranna rasedaks jäi ja sugugi oma "suure armastusega"ei abiellunud ,võttis poole vaiksemaks.
 
hm 15. juuli 2006, kl 15.45
räägi talle HPV-st
 
musimomm 17. juuli 2006, kl 10.18
mina olin 13 kui syytuse kaotasin.... ja yldsegi kui su laps arvab et on selleks valmis siis arvan et peaksid talle hoopis oma kaitsmiset rääkima et ta rasedaks ei jääks ega mingeid haigusi ei saaks..... enamus selle ealised tytarlapsed juba ammu teevad seksi ja see on nende jaoks normaalne....poisid ehk hakkavad siiski hiljem sellega tegelema
 
Laps teab, mis laps tahab... 17. juuli 2006, kl 12.14
Minu 12-aastane neiuke tahtis ka ükskord proovida, kuidas selle asjaga täpselt on. Õnneks oli poisil rohkem mõistust peas ja asi jäi seekord katki. Seadus seaduseks, aga kui vaadatakse üht seebikat teise otsa ja seal ongi põhiteema, kes keda magatab, tulevadki sellised lapsikud soovid.
Musimommile: mõned 6-7-aastased tõmbavad suitsu ka ja peavad seda loomulikuks.
 
näkk 17. juuli 2006, kl 17.51
on täiesti vale arusaam, et seadus lubab alates 14. eluaastast inimesel seksida. seksida võivad omavahel ka viieaastased, seadus seda ei reguleeri. aga kui üks vahekorras olevatest inimestest on üle 14-aasta vanune ja teine on noorem kui 14 aastat, siis see üle 14-aastane vastutab kriminaalkorras.

süüvõimeline inimene (st üle 14-aastane) paneb toime kuriteo, kui ta seksib nooremaga kui 14-aastane.
 
erg 17. juuli 2006, kl 21.14
Ainus, kellel siin on mingi elulähedane tekst kirja pandud, on kommentaator "olin ise selline laps;)"

Imelik, et mõned, siis kui tuleb juttu seksist, toovad sinna kõrvale kohe alkoholi ja narkootikumide teema. Appi! Kaks viimast on ju tervist kahjustavad mürkained, aga seks on igati loomulik ja ilus asi. Ütlete, et ka seks võib tervist kahjustada - suguhaigused, soovimatu rasedus. No võib jah, kui teatud nõudeid mitte järgida aga nii on iga asjaga (sportimine - oht saada vigastusi ja traumasid, õppimine - oht saada kaelavalud ja lühinägelikkus, koolistress jne.

Reaalsus on see, et uudishimu ja tahtmine seksiga tegeleda tekibki teismelisena. Mitte täiskasvanuna (mis oleks muidugi lapsevanemate unistus). Ja keskmine iga, kus seda proovitakse, on 16 (see tähendab, et on nii sellest vanemaid kui ka nooremaid). Enamus tõesti ei abiellu ja ei loo peret selle esimese sekspartneriga, see suhe tavaliselt katkeb ja püsiv elukaaslane leitakse 20, mõned isegi 30 aastates. Aga keegi pole veel "hukka läinud" ainuüksi selle pärast, et alustas seksuaalelu vara.

Noorus ongi otsimise aeg. Mis tähendab "odav olema"? Kas odav on neiu, kes seksib omasuguse noormehega ilma seksi eest mingit tasu (kingitused, eluase, restoranilõunad) vastu saamata või, :)))
 
tütarlaps 19. juuli 2006, kl 15.10
Kui tüdrukul on oma noormees, kellega nad ikka juba koos olnud ja tore poiss, kellest tüdruku vanemadki hästi mõtlevad, on see ju tegelikult meie ühiskonnas levinud ja peetakse tavaliseks..
Olen kuulnud 14 - aastasest, kes juba teist last sünnitama asus, vot see on ebanormaalne ja ka see paneb teistmoodi vaatama, kui tüdruk, kes 14, vahetab oma seksuaalpartnereid tihti..
 
ema 20. juuli 2006, kl 11.30
17-aastase tütre emana arvan teadvat, et seda, kui vanalt teie laps alustab seksuaalelu, ei tule ta mitte teie käest küsima. See ei olene ka ainult kasvatusest vms. Kui ikka armastus pähe lööb, siis seksivad ja kogu lugu. Parem rääkige oma lastele sellest, kuidas ennast kaitsta seksi soovimatute tagajärgede eest, see on parim, mida teha saate.
 
T. 20. juuli 2006, kl 11.51
Arvan samuti, et teda keelama pole küll mõtet hakata, parem rääkida võimalikest tagajärgedest. Ma ei usu ka, et ta nüüd kui seksi avastas, kohe voodisse hüppab. Lihtsalt huvi tekkimine ei tähenda kohe hooramist.
 
Kaljo Toomeoja 28. september 2017, kl 12.35
sattusin kogematta selle lg. peale aga lapseaeg tuleb meelde
 
hmm 05. oktoober 2017, kl 00.40
Juba 11aastased võivad omavahel seksida, aga see on küll pedofiiliseadus, et 60aastane võib 14aastast panna.
 
ei maksa lollitada 05. oktoober 2017, kl 16.01
See, et 11 aastased seksivad, ei ole mitte kuidagi normaalne. Kui laps on sattunud olukorda, kus tal ei ole tegevusi ega hoolimist, siis mingeid pornovideoid vaadates võib ta hakata ka selliste asjade vastu huvi tundma, aga et seda võiks teha, ma küll ei arva.
Ise olin 16, kui oma poisile, kellega 2 aastat olime kurameerinud, süütuse kaotasin, aga ka see oli liiga vara, ilmselgelt
 
