Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Perekond
mehe suurejoonelised plaanid
 
tore:( 06. veebruar 2007, kl 13.52
Olen kurb. Mees hakkas eile tegema puhkuseplaane suve lõpuks. Meil on tegelikult juba kevadeks plaanitud nädalane puhkus soojal maal, mille eest mina pole veel maksnud, tema broneeris kõik ja mina maksan siis talle oma osa tagasi. (Selgituseks, et me ei ole abielus, elame koos ligi 2 aastat, tema teenib 3x rohkem kui mina ja meil on eraldi rahakott).

Aga nüüd siis juba uued puhkuseplaanid, 3-ks nädalaks teisele poole maakera, mis on muidugi jube kallis minu jaoks, kuigi ma teenin ikka üle keskmise palka. Ainuüksi lennupilet oleks 23000 eek, lisaks siis kõik muu... ja minule käib see ausalt öeldes üle jõu. Seda ma talle ka ütlesin ja nüüd on ta solvunud, et ei saagi oma pikka suvepuhkust nautida minu pärast - otse nii ta muidugi ei öelnud...
Mida mina siis tegema peaksin? Laenu võtma selle jaoks?!

Muidugi ta lubas, et ta aitaks mind rahaliselt, aga no tee mis tahad, see on ikkagi liiga kallis - mul on ju muid jooksvaid kulutusi kaa. Oeh... Minu arvates saaks väga edukalt puhkust nautida ka vähema raha eest, aga tema nii ei arva ja ongi vist jälle tüli majas, kui õhtul koju lähen. Kurb.

Noh, sain selle nüüd ära räägitud...
 
n 06. veebruar 2007, kl 13.56
mingu üksi, milles probleem?
 
Kaja 06. veebruar 2007, kl 14.07
No mina ei saa sellest muidugi aru....elatakse koos ja täiesti eraldi rahakotid? Normaalne mees teeks sõidu välja kui tema sissetulek nii suur. Armastatud inimesele annaks. Mina ei saa vist kunagi sellisest elulaadist aru, milleks üldse koos olla kui mõne muu kohapealt ollakse justkui võõrad....aga eks igaüks teeb oma valikud ise.
 
kurjam 06. veebruar 2007, kl 14.09
Ei taipa. Mis mees on selline, kes teenib sust kolm korda rohkem ja tal on haiglane valu sult selliseid summasid võtta? Ütle talle näkku, et see on sulle vastuvõtmatu ja sõitke Toilasse sanatooriumi!
 
n 06. veebruar 2007, kl 14.11
vaata Kaja, kes ei saa sellest aru. Võta 1 korda ka Austraaliasse oma rahakoti peale rahata mees kaasa. Kui see katse edukalt läbitud, tule räägi uuesti oma arusaamadest
 
Laura 06. veebruar 2007, kl 14.15
Elate koos ja samas nii eraldi tehakse plaane. Ma motlen seda, et ok minu mees ka teenib minust palju rohkem ja ka kui reisile läheme maksan oma osa kinni, sest ma tahan nii. Ei taha elada mehe kulul ja oma raha eest ainult riideid ja pudi-padi osta. Ja muud elamiskulud ka pooleks, mees küll maksab veel autoliisingut. Ja kindlasti maksab mees palju rohkem, restorani arved ja muud lobustusarved, sest ta teab, et mul sellel hetkel siis raha pole järelikult, teinekord proovin mina maksta siis kui on, niivord vordselt proovin kulutusi katta kui vähegi voimalik. Seda ma ei ootagi, et mees teenib rohkem siis peab ka rohkem pere peale kulutama. Aga kui mees tuleks välja plaaniga mingi jube kallis reis teha siis loomulikult ta teab,et minul pole sellist raha kuskilt votta ja peab siis ka arvestama sellega, mitte mossitama. Aga alati me räägime ennem sellest, mis puhkusel teeme ja kus veedame.
 
katt 06. veebruar 2007, kl 14.26
No ma ei tea... meil on mehega perekond, st et pangaarve on nii minul kui temal, aga meil on mõlemil ka pangakaardid teise poole kontole. See tähendab - täiesti ühine raha ja ka minu mees teenib minust ca 3x rohkem. Pole pähegi tulnud reisrahasid nii arvestada - ikka vaatame, mis on meie võimalused ja siis reisimegi:) Ei arva, et elan mehe kulul, meil lapsed ka. Mees pole ka ette heitnud, et tema kulul elatakse. Perekond on ühistegevus ju! Ja abielus pea 20a juba.
 
õudne mure 06. veebruar 2007, kl 14.30
No las mees läheb üksi siis, kus see probleem on?
 
Margit 06. veebruar 2007, kl 14.44
Kõigepealt ütlen muidugi arvamuse sellisest asjast: elate koos, aga üksteisega ei arvesta nagu et üldse? Kas mees elab kinnisilmi, et ei tea, et sa ei saa omale lubada sellist asja? Või üleüldse, mis perekond see on selline, kus kukutakse raha pooleks raiuma külmavereliselt.

Okei ja nüüd minu lahendid: jagate ära reisi maksumuse vastavalt sissetulekule. Seega tema maksab rohkem. Kuna aga seda siiani tehtud pole, ei tule ilmselt see kõne alla.

Või valite koos odavama reisi. See variant on ebatõenäoline, kuna mees sinuga niikuinii ei arvesta.

Või läheb mees üksi reisile.

Milleks tülitseda. Sina lihtsalt ei lähe reisile sellise summa eest ja jutul lõpp. Mehe edasisest käitumisest saad teada nii mõndagi.
 
Jolkipalki 06. veebruar 2007, kl 14.48
Elan täielikult mehe rahakoti peal. tema pangakonto on ka minu oma. nädal tagasi tulime Taist, kus olime 3 nädalat. Lahe.
 
tore:( 06. veebruar 2007, kl 14.49
Esiteks siis neile, kes arvavad, et las mees läheb üksi: ütlesin talle seda kah (natuke vihasena küll..), aga ta ei tahagi üksi minna, tahab koos minuga. No ja muidugi mulle meeldiks ju reisima minna, aga miskipärast ta ei saa aru, et mul pole niipalju raha lihtsalt.
Eks ma muidugi olin algul ju täitsa päri plaaniga, aga siis ma veel ei teadnud, et see ikka nii kallis on.
Muudest elamiskuludest maksab ikkagi tema rohkem kui mina, ja tihti on tema teinud näiteks ilusa nädalavahetusereisi välja. See on lihtsalt palju suurem summa ja ma ei eeldagi et tema selle minu eest maksaks - minupoolne lahendus oleks, et sõidame kuskile lähemale=odavamalt.

to katt: teil ikka natuke teine olukord ju kah, kui lapsed ja 20 aastat abielu. Selle aja peale ma arvan, et ongi normaalne, et on ühine rahakott. Meie oleme koos olnud 2,5 aastat (sellest koos elanud ligi 2), minu meelest ei ole imelik, et kogu raha pole ühine - ja kui see ükskord peaks nii olema, siis algataus peab ikkagi tulema mehelt, kuna tema on see kes teenib rohkem.
 
Kaja 06. veebruar 2007, kl 14.56
to: n
vat meie ei reisigi siis nii kaugele kui ühiselt pole sellist raha. Ei teki mehega sellist probleemi. Arutame läbi millised on meie mõlema võimalused kokku. Aru ei saa ma sellisest elust, kus elatakse tegelikult nagu kaks võõrast.
 
Margit 06. veebruar 2007, kl 15.21
Kui sinu meelest pole imelik, et teil ühine rahakott pole ja igaüks maksab oma käikude eest, siis võta laenu ja ongi teie probleem lahendatud. Kui mees ei soostu odavamale reisile minema, siis on ta ju egoist ja kooner (mõtleb ainult enda huvidest lähtuvalt, aga sulle ka raha ei anna).

Ausalt, ma ikkagi ei saa aru, et kui elatakse koos, siis igaüks istub oma rahapaja otsas ja partner võtku või bigist laenu, peaasi, et koos saab kallile reisile mindud. Mis KOOSELU see selline on?! Te elate ju täiesti erinevaid elusid ja üritate kuidagiviisi koos eksiteerida sama pinna peal. Mis teid seob, ei tea. Sex ehk?
 
chica 06. veebruar 2007, kl 15.23
mina olen ise tegelikult samas olukorras, kui sinu mees. teenin oma elukaaslasest (koos oldud 9 aastat) u 6x rohkem ning siis ongi kujunenud olukord, et kui puhata tahan (ja üksi ju ei taha- ikka koos rmastatud inimesega tahan emotsioone jagada), siis pean mina maksma. ja nii ongi olnud ning püüan sellest üle olla. selleks ma ju raha teeningi, et saaks mõnusalt elada, ja miks mitte siis seda ka jagada inimesega, kellel lihtsalt pole nii tulus amet. meest see loomulikult häirib, aga mitte nii palju, et ta keelduks. no ma ei määri seda talle pähe ka. ilmselt su mees mõtleb samamoodi ning tal pole tegelikult midagi selle vastu, et sind rahaliselt toetada ning ka sina peaksid seda aktsepteerima. nii et püüa üle olla ja veetke koos tore puhkus- raha pole elus peamine, ja kellel seda rohkem, võikski teisega jagada- ükskõik kas tegu naise või mehega.
 