Angela 07. oktoober 2017, kl 10.09
Minu lapselaps ehk pojapoeg rääkis natuke aega tagasi, et toob pruudi majja. Egas midagi aga kui tüdruk oli meil ,siis vaatasin , et täielik laps. Mees ütles veel, et ei tissi ega tussi aga kui läksid õhtul poisi tuppa, siis oleks vist võinud seda kõike mis seal toas toimus nimetada seksi maratoniks. Tule taevas appi, plika kiljus nagu hagijas jahil(mehe sõnad).
 
appi, millised vanavanemad 07. oktoober 2017, kl 19.27
Kui see teie kodus toimus, siis oleks ehk võinud enne tüdruku käest küsida, kas oled ikka täisealine, enne kui oma lapselapse voodisse ta lasite, nüüd oli teie jutu järgi tüdruk süüdi, et liiga kõvasti kiljus
 
Angela 08. oktoober 2017, kl 11.16
Tüdruk oli saanud just 14 ja pojapoeg on 18 a.vana.See, et tüdruk kiljus on ühelt poolt hea näitaja aga kuidas neid keelata käimas oleva protsessi ajal on ka jama. Ütlesin poisile, et ega nad siis üksi majas ei ole ja laps sai aru.
 
mis seal head on 11. oktoober 2017, kl 17.27
Ja seda te ei arvanud, et just 14 saanu on liiga noor teie kodus seksimiseseks ja seda oleks kohe võinud öelda, kui nägite, millise lapse pojapoeg teie koju tõi
 
njahh 11. oktoober 2017, kl 19.23
noored plikad lõviosas vahivad porri ja arvavad, et kiljumine ja kogu öö pumpamine ongi seks.
seks vbolla ongi selline, kuid nemad ise ei saa sellest feikimisest midagi. tõeliselt oskavad hakata nautima ja voodis ütlema, mis neile meeldib ja kuidas vaja teha alles ca kolmekümneselt. siis hakkab naiste seksuaalsus täiega lakke hüppama. siis hakkavad aru saama, mis on nauding seksis, mis tipneb orgasmiga.
meestel, või noh, poistel on tippiga potentsis ja tahtmises 14selt. see on tõsi. nemad saavad orgasmi ka siis, kui peaks mingit ahvi panema.
 
Angelale 11. oktoober 2017, kl 19.49
oled sa kindel, et see oli ikka tüdruk?
äkki su mees nägi paremini..
 
Angela 13. oktoober 2017, kl 09.51
Mina ikka vanem inimene ja võrdlen ikka elu selle pilguga kui ise noor olin. Siis ei olnud selline seks nii väga igapäevane teema. Nahistati ikka teki all ja hiljem sai ka autodes seda tehtud. Praegu põrutatakse kõiki ja isegi kuulsused kiidavad ennast keda, kui palju ja mitu korda.
 
VAATA ANGELA ??? 1969 --1970 19. detsember 2017, kl 13.23
Angela Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Mina ikka vanem inimene ja võrdlen ikka elu selle
> pilguga kui ise noor olin. Siis ei olnud selline s
> eks nii väga igapäevane teema. Nahistati ikka teki
> all ja hiljem sai ka autodes seda tehtud. Praegu
> põrutatakse kõiki ja isegi kuulsused kiidavad enna
> st keda, kui palju ja mitu korda.
KUIDAS MEIE KOOLIS ASJAD KÄISID ;;;;
ANGELA ---KAS ON MEELES ----KUIDAS ME KÕIK VARJASIME
KODUS ------OMA KOOLIMAJA ---- ÜHIKAS ELATUD ELU ,,,
1. NOORED TÄKUD--- POISID OLID KOOLIS TEISE KORRUSE ÜHIKA ELANIKUD
2, JA TÜDRUKUD ELASID KOLMANDAL KORRUSEL ;;;
NO KUI IKKA OLI VAJA ,,, SIIS KELL 3. ÖÖSEL TULI KA TÜDRUKU TUPPA MINNA----SEE ON NII JA JÄÄBKI NII
KELLEL VAREM --KELLEL HILJEM ::::
 
ÕIGE EMA JA ISA KA 20. detsember 2017, kl 14.38
ema Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> 17-aastase tütre emana arvan teadvat, et seda, kui
> vanalt teie laps alustab seksuaalelu, ei tule ta
> mitte teie käest küsima. See ei olene ka ainult ka
> svatusest vms. Kui ikka armastus pähe lööb, siis s
> eksivad ja kogu lugu. Parem rääkige oma lastele se
> llest, kuidas ennast kaitsta seksi soovimatute tag
> ajärgede eest, see on parim, mida teha saate.
PAREM rääkige kodus ja alustage vaikselt tütre õpetamist juba 13-- 14, a. vanuses -- ja välja minnes meestega kohtumistest ,
 
ÕIGE EMA JA ISA KA 20. detsember 2017, kl 14.38
ema Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> 17-aastase tütre emana arvan teadvat, et seda, kui
> vanalt teie laps alustab seksuaalelu, ei tule ta
> mitte teie käest küsima. See ei olene ka ainult ka
> svatusest vms. Kui ikka armastus pähe lööb, siis s
> eksivad ja kogu lugu. Parem rääkige oma lastele se
> llest, kuidas ennast kaitsta seksi soovimatute tag
> ajärgede eest, see on parim, mida teha saate.
PAREM rääkige kodus ja alustage vaikselt tütre õpetamist juba 13-- 14, a. vanuses -- ja välja minnes meestega kohtumistest ,
 
võib ka 12 seksida 22. detsember 2017, kl 17.36
kui mõlemad pooled on alla 14, siis võivad omavahel seksida

saab ka suuseksi teha ja osad on arenenumad
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!