n 06. veebruar 2007, kl 15.39
mina lahendaks asja nii: teataks summa mis minul on võimalik kulutada (kellel üldse on nii tihti võimalik muudkui puhata ja puhata?) Kui mees kangesti tahab, et ma kaasas oleks, tuleb tal panna puuduv summa olmalt poolt - loogiline ju. Või siis mingu üksi. Ja pole seal midagi mossitada, igaüks saab elada siiski ainult oma jõu kohaselt ja lubada luksust niipalju kui rahakott kannab. kui mehe rahakott ei kannata naist kaasa võtta, siis valigu taskukohane reis. Lollus oleks võtta laenu puhkusereisiks et siis aastaläbi maksta intresse
 
arusaamatu 06. veebruar 2007, kl 15.43
Imelik on lugeda, et inimesed elavad koos ja igaüks arvestab oma kulusid ja tulusid eraldi.
Hakkasin oma mehega koos elama ja ta tegi kohe mulle oma pangakonto kasutamiseks kaardi. Kuigi tegelikult teenin ise ka kõvasti üle keskmise. Maksud maksame täiesti juhuslikkuse alusel kas minu või tema arvelt. Pole kunagi kasutatud meie peres väljendit, et MINU RAHA või SINU RAHA.
Ei elaks sellise mehega ühe katuse all, kellega oleks rahakotid eraldi. Asi pole rahas vaid põhimõttes.
 
to arusaamatu 06. veebruar 2007, kl 15.51
Hakkasin oma mehega koos elama ja ta tegi kohe mulle oma pangakonto kasutamiseks kaardi

jeerum küll. no mispärast ta selle kaardi tegi siis sulle, kui sa ise tööl käid ja raha sul on???
kas tegid lisakaardi ettepaneku ise?
 
arusaamatule 06. veebruar 2007, kl 15.53
eks selle ühise rahakoti teemaga on vist ikka nii, et selle jaoks, kellel väiksem sissetulek, on ühine raha arusaadavam kui sellele, kes seeläbi rohkem peab panustama ---- ja sealt need probleemid tekivadki
 
tore:( 06. veebruar 2007, kl 16.01
n'i ja chica kommentaaridega ma täitsa nõustun, aga see ei ole päris nii lihtne, et teatan mehele, et vot selle summa maksad sina, kui tahad, et ma suga tulen. Tema võiks ju ise selle peale tulla, või muud lahendust üritada leida, kuna minu pakutud lahenud talle ei sobi.

Aga arusaamatu: kas sinu aravtes ma oleksin pidanud mehelt ühist kontot nõudma enne sissekolimist? Tore kui sinul nii on, aga igal paaril ei ole lihtsalt, see ei tähenda ju kohe, et meid miski ei ühenda ja elame nagu võõrad koos.
 
tore:( 06. veebruar 2007, kl 16.01
n'i ja chica kommentaaridega ma täitsa nõustun, aga see ei ole päris nii lihtne, et teatan mehele, et vot selle summa maksad sina, kui tahad, et ma suga tulen. Tema võiks ju ise selle peale tulla, või muud lahendust üritada leida, kuna minu pakutud lahenud talle ei sobi.

Aga arusaamatu: kas sinu aravtes ma oleksin pidanud mehelt ühist kontot nõudma enne sissekolimist? Tore kui sinul nii on, aga igal paaril ei ole lihtsalt, see ei tähenda ju kohe, et meid miski ei ühenda ja elame nagu võõrad koos.
 
tore:( 06. veebruar 2007, kl 16.02
n'i ja chica kommentaaridega ma täitsa nõustun, aga see ei ole päris nii lihtne, et teatan mehele, et vot selle summa maksad sina, kui tahad, et ma suga tulen. Tema võiks ju ise selle peale tulla, või muud lahendust üritada leida, kuna minu pakutud lahenud talle ei sobi.

Aga arusaamatu: kas sinu aravtes ma oleksin pidanud mehelt ühist kontot nõudma enne sissekolimist? Tore kui sinul nii on, aga igal paaril ei ole lihtsalt, see ei tähenda ju kohe, et meid miski ei ühenda ja elame nagu võõrad koos.
 
m 06. veebruar 2007, kl 16.05
Huvitav, kas teil armastus ka on või on ainult raha ja selle jagamine?
 
jalad maas 06. veebruar 2007, kl 16.14
Aga mida tal solvuda, kui sinul lihtlabaselt raha pole?! Võid ju talle lausa kirjaliku kalkulatsiooni oma sissetulekute ja väljaminekute kohta esitada, kui ta ei suuda mõista fakti, et sul EI OLE selliseid rahasummasid, ei saagi olla, sest sa ei teeni nii palju. Isegi laps saab ju aru, et ei saa kulutada seda, mida pole olemaski. Lahendus ju pole selles, et sa temalt selle raha laenad, hiljem oled ju ikkagi piiratud oma reaalsete sissetulekutega ka laenu tagasimaksmisel. Ega sul vist muud polegi teha, kui mehele seda elutõde selgitada, täismees peaks ju ometi mõtlemisvõimeline olema ja suutma aru saada soovide ja võimaluste vahelisest erinevusest:)
 
kadri 06. veebruar 2007, kl 16.19
naljakas suhe teil, kui mees puhkuseplaanide tegemisel sinu sissetulekuga (maksevõimega või kuidas iganes me seda nimetame) ei arvesta

aga sa lihtsalt ütle talle, et reisile tahaksid minna küll aga sul nii palju raha ei ole et "sinna" minna. ja laenu ka selle jaoks võtta ei saa/taha
ja küsi mis nüüd siis saab? kas puhkame eraldi ja sina lähed "sinna" või läheme kuskile odavamasse kohta koos ja sina mossitad terve reisi? või küsi kas ta näeb veel mingeid variante?
või ütle ise siinkohal, et sa ei tunneks end mugavalt kui ta sulle reisi välja teeb (see on ju õige). siit edasi võiks ju siis tema ütlustest välja lugda tema arvamuse välja tegemise kohta
 
kadri 06. veebruar 2007, kl 16.25
nüüd ma lugesin, et te on nõus sind aitama rahaliselt. peaksite selgeks rääkima omavahel selle aitamise määra
et kui suurt määra ta pidas silmas
aitab siinkohal ainult rääkimine-rääkimine.
ja enda ja oma rahakoti ja oma mehe vastu aus olemine :D
 
ei noh 06. veebruar 2007, kl 16.42
see on see tore vabaabielu. Abielus olles selliseid muresid ei ole, oli aeg , kus mina teenisin rohkem ja praegu on aeg kus mees teenib rohkem. Ja igasugused kulud oleme katnud koos, selle rahast, kellel raha on arvel . Ja nii juba mitukümmend aastat! Aga noh, teil on ju vabadus!! igal ajal uks enda järel kinni lüüa!!!
 
n 06. veebruar 2007, kl 17.08
mulle jääb siiki hämaraks miks te üldse tülitsete ja mida mees mossitab? Kui mees on nõus sulle reisi kinni maksma ilma, et sa peaksid talle seda aasta jooksul tagasi maksma...nii lihtsalt et maksabki kinni. Siis pole sul küll mõtet vastu punnida.
Teine asi, kui ta mossitab, et sina ei tule oma raha eest kaasa - vot see oleks lapsik.
 
rikas naine 06. veebruar 2007, kl 17.19
Väga tuttav teema, selle vahega, et väiksemapalgaline pool oli mees.Kuna mina ei viitsi mehe reisipileteid kinni maksta, tegime kompromissi, et läheme odavamale reisile. Ma oleks võinud muidugi üksi ka minna aga eesmärk oli, et saaksime koos puhata.
Hello, hello-tänapäeval ongi inimestel eraldi rahakotid ka paarisuhtes.Ei pea teps mitte see jõukam pool vaest ülal pidama, tasuta lõunaid ei ole! Kust ma tean, et vaesem pool pärast mu rahast tühjakspumpamist maha ei jäta? Siis ju topeltkahjum.Tänapäeval pole ükski suhe 100% kindel-ei kooselu ega abielu.
 
vuhh 06. veebruar 2007, kl 17.21
Nõme värk!
Kui mees tahab minna reisile, mida sina endale lubada ei saa, siis peab ta sellest teadlik olema ja olema valmis ise kulud katma kui tahab just SINUGA minna. Kõik. Polegi muud rääkida siin.

Ja sellele, kes siin midagi kirjutas, et võta ise rahata inimene Austraaliasse kaasa. Vaata, mina armastan oma meest väga. Kui tema millegipärast tööta jääks, aga mina teeniks piisavalt, siis võtaksin ta küll reisile kaasa ükskõik kuhu!
Ma lihtsalt arvestaks, palju see asi maksma läheks ja vaataks, kas pere eelarve seda lubab!
See, et teemaalgataja ja tema elukaaslane maksavad igaüks oma rahakotist ei muuda fakti, et tegelikult lähevad kulud ühisest eelarvest, sest elatakse ju tegelikult koos ja kulutatakse elu peale ka koos ... mis sellest, et eraldi rahakottidest.
Sellepärast ma seda eraldi rahakotijama ja sentide lugemist ei mõistagi kui on tegemist KOOS elavate inimestega.
 
KAASAEG 06. veebruar 2007, kl 17.21
Ligi 50% paaridest läheb lahku, miks peaks olema ÜHINE rahakott inimestel, kelle palgad on EBAVÕRDSED?
Jah kui mõlemad teeniksid punktipealt sama suurt palka, on õiglane rahad kokku liita, vastasel korral kerjuse ülalpidamine.Ükskõik kummast soost see kerjus on.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!